kiitos sinulle, ystäväni!

särö sun peilissäs

kiitos siitä, että olit ystäväni hyvinä hetkinä. silloin kun sain oman asunnon, mulla oli rahaa, ulkonäköä ja ympärillä pyöri miehiä. halveksit niitä, ihan kuin mä olisin voinut saada vain säälittäviä, munattomia luusereita. silti sä pysyit vierellä, saithan säkin osan huomiosta. olit vierelläni, kun mä join koko rahan edestä, saihan oma lompakkos pysyä laukun pohjalla. mä tarjosin aina, olithan sä ystäväni.

kiitos siitä, että kerroit, miten paljon käytökseni hävettää. kun olin liian kännissä, liian agressiivininen, liian, liian, liian. myös ymmärsit minua, ei mulla ollut helppoa. ymmärsit kun lähdin hoitoon. sanoit tulevasi katsomaan, mutta et tullut. olit ystäväni myös hoidon jälkeen, silloin kun mä taas nousin jaloilleni, jaksoin hymyillä ja iloita elämästä. pääsin taas kiinni siihen, mistä lähdin, ja sä roikuit kovasti perässä.

kunnes mä romahdin. mä en käyttänyt enää hienoja vaatteita, en meikannut, en ollut edustuskunnossa. mä ymmärsin, että sun egos kärsi siitä. olin se särö sun kulississas. mun seura kelpasi taas, kun mä jaksoin järjestää juhlat ja tarjosin kaiken. ilahduin jokaisesta soitostasi, kunnes oltiinkin juhlimassa ja kuulin, ettei kukaan muu päässyt tulemaan. kaiken hyödyn sä musta otit, ja sitten musta tuli taas se vara.

sä et pysty peittämään vihaasi, mutta mitä hittoa mä sulle olen tehnyt? mä en tullut enää juhliin, mä en jaksanut, ja sä tiedät sen. sä ymmärrät sen. sä ymmärrät kaiken, minkä mä sulle sanon. välillä mä ihmettelen, miten näin erilaiset ihmiset voi ymmärtää toisiaan niin hyvin, olla silti niin samanlaisia. välillä mä kuuntelen sun puhettas ja se on vieraan ihmisen, sun eleet, ilmeet, koko sun olemuksesi, nekään ei kuulu sulle. sä olet aika hyvä olemaan gameleontti. eikä sellaista voi tuntea.

sä olet kateellinen milloin mistäkin. ulkonäöstä, vaatteista, miehistä, asunnosta, rahasta. sä halveksit milloin mitäkin. ulkonäköäni, vaatteita, miestäni, asuntoani, rahatilannettani. sä kehut, kun sulaudun sun egoos, mutta annan sun loistaa. mä en oikeasti tiedä mikä sä olet. mitä sä tunnet. paitsi kateutta ja inhoa. sä osaat polkea mut maahan, vaikka mä tiedän, että mulla on jotain aitoa, mistä sulla ei ole kokemusta. mulla ei ole kalliita vaatteita eikä laitettuja kynsiä, mä en maksa liikunnasta, en tule juttuun niiden oikeiden ihmisten kanssa, mutta mä rakastan perhettäni ja kumppaniani ja osaan arvostaa ihmisiä. mä en tunne kateutta omaisuudesta, enkä sun uudesta laumastas. mä säälin niitä ihmisiä, mutta samalla mä säälin sua. en tiedä miksi. kai mä halveksin sua. sä et osaa peittää vihaasi, mä osaan. mä osaan hymyillä, esittää kilttiä, vaikken mä tiedä pitäisikö sylkeä sun naamalles. sä et tiedä, kuinka paljon mä halveksin tyhmyyttä, huonoja tapoja, sitä nenää, jota pitkin sä mua katsot. et sä tiedä, kuinka paljon mua loukkaa, kun vihjaat miten olette mulle seläntakana nauraneet, sanoisit suoraan jos jotain sanottavaa on. mä esitän tyhmää, mutta kyllä mä tiedän. mä en vain halua kertoa sulle, mitä sun käytös mun mielestä on, eihän sille ole edes sanaa. mä en kerro sulle, mitä mä ajattelen, mitä mä näen, miten mä olen tiennyt aina, että kun mun korot katkeaa, katkeaa meidän ystävyyskin. mä en kerro sulle mitään, koska mä en tahdo tehdä susta yhtään sen viisaampaa ja hyvempää ihmistä kuin sä olet. sä ansaitset olla tyhmä, julma ja itsekäs, koska lopulta sä kärsit.

nauti siis ystäväni näistä aurinkoisista päivistä, tää on sun aikaas ja ota siitä kaikki irti. joku päivä koirat lakkaa sua seuraamasta tai puree sun ruokkivaa kättä.

ja tää on kaikille teille, jotka ootte olleet egoistin ystävä. en tiedä onko toi oikea sana, mun on vaikea kuvata ihmistä, jonka persoona muuttuu täysin seuran mukana. jaksakaa uskoa siihen, että joku päivä on teille aurinkoinen, eikä koston hautominen mieltä paranna. ite aion kostaa heti huomenna, mutta luultavast mä oon se, joka lähtee itkien kotiin. enkä oo mikään laps enää.

2

647

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä taas

      ihan turhaan valvoin puoli yötä ja aamulla heräsin suruun ja pelkoon, miten kestän kierot katseet ja teinitasoiset piilovittuilut. tää muija ei oikeest hallitse sitä taitoo, eikä suoraankaan kykene päätään aukomaan - pelkääkö mun suuttuvan tai suuttuvansa itse ja vuodattavansa inhoaan peruuttamattomaan pisteeseen, siitä mulla ei ole hajuakaan. sillehän EI huudeta, sitähän ei kohdella huonosti. pettäjä, valehtelija, hyväksikäyttäjä ystävällinen hymy naamalla, enkä tarkoita nyt vain itseäni kohtaan. oon välttyny pahimmalta. mut eipä se hymy kylmiin silmiin ylety. luultavast se pelkää sitä, ettei osaa sanoa asioita niinku ne on, niin heikko sen itsetietämys ja tietämys asioista yleensä on, että "heikompikin" saa sen hiljenemään. ihan sama, jotenkin sairaalloisen neuroottisesti se estelee itseään.

      kysyin, lähdetäänkö me tänään juomaan kuin oltiin sovittu, tuli syy olla lähtemästä. vuosia sen temppuja katsellessani oon huomannut, että mitä kauemmin viestin vastaamiseen menee, sitä varmemmin vastaus on kielteinen ja sitä pidempi tekosyiden lista. kysyin painaako jokin, kun viesti kuulosti niin surulliselta, ja seuraava viesti olikin pirteä kuin tuo nestehukkaa aiheuttava paahde, ja kummasti meni puheet ristiin. muija ei tajua, ettei valehtelijalle kannata valehdella, jos ei pysy tarinassaan. oon aika varma, että jos terassille eksyn, törmätään. luultavasti mä esitän tyhmää ja saan naurut niskaani. miksen mä naura päin naamaa? miksen mä keksi huonoja tekosyitä, puhu ristiin? tääkin on aihe, mistä voisin jauhaa ikuisesti. on aivan suunnattoman loukkaavaa kuulla HUONOJA valheita. siinä valehtelija aliarvioi kuuntelijan älykkyyttä/ihmistuntemusta/mitä tahansa vastaavaa tai vain yksinkertaisesti tahtoo toisen tietävän, ettei puhu totta.

      älä lupaa, ellet aio pitää lupaustasi.
      älä valehtele, ellet pysy tarinassasi (jos se ylipäätään on uskottava).
      älä aliarvioi kanssaihmisiäsi vain siksi, ettet tiedosta omia vahvuuksiasi.

      tän ihmisen perusteella voisin kirjoittaa kymmeniä uusia käskyjä, joiden noudattaminen varmasti helpottaisi monen elämää. haluun ajatella, et muijassa on jotaan pahasti vialla, persoonallisuushäiriö, mutta osittain se johtuu vaan siitä, että haluaisin sen tajuavan, miten harva ihminen todellisuudessa läpäisee testit (joo, itse en...) ja ettei se välttämättä niihin lukeudu, ja osittain tahdon jonkin syyn sääliä tätä ihmistä. selityksen tuolle käytökselle. selitys on se, että ihmiset kasvaa erilleen - tämän "ystävän" mielestä oma suuntansa on oikea (yhteiskunnallisesti, ilman omaa toteuttamista ja mielipidettä) ja mun suunta pudotus kuiluun. mitä se oikeen puhuu erilleen kasvamisesta, kun ei tiedä kasvamisestakaan mitään. voihan sitä ihminen vanheta, saavuttaa elämässään vaikka mitä, mutta kun käytös pysyy samana mitä viime vuosikymmenen alussa, ja vanhempiensa sortamisen vihan purkaa niihin, jotka ei pysy raameissa (selkä suoraks, maha sisään, aina puhtaat vaatteet, virheetön (=miellyttää ulkopuolisen silmää) olemus, koulutus ja työ ennen lisäkoulutusta, oikeat kaverit ja tietää kaupungin kerman, noudattaa lakia vaikka moraalista tietookaan), ei se kehitystä ainakaan kovin hyvään suuntaan ole. onhan toimeentulo, terveys ja seura hyvästä kenelle tahansa, mutta kun sisällä on tyhjää, omia ajatuksia tuskin ollenkaan ja oikeudenmukainen ja reilu käytös ihmisiä kohtaan, ei mikään niistä korvaa sitä puuttuvaa. rakkautta.

      mikä oikeesti saa ihmiset hännystelemään niitä hienoja ihmisiä? tää muija on näennäisen hieno, kuka tahansa voi sanoa niin ja moni luuleekin. välittää egostaan niin paljon enemmän kuin kenestäkään ihmisestä, pitää sen kulissinsa yllä, mutta silti käytös muuttuu täysin seuran mukaan. on vain iloisten ihmisten ja sellaisten, ketkä tuntee oikeat ihmiset, käy oikeissa paikoissa ymym, seurassa, välttelee "ongelmatapauksia" juuri siksi, että seura tekee kaltaisekseen. ja miksi kukaan tahtoo olla sellaisen vallan alla? koska sellainen ihminen ymmärtää, osaa hurmata, sellaiseen ihmiseen tuntee yhteyden ja sellaiseen luottaa niin, että on valmis heittämään muut ihmissuhteet menemään. tämä kävi omalla kohdallani, ja niin on käynyt muillekin, jotka tämän ihmisen helmoissa pyörivät. ja kun ei täytä vaatimuksia pönkittääkseen muijan egoa, pyyhitään pois kuvasta ja korvataan jollain, joka siihen kuvaan sopii. jos en välttämättä etsisi persoonallisuushäiriöiden piirteitä, uskoisin jopa siihen, mitä hänestä nyt ajattelen. mutta koska olen loukkaantunut niistä pahoista sanoista ja valheista ja haluan kostaa, mutten saa mahdollisuutta siihen päinnaamaa, teen sen pääni sisässä. sairasta ja surullista, mut kun nyt sen tajuan, ei mulla ole hätää.

      • minä vielä

        kuten arvasin, oli se dokauskiintiön täyttyminen paskanpuhetta. tietäisipä tuo eukko, miten läpinäkyviä sen valheet on, ja että jokainen kuka niitä on saanut kuunnella, näkee läpi. kukaan ei kuitenkaan sano mitään, valheet saa jatkua. mulle se on aika sama, vaikka olenkin helvetin loukkaantunut enkä todellakaan ainoa, ketä tuo tyyppi satuttaa, koska loppupeleissä se hukkuu valheisiinsa. jos ihminen on alkujaan läpinäkyvä lasi, ja kaikki elämässä tapahtunut näkyy siinä väreinä, tää muija tulee valheidensa takia olemaan lopulta kuran peitossa, vaikka paisteessa kylpisikin. silloin ei se lasi enää valoa heijasta, eikä läpäise.

        oltiin siis eksäni, oikeastaan parhaan kaverini ja toisen perheeni, kanssa baarissa ja vaikka mua harmitti, oli silti kivaa. kun on joku, jonka kanssa voi olla oma itsensä, ei tarvitse yrittää mennä väkisin tietyn kaavan ja toisen neuroosien mukaan, vaan voi vapaasti pitää hauskaa ja juoda räkäkännit ilman, että toinen liukenee häpeästä (kun on itse samassa kuosissa). hauskaa oli siihen asti, kun yksi kaveri tuli tökkimään selkään tiskillä ja kun mua ei huvittanut jutella sen kanssa, ilmoitti mun olevan liian kännissä. sanoin, että pitää mennä vessaan, ja jostain hiton syystä lähdin sitten tämän muijan kanssa vessaan, missä tää mun ystävä oli. iloinen tervehdys, jonka keskeytin ilmoittamalla, että nopeesti sun kiintiös tyhjeni. saatana muijalla oli vielä samanlaiset farkut kuin mulla - yksi esimerkki siitä, miten seura siihen vaikuttaa. jos joku sopii hyvin toiselle (mikä on tän ihmisen silmissä harvinaista), se pitää myös saada itselleen.

        enempiä ei juteltu, näin sen kyllä muutaman kerran nykyisen "käsilaukkunsa" kanssa pöydässä, tanssilattian reunalla aina supattamassa jotain, eikä niillä kovin kivaa näyttänyt olevan. alkaa ihan hävettää kun katsoo sitä menoa, jos mä todella olen näyttänyt sen ihmisen kanssa yhtä kyllästyneeltä ja luontaantyöntävältä, ei yhtään ihme miksi porukka siirtyi kauemmaksi, kun istuttiin penkille. silti koin jotenkin olevani turvassa tän ihmisen kanssa. kun olen yksin tai eksäni kanssa ja ei ahdista pahasti, olen vapaa. mulla oli kivaa, ja aina kun näin tämän ystäväni pikkukoiria, ne näytti eksyneeltä ja surullisilta ilman omistajaansa.

        olis varmaan ihan kuningasolo, ellen olis pilannu kaikkea lähettämällä aamuyöstä älyttömiä viestejä velkojen maksusta. mitään vastausta ei ole tullut, mikä osoittaa sen, että tää ihminen ei kykene kantamaan vastuuta (alle parikymppiä) eikä liiemmin välitä musta tai mun rahoista, vaikka raha on sen oman elämän niitä tärkeimpiä juttuja. oma käytökseni oli älytöntä, muttei tunteetonta, joten ku jonaan päivänä opin hillitsemään itseni, musta tulee paljon siedettävämpi ihminen, joka osaa vielä rakastaa ja ottaa toisten tunteet vastaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5178
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3377
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1512
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1353
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      958
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      63
      728
    Aihe