Hyvä kamera aloittelijalle toimintakuviin?

makke923

Hei,
mikähän olisi hyvä ja kohtuuhintainen kamera toimintakuviin, esim. kuvasarja linnun lähtemisestä lentoon?
Pitäisi ainakin olla:
- zoomia (huokeasti) mahdollisimman paljon
- mahdollisuus kuvasarjoihin
- mielellään myös liikkeentunnistuksesta kuvasarjan aloitus (löytyykö tällaisia?)

Kuvasävyn säädöt jne. eivät ole aloittelijalle niin tärkeitä, niitä ehtii opettelemaan sitten kun on säästänyt parempaan kameraan..

8

971

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • lbgy oyg pyi

   Optiikkaan niin paljon rahaa kuin vaan saa irti. Kaikessa kuvauksessa, etenkin luonto. ja urheilukuvauksessa optiikka on kaiken A&O.

   Rungolle riittää, että on käsisäätö ja sarjakuvaus. Pikseleistä ja herkkyyksistä on hyötynsä, mutta taysin hyödyttömiä, jos kuva on jo ottaessa susi..

   Ja nimenomaan aloittelijan pitää opetella ensin käsisäätö. Kun sen oppii ymmärtämään, jokin automatiikka ja valotuksen korjailu on hallittavissa.

   Ei digiaika kuvaamista ole niin valtavasti mullistanut. Tietokoneet kun eivät mitään tiedä, ne vain arvailevat ohjelmoijan ohjelmoimana. Ei ohjelmoija voi tietää millasen järven rannalla, mihin vuodenaikaan, missä valossa, mitä elukkaa, mitä ilmiötä ja missä säässä olet kuvaamassa. Se vaan ehdottaa jotain.

  • hgb oyhgo glh

   Ei kannata ostaa halpaa zoomia. Kannattaa ostaa silläkin rahalla parempilaatuinen kiinteä lasi. Jossa valovoimaa rutkasti ja sopiva polttoväli. Ja polttoväli nyt riippuu, kuinka kauka aiot kuvia ottaa.

  • käyttötarkoitukseen.

   Riittää kun
   -objektiivin valovoima on 2.8 tai parempi.
   -objektiivin tarkennusmoottori on nopea ( usm, hsm tai vastaava )
   -rungon sarjakuvausnopeus on ainakin kuusi kuvaa sekunnissa

   Liikkeentunnistusta ei tietääksieni itse kamerasta löydy, erillislaitteita kyllä...
   Parempi treenata vain omia refleksejään...

   • vapunen

   • vapunen

   • vapunen
    vapunen kirjoitti:

    Kirjoitusvirhe edellisessä kamera on Pentax k-x

    Ja täältä löytyy ammattilaisten ottamia testikuvia Pentaxsilla, ja muilla kameroilla: http://www.kamera-lehti.fi/edulliset-jarjestelmakamerat-01-2010


  • Vai zoooomia?

   Oleellisinta on, että on järjestelmä. Pokkareilla, eikä pitkäzoomeilla ei ehdi mukaan.
   Kaikissa kameroissa on jonkinlainen sarjakuvausmahdollisuus. Nopeus riippuu kameramallista. Kalliimmat nopeampia.

   "- mielellään myös liikkeentunnistuksesta kuvasarjan aloitus (löytyykö tällaisia?)"
   Lisälaitteella saa, mutta ainakin Pentaxilla oli aikoinaan "trapfocus", joka laukaisi kameran, jos kohde tuli haluttuun kohtaan.

   "- zoomia (huokeasti) mahdollisimman paljon"

   On juuri se viimeinen asia, jota tarvitaan. Pitkät zoomit on kaikki pimeitä ja pehmeitä siellä "lintukuvauspäässä" ja siten käyttökelvottomia. Istuvia "pönöjä" voi niillä saada tukevalta jalustalta kirkkaassa auringonpaisteessa, kun voi hiukan himmentää.

  • kameristi

   No tota, harrastelijamielessä:

   Jos haluat toimintakuvia ja pitää seurata kauempaa ja tavoitteena kummiskin zoomattu kohde, osta Tamronin makro-objektiivi (oli muistaakseni makro-objektiivi. Selaa Tamronin objektiiveja, tai kysy kaupassa ja kokeile jos mahdollista) joka maksaa noin 100-200e. Kuvanvakainta ei objektiivissa taida olla, joten hämäräkuvaus voi olla hankalampaa ja kuvat saattavat ns. "heilahtaa" helpommin.

   Noilla objektiiveilla jotka zoomaa lähemmäs kauempaa, on vähän vaikeampi seurata kohdetta, mutta kyllä sekin varmasti harjoittelulla onnistuu.

   Canonin EOS-sarjassa (ainakin 1000D:ssä) on mahdollisuus ottaa sarjakuvaa painamalla sulkijanappia pohjassa, kun säätää kameran Single Shotista jatkuvalle.

   Liikkeentunnistuksista en kyllä tiedä, pahoittelen.

   Canon EOS-sarjassa, ainakin oman 1000D:n mukana, tulee Canonin Digital Photo Professional - tällä pystyy tekemään perussäädöksiä esim kylläisyys (saturation), terävuus (sharpness), värisävyt (hue), kontrasti (contrast), jne jne.

   Mutta jos vaativampaa kuvanmuokkausta/säätöä kaipaa, niin photoshop on ehkä paras - se vaan vaatii opettelua ja experementaatiota.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   7915
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   31
   6730
  3. Martina avautuu

   Gekkoselle. Tosi hyvin sanottu: https://gekkonen.net/martina-aitolehti-hannu-pikkarainen-18921/ Näen nyt ekaa kertaa videolla. Aika paljon muistutt
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   3470
  4. Tohtori Jussi Halla-aho sairaslomalla

   Viikon ikävin uutinen oli Suomen suosituimman poliitikon, äänikuningas tohtori Halla-ahon joutuminen sairaslomalle. Peukut pystyyn, että Suomen ykkösp
   Maailman menoa
   143
   3155
  5. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   2556
  6. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   189
   1781
  7. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   1762
  8. Romanit osoitteli pistoolilla nuoria La iltana

   Nonii. 15-16v poikia oli osoiteltu pistoolilla ohiajavasta sinisestä Fordista? Onneksi pojat olivat yhdessä soittaneet poliisille ja ilmoittaneet r
   Kannus
   51
   1639
  9. Semmonen rakas kuin sinä

   Mistähän sellaisen saisi? :)
   Ikävä
   191
   1214
  10. Martinan live, ääää, öööööö

   Kuka pystyi katsomaan loppuun, ihan kamalaa kuunneltavaa, ja toi ylimielisen ällöttävä olemus. Mulle riitti siihen saakka, kun sanoi, "on vielä muutam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   76
   1193
  Aihe