Tarvitaanko märkäruokaa?

Miauw

Yksinkertaisesti: onko ehdotonta syöttää kissalle (jatkuvasti, säännöllisesti) märkäruokaa purkista, jos eläin syö erittäin laadukasta kuivanaksua ja isäntäväen ruokien herkullisia ja terveellisiä jämiä?

8

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • J

      ainakin erään perheen, jossa kissat ovat yksinkertaisesti niin nirsoja, etteivät syö mitään purkkiruokaa. Syövät siis pääosin naksuja ja hyvinvoivia tuntuvat olevan siitä huolimatta. Toki syövät ne satunnaisesti jotain tonnikalaa ym, mutta hyvin vähän. Mutta jos kissasi tykkää syödä purkkiruokaa niin miksi et antaisi kissan sitä syödä? Helpommin saisi tarvittavia ravintoaineita...

      • esdkloo

        Pehmeä ruoka on siitä hyvä että kun kissahan ei normaalisti paljoa juo koska se saa sen nesteen juuri esim. näistä yleisesti käytetyistä purkki ruuista. Elikkäs jos siis aiotte syöttää kissoille vain kuivaa ruokaa niin silloin vettä pitää olla enemmän ja AINA tarjolla. Tietysti olisi hyvä että kissat saisivat monipuolisemmin ravintoa. Mutta niinkuin sanottekin syötätte kissallenne näitä ihmisten ruuista jääneitä tähteitä niin kyllähän se toimii. Mutta tosiaan toistan vielä, vettä paljon tarjolle ja pitää vaihrtaa ainakin kerran päivässä:)


    • kuiva kissa

      Mitä tarkoitat herkullisilla ja terveellisillä jämillä? Marinoimattomia lihoja raakana tai kypsänä vai maustettua ihmisen lautaselta ylijäänyttä sapuskaa? Jälkimmäinen ei todellakaan ole kissalle sopivaa ravintoa.

      Jos kissa vain märkäruokaa syö niin syötä ihmeessä ellet sitten tosiaan syötä raakoja lihoja. Kuivaruuasta ei saa tarpeeksi nestettä ja kissa on huono juomaan.

    • 6+3

      oli se sitten vaikka kuinka laadukasta tahansa ei ole kissalle loppupeleissä terveellistä ruokaa, sillä se altistaa virtsakivivaivoihin.
      Parempi olisi antaa kissoille pääasiallisesti lihaa ja purkkiruokia, ja silloin tällöin esim. raejuustoa, kalaa, kananmunaa jne. sallittuja herkkuja, ja käyttää kuivamuonaa ainoastaan hätävarana tai ehkä korvata sillä korkeintaan yksi päivän aterioista.

      • 21+1

        Jos jommastakummasta täytyisi luopua niin sitten kokonaan raksut pois . Veden lisääminen ei sinällään auta kun kissa ei vaan juo . LIharuokiin voi lisätä vettä niin kissaa saa tarvitsemaansa nestettä .
        Mikään maustettu ihmistenruoka ei sovi kissoille . Kissa on lihansyöjä jonka päivittäiseen ruokavalioon ei kuulu viljat eikä kasvikset .
        Meillä ei ainakaan jää mitään sellaisia jämiä ruuista mitä voisi kissalle syöttää .
        Joskus kun laitan ruokaa laitan kaloista ja lihoista kissoille erikseen . Toinen kissanikun ei suostu syömään mitään raakaa :P Mikä on todella sääli ... :(


      • 2 kissaa
        21+1 kirjoitti:

        Jos jommastakummasta täytyisi luopua niin sitten kokonaan raksut pois . Veden lisääminen ei sinällään auta kun kissa ei vaan juo . LIharuokiin voi lisätä vettä niin kissaa saa tarvitsemaansa nestettä .
        Mikään maustettu ihmistenruoka ei sovi kissoille . Kissa on lihansyöjä jonka päivittäiseen ruokavalioon ei kuulu viljat eikä kasvikset .
        Meillä ei ainakaan jää mitään sellaisia jämiä ruuista mitä voisi kissalle syöttää .
        Joskus kun laitan ruokaa laitan kaloista ja lihoista kissoille erikseen . Toinen kissanikun ei suostu syömään mitään raakaa :P Mikä on todella sääli ... :(

        Ei meilläkään kissat juo omasta kupistaan, juuri niitä varten tarjolle laitettua vettä, mutta kas kummaa, ulkona vesi kyllä maistuu vaikka lätäköstä ja jos jätät täysinäisen vesiämpärin jonnekin, niin takuulla siinä on hetken päästä kissa lipittämässä. Kylppäri on yksi takuuvarma paikka, missä vesi maistuu. Erään tuttuni kissa joi aina suoraan tippuvasta hanasta, mutta oman vesikupin sisältö ei kiinnostanut pätkääkään.


    • kissanomistajana

      Jos kissa syö pelkää kuivaruokaa, sillä on erittäin paljon suurempi riski sairastua virtsatiekiviin. Monikaan laadukkaana pidetty merkki, joka mainostaa kalliilla ja luettelee tutkimustuloksia, ei tässä auta, kun kyse on siitä, että kissa on luonnossa lihalla elävä eläin, joka ei oikeastaan juo, vaan käyttää ruuasta saamansa nesteen, ja raksu taas sisältää vain 1/10 lihan sisältämästä nesteestä ja 30-50% viljaa, joka nostaa virtsan ph:ta kivien kannalta otolliseen suuntaan.

      Märkäruoka ei ole ehdotonta. Anna kissalle joka päivä yksi ateria lihaa, kananmunankeltuaista, huuhdeltuja katkarapuja, sisäelimiä, sydäntä, mutta älä ihmisruuan jämiä, kissa ei hyödy mausteista ja hiilihydraattilähteistä.

      • Mä en koskaan syöttäis kissalle pelkästään raksuja. Itseasiassa meillä raksujen osuus ruokavaliossa on tosi pieni. Pääasiassa kissa syö meillä märkäruokaa ja lihaa. Sitten tulee raksut, joita kissa saa harvakseltaan ikään kuin herkkuna. Syy tähän on jo mainitut virtsatiekivet. Kannattaa muistaa, että kissalla luontainen janontunne ei ole niin voimakas kuin esim. koirilla. Tämä johtuu siitä, että kissa on kehittynyt alunperin kuivissa olosuhteissa, jossa se on saanut lähes kaiken tarvitsemansa veden ruuastaan, eli pienistä jyrsijöistä. Kissan riittävästä nesteensaannista on aina huolehdittava. Meillä on tapana lorauttaa kissan märkäruuan sekaan vettä, jonka kissa juo ennen kuin alkaa syömään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      161
      28824
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      209
      18538
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      388
      9775
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6405
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4263
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3833
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      41
      2543
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1497
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1255
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      53
      1234
    Aihe