DBS-pyörä

deebeeässä

Onko kenelläkään muulla, kuin vain mulla DBS City Classic pyörää enää =))
ostin sen 11 vuotta sitten hesasta, ja on ollut uskomattoman hyvä pyörä. Siihen on kerran vaihdettu ketjut, etuvanne (kun väänty mutkalle tunaroidessa), satuloita monesti. Sillä on poljettu tuhansia ja taas tuhansia kilometrejä. Siinä on 7 vaihdetta ja malli sellanen mummis.
Se maksoi muistaakseni 1200 markkaa, ja oli tarjouksessa, eli ap hinta ois ollu lähempänä 2000 mk.
Joskus hävettää matkatessa, kun muilla on hienot 24 vaihteiset hybridit ja ja muut komistukset, meikälikka sotkee mummiksellaan 78 km lenkkejä ympäri lähikuntia, hitaasti, mutta varmasti. Pyörä on kevyt polkea =)

Olen unelmoinut siitä uudesta pyörästä kuitenkin...

18

7562

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mees tänavalt

      DBS on lyhennys lauseesta " Den Beste Sykkeln", siis paras pyörä. Itse olen pyöräillyt melkein päivittäin kolmisenkymmentä vuotta. Olen tehnyt 700 km lomaretkiä ja osallistunut pyöräilytapahtumiin. Pyöriä on ollut monenlaisia. Kolmivaihteisia miestenpyöriä 27 tuuman vanteilla, 26 tuuman vaihteettomia, 27 vaihteinen retkipyörä, maastopyöriä. Arkipyöränä on viimeiset 10 v ollut 28 tuumainen mummonmalli (Skeppshult) viidellä vaihteella. Seuraava pyörä jonka hankin on 28 tuuman renkailla, 7 vaihdetta ja jalkajarrru. Tämän valinnan teen pitkän pyöräilykokemuksen perusteella.

      • döbsi

        En olisi tuosta lyhenteestä niin varma, olen toki nähnyt mainostekstin "DBS - Den Beste Sykkeln". Siis kumpi oli ensin, merkki vai mainoslause?

        Itselläni on 1 kpl DBS-pyöriä, 10-vaihteinen kippurasarvinen Winner-retkipyörä 27" vanteilla, ostettu 1979.


    • veloxidosaurus

      DBS CyberTrack maasturi on palvellut uskollisesti vuodesta 1993 ”tähän päivään” saakka. DBS sai kuitenkin tänä kesänä väistyä uuden CUBE SL Cross Comp pyörän tieltä.

      DBS on kuitenkin vielä ihan ajokunnossa ja voisin sillä lähteä lenkillä milloin vain. Muutama vuosi takaperin siihen jouduttiin vaihtamaan ketjut ja kaikki rattaat. Vaihdoin samalla myös polkimet. Muuta remonttia ei koskaan ole tarvinnut tehdä, paitsi puhjenneiden kumien paikkaamista/vaihtamista.

      DBS on lujaa tekoa. Tässä mallissa rungolla ja etuhaarukalla elinikäinen takuu.

      • kia77

        Minullakin tämä pyörä on palvellut kauan, valitettavasti sen joku pölli viime kesänä.. HALUAN SEN TAKAISIN! Se oli niin hyvä.. olisitko millään halukas myymään sitä jos olet ostanut uuden tilalle.. vai oletko jo?


      • Sorry..
        kia77 kirjoitti:

        Minullakin tämä pyörä on palvellut kauan, valitettavasti sen joku pölli viime kesänä.. HALUAN SEN TAKAISIN! Se oli niin hyvä.. olisitko millään halukas myymään sitä jos olet ostanut uuden tilalle.. vai oletko jo?

        Valitettavasti on jo myyty.


      • ...
        kia77 kirjoitti:

        Minullakin tämä pyörä on palvellut kauan, valitettavasti sen joku pölli viime kesänä.. HALUAN SEN TAKAISIN! Se oli niin hyvä.. olisitko millään halukas myymään sitä jos olet ostanut uuden tilalle.. vai oletko jo?

        http://www.keltainenporssi.fi/ saattaa löytyä noita DBS:iä myynnissä.


    • Tour

      löytyy. Vuosimalli 2002, napavaihde Nexus 7, ajettu 19 000 km. Vaihdettu ketju, etu- ja takaratas ja toinen poljinkampi (alkoi irrota itsekseen vuosi sitten). Ketju ja rattaat vaihdettiin, kun kilometrejä oli n. 15 000. Vaihdatin varmuuden vuoksi, vaikka ongelmia ei esiintynyt. Pisin päivämatka 180 km, tosin myötätuulessa :)

      • flupperr

        On tullut syksy ajettua nelivaihteisella versiolla ja paras pyörä millä oon ajanut! Ja aika hyvä myös keulimiseen


    • >>>

      Den Beste Sykkel (DBS)

    • Jupiter pyöräilijä

      Tuo on hyvä merkki tuo DBS.

      Itselläni onkin 1977 vuodelta peräisin oleva JUPITER, jota myi siihen aikaan SOK Osuuskaupat.

    • hihihiiii

      Dåren Bakom Styret ;-)

    • ..
    • Jukka N

      Minulta löytyy samanlainen. Ostettu Tapiolan Sportiasta 4.7.2000. Hinta oli 1795 mk, josta sain alennusta 115 mk. Tänä keväänä ottaessani erinomaisessa kunnossa olevan pyörän esille, avain oli hukkunut. Näyttää siltä, että Tapiolan Sportiakin on lopetettu. Täytyy yrittää löytää uusi avain. Takuupapereista löytyi rungon numero ja avaimen numero. Eiköhän niiden avulla aa jostakin uuden avaimen. Mahtaako joku tietää, miten se onnistuu?

      Jukka N

      • Anonyymi

        Myykö joku liike Suomessa DBS Frida 7-vaihteista naisten retropyörää? On tosi tyylikäs malli ja norjalaisista nettikaupoista löytyisi, mutta kuljetus Suomeen on vähän ongelmallisempaa.


    • Anonyymi

      Pari DBS merkkistä pyörää olen omistanut tähän asti. Viimeisin oli 90-luvun lopussa ja 70-luvulla juniorina sain ensimmäinen "Dåren Bakom Styret" merkkisen pyörän ;-)

    • Anonyymi

      No on samanlainen ja olen ollut tosi tyytyväinen em ominaisuuksiin. Ostin DBS Classic Cityn Citymarketista 90-luvun lopussa. Haluaisin toisen samanlaisen mökkipyöräksi, een löytänyt uutta myynnissä missään enää, harmi.

    • Anonyymi

      Vaihteiden tarkoitus on pitää poljinnopeuden (kadenssi) tasaisena. Käytännössä vaihteet helpottavat momenttia ylämäissä ja pitää polkemisnopeuden järkevänä alamäissä.

    • Anonyymi

      Itsellä on edelleen "kakkos"-pyöränä DBS Street Track VM1996. Jostain syystä sekasarjainen jo tehtaalta, STX takavaihtaja, edessä Alivio. Takana noin 60 000 km.
      Pikkuisen on osia vuosien varrella kulunut:
      Eturattaat vaihdettu kertaalleen, takarattaat 6 tai 7 kertaa, ketjut saman määrän kuin takarattaat. 3. takakiekko menossa, samaten kolmannet polkimet, toinen satula, takavaihtajan pikkurattaat on vaihdettu kertaalleen. Nyt alkaa sekä etu-, että takavaihtaja olla siinä kunnossa, että vaihteet eivät enää vaihdu kovin tarkasti, samoin etuvaihtajan mekanismi on sen verran loppuun käytetty, että kylmällä ilmalla se ei suostu enää vaihtamaan suurimmalle rattaalle.
      Mutta kaiken kaikkiaan huippu peli, vaikka viime vuosina 2000 - 4000 km vuosipyöräilyistä tällä tulee enää ajettua noin 500 km

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2610
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      218
      1736
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1640
    4. 79
      1311
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1055
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      976
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      51
      961
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      870
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      853
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      818
    Aihe