Tykinlaukaus

amputulee

Kovin "tykkäri" minkä kaupasta sai ihan kuka vaan,oli kelta/valkokuorinen lohikäärmekuvioinen aikatulilangalla (10cm)varusteltu tykinlaukaus.Ja tämä oli jo n.1960 luvulla, vahinkoja sattui ikärajaksi tuli18v.

3

1630

Vastaukset

 • No 80-luvulla valkokuoriset Ilotulitus oy:n tykärit oli myös todella voimakkaita. Musta pikitulilanka ja kivikova pahvikuori. Sitten kai jotkut ääliöt tunki niitä suuhunsa "kuka on kovin jätkä" mielessä. Pahaa jälkeä tuli ja asiasta oli iltapäivälehdissä. Lisäksi noilla lähti muoviset postilaatikot niin helpolla, että ne kiellettiin ja tilalle tuli styroksikuoriset pallotykärit. Ne ei mahtunu suuhun eikä postilaatikon pienestä lehtiluukusta (kanneliseen kyllä). Noitten lisäksi oli myös punakuorisia saksalaisia tykäreitä 3 eri kokoa (pieni, keski ja iso). Kiinareita oli myös useaa kokoa. Silloin kun v. 1995 nuo kiellettiin niin ei saanu kiinareiden lisäksi enää kuin jotain valkoisia tykäreitä joissa oli joko valkoiset tai siniset reunat kummassakin päässä. Tulilanka oli semmonen harmaa paperinen, joka paloi välillä tosi arvaamattomasti. Ne oli myös semmosia, että vähän ääntä ja paljon roskaa verrattuna aiempiin. Nykyään ei saa enää kunnon pommia paitti haulikonpateja, joilla kyllä kaikki romut, pullot jne. hajoaa kätevästi. Iso thunderking ja xxl-thunder on mun mielestä ainoat halvat kovaääniset pommit nykyään. Huoh...Those were the days

 • Kansalaisaloite asian puolesta vireille!
  Tykinlaukaus muka,pitihän Voimariinikin vaihtaa Oivariiniksi..
  Ja sitten ihmetellään,ku porukka tekee omia pommeja.

  Netissä hyvät ohjeet

 • ihmiset itse pilaa asiat kun käytää väärin, että pitää räjäyttää postilaatikoita ym se ei ole kenenkään etu!
  Jos joku älytön tykkäreillä ittensä teloi niin sille ei kukaan mitään ole voinu eikä voi edelleenkään heille jotka hyppivät junien alle tai ajavat rekkaa päin!

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.