Aihe

mihin

kärhön voi istuttaa?

sitä ei kuulema saa laittaa talon viereen-maa huonoa, paikka kuiva. siis tämän sanoi yleistäen viherpihalehdessä joku kärhöasiantuntija. nyt kuulin, ettei sitä voi laittaa puun lähelle-juurikilpailu tms. en halua laittaa jotain raudoitus rautaa keskelle pihaa pystyyn tai yhtään minnekään pystyyn. miten siis ja minne sen laitan? ajattelin, että jotain köyttä voisin vielä laittaa, mutta mihin sen kiinnitän, kun ei saa olla toisten kasvien lähellä? ihan mahdoton tilanne.

3

1214

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 0712

   meillä kasvaa mm. tiukukärhö omenapuun juurella, rouge gardinal syreenihortensian seassa sekä männyn ja jalavan alla köynnöshortensiat, eikä niistä ole ollut mitään haittaa puulle eikä pensaalle. Koivun ja kuusen juurelle ei varmaan kannata laittaa, mutta kyllä kärhöt sekä muutkin itsekseen kiipeävät köynnökset puiden juurella elävät hyvässä sovussa puun kanssa, kunhan vaan saa kaivettua kärhölle riittävän istutuskolon juuriston sekaan. Katajan, tuijan tms. havukasvin sekaan en myöskään laittaisi, koska kärhö kietoutuu aika tuikasti muihin kasveihin ja sen irroittaminen kuihtuneena voi havuista olla hankalaa.

   Pari kärhöä on ollut muutaman vuoden kasvamassa isoissa (kevyissä) ruukuissa sinän vierellä, ja talvehtineet kellarissa. Sekin on vaihtoehto, jos viileä kellari on käytössä etkä halua maahan tukia laittaa. Toki ruukkuihinkin pitää jokin tuki olla, itselläni on pitkät bambukepit sidottu kartioksi.

   Heinäseipäistäkin saa ihan kivan tukikartion kärhölle, eikä ole talvella ja keväällä niin ruma kuin jokin harjateräs. Heinäseiväskartioon voi viritellä vaikka lyhdyt talveksi.

   Kärhöt sopivat myös hyvin esim. tukimuurin reunalta alaspäin kasvaviksi tai muuten vaan rinteeseen.

  • Irina5

   Minulla on talon seinustalle tehty kukkalaatikko tiiliskivistä ja siellä kasvaa jalokärhöjä etelä-länsipuolella kaksi 'THE PRESIDENT' kärhöä, ´ Westerplatte ´, Piilu, viinikärhö Julia Correvon ja ´Pink Fantasy´. Kärhöt ovat noin 30 cm talon seinustasta. Vuorimännyn alla Julia Correvon, koristeomenapuun alla DR. RUPPEL ja viinikärhö 'Etoile Violette'. Kaikki menestyvät tosi hyvin vaikkakin seinustan kärhöjä on täytynyt kastella tosi paljon näin kuivana kesänä. Seinustan kärhötkin kukkivat tällä hetkellä valtoimenaan ja ovat kasvaneet pituutta noin 2,5m. Osa kärhöistä on istutettu 2008 ja osa 2009. Asun Tampereen seudulla. Voit hyvin istuttaa mielestäni mihin itselle paremmin sopii.

  • kaunis teille

   hyvistä vastauksista. huomaa, että taas kokemuksesta on hyötyä tässäkin hommassa. Kiitos!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   16769
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   339
   6032