Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mitä sinä keräät ?

Worldpeace

Yksinkertaista ! Mitä sinä keräät ? Minä ketään graaffisia novelleja ( sopiva kohde 14 vuotiaalle :D )

30

774

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jodi66

      Kaikenlaista on kaappeihin kertynyt, mutta suurin keräilykohteeni ovat nuket ( Bratz, Living dead dolls, Barbie yms). Toisena Playboy lehdet vuodesta 1990 eteenpäin. Olen myös suuri kauhu fani, joten noiden Living dead dollsejen lisäksi löytyy paljon kauhu leffoja ja niiden oheis sälää, kuten figuureita. ( Itse olen ikäloppu, 27v, tyttönen) :)

      • dulevo

        Kerään pienimuotoisesti mm. venäläistä posliinia, lasia ja maatuskoita. Pienimuotoisesti siksi että haluan tehdä löydön, en maksaa itseäni kipeäksi. Suuret kokoelmat on mahdollista saada jos käyttää paljon rahaa, minä ostan vain kun saan halvalla. Siitä tulee minulle sen esineen riemu ja historia, muistan mistä olen sen tietyn esineen saanut ja maksanut vain 1-5e.


    • 12+19

      Postimerkkejä ja kolikoita. Ei mitään erityistä lahkoa niistä vaan yleisesti niitä.

      • samiel999

        TCG-kortteja kerään, mutta viime aikoina olen keskittynyt MTG:hen - mahtava korttipeli, jos minulta kysytään. Lisäksi tietyt mangat menevät meikälle kaupaksi. Niin ja Bon Jovin CD:t - vain Ameriikoissa julkaistuja lukuun ottamatta epäilisin omistavani kaikki tähän mennessä ilmestyneet.
        Ja sit olis tietysti fantasiapohjaiset konsolipelit GC:lle, Wiille ja DS:lle. Eiköhän tuossa ollut kaikki.


    • Nuorehko harrastaja

      Minä, mallia 1997 oleva poika Etelä-Pohjanmaalta, kerään seuraavanlaista tilpehööriä:

      - suomalaiset kolikot, ohessa muut rahat
      - suomalaiset postimerkit
      - käyntikortit
      - Princess-teepussien lärpäkkeet
      - täydet tulitikkurasiat
      - karkkipaperit

      Olisin kiinnostunut ostamaan noita teepussilärpäkkeitä numerosta 1000 alaspäin, ja vanhempia karkkipapereita. Karkkipapereita olen kerännyt vasta muutaman kuukauden, joten vielä ei mitään ihmeempiä ole - Fazerin parhaat, Dumlet jne.. Joten jo muutamankin vuoden vanhat kiinnostavat!

      Ota yhteyttä: antti.rantala [at-merkki] luukku (piste) com

      • Juu, minä taas..

        Laitoin vanhan osoitteen, nykyisin saa kiinni osoitteesta antti.rantala2 [at] gmail (piste) com


    • Kerään mustia viinilaseja, sinistä lasia, punaviinejä, kupariastioita, vanhoja seinäkelloja, vanhoja tauluja, kahvipannuja, lasiomenoita, Joitain arabian sarjoja, hopearahoja, kivan näköisiä romuesineitä, elokuvia, ikoneita, Veikko Huovisen kirjoja, Yli satavuotiaita kirjoja.
      Kai sitä tulee keräiltyä kaikkea. Jähinnä jos jotakin samankaltaista tulee eteen, mitä voisi ajankuluksi keräillä, niin sitä rupeaa sitten niitä vaan keräilemään.

    • nuuskamuikkuset.
      • Katsoin sun laivakuvasivuasi ja tuli vaan mieleen että voisit ottaa selvää ja kirjoittaa jonkinlaisen lyhyen historiikin jokaisesta laivasta. Joillain laivoilla on aika jännittävä historia. Vaikeampi ehkä löytää näitä vanhoja höyrylaivayhtiöiden aluksia, kun jossakin vaiheessa keräilysi varmaan ulottuu niihinkin, mutta joitain kuvia löytyy ja jonkinlaista historiikkia niistäkin voi kirjoittaa ja tietysti kertoa että puuttuu niihin liittyvää materiaalia.
        Ihan mielenkiintoinen keräilyharrastus.


    • Kerään kuolleita sieluja ja vähän eläviäkin. 41000 on vasta kasassa.
      Kyllä, sukututkijan vikaa minussa on.

      • kerrääjä

        Arabian astioita. ikää on mulla tosi vähän ja se hankaloittaa todella paljon, mutta luulen että mulla olis vielä vähemmän rahaa niihin jos asuisin vaikka pois kotoa ja pitäis maksaa kaikki mitä kuuluukin maksaa. Nyt pystys laittamaan kaikki rahat astioihin. (en mä nyt kaikkee tuhlaa, laitan säästöön) yleensä kyllä käy bniinettä kun tarpeeksi kauan säästänyt laitan nekin lopulta astioihin ja silleen... En jaksaisi/kehtaisi ikinä opiskella itseäni niin hyvä-palkkaiseen ammattiin että mulla jäis rahaa astioihin, joten luulen etten voi aikuisempana jatkaa ihanaa harrastusta. Jäljelle jää vain nuorena kerätyt kokoelmat ja todella usein mietin että minnehän nekin minun jälkeeni joutuvat. jos jälkikasvua joskus mulle, niin toivon sydämmeni kyllyydestä että edes joku pitää kokoelmiani arvossa. (puhun monikossa, koska astiat eivät ole anoa keräilykohteeni:)


      • Abdul al chazeer

        Mistä tiedät että siulusi ovat kuolleet?


    • cynique

      Elikkä nokian luureja kerään. Nyt 121 erillaista kapulaa ja kaikki siis erillaisia ja oikeita puhelimia.

    • * actionfiguureja
      * kolikoita
      * sekalaista Masters of the Universe -kamaa 1980-luvulta, etenkin animaatiokalvoja

    • näitä minä

      - oliivin astioita
      - mangaa
      - euromaiden rahoja
      - käsilaukkuja

    • kulta maksaa

      Kerään kultakoruja. Käytännössä näitä saa aina halvalla antiikkikaupoista, kaneista ja huutokaupoista. Puhtaan kullan grammahinta on nyt 30 € gramma. Kullan välikädet eivät maksa kuin puolta tästä. Korut yleensä ovat Suomessa 585-kultaa tai 750-kultaa. Niin puhutaan siis tuhannesosista leimojenkin mukaan. 999 olisi sitä puhdasta kultaa sitten. Sairaan halvalla saa kun nykyään ketään ei arvosta näiden taidearvoa. Olen kerännyt vasta noin 10 000 eurolla näitä ja käytännössä en voi millään hävitä näissä taide-esineissä.

    • Pieni on kaunista

      Sain tältä palstalta vinkin ja olen alkanut kerätä tyhjiä hajuvesipulloja. Nyt niitä on kahdeksan, mutta muutama tuttava, kamu ja sukulainen on luvannut niitä, kunhan tyhjenevät. Pidän pulloistani kovasti ja ehkä joskus laajennan täysien keräämiseen.

      Ostelen myös kirppareilta vanhoja kirjoja, mieluiten romaaneja, kunhan ne ovat ehdottoman hyväkuntoisia. Olen pitänyt rajana vuotta 1949, sen uudempia en kerää, vaikka muuten kyllä mielelläni luen.

    • Keräily on nautinto

      Olen kerännyt vanhoja suomalaisia rahoja. 1963 rahauudistuksesta lähtien, onkin aukottoton kokoelma kolikoita ja seteleitä, joista myös tähtimerkittyjä. On kolikoita vanhempiakin, Ruotsi.Suomesta lähtien. Lisäksi suomalaisia seteleitä viime vuosisadan alusta lähtien
      Maininta Suomalaisia, tarkoittaa todella sitä. EU:hun maan jouduttua, en ole siihen yhteisvaluuttaan seonnut. Aiemmin keräsin myös juhlarahat, mutta Makkonen rahapajalta alkoi tehtailemaan niitä urakalla ja rahastamaan. Kun niistä usein on joutunut maksamaan yli nimellisarvon, niin silloin meistä keräilijöistä ei monetkaan pidä niitä edes rahana. Esim. 10,-€:n kolikko on aina sen 10,-€, muuten kyseessä ei ole raha. Siitä oli niin paljon puhetta silloin, että muuttivat sen lisähinnan nimikkeelle "postikulut", mutta kympin hinta ei voi olla 18,-€. Lisäksi kaikki rahapajan myymät tuotteet saa usein rahaliikkeistä edullisemmin.
      Piti mainita kaikista muistakin keräilykohteistani, mutta nyt jo menee näin pitkäksi.

    • Moovie

      Elokuvia.
      Täytyy olla vielä DVD:llä.
      Ei kuitenkaan saa samaa mielihyvää netistä lataamalla, kuin noita divareita ja kauppojen leffaosastoja kiertelemällä.
      Kokoelma alkaa olla jo ihan kohtuukokoinen, siinä 800-900 leffan tietämillä.
      Yks kans, mitä haluisin kerätä, on kaikenlaiset leluautot, mutta mulla tulis sitten tilanpuute sen verran pahasti vastaan, ettei passaa aloittaa ko harrastusta.

    • rox fan

      Roxetten singlejä.

    • oio

      Pennejä ja markkoja. Seleleitä ja kolikoita. Ostan aina kun saan jonkun alle 5€.
      Olen vasta aloittanut.

    • viiru

      haluaisin eroon vanhoista puhelinkorteista jotka työnnetään puhelimen sisään eli ns. pankkikortin näköisiä.

      • -parta

        Onko sinulla niitä minkä verran? Voisin ostaa jos ei ole paha hinta... Periaatteessa olen lopettanut puhelinkorttien keräämisen ja siirtynyt vanhoihin postikortteihin, mutta puhelinkorttikokoelmakin on edelleen olemassa, joten voisihan sitä vielä kasvattaakin... Jos satut olemaan kuulolla ja kortit on sinulla vielä myynnissä, pistähän viestiä tähän tai sähköpostissa armas.hepovirta(at)gmail.com


    • Yks pöljä

      Mieheni kerää sytkiä. Niitä on varmaan 1500-2000. Kukaan ei ole laskenut niitä vuosiin.
      Minä keräilen lasisia ja posliinisia eristimiä, joita on puhelin- ja sähköpylväissä.
      Myös vanhat peltirasiat kuuluvat keräämiini esineisiin.

    • Ite keräilen kaikenlaisia teräaseita, veitsiä, tikareita, miekkoja yms. Kai olen aivoni syönyt kun olen vasta 14 ;)

      • entinen keräilijä

        Olen keräillyt vuosia konjakkipullon korkkeja. Nyt aion kylläkin harrastuksesta luopua rahan puutteessa ja laitoin koko kokoelman myyntiin tori.fi-sivustolle.


      • huomioitsija
        entinen keräilijä kirjoitti:

        Olen keräillyt vuosia konjakkipullon korkkeja. Nyt aion kylläkin harrastuksesta luopua rahan puutteessa ja laitoin koko kokoelman myyntiin tori.fi-sivustolle.

        No eihän tuolla 15:lla eurolla juuri rikastu, mutta laiha lohtu sekin silti on.


    • Keräilen

      Kerään heijastimia, Kinder-suklaamunien yllätyksiä (niitä leluja), postikortteja (käytettyjä eli lähetettyjä), vinyylilevyjä.

    • -parta

      Muksuna keräsin paperinukkeja ja kiiltokuvia, sitten pullonkorkkeja ja tulitikkulaatikoita (niitä puisia). Siinä vaiheessa kun pennin rahat jäi käytöstä aloin keräillä myös niitä ja viisipennisiä. Varhaisteininä keräsin pornolehtiä joita äkkiä kertyikin muutama sata, samaan aikaan aloin kerätä vinyylilevyjen kokoelmaa (silloin ei vielä ollut tietoakaan mistään cd:stä) ja sitten myös hyviä eli itselle mieluisia kirjoja.

      Lp-levyjen ja kirjojen harrastus kesti muutamia vuosia. Levyjä oli paljon ulkomailta tilattuja originaaleja ja kotimaisissa perinteisten Eppu Normaalin, Pelle Miljoonan, Ratsian, Tasavallan Presidentin ja Wigwamin lisäksi sellaisia erikoisuuksia kuten Sperm ja Suomen talvisota. Levyt myin niiden käytyä tarpeettomiksi eli noin 25 vuotta sitten ja samoin pienen kotikirjastoni, pornolehdet olin hävittänyt jo aiemmin.

      Sen jälkeen olen vähin erin kerännyt ensinnä hyvää hengellistä kirjallisuutta ja kotikirjaston taas kasvaessa vähitellen muutakin kiinnostavaa kirjallisuutta, niin että kotikirjastoa tällä hetkellä on pitkälti yli 5000 nidettä, ja keräilyharrastuksen ohessa kertyneitä ylimääräisiä lähelle 10 000, joita myyn kotisivuni kautta. Jossain vaiheessa pidin kirja-antikvariaattiakin.

      Sehän tässä harrastuksessa on että tilat loppuu kesken. Pennin rahat ja puhelinkortit ei paljon vie tilaa, toista on kirjojen kanssa. Pari kolme vuotta sitten järjestin myyntitapahtuman ja kirjahuutokaupan, siinä yhteydessä Satakunnan Kansa teki aukeaman jutun "Keräilijä asuu kaksiossa 20 000 kirjan kanssa".

      Puhelinkorttien keräämisen aloitin kun korttiautomaatit vielä oli käytössä ja edelleenkin kerään kortteja siinä mielessä että kokoelma on yhä tallella vaikka en siihen enää viime vuosina ole ihmeemmin panostanut.

      Puhelinkorttien sijaan olen alkanut kerätä vanhoja postikortteja. Tämä nyt on sellainen kirjaharrastuksen oheistoiminta, koska kortteja useinkin liikkuu samoissa myyntitapahtumissa ja huutokaupoissa kuin kirjoja, hyviä kortteja on sitä paitsi löytynyt kirjojen välistäkin. Korteissa minua kiinnostavat paitsi vanhat kuvat myös historia... ensinnäkin kortit kertovat siitä ajasta, jolloin ne on painettu, mutta kulkeneet kortit kirjoitettuine teksteineen myöskin ihmisistä, yksilöllisestä historiasta... ja ajan katoavaisuudesta, kaiken rajallisuudesta.

      Hengellistä kirjallisuutta (vain kristinusko) ja kaikenlaisia mahdollisimman erikoislaatuisia kirjoja saa tarjota, sekä vanhoja postikortteja (mieluiten kulkeneita kortteja, 1900-luvun alusta 1940-luvun loppuun, muutkin huomioidaan) osoitteeseen

      armas.hepovirta(at)gmail.com

    • Tommi77

      Tulee kerättyä Star Wars figuureita/aluksia/sarjakuvia/kirjoja. Kerään figuureista myös Babylon 5:ttä, joitain animesarjoja sekä Mass Effectia.

      Sarjakuvia /graphic novelleja. Tosin näitäkin aika rajatusti, olen tullut krantuksi, pitää kestää useampi lukukerta, että hankin hyllyyn.

      Elokuvia on tullut kerättyä lähes koko ikä, formaatti vain vaihtunut vuosien saatossa.

      Musiikkia eri formaateissa tietyiltä artisteilta, levy-yhtiöiltä sekä erinäisiä omia klassikoita. Levyjä nyt on se 3300 hyllyssä ja niitä on kerätty kanssa todella pitkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe