Olen hankkimassa uutta yhdistelmäkaappia rako on 60 cm leveä, mikä olisi hyvä ja edullinen?
Mikä on paras jääkaappi
20
8234
Vastaukset
- oj äojnmäöåoj oåj
Jäkaapit kokolailla samanlaisia. Enrgiankulutuksissa ja hyllyissä eroja. Ehkä käyntiäänessä jne. Onhan niitä testejä aina joskus ollut lehdissä, eipä ole erityisemmin kiinnostanut lukea. Mutta noita mainitsemiani asioita nyt ehkä kannattaaa vertailla suunnalleen samanhintaisten kaappien välillä. Merkki kokolailla merkityksetön. Tietenkin kalliimman olettaisi kestävän kauemmin, mutta jääkaapit on pitkäikäisiä ja niissä vain vähän osia. Kompura, termostaatti jne kestävät ainakin kymmenen vuotta, koneesta riippumatta. Jääkapissä todennäköisesti hajoaa, tai siis saa hajoteluksi noita muovilaatikoita ja muita muoviosia, ihan kaikista jos niikseen sattuu.
Ja sitten puheenvuoro kodinkonekauppiaille, eiköhän ala laatueroja löytymään :DDDDD- KK-myyjä
Hyviä on, muttei ne ole edullisia; jääkaapin tärkein ominaisuushan on SÄILYTTÄÄ ruoka mahdollisimman pitkään jottei tarvitse heittää tonnikaupalla ruokaa hukkaan väärän säilytyksen takia. Sinkkuperheessä menee mikätahansa, (roiskeläppäpitsa pärjää siinä muovissa kun on yli 8)
Oikea kosteus on säilyvyyden kannalta yhtä tärkeä kuin oikea lämpötila.
-fresh, 0-tila jne. Speksejä löytyy enemmän kuin nyky läppäreistä. esim: dynacool.
Sitten tietysti pakastimen koko kans ratkaisee. - samaa paskaa
Jeps, ei ole merkillä väliä, vaan tuttavapiirissä kaikenmerkkiset (Mielepuolelle tiedoksi: myös Miele) ovat levähtäneet 1-7 vuodessa. Toki niitä on sitten korjattukin, iästä riippuen takuuseen/omaan piikkiin ja osa on jopa saatu toimimaan. Noin keskimäärin kokemukset ovat kyllä olleet sellaisia, ettei korjaus kannata... tod. näk. ei tule kuntoon ja uusi ei maksa paljoa enemmän kuin vanhan korjaus.
Jääkaapeissa en nyt niin hirveästi osaa eroja nähdä, vaikka joku 0°C / fresh -tila kalalle yms. olisikin kiva lisämauste. Pakastimissa (jos/kun kyse oli jääkkaappi-pakastin -yhdistelmistä) on enemmän eroja:
- pakastuskyky voi vaihdella haarukassa 2-14 kg/vuorokausi ... pakastepizzat säilyy yksikompressorisessakin kaapissa 2 kg/d pakastuskyvyllä, mutta isoja määriä marjoja tms. pakastavan pitää katsella jämerämpiä koneita
- halvoissa laitteissa on jäähdyttävät ritilähyllyt luukut edessä -> pakasteita on vaikeaa kaivella hyllyjen perältä, vuotava paketti sotkee koko pakastimen ja tavarat saattavat jäätyä hyllyihin kiinni
- korit ovat astetta parempi (ja kalliimpi) ratkaisu ja muovilaatikot ovat paras (roskat ja vuodot jäävät laatikon pohjalle)
- vielä askel parempaan suuntaan: no frost -pakastin, jota ei tarvitse sulatella, haittapuolena on pienempi sisätilavuus, monessa mallissa koneisto vie ison siivun pakastimen ylä/takaosasta (kannattaa kurkistaa ylimpään laatikkoon... siinä voi olla korkea etuseinä, mutta tilaa onkin laskevan katon vuoksi vain kahdelle kalapuikkopaketille)
- halvimmissa laitteissa ei ole pakastimelle omaa lämpötilasäätöä eli jääkaapin & pakastimen lämpötilat ovat naimisissa toistensa kanssa (=jompikumpi pidetään tarpeettoman kylmänä = energiantuhlausta)
- vaikka lämpötilasäädöt olisivatkin erilliset, niin jääkaappia/pakastinta harvemmin saa kytkettyä toisistaan riippumatta pois päältä (pl. kaksikompressoriset ja muutama kalliimpi 1-koneinen) esim. lomamatkan ajaksi - Tuurna
samaa paskaa kirjoitti:
Jeps, ei ole merkillä väliä, vaan tuttavapiirissä kaikenmerkkiset (Mielepuolelle tiedoksi: myös Miele) ovat levähtäneet 1-7 vuodessa. Toki niitä on sitten korjattukin, iästä riippuen takuuseen/omaan piikkiin ja osa on jopa saatu toimimaan. Noin keskimäärin kokemukset ovat kyllä olleet sellaisia, ettei korjaus kannata... tod. näk. ei tule kuntoon ja uusi ei maksa paljoa enemmän kuin vanhan korjaus.
Jääkaapeissa en nyt niin hirveästi osaa eroja nähdä, vaikka joku 0°C / fresh -tila kalalle yms. olisikin kiva lisämauste. Pakastimissa (jos/kun kyse oli jääkkaappi-pakastin -yhdistelmistä) on enemmän eroja:
- pakastuskyky voi vaihdella haarukassa 2-14 kg/vuorokausi ... pakastepizzat säilyy yksikompressorisessakin kaapissa 2 kg/d pakastuskyvyllä, mutta isoja määriä marjoja tms. pakastavan pitää katsella jämerämpiä koneita
- halvoissa laitteissa on jäähdyttävät ritilähyllyt luukut edessä -> pakasteita on vaikeaa kaivella hyllyjen perältä, vuotava paketti sotkee koko pakastimen ja tavarat saattavat jäätyä hyllyihin kiinni
- korit ovat astetta parempi (ja kalliimpi) ratkaisu ja muovilaatikot ovat paras (roskat ja vuodot jäävät laatikon pohjalle)
- vielä askel parempaan suuntaan: no frost -pakastin, jota ei tarvitse sulatella, haittapuolena on pienempi sisätilavuus, monessa mallissa koneisto vie ison siivun pakastimen ylä/takaosasta (kannattaa kurkistaa ylimpään laatikkoon... siinä voi olla korkea etuseinä, mutta tilaa onkin laskevan katon vuoksi vain kahdelle kalapuikkopaketille)
- halvimmissa laitteissa ei ole pakastimelle omaa lämpötilasäätöä eli jääkaapin & pakastimen lämpötilat ovat naimisissa toistensa kanssa (=jompikumpi pidetään tarpeettoman kylmänä = energiantuhlausta)
- vaikka lämpötilasäädöt olisivatkin erilliset, niin jääkaappia/pakastinta harvemmin saa kytkettyä toisistaan riippumatta pois päältä (pl. kaksikompressoriset ja muutama kalliimpi 1-koneinen) esim. lomamatkan ajaksiOlen kuullut ammattimiehiltä, ette missään nimessä kannata hankkia kotikäyttöön pakastinta missä on automaattisulatus, koska se ei pääsääntöisesti toimi olipa valmistaja kuka tahansa.
Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut.
Todennäköiseti näistä vempaimista tullaan kokonaan luopumaan, koska tekniikkaa ei saada varmaksi.
Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa. - sanoi köyhä
Tuurna kirjoitti:
Olen kuullut ammattimiehiltä, ette missään nimessä kannata hankkia kotikäyttöön pakastinta missä on automaattisulatus, koska se ei pääsääntöisesti toimi olipa valmistaja kuka tahansa.
Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut.
Todennäköiseti näistä vempaimista tullaan kokonaan luopumaan, koska tekniikkaa ei saada varmaksi.
Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.
> Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut
Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....
> Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.
Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.
Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla. - Tuurna
sanoi köyhä kirjoitti:
Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.
> Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut
Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....
> Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.
Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.
Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla.Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa. - on ero
Tuurna kirjoitti:
Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa.miele kaikilla mielessä .persaukisina upon ostavat. sitten tänne parkumaan kun laittet reistailee eivätkä kestä.hanki parasta laatuero kalliin ja halvan välillä on valtava.
- Tuurna
on ero kirjoitti:
miele kaikilla mielessä .persaukisina upon ostavat. sitten tänne parkumaan kun laittet reistailee eivätkä kestä.hanki parasta laatuero kalliin ja halvan välillä on valtava.
Tiedätkö muita selkeitä eroja kuin hinnan?
Kerro vaikka kaksi vedenpitävää väittämää ja perustele tietosi.
Jos tiedät vielä kolmannen olet jo tosi kova asiantuntija. - mutumiähen niksit
Tuurna kirjoitti:
Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa.Näytä mulle pakastin, jonka käyttöohjeessa EI kielletä sulatusta kuumailmapuhaltimella tai kiehuvalla vedellä.
Oikeasti se sulatus tulee siis tehdä hellävaraisesti eli korkeintaan lämmintä vettä laakeassa astiassa kaapin pohjalle .. toinen kikka on käyttää tuuletinta kierrättämään huoneilmaa pakastimessa. Mutta näiden apuneuvojenkin kanssa kestää tunnin tai kaksi, ennen kuin ylimmän jäähdytyselementi päälle kertynyt 2 cm kerros umpijäätä lopullisesti antautuu. Sitten pesu & kuivaus = varttitunti ja sitten odotellaankin taas pitkään, että kaappi jäähtyy sinne -18.
Kauheaa pelleilyä ja yleensäkin ne jäähdytysritiläköt ovat v-mäisiä puhdistaa. Mutta ihan hyvä, ettei sinua moinen vituta, vaan olet psyykannut itsesi uskomaan, että näin on hyvä ja käsin tiskaten tulee puhtaampaa kuin koneella ... varmaan peset pyykitkin nyrkkipyykkinä? - kallais=hyvä
mutumiähen niksit kirjoitti:
Näytä mulle pakastin, jonka käyttöohjeessa EI kielletä sulatusta kuumailmapuhaltimella tai kiehuvalla vedellä.
Oikeasti se sulatus tulee siis tehdä hellävaraisesti eli korkeintaan lämmintä vettä laakeassa astiassa kaapin pohjalle .. toinen kikka on käyttää tuuletinta kierrättämään huoneilmaa pakastimessa. Mutta näiden apuneuvojenkin kanssa kestää tunnin tai kaksi, ennen kuin ylimmän jäähdytyselementi päälle kertynyt 2 cm kerros umpijäätä lopullisesti antautuu. Sitten pesu & kuivaus = varttitunti ja sitten odotellaankin taas pitkään, että kaappi jäähtyy sinne -18.
Kauheaa pelleilyä ja yleensäkin ne jäähdytysritiläköt ovat v-mäisiä puhdistaa. Mutta ihan hyvä, ettei sinua moinen vituta, vaan olet psyykannut itsesi uskomaan, että näin on hyvä ja käsin tiskaten tulee puhtaampaa kuin koneella ... varmaan peset pyykitkin nyrkkipyykkinä?laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä
- reikäkylkeen
kallais=hyvä kirjoitti:
laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä
Köyhät sulattaa pakastimensa kaikennäköisillä kattila ym. keksinnöillä, rahamiehet/naiset puukolla
- sekös sua kyrsii
kallais=hyvä kirjoitti:
laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä
Eipä ole tarvinnut kattiloiden kanssa ähertää.
- Sulattaja
sanoi köyhä kirjoitti:
Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.
> Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut
Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....
> Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.
Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.
Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla."sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää."
Minun salainen aseeni pakastimen sulatukseen on kuumailmapuhallin, sellainen hiuksenkuivaajaa hiukan tehokkaampi malli.
Sulatin pari päivää sitten pakastimen, sulatus kuivauksineen kesti 15 minuttia ja puolentoista tunnin kuluttua aloituksesta kaapissa oli jälleen pakkasta 18 astetta.
Marjapakasteet olivat kylmälaukuissa.
- ef ewf wf w r
kaksi ei kaappia. Osta joku tarjouskaappi, se kelpaa sulle. Jos haluat hifistellä ja polttaa tonnitolkulla rahaa, osta jokin teollisuuskaappi.
- Tuurna
Kyllä FESTIVO on suomen paras kylmiö pakastin. On valinnanvaraa koon suhteen ja värejä löytyy, on nollatilan säilytysja, ja mikä parasta, laitteissa ei ole epävarmaa NO FROST sulatusta, joten olen päätymässä tähän Kotimaiseen Festivo Kylmäratkaisuun.
Hinta laitteessa on kyllä kovanlainen, mutta en ole koskaan luullutkaan että hinta olisi laadun tae. - Höltsäkkä
Tuurna kirjoitti:
Kyllä FESTIVO on suomen paras kylmiö pakastin. On valinnanvaraa koon suhteen ja värejä löytyy, on nollatilan säilytysja, ja mikä parasta, laitteissa ei ole epävarmaa NO FROST sulatusta, joten olen päätymässä tähän Kotimaiseen Festivo Kylmäratkaisuun.
Hinta laitteessa on kyllä kovanlainen, mutta en ole koskaan luullutkaan että hinta olisi laadun tae.Tänään oli hellepäivä 29 varmasti monet kylmäkoneet eivät jaksaneet pitää oikeita lämpötiloja, mutta FESTIVOSSA tehot riittää ja sulatukset toimii.
Yksikään ravintolan vitriini ei enää näilä keleillä toimi, lasit vaan huurtuu ja tavarat lämpiävät.
Joo, ja NON FROST pakastimet ovat sanoneeet monin paikoin sopimuksensa irti.
Vähän on markkinoilla tehokkaita koneita. - Tukevat kahvat
Höltsäkkä kirjoitti:
Tänään oli hellepäivä 29 varmasti monet kylmäkoneet eivät jaksaneet pitää oikeita lämpötiloja, mutta FESTIVOSSA tehot riittää ja sulatukset toimii.
Yksikään ravintolan vitriini ei enää näilä keleillä toimi, lasit vaan huurtuu ja tavarat lämpiävät.
Joo, ja NON FROST pakastimet ovat sanoneeet monin paikoin sopimuksensa irti.
Vähän on markkinoilla tehokkaita koneita.kolmas vuosi menossa saksassa valmistettu MIELE NO FROST, toimii kuin unelma, ei ole tarvinnut sulattaa, hiljaisin jkp mitä on markkinoilla, ihan eri luokkaa, kui Espanjassa, unkarissa, puolassa tehdyt JKP:T. Aito saksalainen Miele pelaa ja pelittää.
- siemens
siemens tai bosch.
- Jatkossa halpoja
Lähdinpä lueskelemaan tätä viestiketjua kun Boschini antautui ja pakasteet matkasivat roskikseen. Aikanaan n. 12v. sitten ostin Boschin mielestäni laatutuotteena ja maksoin mielelläni korkeahkon hinnan. Nyt on pakko tarkastaa käsitystäni kun Helkaman kaappi, jonka tilalle Boschin hankin pelittelee edelleen ja energian kulutuskin on mittausteni mukaan samaa luokkaa, jota myyjä Boschissa ylisti. Eli voin hankkia kolme kertaa edullisen kaapin ja säästän edelleen yhteen laatutuotteeseen verrattuna.
Huomiona näillä palstoilla käytävien keskustelujen tasoon ihmettelen mistä jotkut kykenevät päättelemään esim. ihmisten tulotason kun kysymykset tai huomiot eivät sitä mitenkään viestitä. Jos esiintyy tarvetta v*******a ei näillä ole ilmeisesti kanttia tehdä sitä kuin netissä
- Tätäpäivää
Kyllä se on niin ettei tän päivän laitteet vaan enää kestä kunnolla sitä kymmentä vuotta. Ei päde se, että kun haluaa laatua pitää maksaa paljon. Paljon voi maksaa jos haluaa mutta se ei ole tae laadusta. Itse ostaisin keskiverto hintaisen laitteen tänäpäivbänä. Mielestäni silloin ei voi hirveesti hankinta mennä metsään. Edellinen laitteemme oli AEG ja nyt keittiössä nököttää halvin MIELE eli ihan perus kaappi. Toiminut hyvin ei ylimmääräistä tingen tallenia. Tähän asti ok laite. Hiukka yli 2 vuotta
ollut. Todella äänetön verraten ed. AEG.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236788Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää391209Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka211005- 75871
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal47804Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a59794Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.91768Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38751Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14716- 43713