Aspartaamille allerginen?

pelottava turvotus

Tietääkö kukaan makeutusaineallergioista?

Kieli, huulet ja posken limakalvot turposivat useampana päivänä. Olin syönyt silloin jogurttia, jossa oli mm. aspartaamia. Heitin sitten ko. jogurtin pois ja parin päivän päästä join mehua, jossa oli myös aspartaamia, jolloin muutaman tunnin kuluttua taas samanlainen turvotus. Ja myös muutaman tunnin kuluttua mehun juomisesta tuli ihan vetinen ripuli. En ollut juonut kylläkään mehua kuin noin lasillisen verran.

Te, jotka olette allergisia aspartaamille, niin minkälaisia oireita se on aiheuttanut?

Voiko aspartaamiallergiaa tutkia prick-testein?

Jos on allerginen tuolle lisäaineelle, niin onko todennäköistä, että olisi allerginen myös muille makeutusaineille? Ja jos on allerginen makeutusaineille niin onko yleistä, että olisi sitten allerginen myös muille lisäaineille?

Olisin tosi kiitollinen, jos joku asiasta tietävä vastaisi!

20

10374

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ja E950

      "Aspartaami - hermomyrkky

      Aspartaami on kemiallinen makeutusaine, joka huomattiin vahingossa erään projektin yhteydessä, jossa kemianjätti Monsato kehitteli hyönteismyrkkyä. Aspartaamin vaarattomuutta ei ole koskaan voitu osoittaa, sitä tuottavan Monsanton lukuisista yrityksistä huolimatta. Päinvastoin. Kun elintarvikehallinto FDA oli todennut makeutusaineen monet haittavaikutukset, kävi se 16 vuotta sinnikästä taistelua estääkseen sen pääsyä elintarvikkeiden lisäaineeksi. Virasto joutui lopulta hyväksymään sen lailliseksi lisäaineeksi Donald Rumsfeldin painostuksesta. käytännössä se tapahtui. Seurauksena tästä tänään on, että valtaosa FDA;lle osoitetuista valituksista koskien ruoka-aineiden sivuvaikutuksia, on ollut aspartaamin aiheuttamaa.

      Aspartaami on hermomyrkky , lisäaine numerolla E951.
      Kun aspartaamin lämpötila kohoaa yli 30 C asteen, sen puualkoholi "naamioituu" formaldehydiksi, joka on tappava myrkky, sitten muurahaishapoksi, mikä vuorostaan aiheuttaa aineenvaihdunnallisen happomyrkytyksen. Tässä kohdin on tärkeää huomauttaa, että metanolimyrkytys muistuttaa multippeliskleroosia (MS). On usein tehty vääriä MS-diagnooseja.
      Metanolimyrkytyksen uhrit ovat juoneet aspartaamia sisäktäviä kevytjuomia 3-4 tölkkiä päivässä. Myös elimistön Lupustauti, jota myös aspartaamitaudiksi kutsutaan, vaivaa kevytjuomien juojia.


      Monet keinotekoiset makeutusaineet ovat aspartaamia, kuten Canderel, Nutrasweet, Equal, ja Spponful ja sitä käytetään runsaasti miltei kaikissa light-juomissa ja Soft-drinkeissä. Runsas formaldehydin saanti näitten juomien kautta aiheuttaa sokeutta, epilepsiakohtauksia ja muita sairauksia, kuten Altzheimerin tautia. USA:n lääke- ja elintarvikevirastoon on raportoitu 92 erilaista aspartaamin aiheuttamaa sairausoiretta. Listan on julkaissut Freedom of Inforation Act. Mission Possible International, on ruohonjuuritason kampanja, joka jo 22 maassa pyrkii informoimaan riskeistä.
      Esim. Englannin lehdistö on kohdellut varsin ankarasti tätä kyseenalaista ainetta sen jälkeen, kun kevytjuomia koskevassa tutkinnassa paljastui monenlaista vilppiä ja petosta. parlamentin jäsen ja ympäristöasioiden puhemies Norman Baker on vaatinut aspartaamin käytön välitöntä kieltämistä.

      New York Times puolestaan on julkaissut artikkelin, missä kerrotaan Amerikan ruokavalioyhdistyksen saavan rahaa elintarviketeollisuudelta sen tuotteiden hyväksymiseen. Tämän vuoksi yhdistys ei ymmärrettävästi voi arvostella lisäaineita tai paljastaa yhteyttään aspartaamin luojaan, Monsantoon.

      Kuohunta aspartaamin ympärillä johtaa ennenpitkää siihen, että se poistuu markkinoilta. kemianteollisuutta se ei kuitenkaan huolestuta, sillä tuotteen patentti on rauennut ja se on täyttänyt sille asetetut tavoitteet. Eli tuonut valmistajalleen miljardivoitot. Toisaalta on aspartaami nyt muuttumassa suolaksi ja makeutusaineena on sen tilalle jo tulossa korvaaja aivan "luonnollisella" konseptilla. Mainosvalttina nimittäin on, että Sukraloosi-niminen tuote E950 on luonnonmukainen makeutusaine, koska se on tehty sokerista. Se on valheellisnen totuus, sillä sokeri on kyllä sen lähtökohta, mutta mitään "luonnollista" ei lopputuloksessa silti ole.


      Alkuperäisestä luonnonsokerista on poistettu muutama sokerimolekyyli ja korvattu ne klooriatomeilla. Tuloksena on silloin klooriorgaaninen makeutusaine. Klooriorgaaninen aine on vaikeasti hajoavaa, koska elimistöstä puuttuu sellainen entsyymi ja sen vuoksi se rikastuu rasvakudoksiin.

      Sukraloosi on makeutusaine, joka on 500-600 kertaa sokeria makeampaa. Se on hyväksytty elintarvikekäyttöön kansallisilla päätöksillä jo vuonna 2006 n.40 maassa.

      Makeutusainesäädösten muutoksissa on EU-komissiolla valtuus, pysyvää komiteaa kuultuaan, päättää pidetäänkö jotain ainetta makeutusaineena. Komissio tekee direktiivimuutoksesta ehdotuksen, jonka neuvosto vahvistaa. Suomessa kauppa- ja teollisuusministeriön päätös makeutusaineista mukautetaan direktiivin mukaisesti direktiivin valmistuttua.

      Lisää lukemista lääketieteestä kiinnostuneille - Sven-Olof Jacobsonin kirjasta Terveyden vaarat/ Hälsans faror"

      Tuskin esim. sorbitolille tai sakariinille on allerginen, jos on aspartaamille. Nämä ovat perinteisiä makeutusaineita, eivät Monsanton gm-tuotteita. Monet gm-elintarvikkeet aiheuttavat vakavia sivuvaikutuksia, mutta niitä ei ole vielä otettu vakavasti niin Evirassa kuin lääketieteessäkään, vaikka Amerikassa on tutkimustuloksia aiheesta. Eviran sivuilta löytyy tavalliset ja muuntogeeniset lisäaineet. Myös E950 on gm-makeutusaine.

      Lisäaineallergia on yksilöllistä. Kannattaa varmistaa terveyskeskuksesta (tai yksityislaboratoriosta), että saadaanko aspartaamallergiaa testattua.

      • pelottava turvotus

        Kamalan pelottava aina tuntuu olevan.

        Olisi kiva, jos tosiaan joku, kuka on ko. aineelle allerginen kertoisi, minkälaisia oireita on aiheuttanut.


      • ******
        pelottava turvotus kirjoitti:

        Kamalan pelottava aina tuntuu olevan.

        Olisi kiva, jos tosiaan joku, kuka on ko. aineelle allerginen kertoisi, minkälaisia oireita on aiheuttanut.

        Kuole, mutta voi tulla (jos paljon juo) lupuksen oireita (http://fi.wikipedia.org/wiki/Systeeminen_lupus_erythematosus ), mutta paranevat kun lopettaa aspartiimin käytön. Eli ei suositella kenellekkään, jos jo neljätölkkiä päivässä juoville tulee tuota (tölkki = 0,33 l).


    • *****

      Voit olla allerginen, noita keinomakeutusainetahan ei suositella lapsille eikä raskaana oleville. Oikeaa sokeria ennemmin, se on luonnontuote.

      • järjetöntä

        Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta suositetaan että koulujen limsa-automaattien sokerilimsat vaihdetaan kevytmakeutettuihin. Aspartaamia ängetään väkisin lapsille!!!!!!


    • myrkkyjä...

      Luojan luoma ruoka on Pekka Puskan johdolla muuttunut suonia tukkivaksi ja tappavaksi sekä auringosta saatava D-vitamiini myrkylliseksi.

      Miksi?

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/Suomalainen_ravitsemuspolitiikka.htm

      Ja sitten meidän Puska kieltää ainoastaan aidolla sokerilla makeutetut limut.

      http://www.tiede.fi/keskustelut/post1364327.html#p1364327

      Minkähänlaisessa häpeässä se ukko itse arkkuun kaatuu?

      Toki itse taatusti muiden lääkäreiden ja asioista oikeasti tietävien mukaan syövät luonnon rasvoja sekä riittävästi D-vitamiinia.

    • ms

      moi. itsellä havaittu allergiaa periaatteessa kaikille raaoille kasviksille ja hedelmille. osalle niistä sekä manteleille ja pähkinöille todella vaarallisen alleginen.

      aspartaamiin törmäsin sattumalta pepsi-max juoman tullessa markkinoille niin että aina juotuani sitä vatsassani oli todella kuvottava olo noin vuorokauden. muutaman juomakokemuksen jälkee osasin yhdistää tunteen aspartaamiin. sama kuvotus seuraa erillaisten pastillien kohdalla (sokerittomien) joissa käytety makeutusaineena ko. ainetta. mielenkiinnolla odota uuden (loppuvuonna(syksystä)2011) makutusaineen markkinoilletuloa jotta pääsisin kokeilemaan sen vaikutusta. toiv ei allergiaa siihen.

      -ms

    • Vankka myrkky:
    • Antero123

      Mulla menee maha ihan ruikulle aspartaamista ja vältän limsoja joissa sitä on. Olen tässä jo tovin ihmetellyt, että miksi mulla on maha taas vähän väliä sekasin ja rupesin googlaamaan, että mitä nuo E 950 ja E 951 on. Ylläri ylläri, toinen on aspartaamia!

    • kokokokokokokoko

      Siskoni jauhoi vuosia sitten purkkaa paljon ja yhdessä ihmeteltiin miksi hänen sormenpäänsä aina aukesivat haavoille itsestään. Tutkittiin sitten purkkapussia ja sehän oli makeutettu aspartaamilla. Sisko lopetti aspartaamilla makeutettujen purkkien jauhamisen niin samalla katos sormien haavaumat myös. Asiaahan ei koskaan kyllä tutkittu lääkärillä. Eli mitään testejä ei tehty mutta kyllä se aika selvä homma että aspartaamihan se oli. Oireet mitä siitä voi tulla on tosi yksilöllisiä.

    • myrkkyä se on

      Aspartaami aiheuttaa minulle kurkun turpoamista ja ärsytystä. Tunne on samanlainen kuin flunssan iskiessä "kaktus kurkussa".

    • Ei tieten sovi

      Mulla tulee kurkku karheaksi aspartaamista ja nyt olen parina päivänä kokeillut tuota karppisokeria eli erytritolia ja siitä tulee myös.

      • STOPS_DENTAL_CARIES

        Paras karppisokeri eli erytritoli! https://www.iherb.com/pr/Source-Naturals-Erythri-Sweet-12-oz-340-2-g/72158?rcode=mop737
        JA EDULLISTA! 5 eurolla 340g purkki.
        Tästä purkista on helppo lusikoida. Source Naturals on luotettava merkki.

        Leaders of the Wellness Revolution

        Source Naturals® was created in 1982 by C.E.O. Ira Goldberg to support each individual's potential to enjoy optimal health. At that time, the kind of nutritional formulations he envisioned—for the maintenance of well-being and the enhancement of life–simply didn't exist. The idea of combining many nutrients, herbs and nutraceuticals in one formulation, though common today, was then a rarity. Source Naturals pioneered the concept with Wellness Formula®, now the industry's #1 immune support product.

        Source Naturals subsequently introduced numerous award-winning formulas, recognized for their excellence in independent surveys and nutritional analyses. In addition to Wellness, these award-winners include Erythri-Sweet™, Life Force® Multiple, Mega-Kid™ Multiple, Inflama-Rest™, the Skin Eternal™ line, Higher Mind™, Essential Enzymes™, Male Response™, and more.

        Source Naturals' comprehensive Bio-Aligned Formulas® help bring the power of alignment to your body. When formulating, we evaluate the underlying causes of system imbalances, and then provide targeted nutrition to interdependent body systems. Our line of more than 600 products also includes well-researched, single-entity nutrients in their highest quality and most bioavailable forms.

        Our nutritional supplements are at the leading edge of today's Wellness Revolution. This transformation in health consciousness also includes new perspectives in diet, lifestyle, emotional and spiritual development, and complementary health care. Source Naturals' Strategy for WellnessSM is to provide education that empowers individuals to take responsibility for their health, rather than relying solely on outside medical authority. The result is people who are more productive and fulfilled, and a world that is stronger and healthier.


    • JustMe7

      Mulle tulee aspartaamista pää kipeäksi. Kestää suunnilleen koko loppupäivän, ja seuraavana aamuna vasta menee ohi. En käytä.

      Sitäpaitsi se maistuu pahalta. Sokeri kunniaan!

    • Anonyymi

      Ekoina vuosina rupesi otsassa hiusraja kutisemaan, nykyään jos ei ole muistanut tarkistaa niin ihon kutina kauttaaltaan, päänahka kokonaisuudessaan suorastaan raivostuu, maha rupea kipuilemaan ja kaasua kerääntyy. Yritän välttää aina mikäli mahdollista.

    • Anonyymi

      Ääni lähtee, pääkipu, paha maku suussa, järjetön hengästyminen pienestäki rasituksesta, nämä pahimmat. Aspartaami on myrkky.

    • Anonyymi

      Itselläni tulee aina pepsi maxista ihottumaa suun ympärille, millä yleensä kestää n. viikko mennä pois. Ainoa keksimäni syy on aspertamiini. Jos Cola zeroa juo enemmän kuin tuopin ihottuma ilmestyy, mutta zero energiajuomaa voi juoda tölkin ilman ongelmia. Olen testaillut ruuilla ja juomilla ja aspertamiini näyttäisi olevan ainoa mikä saa ihottuman esiin, ja vielä tarkemmin pepsi maxi. Ihottuma ilmestyi ensimmäisen kerran pari vuotta sitten pitkän pepsi maxi kuurin jälkeen, joten lieneekö sitten jonkun sortin yliherkkyys vielä siihen tarkemmin.. Oma ongelmani ei ilmene joka päiväisessä aspertamiinin käytössä (energiajuomat) ja se on siksi vaikea lopettaa vaikka tiedänkin että syytä olisi.

    • Anonyymi

      Onko noiden aspartaami kohu - uutisten taka luomu teollisuus , " tutkimuksia " rahoittaa pelotellakseen kansaa ..itse ole käyttänyt aspartaamia ja muita makeutus - aineita ainakin 20 vuotta , eikö ole syöpää tai mitään tullut , olen 59 vuotias

      • Anonyymi

        "Hybridikeskuksesta päivää."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe