bussillA reval hotel latvijaan

joona74

eli ryanairilla mennään heinäkuussa riikaan ja sieltä olis tarkoitus bussilla mennä hotelliin.tiedän että bussi 22 menee keskustaan, mutta meniskö se rival latvija hotellin ohi, ja kuinka tiedän oikeassa kohti jäädä pois, oisko jotain maamerkkiä?
toinen kysymys ahkerille riikan reissaajille, aiomme käydä junalla päiväseltään jurmalassa. ei ole pahemmin tullut matkailtua junalla suomessakaan, joten ongelmia voi olla tiedossa kys. asemalla. googlettamalla kun katsoin, riikan kartat on kaikki kirjoitettu latviaksi, joten on täysi mysteerio missä koko rautatieasema ees on. kertoisko joku sinne reitin reval latvija hotellista. ostetaanko liput junasta vai pitääkö ostaa jo etukäteen?
ja sitten vielä puhutaanko riikassa yleisesti englantia esim. takseissa, busseissa ym?
kiitos asiallisista vastauksista

3

395

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • I lova Riga

      Bussi 22 lähtee todellakin Riian lentokentän uloskäynnin eteen levittäytyvän parkkipaikan takaosasta. Pysäkkikatos näkyy siis jo ulko-ovelta. Matkan hinta viimeksi 70 sentimaa, joskus ovat vaatineet lisämaksua, jos on isoja/monta matkalaukkua. Varaa pikkurahaa lipun maksuun. Bussissa on pruukannut olla oikein vanhan ajan rahastaja eli matka maksetaan bussissa. Busseja lähtee noin puolen tunnin välein (voi olla tiheämminkin).

      Yhtä kertaa lukuunottamatta bussit ovat tulleet Daugava-joen jälkeen Stockmanin kautta ja sinunkin on syytä jäädä pois Stockmanin luona, koska seuraavaksi bussi kaartaa oikealle eli poispäin sinun hotellistasi. Kun jäät Stockmanin luona pois, niin jatkat suoraan kauppakeskus Origon kohdalle, josta lähdet Merkela Ielalle.Sitten kun näet oikealla vapauden patsaan aukiolla (oikealla puolellasi) niin lähdet kohti patsasta. Patsaan takana onkin hotellikatusi Elizabeth Iela ja siinä nenän alla hotellisi.

      Yhden kerran bussi 22 tuli samansuuntaista katua kuin Stockmanille menevä katu, mutta keskempää kaupunkia. Silloin olet lähempänä hotelliasi eli tuletkin pysäkiltä oikealle suoraan hotelliisi. Mutta en tiedä, miksi tuo yksi bussi tuli eri reittiä...Kaikki paikalliset tietävät, missä hotellisi on, joten kysyt vaan reilusti ihan hotellin nimellä, niin varmasti saat apua. Kannatta myös google mapista katsoa reitti...Bussissa seuraava pysäkki kuulutetaan ja näkyy talotaululla edessä. Kanssamatkustajat yleensä tietävät missä on Stockman.

      Siinä Origon talossa on Riian keskusrautatieasema. Ennen laitureille menoa on luukut, joista myydään junalippuja. Lippu on ohut paperinen lipare. Yleisin Jurmalan asema on Majori, joka on neljäs pysäkki sen jälkeen kun on tultu suuren joen yli. Seuraa kuulutuksia :naagama pietura Majori... Osta menopaluulippu.

      En ole kohdannut kieliongelmia Riiassa ainakaan paikoissa, missä on asiakaspalvelua. Toiset puhuvat paremmin, toiset huonommin (niinkuin Suomessakin). Kadun mies - varsinkaan vanhempi väestö - ei välttämättä osaa englantia. Takseissa ja busseissa osataan englantia sen verran kuin matkanteko vaatii.

      Nauttikaa Riiasta! Minusta se on tosi kiva paikka, jossa on monenlaista ajanviettomahdollisuutta. Ja kaikki on tosi kohtuullisen hintaista.

      • Honero

        Siis ei talotaulu vaan valotaulu:)


      • joona74

        Kiitos hyvästä ja perusteellisesta vastauksesta. noilla tiedoilla uskon jo pärjääväni!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe