apua!

marita...

avokin kanssa meinataan maistraatissa käydä.avokki saa perintöä piakkoin vanhemmilta jotka kuolleet.meillä on talo johon kummatkin otettu lainaa.oma lainani 20 tonnia ja miehen 90tonnia.sain mieheltäni lahjakirjan ennen talon rakennusta ja 1/5 on osuuteni tästä tontista.mites nyt?millainen avioehto pitää tehdä vai kannaattako lainkaan?miten käy tuon lahjakirjan jos muutamme velan puoliksi 20 90 tonnia? miten sitten ero tilanteessa jos niin käy? vai mikä olisi järkevää?mies haluaa tyttärellemme "antaa" tulevan perintönsä.enkä tietenkään ole vastaan.mutta paperin haluan nähdä että näin myös tulee tapahtumaan. meillä ei ole lapsia edellisistä suhteista,eikä kumpikaan ollut aikaisemmin naimisissa.anteeksi sekava kirjoitus mutta jospa joku voisi neuvoa..

2

573

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • seesamaani

   Poiminta: "mies haluaa tyttärellemme "antaa" tulevan perintönsä.enkä tietenkään ole vastaan.mutta paperin haluan nähdä että näin myös tulee tapahtumaan."
   Ensinnäkin, avokkisi on perinyt vanhempansa heidän kuolinpäivänä, vaikka saisi perinnön haltuunsa vuosien jälkeen. Hän voisi antaa lahjakirjalla (lain mukaisella) jakamattomankin perintöosuutensa lapsellenne välittömästi. Tyttärennehän perii isänsä aikanaan muiden lasten kanssa jos perittävää on jäljellä, mutta vain puolet perintöosasta olevan lakiosan saa varmasti. Siis puheet tulevasta ovat vain näissä asioissa vain puheita.

   Kysymyksestäsi päätellen omaisuuden järjestelyt ovat ehkä sinulle vieraita, joten kannattaa käydä ennen allekirjoituksiasi asiantuntijan puheilla, ettet pettyisi jos se maistraatissa käynti kuitenkin purkautuisi.

   Kaippa tontista saamasi lahjakirja on kaupanvahvistajan tekemä, että omistat 1/5 tontista. Lahjana saamasi osuus tontista ja lainojenne suhde viittaa siihen, että saisit omistukseesi alostakin 1/5. Selvitteleppä vielä asiantuntijan kanssa paperit kuntoon, että varmasti omistat myös talosta viidenneksen.
   Jos muutatte lainat puoliksi, niin käsittääkseni saat lisää tontista ja puolikkaan talosta omistukseesi vain asianmukaisella julkisen kaupanvahvistajan tekemällä kauppakirjalla, etkä pelkällä lainojen vekslailulla.

   Avioehdon kannattavuus on tapauskohtaista, mutta eihän köyhempänä pysyvän avioon menijän kannata taloudelliselta kannalta avioehtoa tehdä. Ilman avioehtoa tai miehen testamentilla saamaan perintöön liitettyä vastaavaa avio-oikeuden kieltoa netto-omaisuutenne puolitettaisiin erotessanne, mutta muussa tapauksessa pidätte omat nimissänne olevat varanne.

   • marita...

    pankkilakimies teki meille tuon lahjakirjan.eli jos haluan tekemästäni töistä tässä taloudessa ja huushollissa saada palkan niin ei avioehtoa kannattaisi tehdä. kiitos vastauksestasi ja lakimiehen juttusilla käyn varmasti.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   21
   4274
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   313
   2747
  3. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   127
   1618
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   109
   1615
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   65
   1552
  6. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   269
   1122
  7. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   108
   807
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   79
   747
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   96
   733
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   72
   678
  Aihe