Kissa kuolaa ja oksentaa antibiootin takia!

ggg44

Aloitimme eilen lääkärin määräyksestä nestemäisen antibiootin annon joka haisee vitaminiiletabletille,tai maistuu varmaan. Kissa reagoi siihen hyvin voimakkaasti suuhun annettaessa ruiskulla, sydän hakkaa kamalasti, maiskuttelee suutaan ja sieltä tulee vaahtoa ja sitten lopulta pitkä vanamainen kuola roikkuu, eli siinä tulee kaikki antibiootitkin ulos samalla. Sitä pitää antaa vain 2 ml 2 kertaa päivässä mutta siltikin se tuntuu liialta kun noin pahasti kissa sen ottaa. Se oksensi lopuksi viimekertaisen ateriansa ulos..

Mitä teidän mielestä kannattaisi tehdä? Se aine tosiaa haisee kamalalle mielestänikin, tuskin sitä voi sekoitaa mihinkää ruokaa, tuo kissa aika tarkasti kyllä osaa valikoida mikä on sen mieleen hajun perusteella..

9

10256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lääkkeen

      nimeä? Meillä oli kans vastaavankuuloinen antibioottikuuri, Synulox, ja samat "oireet" siitä tuli.. Maiskutteli psykedeelisen näköisenä, kuolasi vaahtoa ja näin. Kaksi pipetillistä kerralla (2ml 2krt/pvä). Helpoin on kun kissan pään taivuttaa takakenoon ja tähtää sen nesteen mahdollisimman kurkkuun, ei suuhun, ettei jää paljoa maiskuteltavaa. Näin meillä ainakin vaahdon kuolaus jäi vähemmälle. Ja kenties puhtaalla pipetillä vettä perään, myös mahdollisimman suoraan kurkkuun, että huuhtoo sen lääkkeen mukanaan. Meillä tosin lääkettä ei oksenneltu, voi olla että kissalle ei annettu lääkettä heti ruoan perään muttei myöskään tyhjään vatsaan. Kuuri vedettiin loppuun, vaikka kissa pelästyi vaahtoa ensimmäisillä kerroilla.

      Kannattaakin tarkkailla tuota oksentelua, jos se jatkuu lääkkeenannon yhteydessä, ota yhteyttä eläinlääkäriin ja kysy vaihtoehtoisia lääkkeitä. Muistaakseni meille tarjottiin nappiversiota, tosin nappeja ei saada alas ei millään. Ruokaan sitä lie turha sekoittaa, menee vaan lääke hukkaan kun varmasti eläin huomaa hajun.

      • tabletit rules

        Ihan sama reaktion meidän kissalla, ja taisi olla kans tuo Synulox-lääke. Se vaahto on kyllä inhottava, mutta tosiaan kannattaa mahdollisimman kauas kurkkuun tähdätä se antibiootti.
        Meidän kisulla oli alkukuurista tabletteja, ennen kuin siirryttiin nestemäiseen, ja ainakin omasta mielestä tabletit olivat parempi vaihtoehto koska ne eivät aiheuttaneet kuolaamista. Sain lääkkeen helposti annettua jauhamalla tabletit ja sekoittamalla ne veteen ja lopuksi ruiskulla kissan kurkkuun. Helposti meni eikä tarvinnut juosta paperi kourassa kissan perässä kuolaa pyyhkimässä :)


    • käytän

      aina tablettimuotisia lääkkeitä jos milloin tarvitaan. Minusta ne vaan on helpompia antaa ja annostella kuin nestemäiset. Tabletin saa helpommin perille saakka kun oppii tekniikan. Itse otan kissaa päästä kiinni niin, että peukalolla ja etusormella pidän korvasta kiinni, samalla taivutan päätä taaksepäin. Kissan suu avautuu näin suhteellisen hyvin auki ja tabun saa pudotettua pidemmälle kurkkuun. Lääke on saatava kerralla menemään tai muuten tuo vaahtoaminen on esissä. Tabletteja varten on olemassa gelatiinikapseleita ja muita päällystysaineita joilla myöskin voi tuota kuolaamista välttää. Näitä pitäisi löytyä ihan apteekista kysymällä.

      Jos hommasta ei tule mitään, voi tietysti pyytää lääkäriltä pistoksena pitkävaikutteisen antibiootin ja käy välillä uusimassa tarpeen mukaan. Se ei ainakaan aiheuta kuolaamista ja voi olla kissalle helpoin tapa joskus.

    • Maatiasmirri

      Minun kissalla alkoi muutama vko sitten virtsaamisvaivat ja lähdettiin juhannuksena pieneläinklinikan päivystykseen. Virtsatestin perusteella kyseessä ei ollut bakteerin aiheuttama virtsarakon tulehdus vaan idiopaattinen kystiitti. Pari pv jouduin antamaan antibioottia ennenkuin testitulos selvisi. Se oli yhtä tuskaa eikä lopulta onnistunut.

      Yritin tunkea "oikeoppisesti" tabua kisun kurkkuun, kuolasi ja oksensi pois. Yritin ruiskulla jauhettuna nesteeseen, senkin kuolasi pois. Ruoan mukana ei suostunut edes haistamaan. Ihan toivotonta, yksin, kaksin ja kolmin koetettiin mutta ei tullut mitään.

      Sitten tulikin testitulos, että ei tarvitse antaa kun ei olekaan bakteeria. Joten helpottuneena ajattelin, että onneksi ei enää antibiootin pakkosyöttöä. MUTTA, virtsavaivat eivät helpottaneet kuin hiukan hetkeksi ja viime pe oli taas verta virtsassa. Uudestaan eläinlääkäriin (yksityiselle), uudestaan pissatesti ja tulos tänään: onkin bakteerin aiheuttama. Ja antibioottikuuri (huomenna haen apteekista).

      Olisiko parempi suoraan pyytää eläinlääkäriä antamaan pistoksena se pitkävaikutteinen antibiootti ja käydä uusimassa pistos tarvittaessa? Kaikki keinot kokeiltiin jo pari vkoa sitten eikä lääkettä vaan saanut millään konstilla annettua. Kissa stressaantui valtavasti, oli ihan paniikissa, kuolasi ympäriinäs ja piileskeli. Ja tämä "kidutus" pitäisi toistaa nyt eikä edes onnistu.

      Onko kellään vielä mitään muuta vinkkiä vai pitääkö suosiolla käydä se pitkävaikutteinen pistos hakemassa? Tuntuu kamalalta kiusata kissaa näin, vaikka onkin sen parhaaksi. Se kun ei valitettavasti sitä ymmärrä. Itse olen yhtä stressaantunut melkein kuin kissa.

      • Kollin omistaja

        Synulox-lääke on pahanmakuista kissan mielestä ja kuolaa sen takia. Ainakin eläinlääkäri oli tuota mieltä. Sama koskee montaa muuta lääkettä.
        Pitkävaikutteinen antibiootti on yksi vaihtoehto.


      • alkuper
        Kollin omistaja kirjoitti:

        Synulox-lääke on pahanmakuista kissan mielestä ja kuolaa sen takia. Ainakin eläinlääkäri oli tuota mieltä. Sama koskee montaa muuta lääkettä.
        Pitkävaikutteinen antibiootti on yksi vaihtoehto.

        Ei meidän loppujen lopuksi tarvinnut antaa sitä antibiootti kuuria. Lääkäri snaoi kyllä että nyt on tullu sellanen uusi antibiootti ruisku jolla on pitkä vaikutus aika. siiS piikki joka annetaa niskaan vissiin. kyselkää siitä lääkäriltänne.


    • antibioottipistos

      Silloin kun kissa inhoaa jonkun lääkkeen makua, se alkaa kuolata. Meille kävi samoin antibiootin kohdalla, enkä antanut kissalle sitä sen enempää, sillä suorastaan tuntui tukehtuvan siihen limaan. Antibioottipistos eläinlääkärissä ajoi saman asian.

    • Anonyymi

      Meillä on sama ongelma mutta kyseessä on lääkkeet sydämmenvajaatoimintaan. Nesteenpoistolääke ja veritulpan estolääke. Jos sekottaa ruokaan ei maistu ja ruiskulla kuolaa tai oksentaa ulos. Kissa ihan pelkää mua kun minä annan ne aina:(

    • Anonyymi

      Soitat hyvä ihminen sinne eläinlääkärille asiasta heti.Äläkä odota vastauksia täältä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      109
      7883
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2882
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2185
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1609
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe