Avioero,,

ams,,

Hei te kaikki laintuntijat. Kiitän jo etukäteen vastauksesta. Siis, pariskunta on eroamassa. Ainut omaisuus on velkainen talo. Talon arvo on n. 200000€ josta n. puolet vielä velkaa. Miehellä on erinäisiä velkoja n. 30000€ jotka vouti on kiinnättänyt talon puolikkaaseen. Taloahan ei vouti ole voinut myydä velkojen saataviksi koska voutilla ei ole vaimolta saatavia. Avioehtoa ei pariskunnalla ole. Nyt mies on lähtemässä pois eikä vaadi vaimoltaan osuutta talosta vaan vaimo ja lapsi (jo täysi-ikäinen) jäävät siihen asumaan. Nyt sitten varsinainen kysymys. Miten vouti suhtautuu tällaiseen tilanteeseen. Onko vaimon pakko maksaa arvioitu tämän hetkinen miehen osuus talosta vai miten se menee? Talolaina on molempien nimissä. Jos osuus täytyy maksaa niin ainut vaihtoehto on sitten ilmeisesti talon myynti yhdessä voutin kanssa, sillä myynti ei taida onnistua ilman hänen lupaa.

7

681

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • >>Taloahan ei vouti ole voinut myydä velkojen saataviksi koska voutilla ei ole vaimolta saatavia.>Jos osuus täytyy maksaa niin ainut vaihtoehto on sitten ilmeisesti talon myynti yhdessä voutin kanssa, sillä myynti ei taida onnistua ilman hänen lupaa.

   • ams,,,

    Jos vielä tarkentaisit. Siis mies ei voi luopua osuudestaan vaimon tai lapsen hyväksi? Tai kai hän voi mutta vouti ei taida luopua. Kiitos asiallisesta vastauksestasi.


   • nix_nax.
    ams,,, kirjoitti:

    Jos vielä tarkentaisit. Siis mies ei voi luopua osuudestaan vaimon tai lapsen hyväksi? Tai kai hän voi mutta vouti ei taida luopua. Kiitos asiallisesta vastauksestasi.

    >>Miehellä on erinäisiä velkoja n. 30000€ jotka vouti on kiinnättänyt talon puolikkaaseen. // Siis mies ei voi luopua osuudestaan vaimon tai lapsen hyväksi?


  • Hyvä tapa toimia tässä tilanteessa on ostaa miehesi osuus pois. Diskontattuna ostat miehesiosuuden 60% "arvosta". Mies maksaa omat lainansa mitem maksaa ... luonnollisesti esossa kirjaatte kaikki omaisuutenne listalle.

  • mk

   olla että ostat mieheltä sen puolikkaan 30000€ ja maksat sen suoraan velkojille ja jos menee liian halvalla niin mies voi loput antaa ennakkoperintönä lapselleen niin se menee helpoiten mutta miehesi ei tartte käyttää avio-oikeuttaa yhteiseen taloon jos ei halua koska mikään laki ei sitä vaadi.

   • ams,

    se olisikin helpointa ostaa se osuus mutta pienituloisena ei lisälainan otto oikein houkuta. Mitenkähän se avio-oikeuden käyttämättä jättäminen onnistuu, kun taidan olla sen voten kanssa naimisissa miehen velkojen kautta?


   • >>miehesi ei tartte käyttää avio-oikeuttaa yhteiseen taloon jos ei halua koska mikään laki ei sitä vaadi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seuraan sinua.

   Muistathan tämän.
   Ikävä
   118
   1206
  2. Lempinimi kaivatulle

   Minkä lempinimen olet antanut ikäväsi kohteelle mielessäsi häntä ikövöidessä? Hän kulkee aatteissa mukana lempinimellä
   Ikävä
   43
   1106
  3. Mikä sai ihastumaan?

   Mikä teillä muilla on hänessä (kaivatussasi) saanut ihastumaan itseensä? Muhun vetosi miehessä rehellisyys ja se että o
   Ikävä
   44
   999
  4. Nainen, minne olet piiloutunut

   Jäätyykö nenä pakkasella ja et uskalla pistäytyä ulkopuolella, vai pelkäätkö törmääväsi minuun? Voi olla tosiaan kiusall
   Ikävä
   57
   894
  5. Torikahvila R.I.P

   "Torikahvilan ylläpito ei vastannut MunFoorumin yhteydenottoon parin viikon kuluessa. Foorumi on suljettu, koska sillä e
   Yhteiskunta
   105
   831
  6. Mikä fiilis tänään

   Ystävälläni. Ei minua meidän ikäero edelleenkään haittaa ja olet ollut positiivinenkin. Kaikilla on hyviä ja huonoja päi
   Ystävyys
   124
   814
  7. Kiitos päättäjät Kytölehdon päätöksestä

   Nyt saimme positiivisen uutisen Hyrynsalmelle. Edistykselliset ja kokonaisuutta laajasti katsovat päättäjät ymmärsivät t
   Hyrynsalmi
   67
   799
  8. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   82
   617
  9. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   614
  10. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   34
   610
  Aihe