Palkkaisitko ent. tilintarkastajan?

uuden paikan etsijä

Olen ajatellut vaihtaa työpaikkaa ja siinä samalla vähän alaakin. Olen toiminut tilintarkastastajana valmistumisesta lähtien eli syksyllä tulee viisi vuotta täyteen alalla. (Tilintarkastajan auktorisointi vielä puuttuu.) Muuta kokemusta minulta ei löydy, vähän jotain harjoittelua opiskeluajoilta. Itseäni kiinnostaisi lähinnä talouspäällikön tai mahdollisesti talousjohtajan työt. Tosin olen katsellut, että talouspäällikön työhön voisi päästä isompaankin yritykseen, mutta talousjohtajan pestit jäisivät tällä kokemuksella pienempään yritykseen. Lähinnä minua kiinnostaisi tietää, että olisiko työmarkkinoilla minkälainen kiinnostus/kysyntä tällaisista "vanhoista tilintarkastajista"?

3

571

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jormaaa

      En palkkaisi ainakaan talousjohtajaksi - siinä pestissä painaa nykyään liiketoiminta/ business development kokemus todella paljon, talousjohtajana on oltava strateginen näkemys yrityksen liiketoimintaan ja kykyä toimia johtoryhmässä liiketoiminnan sparraajana. Johonkin ulkoisen laskennan päällikkörooliin varmaan saumat on paremmat.

      On myös merkitystä minkälainen tilintarkastajan rooli on ollut, onko miten laajasta alueesta vastannut, millä tasolla (esim. senior manager etc.) ja onko tietyn toimialan asiantuntemusta.

      • Eteenpäin mielivä

        Kuinka paljon sillä on merkitystä, jos olisi virallisesti saanut suoritettua vaikka HTM-tutkinnon? Onko se varma tie isompien yritysten taloushallinto-osastoille?


    • Ex-big4

      Olin pari vuotta sitten vastaavassa tilanteessa. Tilintarkastajan uraa reilu kolme vuotta takana ja vähän kyllästynyt alaan. Sen johdosta päätin hakea talouspäällikön tehtävää suht. isossa yrityksessä (ei kuitenkaan pörssiyhtiö) ja minut valittiin tehtävään. Vastuuna oli ulkoinen laskenta ja verotus sekä kirjanpitotiimin vetäminen. Ajan myötä vastuu on sitten kasvanut ja teen nykyään myös paljon sisäistä laskentaa.
      Itse kysymykseen liittyen voin sanoa, että tilintarkastajalla ei ole edellytyksiä toimia talousjohtajana. Kuten yllä on jo todettu, niin talousjohtajalla on oltava vahva bisness-osaaminen. Tämän lisäksi tilintarkastajilta puuttuu myös rahoitusalan kokemusta, joka on täysin välttämätöntä talousjohtajan hommissa. Sen takia suosittelen, että haet talouspäälliköksi arvostettuun yritykseen. Jos kunnianhimoa riittää, niin kokemuksen karttumisen myötä voi tavoitella talousjohtajan tehtäviä.
      Oman kokemuksen myötä kyllä uskallan siirtymistä ns. pöydän toiselle puolelle. Palkka on parempi, ylitöitä vähemmän ja omaa päätäntävaltaa enemmän. Lisäksi ei tarvitse ottaa stressiä laskutusasteesta tai tuhlata paria kesälomaa KHT-tenttiin lukemiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe