Kaksi gradua samasta aiheesta?!

dbdbdbdb

Painajainen tapahtui tänään: löysin hiljattain valmistuneen gradun, jonka aihe ja sisältö ovat lähes täsmälleen samaa kuin itselläni (tekeillä olevassa gradussani). Aihe ja menetelmä ovat samoja, näin ollen tuloksetkin hyvin samanlaisia. Olemme siis toisistamme tietämättä tehneet lähes samanlaista gradua yhtaikaa, mutta tämä toinen tekijä on saanut omansa ensin valmiiksi.

Olen gradussani aika pitkällä, toisaalta vielä on tekemättäkin. Aihe kiinnostaa ja työ sujuu riittävän hyvin - tähän asti. Ei todellakaan riittäisi paukkuja vaihtaa aihetta tai alkaa suunnata sitä jotenkin uusiksi, mutta sisällöstä tulee tällä aiheella väistämättä melko samanlainen.

Mitä hittoa minä nyt teen?!

11

3669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zoe123

      Ei kai tuo gradun kanssa ole niin vakavaa kun se on kuitenkin vielä vain opinnäytetyö. Kirjoita vaikka johtopäätöksiin, että tuloksesi tukevat/poikkeavat juuri valmistuneen, samankaltaisen tutkimuksen tuloksista. Tai sitten et mainitse mitään. Tuskinpa gradusi arvioijat ehtivät/ovat kiinnostuneita kaikista maailman valmistuvista graduista.

    • sisuataijotakin

      jos kysyisit ohjaajasi mielipidettä? Saisit rauhan tunnollesi.

    • monopolia

      kenelläkään. Totta kai voit tehdä gradusi valmiiksi samasta aiheesta, josta olet aloittanut. Voit käyttää valmistunutta gradua vielä lähteenäsikin. Tiedemaailmasssa tehdään samoista aiheista tutkimuksia pilvin pimein. Ja varmaan sinulla on eri lähdeluettelo kuin sillä toisella gradun tekijällä, joten tuskin nyt täysin idennttistä työtä teet.

    • Lisää ruutia

      Ei ole mikään ihme, että tieteessä kaksi tai vielä useampi ihminen puurtaa toisistaan tietämättä samaan aikaan saman aiheen kimpussa. Mullistavissa havainnoissa tai tuloksissa ensiksi julkaisemaan ehtinyt saa vain kaiken kunnian.

      Nyt sinulla on kaksi vaihtoehtoa: painotat esittämiäsi tuloksia hieman toisella tavalla ja toteat kyseisen gradun myös päätyneen samankaltaisiin tuloksiin tai jätät gradun täysin huomiotta.

      Tuon gradun julkaisuajankohta verrattuna omaan aikatauluusi määrittää sen, voidaanko sinua moittia edes huonosti tehdystä kirjallisuustutkimuksesta. Jos työ on ollut saatavilla siihen aikaan, kun teit kirjallisuustutkimusta, olisi sinun pitänyt se löytää. Jos taas se on julkaistu aivan äskettäin, ei tuo gradu ole edes tässä mielessä ongelma.

    • dbdbdbdb

      Kiitos vastauksista, helpotti!
      Hyviä ehdotuksia kaikki, jään mietiskelemään mitä teen...

      • nötti

        Ignoraat tyynesti koko gradun. Mitä enemmän sitä mietit, sitä enemmän se vaikuttaa omaan työhösi... Aihe on joka tapauksessa viime kädessä työn ohjaajan vastuulla, joten suotta sureksit. Itsekin lopettelen juuri dippaa samasta aiheesta, josta joku on tekemässä kandia... oma työ tietty laajempi, mutta silti. En anna sen kuitenkaan häiritä, vaikka luultavasi kandintekijä hikarina kaivelee syvemmältä juttua kuin minä dipassani... mutta elämässä on vakavampiakin asioita murehdittavaksi. Kirjoittamisen iloa siis vain!


    • vituttaaa

      Itelle paljastu just vastaava pommi! Päälähteinä samat teoksetkin...

    • Tukimusmies

      Tee omasta gradustasi parempi, kuin aikaisemmin valmistunut. Ei gradun aihetta voi omia niin, ettei sitä saisi joku toinenkin käsitellä, ja paljon tehdään tutkimustakin ihan samoista aiheista.

      • vituttaaa

        No nyt on onneks mahdollista laajentaa yms., kun onneks huomasin ajoissa, ettei mitään totaalikatastrofia pääse syntyyn (oma työ on kirjallisuuskatsaus harvinaisesta aiheesta, eli todella epäonnista). Ohjaajan kans täytyy nyt pohtia.


    • Sosiologiko

      Mulla sama juttu :( Nyt on kirjoittaminen sitten tosi vaikeeta ku joutuu koko ajan miettiin, että onko tää tarpeeks erilaita ja viä parempaa.

      • eisemitää

        Jos sun proffa on hyväksyny sun aiheen, älä huolehdi. Tee omaa työtäsi rauhassa, älä siis sen kautta, mitä joku muu on tehnyt. Maailma on täynnä graduja suunnilleen samoista aiheista, et kuitenkaa saa aikaan mitään mullistavaa.

        Iteki tein gradun sellaisesta aiheesta ja sellaisella tekniikalla, jolla on tehty graduja Suomessa kymmenittäin ja jokunen väikkärikin. Magna tuli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3505
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      83
      1640
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe