Bali helmi-maaliskuussa?

sh0egal

Onko kellään kokemuksia Balista helmi-maaliskuun ajoilta. Olen lukenut että se aika on ns. märkää aikaa, mutta miten on? Todellakaan ei haittaa jos lämpötila jää alle 30, mutta ihan mukavaa olisi jos aurinko paistaisi. Ja muutenkin, mitä olette tykänneet paikasta? Tarkoituksena olisi lähteä reissuun, Bangkok-Bali-Lombok. Kokemuksia, hintatasoa, shoppailumahdollisuudet, ruoka ym. tieto on kaikki tervetullutta. Kiitos :)

3

1862

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viime helemikuu kierrelthiin vähin samoja maisemia, elikkä viis päivää Balilla Kuta / Legian aluhheela. sitte pariviikkua Gili Trawanganilla ja Lombokin pääsaaren kautta takas Balille, Ubudiin.

      vaikka se tosihaan sajekautta on, ei minusta kannate isommin olla huolishaan. mejän nelijänviikon aikana oli yks semmonen melekeen kokopäivän kestäny tihkusaje. parina iltapäivänä tais olla tunnin - parin räväkkä ukkoskuuro ja muuten paisto aurinko. iltasin kyllä usiasti oli rankkoja ukkoskuuroja ja salamat hakkas Lombokin vuorten seinämhiin melekeen joka ilta. kerran panin lämpömittarin terassile, justhiin semmosen kuuron jäläkheen, puolenyön maisa, ko ilima tuntu jotenki niin raikhaalta. näytti vain kolomiakymmentä sillon, niinettä semmoset kelit.

      "Ja muutenkin, mitä olette tykänneet paikasta"

      molen kierrelly jonkuverran Malesiaa, vähempi sitten Intiaa, Vietnamia ja Sri Lankaa (kuukauven verran kutaki) ja jos nuihin vertailua hakkee, niin päällimmäiseksi jää kolome kovvaa koota:
      Kallis
      ei sielä paikalliset käytä mithään semmosia palaveluja, mitä turistit. ei net syö ulukona, eivät asu hotelleisa, eiväkkä matkustele, taxila ajelusta puhumattakhaan. niinettä kaikki hinnat on sitten turistihintoja. pari hupasaa esimerkkiä: kenkäkauppias tahto heikkolaatusista Crocs - jäljitelmistä 25€ / pari. tykkäs vielä huonua ko mie vähän ihimettelin että jopaon, ko saan euroopasa aidot samhaan hinthaan ja jäljitelmät 5 €:n tietämhiin. muutaman kilometrin hevoskyyti Gilillä makso kellonajasta riippuen 70 000 - 100 000 IDR. samala rahala Intiassa tahi Vietnamissa ajelee mopon kyyvisä koko päivän ja taxilaki toistasattaa kilsaa.
      mutta nämät on ihan minun kokemuksia. joku viishaampi voipii nähä asian ihan toisin.
      Kaukana
      kyllähän Balilainen elämänmeno on kovasti omanlaistansa, eikä sitä taija muuala nähä ko Balilla mutta kaukana mikä kaukana.
      ainaskin keväälä KLM / Air France tarijosi Helsinki Pariisi Singapore reittiä 650€. son minusta kovin edullinen ja Singaporestahan pääsee sekä Denbasariin että Mataramiin.
      Kuuma
      kyllähän puhallinki yölä mukavasti viilentää mutta kyllä mie mielummin vääntelin AC-konheen kaukosäädintä. en niin hiostavvaa ilimaa ole muuala tavannu.

      vähin muita huomioita:
      hotellia ei kannatte yhtä yötä pitemmäksi varata etukätheen. mieki sain nuin matalasesonkina majapaikat suunnile puolheen siitä mitä netisä ilimottivat ja molen ihan onneton tinkijä.
      ruoka oli minunmielheen vähin liian länsimaista. en löytäny oikeen semmosia kansankuppiloita misthään. samaten ruoan hinta oli vähin järkytys. met olima ennen Balille lentua viikonverran Kuala Lumpurissa ja sielä söi jokseenki puolelahintaa sittä mitä Balilla.
      Kuta / Legian aluhheesta mie en juurikhaan tykänny. roskaset rannat, samiat veet jako sielä ei oo mithään semmosia kuppiloita, misä istuksia. tylsä paikka meikäläisele. mutta varmhaan palijon somempi semmosele bileikäsele nuorisole.
      Gilit on kiva paikka, jos vain haluaa makkoilla rannala, syä ja jua. välilä käyvvä vähän snorklaamasa. on ihan mukavat maisemat veen alla. näkyvyyttä hyvinki parikymmentä metriä. mutta aika hilijasia non tuohon vuojenaikhaan Gilit.
      Ubud oli minusta oikeen viehättävä kaupunki. ja ympäristön maisemat upeita. mutta kuuma.
      tuohon vielä linkki valokuva-albumhiin:
      http://picasaweb.google.com/salmenpertti/Indonesia#

      terkkuja:
      perapappa

    • Indonesia

      Helmi-maaliskuussa satelee, mutta lämmintä on ja kyllä aurinkokin paistaa. Bali on turistisaari, nimenomaan Kuta& sen läheiset paikat. Lombok on ok paikka, ja jos aikaa piisaa suosittelen muitakin Indonesian saaria kiertelemään (esim. Sumatra!). Hintataso on alhainen, ja yhteydet saarten välillä hyvät.

    • Gili Bali

      Helmikuussa 3 viikkoa kiertelin balia ja lombokkia ja yhden kerran satoi, silloinkin se kesti noin 15min. Tosin vettä tuli sen 15min aikana varmaan sama määrä mitä suomessa sataa koko vuodessa :)

      Gili-saaret oli muuten parasta herkkua mitä olen maailmasta löytänyt ja olen matkustellut aika paljon etenkin aasiassa. Gilillä ihania rantoja, kirkasta vettä, kaloja, kilpikonnia, ihania pieniä ravintoloita ja rauhallista menoa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2949
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      415
      2849
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2070
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      327
      1671
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1632
    Aihe