Mitä lahjaksi synnyttäneelle?

TätiOtukseksi

Hei. En tiennyt mihin palstalle laittaisin tämän, joten laitoin tänne. Olisi kiva saada jotain vinkkiä, mitä hankkia lahjaksi vastasynnyttäneelle naiselle (ensisynnytys kyseessä)? Kyseessä on veljeni avopuoliso, jota en kovin hyvin tunne kun asumme eri paikkakunnillakin ym. emmekä siis erityisemmin olla tekemisissäkään.
Kuitenkin olisi mukavaa heitä jotenkin muistaa, mutta ideat on aika vähissä?
Onhan tässä toki vielä aikaa miettiä syksyyn, mutta haluaisin hiukan varautua? Etten mee mittään turhaa ostamaan kun ei ole minkäänlaista kokemusta jälkikasvusta. Kukathan on perinteinen juttu, mutta veikkaan että tuore äiti hukkuu tuolloin siihen kukkavuoreen, niin olisin toivonut että voisin hankkia jotain käytännöllistä ym. mitä välttämättä muut onnittelevat eivät välttämättä muista.
Jos sinä olet synnyttänyt, mitä olisit itse toivonut? Mikä on ns. "hot ja mikä not"?
Kiitos kaikista vastauksista.

23

6142

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maumou

      ovat minun mieleeni. Mielellään terveellistä ja hyvää, vaikkapa korillinen cashew-pähkinöitä, manteleita, kuiva hedelmiä ja tuoreitakin. On sitten ravitsevia ja helppoja välipaloja valmiina kun vauva alkuun vie paljon aikaa, eikä välttämättä omaa syömistään jaksa miettiä. Luomu on tietenkin parasta, ei ylimääräisiä lisäaineita. Suklaakin monelle maistuu, mutta sitä pitäisi kohtuudella syödä, kun voi aiheuttaa vauvalle äidinmaidon kautta mahavaivoja.
      Itse tykkäsin myös vaatteista, joita saimme vauvalahjoiksi. En ollut kovin paljon etukäteen ostanut. Moni toi bodyja ja sitten oli vähän housuista pulaa :)
      Tällaista tuli ensinnä mieleen..

    • reewwvww

      pääasiassa vaatteita (kokoa 56 tai 62) tai vauvan leluja, kun tyttö syntyi. Voi kun joku olisikin ollut niin huomaavainen, että olisi lähettänyt vaikka kukkia minulle sairaalaan. Taisivat kaikki ajatella, että hukun niihin kukkiin... Sain kaksi kukkapuskaa :)

      Jos lahja on tarkotus viedä jo sairaalaan niin ehdottaisin jotain lukemista, päiväkirjaa, herkkukoria tms. JOs taas kotiin niin vaikka tuo herkkukori tai jokin itsetehty kakku tai ruokaa. Minä en ainakaan ensimmäisinä viikkoina jaksanut yhtään miettiä syömisiäni. Onneksi olin saanut vinkin tehdä ruokaa pakkaseen, muuten meillä olisi jäänyt ruuat syömättä, kun ruuanlaitto ei kiinnostanut ollenkaan. Toiseksi mieleen tulee jotain vauvan ensimmäinen vuosi-kirjoja tms.

    • Minulle tuotiin osastolle lahjaksi suklaata ja keksejä sekä juotavaa. Olivat mieluisia. Lasta muistettiin myös, saimme bodyn, purulelun, unilelun ja lastenkirjan (kankaisen sellaisen).

    • odd

      Minä ostin parhaalle ystävälleni salmiakkipussin ja bodyshopin suihkugeelin bodylotionin. En laittanut tuohon pakettiin mitään vauvalle, sillä olin jo aiemmin vienyt ja halusin nyt korostaa et tämä nimenomaan on äidille. Ystäväni tykkäsi kovasti.

      • flaskjfalsk

        Tuo bodyshopin suihkugeeli ja bodylotion kuulostaa ihanalle! Olisin itse halunnut jotain tuollaista, koska oli aika ryytynyt olo synnytyksen jälkeen. Ja suklaa oli myös ihanaa sekä kukat!


    • kohta synnyttämään

      Mä ilahtuisin varmaan jos joku tois tekemistä sairaalaan. Esim lehtiä, ristikoita, sudokuja tms.

      • aamun äiti

      • mamminina

        Minäkin etukäteen ajattelin että pitääpä ottaa sairaalaan lukemista ajankuluksi, mutta auta armias enhän siellä ehtinyt lehtiin vilkaistakaan kun kaikki aika meni lasta syöttäessä, hoitaessa, ihmetellessä ja nukkumista yrittäessä! Sudokut ja ristikot oli viimeisenä mielessä...=) Parhaat tuliaiset oli ihanat kukkakimput ja ylipäätään että ihmiset kävi ja muisti.


      • maumou
        mamminina kirjoitti:

        Minäkin etukäteen ajattelin että pitääpä ottaa sairaalaan lukemista ajankuluksi, mutta auta armias enhän siellä ehtinyt lehtiin vilkaistakaan kun kaikki aika meni lasta syöttäessä, hoitaessa, ihmetellessä ja nukkumista yrittäessä! Sudokut ja ristikot oli viimeisenä mielessä...=) Parhaat tuliaiset oli ihanat kukkakimput ja ylipäätään että ihmiset kävi ja muisti.

        heh, itsellänikin oli mukana sairaalassa vaikka mitä ajanvietettä, mutta mitään ei tosiaankaan ehtinyt! Kiirettä siellä oli, stressi suorastaan ;)
        Tuo on totta, että jo se että ihmiset muistavat ja käyvät on mukavaa. Itselläni kokemus, että ihmiset eivät enää kyläile kun vauva tuli. Itse täytyy jaksaa olla tosi aktiivinen, jos mitään sosiaalista elämää haluaa :(


      • koripsa
        maumou kirjoitti:

        heh, itsellänikin oli mukana sairaalassa vaikka mitä ajanvietettä, mutta mitään ei tosiaankaan ehtinyt! Kiirettä siellä oli, stressi suorastaan ;)
        Tuo on totta, että jo se että ihmiset muistavat ja käyvät on mukavaa. Itselläni kokemus, että ihmiset eivät enää kyläile kun vauva tuli. Itse täytyy jaksaa olla tosi aktiivinen, jos mitään sosiaalista elämää haluaa :(

        Esikoisen kohdalla olin sektion jälkeen todella väsynyt ja kivut olivat kovia. Niinpä esitinkin mieheni kautta toiveen, että sukulaiset ja vieraat tulisivat katsomaan lasta vasta kotiin päästyämme, mutta yksikään ei tätä toivetta kuunnellut, sillä kaikki halusivat olla ensimäisenä näkemässä vauvan. Parhaillaan huoneessani oli yhtä aikaa 8 ihmistä kun vihdoin hoitaja tuli heitä pyytämään poistumaan. Eivätkä silloinkaan meinanneet lähteä, jälkeenpäin vain puhuivat kuinka "töykeästi" sairaalahenkilökunta Heitä kohteli, mutta itse olin siitä mielissäni, että pääsin lepäämään. En todellakaan ollut siinä kunnossa, että olisin jaksanut vauvaa esitellä iloisena! Siitäkin sain kuulla moneen otteeseen vierailijoilta, että miksi en ole iloinen, onnellinen ja hymyileväinen äiti eikä vastaukseksi kelvannut, että olin sillä hetkellä väsynyt kun meinasivat vaan, että kyllä sä sitten ehdit lepäämään kun he lähtevät ja että yrittäisin nyt tsempata...
        Nyt olen menossa toista synnyttämään ja taas sektiolla. Tällä kertaa vahingosta viisastuneena en kerro kenellekään ulkopuoliselle, koska olen menossa synnyttämään ja pyydän myös henkilökuntaa ottamaan huomioon toiveeni vierailukiellosta. Vain isä ja esikoiseni ovat tervetulleita.
        Mutta muuten hieno idea tuo uuden äidin muistaminen. Vauvoille vaippoja ja äidille vaikka herkkukori ja leffa kotiin ;)


    • pouBL.

      Ostin lapsuudenkaverille josta jo olen etääntynyt, lahjan koska halusin muistaa kun heille avokin kanssa syntyi esikoinen. Kysyin kaveriltani tuoreen äidin lempivärin ja onko korvissa reiät;) Sitten ostin äidille sen mukaan vaalpun zirkonia korvikset ja isälle beroccaa että jaksaa olla apuna, ja vauvalle söpöt vaatteet:) Siitä lahjakassista tuli meille kaikille hyvä mieli:)))

    • TätiOtus :)

      Ai niin! Itse asiassa, tarkoitus on lähettää tämä lahja postissa kotiin.. :) Kun en ikävä kyllä pääsekkään sitä henkilökohtaisesti viemään. Hyviä ehdotuksia on tullut ja niistä on ollut apua. Mietin, olisiko uudelle äidille hyvä lahja esimerkiksi joku riipus tai ranneketju? Myös noi bodyshopin tuotteet kuulostais hyvältä lahjalta, harmillista vaan että olen kohta vararikossa jos kokoan liian painavan paketin.. :D

    • marrasmasu

      Synnytän joskus tässä muutaman viikon sisällä ja:

      Minun lahjatoiveeni jota kukaan ei tiedä on sammalakaatti hopeariipus eli ehkä sen sitten joskus itse hommaan itselleni :)
      Kun olen kotiutunut toivon saavani Baileys pullon jonka voi sitten pitää jääkaapissa ja ottaa snapsin sopivan tilanteen tullen (eikä tarvitse kenenkään alkaa saarnaamaan että oletpas huono äiti).
      Herkkukori kuulostaa ihanalta, siis sellainen missä olisi kuivattuja hedelmiä monenmoisia ja pähkinöitä...ja joku hienompi suklaa ois ihana.
      Olen puutarhuri mutta leikkoja en haluaisi, rahanhukkaa, kuolevat nopeasti...sensijaan viherkasvit ovat ihania mutta monikaan ei niitä kotiinsa halua.
      Ja kunnon rotinat, pullakranssi ja piirakoita. nyt muuten alko tekemään mieli viipurinrinkeliä :D
      En oikein keksi muuta kuin syötävää...herkkusuu olen.

      Vauvalle olisi ihana joku tollanen mutta tämä haluamani on melko kallis (onneksi en esitä toiveitani kenellekkään):
      http://www.bumbeez.com/Fisher-Price-Rainforest-Melodies-Lights-Deluxe-Gym-puuhamatto

      Minusta olisi myös kiva saada kestovaippoja esim.
      http://lastenvintti.mycashflow.fi/product/213/taskuvaippa--tumma-suklaa

      Leluja vauvalla ei ole yhtään niin niitäkin voisi olla kiva saada, esim.

      http://www.bumbeez.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05102009-155792/Products/1008

      Mitä ehdottomasti en haluaisi niin olisi jotkut ikuisiksi ajoiksi nurkkiin jäävät koriste-esineet, niitä meillä ei muutenkaan ole...tai sitten lusikat...kamalin mahdollinen olisi jokin posliiniesine. Mut joku sellainen taulu ois kyllä kiva mihin saa lapsen käden ja jalan painettua...taulu siksi että se on kätsä säilyttää seinällä.

      Tässä vastaus kysymykseen mitä minä haluaisin.

      • rullarusina

        Kiitos marrasmasu vinkistä. Kävin siskon vauvalle ostamassa juuri tuollaisen Soothe and Glow lelun AIVAN ihana! http://www.bumbeez.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05102009-155792/Products/1008 sekä ihanan vauvan peiton http://www.bumbeez.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05102009-155792/Products/1090 Tiedän että sisareni arvostaa lahjoja vauvalle. Äiti nauttii niistä yhtä paljon kuin lapsi. Tuo mainitsemasi puuhamatto oli myös TODELLA ihana. Ehkä kastelahjaksi voisi antaa sen.


      • marrasmasu.
        rullarusina kirjoitti:

        Kiitos marrasmasu vinkistä. Kävin siskon vauvalle ostamassa juuri tuollaisen Soothe and Glow lelun AIVAN ihana! http://www.bumbeez.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05102009-155792/Products/1008 sekä ihanan vauvan peiton http://www.bumbeez.com/epages/OVK.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/05102009-155792/Products/1090 Tiedän että sisareni arvostaa lahjoja vauvalle. Äiti nauttii niistä yhtä paljon kuin lapsi. Tuo mainitsemasi puuhamatto oli myös TODELLA ihana. Ehkä kastelahjaksi voisi antaa sen.

        kylläpä tuli hyvä mieli kun kerrankin minusta oli apua :D hihkuin ihan iloissani. Ihanaa että löytyi!!!


      • hfghhdhh
        marrasmasu. kirjoitti:

        kylläpä tuli hyvä mieli kun kerrankin minusta oli apua :D hihkuin ihan iloissani. Ihanaa että löytyi!!!

        Itse toivoisin hemmottelypäivää vaikka kylpylässä, hierontaa, porealtaassa lillumista ja hyvää ruokaa. Tai joku muu ihana hemmottelupaketti mm. kasvonaamioita ja muita ihania juttuja :)


    • Feliissia

      - Karkkia
      - Pillimehuja (tosi käteviä juoda imettäessä, etenkin öisin)
      - Naistenlehtiä
      - Päiväkirjan
      - Vauvakirjan

      Kaikki olivat oikein mieluisia lahjoja, vauvakirjaa oli kiva alkaa täyttelemään jo sairaalassa vauvan päiväunien aikana. Mehut ja karkit tekivät myös kauppansa, imettäessä kun iskee niin tolkuton jano ja makeanhimo.

    • 1+7
    • iltuiölt89

      Itse olen nyt raskaana ja toivoisin lahjaksi synnytettyäni esim. 20e lahjakortin lastentarvikeliikkeesseen :) Itse olen tuttipulloja ostanut liikkeestä ja niitä olisi kiva saada lisää :)

    • ...
    • Annukka 65

      heippa

      Itse vien yleensä kukkien sijasta vaippoja ja sininen suklaalevy.
      Jos tapaus on tuttu niin 5 kpl pakkaus juustoja joita saa nyt synnyttäneenä syödä.

      Ajattele mitä itse tahtoisit ja mikäs varmaan loppuu ensin sieltä kotoa.

      Vain ajatuksella väliä

    • emilia^^92

      itse sain lahjaksi sairaalaan kukkia ja suklaata, ja tietenkin onnittelu kortteja:)

    • s.t1

      Äh... meidän sairaalaan ei sa tulla kun vauvan isä ja sisarukset.
      Joten mä sain sairaalaan marianne pussin ja kotona odotti kukkia. No ei siä sairaalas tarvinnu olla kun nolla pv, yksi kokonainen pv ja seuraavana kotiutettiin.

      Mutta olis ollu hienoo jos joku mullekin toisi jotain. Samoin isommille sisaruksillle esim. lapsille karkkiaskit ja just hedelmät olis kivoja. Vauvan vaatteita on meillä jo aika hyvin. Neljäs just syntyi...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe