Missä vaiheessa maapohjatutkimus?

tuleva raksan pera

Heti alkuun pieni pyyntö: asiallisia vastauksia. Kiitos. Tällä palstalla pyörii sellaisia järjen jättiläisiä, jotka kuvittelee vastauksillaan olevansa kovinkin vitsikkäitä.

Googletin aiheesta, kaikkea muuta tuli maapohjatutkimuksesta, mutta ei sitä tietoa mitä kaipasin. Meillä on siis tontti, johon suunnitellaan hyvää vauhtia taloa.

Korjatkaa, jos olen väärässä, mut eikös se mene niin, etta ekana kaupungin raksavalvonta käy merkkaamassa tontin rakennusalueelle talon paikan, jonka meidän raksavastaava on suunnitelmissaan sinne asettanut. Tietty suunnitelmaa ollaan käyty näyttämässä eka raksavalvonnassa muutamaan otteeseen. Ja sitten kun talon paikka on määritelty, niin sitten voidaan tilata maapohjatutkimus. Eikö? Rakennuslupahakemuksessa pitää olla vaaituskartta, joka tehdään samalla maapohjatutkimuksen yhteydessä. Eikö? Meille ollaan nyt jo tässä vaiheessa kovasti tarjoamassa mp-tutkimusta. Eli jos maapohjatutkimus tehdään ennen talon paikan merkkausta, niin se voi olla täysin turha. Vaikka tässä tontilla rakennusalue on laitettu niin ahtaasti, että suunnittelemamme talo peittää sen lähes kokonaan lukuunottamatta lakisääteisiä välimatkoja viereisille tonteille, talohin jne.

Sen verran vielä tontista, että paalutusta siinä ei varmasti tarvi tehdä, maapohja on niin kovaa koko alueella. Räjäytyksiä ehkä voi joutua tekemään ennemminkin.

Olisin kiitollinen tiedoista :)

6

2538

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • konnari, rakenne

      on aiheellista tehdä jo suunnitteluvaiheessa, ennen rakennusluvan hakua. Ei sillä ole mitään tekemistä luvan kanssa. Kyllä siinä vaiheessa pitää jo olla näkemys siitä, mihin kohtaan ja minkä kokoinen talo on tulossa. Ei niiden tutkimuspisteiden tarvitse olla millilleen talon nurkan kohdalla eli senkin jälkeen pelivaraa on. Puhu asiasta rakennesuunnittelijasi kanssa. Tutkimuksessa saadaan tietoja jotka voivat vaikuttaa jopa talon sijoitukseen tontilla. Samalla tutkijaporukalla on syytä teettää samantien myös tontin pintakorkojen vaaitus, elleivät ne jo ennestään ole käytettävissä. Saadut tiedot vaikuttavat mm. talon korkeusaseman määrittämiseen. On täysin mahdollista, etä tutkimus kertoo jotain sellaista, minkä tietäminen suunnitteluvaiheessa säästää rakentaessa isoilta hankaluuksilta. Pintavaaituskarttaa ei rakennuslupahakemuksen yhteydessä tarvita. Viranomaisilla on valtuudet sen vaatimiseen, mutta en ole koskaan kuullut että niin olisi tehty omakotitalon yhteydessä. Luvan myöntävä viranomainen voi kyllä hyvinkin vaatia hakemusasiakirjoihin liitettäväksi selvityksen pihan pintavesien poisjohtamisesta. Eli pihantasauspiirustuksen.

      • Meesauu

        Hyviä neuvoja konnarilta. Tontti kannattaa tutkituttaa hyvissä ajoin. Pohjatutkimus ennen, kun laitat nimen paperiin, oli sitten kyseessä omistus- tai vuokratontti. Unelmien tontin voi vaikka paaluttaa, mutta jos mahdollista niin valitse useampi vaihtoehto. Itse tein näin, mutta onneksi ykkösvaihtoehto oli maaperältään ok. Helmikuussa oli kairaus ja toukokuussa jätin rakennuslupahakemuksen.


      • tontin omistaja
        Meesauu kirjoitti:

        Hyviä neuvoja konnarilta. Tontti kannattaa tutkituttaa hyvissä ajoin. Pohjatutkimus ennen, kun laitat nimen paperiin, oli sitten kyseessä omistus- tai vuokratontti. Unelmien tontin voi vaikka paaluttaa, mutta jos mahdollista niin valitse useampi vaihtoehto. Itse tein näin, mutta onneksi ykkösvaihtoehto oli maaperältään ok. Helmikuussa oli kairaus ja toukokuussa jätin rakennuslupahakemuksen.

        mikä on asiallinen hinta maaperätutkimukselle (neljä nurkkaa) tontilta löytyy yksi kairaus kohta jonka myyjä teettänyt


      • a.jodokus kvaak
        tontin omistaja kirjoitti:

        mikä on asiallinen hinta maaperätutkimukselle (neljä nurkkaa) tontilta löytyy yksi kairaus kohta jonka myyjä teettänyt

        itse menettelin tässä maaperätutkimuksessa niin että vastaava mestari sanoi / neuvoi / käski minun kaivaa keskeltä tulevan talon pohjan reilun metrin syvyydeltä maanäytteen, joka laitettiin piltti-purkkiin ja lähettiin laboratorioon analysoitavaksi ja jatko toimenpiteet sen mukaan. tosin tiedossa jo oli etukäteen että pohja on parasta mahdollista hiekkapohjaa perustukselle. lähinnä varmistettiin maan routivuutta. eikä ollut edes kallista, alle 100 €. rakennuslupaehdoissa ei ollut vaatimusta tuon pohjatutkimuksen suhteen mutta mestari vaati että se tehdään ennen kuin aletaan perustuksia edes suunnittelemaan.


    • ap

      Vastauksista oli paljon apua :) Kiitos ja hyvää juhannusta :)

    • rakennuttaja-10

      Miä teetin maaperätutkimuksen heti kun olin varannut tontin. Että tietää kannattaako koko tonttia edes ostaa. Ettei tule ylläriä.
      Minulle kairattiin 2 reikää talon kohdalle ja yksi autokatoksen kohdalle.
      Täällä oulun alueella tuolla reikä määrällä hinta pyörii jossain 350-500euron välillä. Kalliimpiakin tietenkin on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1415
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      154
      1127
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      84
      967
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      867
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      830
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      62
      733
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      723
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      718
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      692
    Aihe