Paino-ongelma

*******

Moi,

Mulla on kaksi nyt 8 kk:sta veljesta - molemmat leikattiin n. kk sitten. Madoitukset on myos hoidettu. Ongelma on se etta toinen vaan lihoo ja lihoo ja toinen laihtuu. Laihalla on myos ripulia. Olen syottanyt molemmille nyt uusi raksuja (purina sensitive) mutta en ole viela huomannut mitaan muutosta. Laiheliini on muuten tosi aktiivinen ja iloinen kissa, tuhdimpi laiskempi ja arempi. Lisaksi saavat kerran paivassa markaruokaa (gourmet) ja vetta juovat tarpeeksi.

Elainlaakari haluaisi tehda uloste testit mutta haluaisin ensin loytaa ratkaisun tahan kokeilemalla eri ruokia. Olisko esim zooplussalla jotain "elainlaakari" tasoista kuivaruokaa joka toimisi molemmille vai onko tassa ruettava syottamaan kissat eri ruoilla eri huoneissa? Pojat myoskin kehraavat todella kovaa ja seuraavat minua koko ajan jos ruokahuolto ei toimi kunnolla. Eli kylla laiheliinikin syo ja ruokahalua on, mutta viela vain hieman liian laiha.

7

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • catemo

      lihavalle eläinlääkäriltä saatavia obesity-raksuja, toimivat hieman alle vuodessa laihduttaen punkeron normaalin hoikaksi. Suosittelen vain silloin, jos liikalihavuus on selvää. Laiheliinille ripuloivalle aloitus olisi aptus-jauhe, joka sekoitetaan kosteaan ruokaan tai esim. hylakermaan. Sitä saa apteekista. On toiminut useille misuille vieroituksen ja ruokavalion ja elintapojen muutoksen yhteydessä. Pidä huoli siitä, että saat eläinlääkäriltä asiantuntevaa hoitoa, kaikki eivät oikein osaa kissoja hoitaa käytännössä.

    • Power of Nature

      "Hiiri ei ole mikään „kevytruoka“
      Rasva on kissan tärkein energianlähde. Runsasrasvainen ravinto maistuu kissalle hyvin ja on terveellistä, kunhan rasvojen laatu on hyvä. Paino-ongelmiin taipuvien kissojenkaan ei tarvitse syödä mitään vähärasvaista „kevytruokaa“, sillä tutkimusten mukaan ylenmääräiset hiilihydraatit kasvattavat kissan rasvakudosta ennemmin kuin runsas rasvan määrä! Kissan ravintopaketti hiiri sisältää jopa yli 30% rasvaa kuiva-aineessa."
      Oheinen lainaus on artikkelista, joka on julkaistu muutamissa rotuyhdistysten lehdissä

      Tämän pohjalta on mahdollista syöttää molemmille samaa ruokaa, kunhan ruoka on laadukasta.

      www.sydanystava.com

      • aloittaja&&&

        Tarkennuksena viela etta punkero ei ole viela liian lihava, n. 4,5 kg mutta selvasti rotevampi kuin veljensa. Elainlaakari arveli etta johtuu penturuasta ja siksi vaihdettiin raksut, ensin indoor (punkeron takia) ja sitten sensitive (laiheliinin takia).


      • molemmissa
        aloittaja&&& kirjoitti:

        Tarkennuksena viela etta punkero ei ole viela liian lihava, n. 4,5 kg mutta selvasti rotevampi kuin veljensa. Elainlaakari arveli etta johtuu penturuasta ja siksi vaihdettiin raksut, ensin indoor (punkeron takia) ja sitten sensitive (laiheliinin takia).

        on liikaa hiilihydratteja eli kasvikunnan tuotteita. Kissalle paras painonhallintaruoka on raaka liha, mutta sen kanssa on annettava luita, luujauhoa tai kalkkilisää sekä esim. Multicattia.


    • mutta muualla

      Nutrecare.co.uk löytyy eläinlääkäriruokia.

      Osta eläinlääkäristä asianmukaiset ruuat molemmille, tai ainakin aloita ell:n määräysten mukaan ja täydennä tuolta nutrecaresta, ja syötä niitä pari kuukautta, sitten vasta samalle ruualle. Pieniä aterioita, kolme päivässä, älä jätä raksuja ruoka-aikojen ulkopuolelle. Zooplussalta todella hyvä raksu on Orijen, märkäruuat voit ostaa marketista, kunhan katsot, ettei ole viljaa. Mutta lopeta se Purina joka tapauksessa, ja ota käyttöön viljaton ruokavalio. Viljat aiheuttavat ripulia terveellekin kissalle.

      Anna heti tehdä se ulostetesti, teillä voi olla giardiaa, heikentää koko kissan vointia.

    • se ulosteen

      testaaminen olisi kaikkein helpoin tehdä ensin ja vasta sitten alkaa kokeilemaan ruokien sopivuutta. Kuten tuossa jo toinen kirjoittaja totesi, voi olla giardiaa tai myöskin muita alkueläimiä joihin ruokavalion muutos ei auta. Niihin ei auta edes normaalit matolääkkeet vaan tarvitaan tuhdimpia lääkkeitä.

      Allregian mahdollisuuskin kannattaa ottaa huomioon ja silloin mainitsemasi ruoat eivät käy. Yleisin allergian aiheuttaja on viljat ja niistä vehnä yleisin (sitä käytetään paljon eläinrehuissa), toisena kala ja lihoista nauta. Allergiset yleensä voivat syödä kanaa ja broileria sekä riistoja.

      Myöskin muu suoliston epätasapaino aiheuttaa ripulia, eikä siihen eri ruokien kokeilu myöskään auta, vaan tarvitaan suoliston tasapainotus herkkävatsaiselle sopivat ruoat. Molemmille kissoille käy samat ruoat kunhan otetaan huomioon sen suolisto-ongelmaisen tilanne.

      • aloittaja.......

        Taisin loytaa ruan... active fit indoor kana & sitten kanaa ja tonnikalaa purkista (sheban pyoreita purkkeja) pojat on tosi tyytyvaisia ja laiheliinin kakka kiinteaa seka turkki paljon parempi, ihan parissa paivassa tapahtui muutos. Nyt on tosin vakuutuspaperit vetamassa ja kun saadaan kuntoon niin 8 e kk kattaa 2500 e el. kuluja vuodessa joten sitten ruetaan testaamaan jos tama ruokavalio ei toimi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      157
      28366
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      204
      18217
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      357
      9531
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6395
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4233
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      193
      3813
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      36
      2244
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1497
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1245
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      51
      1197
    Aihe