Ilmavaivat eivät lopu!

Apua tarvitseva nuor

Puoli vuotta sitten ilmavaivat tulivat elämääni kunnolla, ensin ne ilmentyivät noin tunnin pari ruokailun jälkeen. Sittemmin tilanne on huonontunut ja ne tulevat heti ruokailun jälkeen. Eikä siinä vielä kaikki! Ilmavaivoja on jatkuvasti, riippumatta siitä syönkö vai olenko syömättä. Maha on jatkuvasti täynnä ilmaa ja se pitelee ääntä, kun ilmat liikkuvat. Mahani tuntuu lähes koko ajan joko kipeältä tai erittäin epämukavalta, koska ilmavaivat tunkiessaan "muun paskan" läpi tuntuvat venyttävän suolta niin ikävästä, että ihan koskee.

Ei ole keliakiaa, maitoallergiaa yms. Inhottava tunne, kun tuntee ilmavaivojen muodostumisen jossakin kohdassa suolta ja sen, kun ne "vaeltavat" suolistossa. Lisäksi maha pitää ikävää ääntä, kun tuon "vaeltelun" vuoksi ja toki myös tilanteissa, joissa ei voi vapaasti päästää ilmoja pihalle.

En kehtaa mennä lääkäriin puhumaan jostakin näin nolosta. Maitohappobakteeritkaan ei auta. Enkä viitsisi ostaa jotain "pierulääkettä", kun kai tähän nyt täytyy olla joku syy! Ei voi olla ihan vaan normaali ihmistila, että pierettää koko ajan. Ei edes puolen tunnin taukoa. Eli onko kenelläkään tietoa, mikä voi aiheuttaa näin pahoja ruoansulatusongelmia (toki on myös ripulia ilmavaivojen lisäksi)? Jokin sairaus, joka vaatii kenties leikkausta?

11

4451

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • iiiuiikii

      Mullon kans joo ihan samoi ongelmia ollut. Nyt kesän alkaessa ei kyllä maha oo kamalasti pitänyt ääntä mutta tilalle on tullut toisenlainen ongelma, nimittäin kun menen iltavuoroon töihin niin aamulla en pysty syömään juuri mitään, kun ei yksinkertaisesti mene alas - ilmeisesti minua jännittää tai jotain. Tällöin esiintyy myös vatsavaivoja. No mut joo, se ääntely oli ihan kamalaa, varsinkin kun sitä tapahtui hiljaisessa koesalissa jossa kaikki about 100 opiskelijaa kuulivat murinan NOLOA! Ja ei mullakaa paljon maitohabbobakteerit tehonnu mut suosittelen kyl et meet lääkärille, heillä kun on vaitiolovelvollisuus ja lääkäreitä ovat niin tietävät asiasta! Toivottavasti pääset vaivastasi eroon!

    • hotkija

      Syötkö liian nopeasti? Mulla tulee ilmavaivat silloin kun hotkaisen ruokani. Stressi vaikuttaa myös, itse reagoin vatsallani stressiin.
      Tarkkaile ruokia mitä syöt, kokeile eri raaka-aineita tuleeko kaikista oireet.

      • Apua tarvitseva nuor

        Syön kyllä nopeasti, mutta vaikea muuttaa tapoja. Mutta vaikka vaivat siitä hieman kasvaisivat, niin ei se voi aiheuttaa jatkuvaa myllerrystä mahassa. Koko yön ja päivän mahaa ääntelee ja ilmavaivoja on jatkuvasti. Yritän olla syömättä, koska se pahentaa oireita, mutta kun nykyisin sekään ei auta. Ilmavaivoja muodostuu silti vaikka en edes söisi yhtään mitään!


      • mistä tiedät?
        Apua tarvitseva nuor kirjoitti:

        Syön kyllä nopeasti, mutta vaikea muuttaa tapoja. Mutta vaikka vaivat siitä hieman kasvaisivat, niin ei se voi aiheuttaa jatkuvaa myllerrystä mahassa. Koko yön ja päivän mahaa ääntelee ja ilmavaivoja on jatkuvasti. Yritän olla syömättä, koska se pahentaa oireita, mutta kun nykyisin sekään ei auta. Ilmavaivoja muodostuu silti vaikka en edes söisi yhtään mitään!

        Sanot ettet ole lääkärissä käynyt. Mistä tiedät ettei kyseessä ole keliakia tai laktoosi-intoleranssi tai maitoallergia?


      • Apua tarvitseva nuor
        mistä tiedät? kirjoitti:

        Sanot ettet ole lääkärissä käynyt. Mistä tiedät ettei kyseessä ole keliakia tai laktoosi-intoleranssi tai maitoallergia?

        Maitoa en syö missään muodossaan, joten laktoosi-intoleranssista tai maitoallergiasta ei voi olla kysymys. Keliakiatestin olen tehnyt kotonani (sen minkä saa apteekista ja on suht varma vaikka eihän mikään varmaa ole).


    • Pyry hei

      Mullakin on ollut ihmeilmavaivoja monta kk. Saivat myös sydämen ja keuhkot sekaisin. Nyt on enää vain ajoittain, kun en paljon liiku. Maitohappobakteerit eivät ole auttaneet.

    • Mhb

      >>>>> >>>>> >>>>Probioottibakteerit ja laktoosi-intoleranssi:

      Laktaasi-entsyymin puute:
      Mikäli laktaasi-entsyymin tuotanto puuttuu potilaalta joka nauttii laktoosipitoista tuotetta, niin laktoosi jatkaa matkaa pilkkoutumatta ohutsuolesta-paksusuoleen, jossa alkaa runsas kaasun muodostus, joka aiheuttaa turvotusta ja kipua.

      Huomioi tämä:
      Laktoosittomien tuotteiden valmistus ja myynti on valtava busines meijereille-Valiolle varsinkin! Meijereitä ei kiinnosta asiakkaiden terveys-vaan heitä kiinnostaa ainostaan tehdä businesta!
      Kun ostat kalliimpia laktoosittomia tuotteita, niin silloin hoidat ainoastaan oireita-et varsinaista sairautta jonka voit parantaa kolmella tärkeimmällä probiootti-bakteerilla: L-a, L-b ja Bif.

    • SIIIIIIIS

      vooooooooooooooeeeeeeeee paska iha kirjaimellisesti tai nii mulla pitää maha siiis ihan koko ajan älytöntä ääntä se haittaa keskittymistäni vaikuttaaa kaikkeen ei helvetti aina ku pääsee jostai toisest ongelmasta eroo ni heti vaa lisäääää hohhoijaaa..

    • hhhhhhhhddd

      Kuulosti melkein siltä kun olisin itse kirjoittanut tuon. Itselläni alkoi myös puolisen vuotta sitten ilmaantua hirveitä ilmavaivoja ja nykyisin myös vuorotellen ripulia ja ummetusta ja kaikkea mahdollista.
      Lääkärissä kävin, todettiin ärtynyt suoli ja sain sellaista kuituvalmistetta joka ei kyllä ainakaan itselläni auttanut yhtään, päinvastoin..-.-
      Apua en ole minäkään mistään löytänyt, muttei pidä luovuttaa, vaikka tämä hirveästi elämää rajoittaakin..

    • Anonyymi

      IBS eli ärtynyt paksusuoli voi olla kyseessä. Paljon yleistyvä vaiva

    • Anonyymi

      Voi kokeilla
      - säilöntäaineisia ruokia
      - sokerin syönnin vähentämistä
      - piparminttuteetä
      - Carmolis-tippoja.

      Youtube-sivuilta löytyy candidan torjumiseen liittyviä ohjeita, mutta en suosittele dieettiä, jossa rajoitetaan runsaasti monenlaisia ruokia, ja suositellaan vain terveyspillereitä.

      Tuo säilöntäaine esim. paahtoleivässä saattaa hillitä ilmavaivoja, koska tappaa elämää solutasolla, eli suolistosta vähentyvät bakteerit ja sienet (candida). Luonnon antibiootteja on mm. valkosipuli. Valkosipulirouhetta paahtoleivän ja sulatejuuston päälle, nami nami.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe