Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Roskapussit

Nuukahko

Haluaisin säästää myös roskapusseissa ja kantaa tavarat kaupasta kotiin tavallisessa kassissa mutta sitten ei ole roskapussia, enkä haluaisi ostaa niitä rullanakaan. Miten kuskata roskat roskikseen? Voi tulla sanomista jos kippaa ne suoraan sankosta laatikkoon. Pikku asia mutta jouduin työttömäksi ja aion säästää aivan kaikessa, joten otan vinkkejä vastaan mielelläni. Todella hyviä neuvoja täältä on löytynytkin ja kiitos niistä.

18

1708

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kierrätystä

      Yleensä kannan ostokseni kaupasta jossakin muussa kassissa kuin muovikassissa. Ostan muovikassin ihan vaan hätätilanteessa jos jostain syystä ostokseni eivät mahdukaan mukana olevaan kassiin. Roskapusseiksihan ne lopulta päätyvät, mutta roskapussin asiaa ajaa muutkin muovipussit. Hedelmäpusseja ja leipäpusseja kertyy jokaiselle väkisinkin ja ne ovat roskapusseina yhtä toimivia kuin muovikassitkin ellei vielä parempia. Kooltansa ovat aika pieniä, mutta eipähän ole kotona ainakaan lojumassa isoja haisevia roskakasseja.
      Noilla pikkupusseilla pärjää hyvin, kun lajittelee roskansa:
      - paperit paperinkeräykseen
      - pahvit pahvinkeräykseen
      - biojäte vaikkapa sanomalehtipaperiin käärittynä biojäteroskikseen
      - maito- ja mehupurkit tms. nestekartonikeräykseen
      - muovipakkaukset, vaatteet ja esim. kananmunakennot energiajätteeksi esim. leipäpussiin kerättynä
      - metalliset säilyketölkit metalliroskikseen
      - lasit lasiroskikseen
      - pullot pullonpalautukseen
      - patterit ja loisteputket omaan lokeroonsa
      - sekajätteet sitten hedelmä- tai leipäpussiin.
      Kotioloissa harvemmin onnäin laajaa valikoimaa jätteiden lajitteluun. Niinpä vienkin usein roskat sinne mistä olen ne hankkinutkin eli kaupan jätepisteesseen. Oman taloyhtiön roskakatokseen päätyvät vain biojäte, sekajäte, paperi ja pahvi, eikä aina nekään.
      Olen ajatellut, että kun kerran jaksan kantaa pakkaukset kaupasta kotiin, niin jaksan ne tyhjänä palauttaa sinne kauppaan takaisinkin.

      • Nuukahko

        Siis lajittelu. Jätemäärä mikä meiltä kahdelta ihmiseltä tulee yhdessä päivässä, tuntuu aivan käsittämättömältä. Samalla tässä on tilaisuus pienentää sitä jalanjälkeään mitä todellakaan en ole ennen tehnyt. Kiitos.


    • Mietipä

      Tiedätkö miten kalliita kaupasta ostetut muovikassit ovat roskapusseihin verrattuna? Osta mieluummin suosiolla vain niitä oikeita roskapusseja, ja kanna ostokset kotiin kangaskassissa. Siitä tulee jo iso säästö pidemmällä tähtäimellä. Ja toki kaikki muutkin pussit hyötykäyttöön hedelmäpusseista leipäpusseihin.

      Näin meilläkin toimitaan, vaikka rahasta ei niin tiukkaa olekaan. Se on kuitenkin yksi niistä lukuisista pienistä asioista, joka erottaa toisistaan ne joilla on tili tyhjänä ennen palkkapäivää ja ne, joilla joka tilistä jää kivasti säästöön.

    • ..

      Tyhjennä pussi roskikseen ja jos se on siisti, voi käyttää uudelleen. Joskus taittelin sanomalehteä pohjalle. Kori voi tipahtaa Molokin kitaan, se kannattaa jättää sisälle. Siis käytä muovikassia vuorattuna. Useamman kerran samaa.

      • Nuukahko

        hienoja vinkkejä. Paljon kiitoksia. Menempä heti viemään roskia bioon sekä sekaan:)


    • s

      rullassa saa hyviä puseja 10 kpl sillä hintaa kun kaupan muovikassa,

      ja joskus tarjouksesta vieläkin halvemmalla, ostin juuri alle 2 centtiä kappale
      ja aivan hyviöä ovat.

      kyllä joskus/useinkin voi tyhjentää sen muovipussin roskiksessa ja tuoda TAKAISIN,
      KUNHAN ET AIVAN EKANA POHJALLE TYHJENNÄ, JOS ON VANHANAIKAINEN LAVA JOKA VIEDÄÄN AUTOLLA

    • Nuukahko

      ohjeet miten taitellaan sanomalehdestä biojätepussukka. Heti poiki idean: samalla mallilla voisi askarrella väripaperista pienen lahjapussin. Vähän liimaa, reijittäjällä reijät, puuvillalangasta punosnyörit saangoiksi. Voisi koristella pussin mielensä mukaan tai lahjansaajan mieltymysten mukaan ja pussin toista sivua voisi käyttää korttina. Hitsi! Vain oma mielikuvitus rajana!

      • Etukäteen kiittäen

        Olisiko sulla laittaa linkkiä tuohon ohjeeseen, niin voitaisiin muutkin toteuttaa noita hyviä ideoita.


      • Bussinen
        Etukäteen kiittäen kirjoitti:

        Olisiko sulla laittaa linkkiä tuohon ohjeeseen, niin voitaisiin muutkin toteuttaa noita hyviä ideoita.

        Kuule, kun käyn sittarissa siinä pullonpalauskammion vieressä on mahtava määrä hylättyjä muovikasseja.
        Uskomatonta kuinka paljon niitä siihen jätetään tyrkylle, ehkä niihin on valunut kaljaa tai jotain vettä, mutta hyviä ne on eikä ryppyisiäkään.
        Ulkonakin niitä vaeltaa, aivan niitäkin voi poimia kuten tyhjiä kaljapulloja.


      • nuukahko
        Etukäteen kiittäen kirjoitti:

        Olisiko sulla laittaa linkkiä tuohon ohjeeseen, niin voitaisiin muutkin toteuttaa noita hyviä ideoita.

        http--wwww.hsy.fi-jatehuolto-Documents/Esitteet/sanomalehdesta_biojatepussi_ohje.pdf


      • biojätepussi

      • suosittelen
        Bussinen kirjoitti:

        Kuule, kun käyn sittarissa siinä pullonpalauskammion vieressä on mahtava määrä hylättyjä muovikasseja.
        Uskomatonta kuinka paljon niitä siihen jätetään tyrkylle, ehkä niihin on valunut kaljaa tai jotain vettä, mutta hyviä ne on eikä ryppyisiäkään.
        Ulkonakin niitä vaeltaa, aivan niitäkin voi poimia kuten tyhjiä kaljapulloja.

        Ota pari omaa puhdasta muovikassia kauppareissulle mukaan. Eivät vie paljoa tilaa ostoskassin pohjalla tai taskussa, niin vältyt kulkutaudeilta ja samalla säästät kolikoita lompakon pohjalla sekä tietysti luontoa.


      • aelijgvfileaqhj
        biojätepussi kirjoitti:

        Kokeilkaa tätä
        http://www.yhteishyva.fi/yhteishyva/vastuullinen_kuluttaminen/kierratys_ja_jatteet/taittele_biojatepussi/

        Itse käytän kangaskassia kaupoissa ja Lidlistä haen sekajätteelle rullassa sankakasseja, maksaiskohan se 1,29e/rulla. En muista kuinka paljon siinä on, mutta kyllä se kestää. Ja kun tosiaan lajittelee kaiken oikeaan paikkaan niin ei sinne sekajätteeseen kerry edes suuria määriä "roskaa".

        Jos oikein haluaa säästää niin sitten hakee kassit kauppojen pullonpalautusautomaattien luota (Lidlissäkin on). Pitää toki huuhtaista kotona jos ei halua kaljan hajua jne, mutta ehjiä pusseja se on! Ihmiset ei vaan käytä enää toiste vaan laittavat roskiin..


      • lunkasåf

    • lajitteljia123

      Muistuksesi sanon, ettei saa viedä roskikseen talousjätettä ilman pussia. On meinaan kielletty ihan noissa roskiksien säännöissä.
      Syyt tähän ovat aikenlaisten elikoiden (linnut/ rotat) elämänhankaloittamen, etteivät tulisi meidän roskikseen möyrimään ja roskakuskien työn mukavoittaminen.
      Kuten sanottu, leipä yms pussien käyttäminen roskapusseina ja lajittelu auttavat. Myös omien kulutustottumusten muuttaminen vähentää jätteen määrää paljon.

    • so simple

      Kauppakassissa ostokset kotiin. mutta hedelmäpussit käy hyvin roskapusseina. sopivan pieniä, niin ei ehdi ala haista ja pakko viedä useammin roskiin. eikä maksa mitään ekstaa.

    • lunkasåf

      Hei. Asun pääskaupunkiseudulla ja sinkkutaloudessa, joten jätemäärä on sen mukainen.

      - lajittelen biojätteen; käytän kaupasta ostettavia paperipusseja ja kääräisen sen vielä sanomalehteen, hajuhaittojen vähentämiseksi, mutta yhtä hyvin pussin voi taitella sanomalehdestä (tai ilmaisjakelulehdestä). Biojätteen voi laittaa myös jauhopussiin, muro-, sokeri- yms. pahvilaatikkoon.
      - meillä kerätään energiajae erikseen joten sinne menee muovipakkaukset. Hedelmä yms. pusseja ei kannata sinne laittaa, niihin voi pakata sekajätteen, jota loppujen lopuksi tulee tosi vähän. muovipakkaukset kannattaa laittaa sisäkkäin tai litistää, vie vähemmän tilaa
      - sekajäte menee kaatopaikalle, mulla tulee sitä tosi vähän
      - kaikki pahvi ja nestekartongit menee pahvikeräykseen
      - keräyspaperi tietysti omaan astiaansa
      - lasi ja metalli. Ne menee marketin yhetydessä oleviin palautuspisteisiin, mysö jugurttipurkkien foliokannet
      - ongelmajätteet asianmukaiseen keräystpisteeseen, esim. paristot ja energiansäästölamput.

      Kaupasta kannattaa ottaa mukaan ja kantaa kotiin kaikki muovikassit, jotka saa ilmaiseksi (vaateostokset yms. joissa ei laskuteta kassista). Mukana voi kantaa aina paria muovikassia yllättävää tarvetta varten. Olen käyttänyt jätekasseina joskus Pirkka-jätepusseja, 25 kp rulla maksaa 1,95 € ja ne on kivan kirkasvärisiä! Töistä olen tuonut kotiin kopiolaitosten paperi- ja muovipussit eli niihin menee sekajätettä ja biojätettä, lähinnä kuivaa puutarhajätettä. Mutta ostokasseja ei tartte jos hyödyntää kaiken ilmaismateriaalin leipäpusseista lähtien. Itse asiassa mulla on iso kasa muovikasseja siivouskomerossa odottamassa, jos vaikka tartten siitä joskus.
      Jotkut ottaa mukaan tölkki- ja pullopalautusten roskiksista muovikasseja. Ne voi huuhtoa.

    • tar..

      Löysin palan kankaista markiisia 90x 75 cm 3 € tein siitä kauppakassin pitkillä sankoilla. Ompelin kangaskaupan koneella. Sankoja tuosta 75 sivusta kaksi. suuhun tein 10 cm käännöksen, johon sankat tukevasti eivät repeile suurestakaan painosta.
      Kassissa on yksi pussisauna korkeus suunnassa, toinen pohjassa, pohjaan tein 12 cm sisään oton. Mahtuu n. 18 l.
      Roskapusseina on riittänyt hedelmäpussit ja muut talouteen tulleet muovipussit.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe