Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Monta kertaa ammutut hylsyt

uusi lataaja

Monessa kirjassa kuvataan että liian monta kertaa ammuttuun hylsyyn tulee kirkas juova lähelle kantaa. olisin kysynyt millaisesta juovasta on kyse. Itse erotin kerran jälleenladatusta hylsystä tuollaisen hennon juovan. Sitten vertasin uuteen tehdaspatruunaan ja siinäkin oli kirkas juova.

Eli pitääkö tuon juovan olla leveä vai onko se erityisen kirkas? En usko että hylsy meni pilalle yhdellä latauksella saati sitten tehdashylsy ampumatta! Latausoppaan mustavalko kuva ei asiaa oikein selvittänyt :(

Olisiko kenelläkään hyvää kuvaa liian kuluneesta hylsystä? Tai parempia määritelmiä.

Ja kyseessä siis 308 rem ja sakon ja lapuan hylsyt.

4

873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä minullakin on kerran ammutuissa .22-250Rem hylsyissä selvä juova lähellä kantaa. Kun latasin miedon latauksen ja hylsy nokeentui, niin sitten sen juovan vasta erottikin selvästi.

    • on.,

      Kerros tarkemmin tuosta juovan paikasta? Onko se juuri siinä kohtaa jossa pohjaosa loppuu ja varsinainen ruutiosa alkaa? Itselläni oli tuossa kohtaa juova, otin hylsyn tarkkailuun ja latasin ja ammun monta kertaa, kunnes se repesi siitä juuri siitä kohtaa puoliksi poikki. Roiskaisi aika ilkeästä silmille, olen siitä lähtien käyttänyt lasia ammuttaessa itse lataamia.

      • uusi lataaja

        Se on siinä kohtaa missä kanta vaihtuu hylsynseinäksi. Mietin vaan että jos jo uudesta hylsystä erottaa juovan (tai muokkaustavan eron eli venytttämättömän ja venytetyn messingin välillä) niin miten erottaa onko kyseessä hylsyn heikentymä?


      • Hillbergmounting.
        uusi lataaja kirjoitti:

        Se on siinä kohtaa missä kanta vaihtuu hylsynseinäksi. Mietin vaan että jos jo uudesta hylsystä erottaa juovan (tai muokkaustavan eron eli venytttämättömän ja venytetyn messingin välillä) niin miten erottaa onko kyseessä hylsyn heikentymä?

        Tulee, koska hylsy venyy siitä mistä seinä alkaa. Kokosupistettaessa jää selvä jälki kun kohta supistuu. Tästä kohtaa hylsy myös venyy ja lopulta katkeaa. Reunakantahylsyssä sulku reunasta. Tällöin hylsy venyy herkästi( 7,62x53R). Mauser-kantaisesta (esim .308Win) saattaa nallipesä venyä ensin. Jos nalli menee kevyesti hylsyyn, on se syytä hylätä. Nykyiset väljät patruunapesät edesauttavat hylsyn venymistä ennen aikojaan.
        Paras tapa saada selville onko hylsy katkeamassa po kohdasta, on kokeilla hylsyn sisäpuolelta taivutetulla rautalangalla tai sopivan naulan kannalla, tuntuuko siellä olevan jo lovea kirkkaamman kohdan tienoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe