Akita inu!

Ansku?

Haluaisin tietää akita inusta enemmän. luin jostain et joku myy akita inua 200 e. eikö se ole vähän? kun luin et ne maksaa 1000-1300 e. kertokaa mulle pliiiiiissss! kiitos jo etu käteen :DD

18

5522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fdgvfdgdf

      On vähän ja mitä todennäköisimmin pentutehtailua tai sitten ihan vaan huijausta että koko koiria ei olekkaan.

      • Ansku?

        okeeiii........ onko muuten akita sama asia kuin akita inu ? :))


      • 33
        Ansku? kirjoitti:

        okeeiii........ onko muuten akita sama asia kuin akita inu ? :))

        Sama on, mutta inua ei nimen perässä enää käytetä! Ei kukaan myy tuolla hintaa rekattua ja hoidettua rotukoiraa. Voipi maksaa 1500 euroakin. Toisaalta jos on aikuinen, ei jalostuskelpoinen koira, niin voi tuolla hintaa myydä. Et ainakaan maininnut olevan pentu.


    • HOPEANUOLI <3

      meil o kyl vaa siperialaisii mut me saada akita inu ja nimi on GINGA maksaa 800 e se on saman värine pikkuse vil raitoi ki :)

      • ds

        tietääkö kukaan mistä löytyisi akita pentuja ?



        ps olen itse sitä mieltä että akita ei todellakaan kannata ottaa koiraksi vain HOPEANUOLI on ihq


      • b
        ds kirjoitti:

        tietääkö kukaan mistä löytyisi akita pentuja ?



        ps olen itse sitä mieltä että akita ei todellakaan kannata ottaa koiraksi vain HOPEANUOLI on ihq

        kysyppä vaikka kasvattajilta. siellähän niitä.Tosin ei myy ensimmäiseksi koiraksi eikä alle 18 vuotiaille.


      • ShiroRikiGinWeedOrio

        Aaawwwws


      • ei näin!

        Saa nähdä miten tulet pärjäämään kuitenkin 45kg koiran kanssa, joka ei ole yhtään niinku ginga. Nimi ei siitä tee hopeanuolta vaikka kuinka toivot. Kehottaisin harkitsemaan vielä akitan ottoa! (vaikka sen varmaan oletkin jo hankkinut)


    • Kurotora<3

      Inu tarkoittaa Japaniksi koiraa, joten se on vain Akita.

      • akita,ei inu

        AKITA = inu-sana, aikoja sitten poistettu.

        tosin on akita ja amerikan akita,
        joista amerikan akita ainakin massiivisempi,luonne eroista en tiedä.


    • pettez
    • a n d y

      Meidän tyttö maksoi 1400 ja on pitkäkarvaisesta emästä. Urokset pyörii yleensä siinä 1600 luokissa ja nartut voivat olla jopa 2000 paikkeilla.

      Tässä ihan omakohtaisesti vaan etta ottaa päähän kun kaikki pikkukakarat voivat kirjoitella nettiin mitä tahansa. Rodusta tulee kerätä mahdollisimman paljon tietoa ja itse ainakin seurasin rotua muutaman vuodenkin peräti. Sitten kun tulin varmaksi siitä, että ko. koira sopii minulle ja oli koira mahdollista hankkia. En koskaan olisi ruennut kyselemään missään paikassa, etenkään suomi24:ssa vaan jos oli kysyttävää niin kasvattajalta.
      On tympeää katsoa ilmoituksia jotka on selvästi kirjoittanut aivan rodusta tietämätön ja selvästi mahd. ala-aste ikäinen joka ihkuttaa GNG:tä. Lopuksi koko helahoito on raiskattu hymiöillä. Urgh että pistää vihaksi.

    • Akitan normaali myyntihinta on 1000-1500 euroa. Omaan korvaan 1400 euroa pennusta joka on EJ-rekisterissä on melkoisen paljon. Ottaen huomioon myös kyseisen pentueen terveydelliset riskit.

      Akita on vaativa rotu niin luonteen kuin terveyden puolesta. Moni kasvattaja on lopettanut esimerkiksi rodun kasvattamisen sen vuoksi ettei koe enää eettisesti oikeaksi myydä pentuja joilla on niin suuri riski sairastua.

    • Akitakokemuksia

      Heissan!
      Vaikka keskustelu onkin jo kaksivuotta vanha niin haluan silti vastata.
      Ensinnäkin itselläni on akita (inu), se tarvitsee johdonmukaisen johtaja, eikä sovellu ensimmäiseksi koiraksi. Varsinkin uroksilla murrosikä saattaa alkaa raastaa hermoja, nartut taas ovat helpompia (huomioon ottaen että koira on aina yksilönsä, ei voida varmuudella sanoa että narttu on helpompi kun uros!)
      Jos haluaa harrastaa agilityä, tokoa ynnä muita lajeja harkitsin seurallisempaa/mielyttämishaluisempaa rotua, kun juurikin sitä mielyttämis halua akitalla ei juurikaan ole. Kasvattajilta tosiaan saat oikeita vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin, on hyvin mahdollista, että pääset tapaamaan kasvattajan koiriakin jos niin vaan sovitte ja on rohkeutta kysyä (muistakaa tyhmiä kysymyksiä ei olekkaan!). Koira kirjoistakin saa jonkin verran tieto voisin suositella mm: akita inu kirjaa. Pitäisi löytyä ihan kirjakauppojen hyllyiltä :) Akita.ry sivuilta löydät monia suomalaisia kasvattajia, mutta varmasti muutama ulkomaalainenkin joukosta löytyy. Oma akitani on Kennel Vuorenvarman, voin puhtain sydämmin suositella tätä kasvattajaa. Osasi hienosti kertoa rodusta niin hyvistä kun huonoistakin puolista, paikan päälle koiria sai mennä katsomaan ja tutustumaan tulevan pennun vanhempiin :) ^.^ Yhteyden pitokin pysyi hyvin yllä S-postilla ja puhelimitse.

      Akitan hinnasta: Oma äijäni (uros) maksoi 1500€. Pentuni oli myös:
      Rekisteröityinä Suomen Kennelliittoon
      - Eläinlääkärin tarkastamina
      - Mikrosirutettuina
      - Madotettuina väh. kahdesti
      - Hyvin ihmisiin ja muihin koiriin sosiaalistettuina

      ja sain mukaani (tietysti pörröisen kippurani lisäksi) :

      - kirjalliset hoito-ohjeet
      - Pentupaketin, joka sisältää kaiken mitä pentu rakkauden ja johdonmukaisuuden lisäksi tarvitsee: panta hihna, ruokakuppi, leluja, pureskeltavaa yms.
      - Ruokaa, jota pentu on tottunut kennelissä syömään
      - Rokotusohjelman

      ja kauppa hinta sisälsi edellämainittyjen lisäksi:

      - Eläinlääkärikulut virallisesta silmäpeilauksesta ja lonkkakuvauksesta koiran ollessa 1,5 - 2 vuotta.
      - Arvonlisävero 24%
      - 20% alennuksen kaikista tarvikeostoista kasvattajan omistamasta eläintarvikeliike Huacayasta
      - Kasvattajan tuen kaikissa akitaan/hokkaidoon/shibaan/kishuun liittyvissä kysymyksissä
      - Mahdollisuuden palauttaa akita/hokkaido/shiba/kishu kasvattajalle, jos omistaja ei sitä kykene pitämään jostain syystä
      - Akitan pennuilla takuun perinnöllisien AI-sairauksien (SA, UDS) varalle: Jos pentu menehtyy AI-sairauteen alle 1-vuotiaana, koko kauppahinta hyvitetään. Jos pentu menehtyy AI-sairauteen alle 2-vuotiaana, puolet kauppahinnasta hyvitetään.

      kauppakirja.

      Huom: älä missään nimessä osta koiraa mistää nettihuutokaupasta tms...koskaan et voi tietää mitä saat. Varsinkaa jos et koiraa pääse paikan päälle katsomaan. (näin neuvona vaan)

      Akitasta vielä sen verran teille ginga fanittajille...oikea akita ei ole kaatamassa 10metristä karhua jonka nimi on akakabuto, se ei hyppää rotkon yli eikä myöskään katolle :) Se ei lähde kotipihastasi etsimään 750päistä koiralaumaa. Ei kiipeile puissa, eikä missään nimessä ole tarkoitettu, että se laitetaan paljuu opetteleen pidättämään hengitystää tai lyödä halolla, että siitä kasvaisi kunnon koira!!!!!!! Olen itse ginga fani, mutta en missään nimessä ostanut akitaani sen takia. Minulla meni itselläni 4vuotta siihen että olin valmis ottamaan koiran tai että elämtilanteeni oli sillä mallillaan.

      Toinen on Hachiko...minkä takia Akitan kysely on lisääntynyt...on todella harmillista katsoa kun akitoja on annettu pois sen takia kun ne eivät olekkaan samanlaisia kuin hachiko tai Gin...tai niiden kanssa ei olla pärjätty. Sinun akitasi tuskin tulee sinua vastaan koululle/työ paikalle hypättyään ensin aidan yli. Se ei odota sinua koulun porteilla tasan klo 15.35... Hachiko elokuva antaa OMASTA mielestäni rodusta aivan vääränlaisen kuvan (elokuvaahan se tietenkin on) mutta joka tapauksessa Akita on "yhden" ihmisen koira se kiintyy yhteen omistajaansa kaikistä eniten, en sano etteikö akita sopisi lapsi perheeseen! :) ... se jää mielummin takan ääreen loikoilemaan kun lähtee kurakelissä ulkoilemaan...akita on myös omanarvonsa tunteva!...Vieraita kohtaa itseensä vetäytyvä. Puolustaa sinua henkeen ja vereen...

      >Tässä näin "pieni" :D avautuminen akitoista, teksti saattaa olla vähä asioista popsahtelevia kun niin nopeasti yritin kirjoittaa ;D tässä ei todellakaan ollut kaikki tästä rodusta vain pintaraapaisu siitä mitä tuo rotu oikeasti pitää sisällään. :)))
      vastailkaa ihmeessä ja kertokaa mielipiteitänne!

      Ps: jos pelkäätte haisevia koiran tuhnuja..ja olette päätynyt ottamaan akitan...pennun haku reissulla suosittelen käymään hakemaan samalla ilman raikastimen! :D ::DDDD

      • akitakokemuksia

        Korjaan: Vieraita kohtaa akita on varuillaan!! ei itseensä vetäyvyä :)


      • Hannelorw

        Kyseinen Hachiko elokuva ei ole millään muotoa 1930-luvun lopulla tapahtumien mukainen.Oikea Hachiko eli silloin,netisdäkin joitain kuvia.
        Koskaan milloinkaan älä osta isoa koiraa tai muutakaan netistä mirto-osalla hintaa.Aina rotukoiran löytyy rotuyhdistyksen sivut joissa kannattaa ennen miuta käydä.
        Netistä ostaessasi voit saada luonnevikaisen ,sairaan,kaltoinkohdellun arvaamattoman ja nopean pedon,voi olla myös paljon matoja ja myös sydämessä sekä jos lapsia kotona,voi olka pian papsikin sairas.


    • Akitanhankkija

      Poikkeen vähä aiheest mut mitä tollane Akita syö ajattelin hankkii kuha saan enemmä rahaa ja ku oon kakstoista

    • kaverinkoira

      Mun kaverin perheeseen ostettiin akita kun se halusi, ihan vaan hopsun innoittamana ja nyt se koira on kamala riiviö eikä ne meinaa pärjätä sen kanssa ollenkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe