Koirahaaveita

Koiraimmeinen24

Lapsuudessani meillä oli kaksikin koiraa, enkä ollut niille yhtään allerginen, kissalle kylläkin. Asuimme omakotitalossa. Haave uudesta koirasta on elänyt sitkeästi kaikki nämä vuodet ja nyt se nousi taas esiin kun olemme muuttamassa omakotitaloon. Miehelläni on todettu koira-allergia, mutta oireilu tuntuu hänelläkin riippuvan paljon rodusta, tiloista ja jopa päivästä(?!). Minustakin tuntuu, että aikuisiällä pienemmissä tiloissa on joskus saanut koiran takia aivastella.
Mietin siis näitä meidän epämääräisiä satunnaisia oireita, omakotitaloa ja isoa pihaa. Mieheni allergia tietysti mietityttää enemmän, kun se on todettu. Kannattaisi varmaan käydä uusissa testeissä, kun edelliset on tehty lapsena? Eikä varmaan testit olisi minullekaan pahitteeksi, vaikkakin ihme kai olisi jos allergia olisi yhtäkkiä puhjennut hyvin vähäisellä altistumisella.
En kuitenkaan missään nimessä halua tilannetta, jossa ottaisimme koiran, josta joutuisimme sitten luopumaan. Emme myöskään halua pelkkää pihakoiraa. Rotu voisi olla sellainen, että pärjäisi paljon pihalla, mutta ilman muuta sisätiloihinkin on päästävä. Mietin koiran liikkumatilan rajaamista esim. eteiseen ja keittiöön, mutta onko sekään sitten kivaa sen enempää koiralle kuin meillekään. Ykkösrotu olisi englannin springerspanieli. Miten allergisoiva mahtaa olla, kokemuksia kellään?
Kuulisin muutenkin mielelläni kokemuksia samantyyppisistä tilanteista. Onko siedättyminen oikeasti mahdollista? Toimiiko yhdistelmä lievä allergia koira omakotitalo? Ja ennen kaikkea, pysyykö allergia lievänä jos sen koiran hankkii...?

2

558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koiraimmeinen24

      Palasin nostamaan vanhaa viestiäni, kun olen taas viime aikoina näitä juttuja miettinyt. Nyt jo asumme täällä omakotitalossa, ja piha suorastaan huutaa koiraa... en tiedä. Yksi koira meillä oli täällä kylässäkin jo, eikä kummallekaan mitään oireita.

      • tsingeling...9

        Kannattaisiko harkita lääketieteellistä siedätyshoitoa koira-allergeeniin? Siten voisi ainakin minimoida riskit. Itse käyn koirasiedätyksessä paraikaa. Hoidon kesto n kolme vuotta. Julkisella puolella ei hoideta, yksityisellä puolella - terveystalossa käyn - hoitoa saa. Hinta n parin tonnin luokkaa, mutta se jakaantuu tasan kolmelle vuodelle niin ei kirpase kerralla.

        Ja maksaa se koiran pitokin. Itselläni enää vuosi hoitoa jäljellä ja ensi kesänä pääsen valitsemaan itselleni kauan toivottua karvanaamakaveria =)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe