Mikä on paras jääkaappi

parikivi

Olen hankkimassa uutta yhdistelmäkaappia rako on 60 cm leveä, mikä olisi hyvä ja edullinen?

20

8277

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oj äojnmäöåoj oåj

      Jäkaapit kokolailla samanlaisia. Enrgiankulutuksissa ja hyllyissä eroja. Ehkä käyntiäänessä jne. Onhan niitä testejä aina joskus ollut lehdissä, eipä ole erityisemmin kiinnostanut lukea. Mutta noita mainitsemiani asioita nyt ehkä kannattaaa vertailla suunnalleen samanhintaisten kaappien välillä. Merkki kokolailla merkityksetön. Tietenkin kalliimman olettaisi kestävän kauemmin, mutta jääkaapit on pitkäikäisiä ja niissä vain vähän osia. Kompura, termostaatti jne kestävät ainakin kymmenen vuotta, koneesta riippumatta. Jääkapissä todennäköisesti hajoaa, tai siis saa hajoteluksi noita muovilaatikoita ja muita muoviosia, ihan kaikista jos niikseen sattuu.

      Ja sitten puheenvuoro kodinkonekauppiaille, eiköhän ala laatueroja löytymään :DDDDD

      • KK-myyjä

        Hyviä on, muttei ne ole edullisia; jääkaapin tärkein ominaisuushan on SÄILYTTÄÄ ruoka mahdollisimman pitkään jottei tarvitse heittää tonnikaupalla ruokaa hukkaan väärän säilytyksen takia. Sinkkuperheessä menee mikätahansa, (roiskeläppäpitsa pärjää siinä muovissa kun on yli 8)
        Oikea kosteus on säilyvyyden kannalta yhtä tärkeä kuin oikea lämpötila.

        -fresh, 0-tila jne. Speksejä löytyy enemmän kuin nyky läppäreistä. esim: dynacool.

        Sitten tietysti pakastimen koko kans ratkaisee.


      • samaa paskaa

        Jeps, ei ole merkillä väliä, vaan tuttavapiirissä kaikenmerkkiset (Mielepuolelle tiedoksi: myös Miele) ovat levähtäneet 1-7 vuodessa. Toki niitä on sitten korjattukin, iästä riippuen takuuseen/omaan piikkiin ja osa on jopa saatu toimimaan. Noin keskimäärin kokemukset ovat kyllä olleet sellaisia, ettei korjaus kannata... tod. näk. ei tule kuntoon ja uusi ei maksa paljoa enemmän kuin vanhan korjaus.

        Jääkaapeissa en nyt niin hirveästi osaa eroja nähdä, vaikka joku 0°C / fresh -tila kalalle yms. olisikin kiva lisämauste. Pakastimissa (jos/kun kyse oli jääkkaappi-pakastin -yhdistelmistä) on enemmän eroja:

        - pakastuskyky voi vaihdella haarukassa 2-14 kg/vuorokausi ... pakastepizzat säilyy yksikompressorisessakin kaapissa 2 kg/d pakastuskyvyllä, mutta isoja määriä marjoja tms. pakastavan pitää katsella jämerämpiä koneita

        - halvoissa laitteissa on jäähdyttävät ritilähyllyt luukut edessä -> pakasteita on vaikeaa kaivella hyllyjen perältä, vuotava paketti sotkee koko pakastimen ja tavarat saattavat jäätyä hyllyihin kiinni

        - korit ovat astetta parempi (ja kalliimpi) ratkaisu ja muovilaatikot ovat paras (roskat ja vuodot jäävät laatikon pohjalle)

        - vielä askel parempaan suuntaan: no frost -pakastin, jota ei tarvitse sulatella, haittapuolena on pienempi sisätilavuus, monessa mallissa koneisto vie ison siivun pakastimen ylä/takaosasta (kannattaa kurkistaa ylimpään laatikkoon... siinä voi olla korkea etuseinä, mutta tilaa onkin laskevan katon vuoksi vain kahdelle kalapuikkopaketille)

        - halvimmissa laitteissa ei ole pakastimelle omaa lämpötilasäätöä eli jääkaapin & pakastimen lämpötilat ovat naimisissa toistensa kanssa (=jompikumpi pidetään tarpeettoman kylmänä = energiantuhlausta)

        - vaikka lämpötilasäädöt olisivatkin erilliset, niin jääkaappia/pakastinta harvemmin saa kytkettyä toisistaan riippumatta pois päältä (pl. kaksikompressoriset ja muutama kalliimpi 1-koneinen) esim. lomamatkan ajaksi


      • Tuurna
        samaa paskaa kirjoitti:

        Jeps, ei ole merkillä väliä, vaan tuttavapiirissä kaikenmerkkiset (Mielepuolelle tiedoksi: myös Miele) ovat levähtäneet 1-7 vuodessa. Toki niitä on sitten korjattukin, iästä riippuen takuuseen/omaan piikkiin ja osa on jopa saatu toimimaan. Noin keskimäärin kokemukset ovat kyllä olleet sellaisia, ettei korjaus kannata... tod. näk. ei tule kuntoon ja uusi ei maksa paljoa enemmän kuin vanhan korjaus.

        Jääkaapeissa en nyt niin hirveästi osaa eroja nähdä, vaikka joku 0°C / fresh -tila kalalle yms. olisikin kiva lisämauste. Pakastimissa (jos/kun kyse oli jääkkaappi-pakastin -yhdistelmistä) on enemmän eroja:

        - pakastuskyky voi vaihdella haarukassa 2-14 kg/vuorokausi ... pakastepizzat säilyy yksikompressorisessakin kaapissa 2 kg/d pakastuskyvyllä, mutta isoja määriä marjoja tms. pakastavan pitää katsella jämerämpiä koneita

        - halvoissa laitteissa on jäähdyttävät ritilähyllyt luukut edessä -> pakasteita on vaikeaa kaivella hyllyjen perältä, vuotava paketti sotkee koko pakastimen ja tavarat saattavat jäätyä hyllyihin kiinni

        - korit ovat astetta parempi (ja kalliimpi) ratkaisu ja muovilaatikot ovat paras (roskat ja vuodot jäävät laatikon pohjalle)

        - vielä askel parempaan suuntaan: no frost -pakastin, jota ei tarvitse sulatella, haittapuolena on pienempi sisätilavuus, monessa mallissa koneisto vie ison siivun pakastimen ylä/takaosasta (kannattaa kurkistaa ylimpään laatikkoon... siinä voi olla korkea etuseinä, mutta tilaa onkin laskevan katon vuoksi vain kahdelle kalapuikkopaketille)

        - halvimmissa laitteissa ei ole pakastimelle omaa lämpötilasäätöä eli jääkaapin & pakastimen lämpötilat ovat naimisissa toistensa kanssa (=jompikumpi pidetään tarpeettoman kylmänä = energiantuhlausta)

        - vaikka lämpötilasäädöt olisivatkin erilliset, niin jääkaappia/pakastinta harvemmin saa kytkettyä toisistaan riippumatta pois päältä (pl. kaksikompressoriset ja muutama kalliimpi 1-koneinen) esim. lomamatkan ajaksi

        Olen kuullut ammattimiehiltä, ette missään nimessä kannata hankkia kotikäyttöön pakastinta missä on automaattisulatus, koska se ei pääsääntöisesti toimi olipa valmistaja kuka tahansa.
        Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut.
        Todennäköiseti näistä vempaimista tullaan kokonaan luopumaan, koska tekniikkaa ei saada varmaksi.
        Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.


      • sanoi köyhä
        Tuurna kirjoitti:

        Olen kuullut ammattimiehiltä, ette missään nimessä kannata hankkia kotikäyttöön pakastinta missä on automaattisulatus, koska se ei pääsääntöisesti toimi olipa valmistaja kuka tahansa.
        Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut.
        Todennäköiseti näistä vempaimista tullaan kokonaan luopumaan, koska tekniikkaa ei saada varmaksi.
        Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.

        Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.

        > Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut

        Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....

        > Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.

        Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.

        Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla.


      • Tuurna
        sanoi köyhä kirjoitti:

        Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.

        > Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut

        Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....

        > Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.

        Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.

        Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla.

        Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
        Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa.


      • on ero
        Tuurna kirjoitti:

        Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
        Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa.

        miele kaikilla mielessä .persaukisina upon ostavat. sitten tänne parkumaan kun laittet reistailee eivätkä kestä.hanki parasta laatuero kalliin ja halvan välillä on valtava.


      • Tuurna
        on ero kirjoitti:

        miele kaikilla mielessä .persaukisina upon ostavat. sitten tänne parkumaan kun laittet reistailee eivätkä kestä.hanki parasta laatuero kalliin ja halvan välillä on valtava.

        Tiedätkö muita selkeitä eroja kuin hinnan?
        Kerro vaikka kaksi vedenpitävää väittämää ja perustele tietosi.
        Jos tiedät vielä kolmannen olet jo tosi kova asiantuntija.


      • mutumiähen niksit
        Tuurna kirjoitti:

        Oikeaoppinen sulatus tehdään kiehuvalla vedellä, siis höyryllä, joka toiselle hyllylle 1 litrn kattila, noin 10 min. jäävedet ovat valuneet pohalla olevan luutu rättiin.
        Jos sinulla on asiasa jotain kysyttävää, voin kyllä neuvoa.

        Näytä mulle pakastin, jonka käyttöohjeessa EI kielletä sulatusta kuumailmapuhaltimella tai kiehuvalla vedellä.

        Oikeasti se sulatus tulee siis tehdä hellävaraisesti eli korkeintaan lämmintä vettä laakeassa astiassa kaapin pohjalle .. toinen kikka on käyttää tuuletinta kierrättämään huoneilmaa pakastimessa. Mutta näiden apuneuvojenkin kanssa kestää tunnin tai kaksi, ennen kuin ylimmän jäähdytyselementi päälle kertynyt 2 cm kerros umpijäätä lopullisesti antautuu. Sitten pesu & kuivaus = varttitunti ja sitten odotellaankin taas pitkään, että kaappi jäähtyy sinne -18.

        Kauheaa pelleilyä ja yleensäkin ne jäähdytysritiläköt ovat v-mäisiä puhdistaa. Mutta ihan hyvä, ettei sinua moinen vituta, vaan olet psyykannut itsesi uskomaan, että näin on hyvä ja käsin tiskaten tulee puhtaampaa kuin koneella ... varmaan peset pyykitkin nyrkkipyykkinä?


      • kallais=hyvä
        mutumiähen niksit kirjoitti:

        Näytä mulle pakastin, jonka käyttöohjeessa EI kielletä sulatusta kuumailmapuhaltimella tai kiehuvalla vedellä.

        Oikeasti se sulatus tulee siis tehdä hellävaraisesti eli korkeintaan lämmintä vettä laakeassa astiassa kaapin pohjalle .. toinen kikka on käyttää tuuletinta kierrättämään huoneilmaa pakastimessa. Mutta näiden apuneuvojenkin kanssa kestää tunnin tai kaksi, ennen kuin ylimmän jäähdytyselementi päälle kertynyt 2 cm kerros umpijäätä lopullisesti antautuu. Sitten pesu & kuivaus = varttitunti ja sitten odotellaankin taas pitkään, että kaappi jäähtyy sinne -18.

        Kauheaa pelleilyä ja yleensäkin ne jäähdytysritiläköt ovat v-mäisiä puhdistaa. Mutta ihan hyvä, ettei sinua moinen vituta, vaan olet psyykannut itsesi uskomaan, että näin on hyvä ja käsin tiskaten tulee puhtaampaa kuin koneella ... varmaan peset pyykitkin nyrkkipyykkinä?

        laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä


      • reikäkylkeen
        kallais=hyvä kirjoitti:

        laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä

        Köyhät sulattaa pakastimensa kaikennäköisillä kattila ym. keksinnöillä, rahamiehet/naiset puukolla


      • sekös sua kyrsii
        kallais=hyvä kirjoitti:

        laatuun kannattaa satsata .halvalla ei hyvää saa ostaa kodinkoneita tai muita menopelejä

        Eipä ole tarvinnut kattiloiden kanssa ähertää.


      • Sulattaja
        sanoi köyhä kirjoitti:

        Onpa kovin harmillista, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen. Sen vuoksi joudut jatkuvasti vakuuttelemaan täällä itsellesi, että oli oikeastaan hyvä, ettei sinulla ollut varaa no frost -laitteeseen.

        > Kyseisillä laitteilla on taipumus jäätyä puhallin kanavasta umpeen jolloin ilma ei kierrä ja pakasteet alkavat sulamaan, meni kesän marjat ja muut omin käsin kerätyt herkut

        Montako vuotta pitää vielä odotella tätä ihmettä? Ainakaan reilut 2 ei vielä ole riittänyt....

        > Mielestäni pakastin joka kerran vuodessa sulatetaan on vanha ja hyväksi havaittu tapa pakastaa.

        Jäätä kertyy vuodessa jo tolkuton määrä, joten sulatus olisi kyllä parempi tehdä 2 kertaa vuodessa. Taitaa tämän "hyvän tapasi" sanella se tosiseikka, että sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää.

        Ja kun ovat, viime talvea, lukuunottamatta olleet -15 pakkasetkin harvinaista herkkua etelässä .... sitä otollista sulatuskelilä on saanut joskus odotella kuukausitolkulla.

        "sulatus onnistuu vain talvipakkasilla, kun pakasteet saa parvekkeelle turvaan sen 3-4 h ajaksi, mitä 1-2 cm jääkerroksen sulatus, pakastimen kuivaaminen ja jäähdyttäminen uudelleen -18 lämpötilaan kestää."

        Minun salainen aseeni pakastimen sulatukseen on kuumailmapuhallin, sellainen hiuksenkuivaajaa hiukan tehokkaampi malli.

        Sulatin pari päivää sitten pakastimen, sulatus kuivauksineen kesti 15 minuttia ja puolentoista tunnin kuluttua aloituksesta kaapissa oli jälleen pakkasta 18 astetta.

        Marjapakasteet olivat kylmälaukuissa.


    • ef ewf wf w r

      kaksi ei kaappia. Osta joku tarjouskaappi, se kelpaa sulle. Jos haluat hifistellä ja polttaa tonnitolkulla rahaa, osta jokin teollisuuskaappi.

      • Tuurna

        Kyllä FESTIVO on suomen paras kylmiö pakastin. On valinnanvaraa koon suhteen ja värejä löytyy, on nollatilan säilytysja, ja mikä parasta, laitteissa ei ole epävarmaa NO FROST sulatusta, joten olen päätymässä tähän Kotimaiseen Festivo Kylmäratkaisuun.
        Hinta laitteessa on kyllä kovanlainen, mutta en ole koskaan luullutkaan että hinta olisi laadun tae.


      • Höltsäkkä
        Tuurna kirjoitti:

        Kyllä FESTIVO on suomen paras kylmiö pakastin. On valinnanvaraa koon suhteen ja värejä löytyy, on nollatilan säilytysja, ja mikä parasta, laitteissa ei ole epävarmaa NO FROST sulatusta, joten olen päätymässä tähän Kotimaiseen Festivo Kylmäratkaisuun.
        Hinta laitteessa on kyllä kovanlainen, mutta en ole koskaan luullutkaan että hinta olisi laadun tae.

        Tänään oli hellepäivä 29 varmasti monet kylmäkoneet eivät jaksaneet pitää oikeita lämpötiloja, mutta FESTIVOSSA tehot riittää ja sulatukset toimii.
        Yksikään ravintolan vitriini ei enää näilä keleillä toimi, lasit vaan huurtuu ja tavarat lämpiävät.
        Joo, ja NON FROST pakastimet ovat sanoneeet monin paikoin sopimuksensa irti.
        Vähän on markkinoilla tehokkaita koneita.


      • Tukevat kahvat
        Höltsäkkä kirjoitti:

        Tänään oli hellepäivä 29 varmasti monet kylmäkoneet eivät jaksaneet pitää oikeita lämpötiloja, mutta FESTIVOSSA tehot riittää ja sulatukset toimii.
        Yksikään ravintolan vitriini ei enää näilä keleillä toimi, lasit vaan huurtuu ja tavarat lämpiävät.
        Joo, ja NON FROST pakastimet ovat sanoneeet monin paikoin sopimuksensa irti.
        Vähän on markkinoilla tehokkaita koneita.

        kolmas vuosi menossa saksassa valmistettu MIELE NO FROST, toimii kuin unelma, ei ole tarvinnut sulattaa, hiljaisin jkp mitä on markkinoilla, ihan eri luokkaa, kui Espanjassa, unkarissa, puolassa tehdyt JKP:T. Aito saksalainen Miele pelaa ja pelittää.


    • siemens

      siemens tai bosch.

      • Jatkossa halpoja

        Lähdinpä lueskelemaan tätä viestiketjua kun Boschini antautui ja pakasteet matkasivat roskikseen. Aikanaan n. 12v. sitten ostin Boschin mielestäni laatutuotteena ja maksoin mielelläni korkeahkon hinnan. Nyt on pakko tarkastaa käsitystäni kun Helkaman kaappi, jonka tilalle Boschin hankin pelittelee edelleen ja energian kulutuskin on mittausteni mukaan samaa luokkaa, jota myyjä Boschissa ylisti. Eli voin hankkia kolme kertaa edullisen kaapin ja säästän edelleen yhteen laatutuotteeseen verrattuna.

        Huomiona näillä palstoilla käytävien keskustelujen tasoon ihmettelen mistä jotkut kykenevät päättelemään esim. ihmisten tulotason kun kysymykset tai huomiot eivät sitä mitenkään viestitä. Jos esiintyy tarvetta v*******a ei näillä ole ilmeisesti kanttia tehdä sitä kuin netissä


    • Tätäpäivää

      Kyllä se on niin ettei tän päivän laitteet vaan enää kestä kunnolla sitä kymmentä vuotta. Ei päde se, että kun haluaa laatua pitää maksaa paljon. Paljon voi maksaa jos haluaa mutta se ei ole tae laadusta. Itse ostaisin keskiverto hintaisen laitteen tänäpäivbänä. Mielestäni silloin ei voi hirveesti hankinta mennä metsään. Edellinen laitteemme oli AEG ja nyt keittiössä nököttää halvin MIELE eli ihan perus kaappi. Toiminut hyvin ei ylimmääräistä tingen tallenia. Tähän asti ok laite. Hiukka yli 2 vuotta
      ollut. Todella äänetön verraten ed. AEG.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ajattelen sinua nyt

      Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu
      Ikävä
      64
      5582
    2. Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin

      Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti
      Ikävä
      20
      4167
    3. Yritys Kannus

      Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett
      Kannus
      17
      2896
    4. Oletko täällä mies?

      Mitä mietit? ❤️ varmistan vielä, että onhan kaikki ok meidän välillä?
      Ikävä
      151
      2159
    5. Mies kadonnut

      Kukas siellä kolarissa on kadonnut
      Kolari
      17
      1886
    6. Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä

      Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut
      Perussuomalaiset
      123
      1689
    7. Eikö ole jo ihan sama luovuttaa

      Meidän suhde ei ikinä toimisi.
      Ikävä
      95
      1367
    8. Kerro jotakin kaivatustasi.

      Vaikka synkimmät salaisuudet jos tiedät. :) m
      Ikävä
      71
      1148
    9. Harmi, se on

      Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty
      Tunteet
      17
      1126
    10. Maailma pysähtyy aina kun sut nään

      Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o
      Ikävä
      72
      945
    Aihe