vadelman hävitys

kukka67

Hei!
Pitäisi päästä eroon villiintyneestä vattupensaasta. Siis kokonaan. Mitä tapaa suosittelette?

9

1200

  Vastaukset

  • Minä juuri viime kesänä hävitin vattupöpelikön. Se oli kylläkin viljelyvadelmaa, mutta kun ei kaikista yrityksistäni huolimatta koskaan tuottanut mainittavaa satoa, kyllästyin.

   Aloitin repimällä niin paljon kasvustoa kuin mahdollista niin pitkin juurin kuin mahdollista. Sen jälkeen nypin aina ohikulkiessani jokaisen juurivesan, jonka näin. Tänä vuonna ei ole ollut enää kuin ihan pari pientä yritystä, niihinkin tehosi sitten jo Round up oikein hyvin.

   Toivottavasti vatukkosi ei ole kovin laaja, jos tätä menetelmää kokeilet. ;-)

   • Juuri näin - kaikki kasvusto juurineen lapiolla ylös ja juuret sekajätteisiin. Jos myöhemmin joku juuriverso yrittää esiin niin siitä vain nykäisten irti ja roskiin. Muutamassa vuodessa vatunkin juurien voima ehtyy eikä se enää jaksa tuottaa uutta vihreää. Raundapit ja muut kemialliset torjunnat jättäisin kyllä valmistajilleen - ei niitä tarvita kunhan muistaa aina silloin tällöin poistaa kasvuston manuaalisesti nyppimällä.


  • Eipä tahdo keksiä, tuntuu ylivoimaiselta tehtävältä ilman kauhakuormaajaa ja onnistuneekohan se silläkään, juurethan ne aina jäävät jonnekin uuteen paikkaa!n!
   Lapiolla ei taida onnistua millään! Insestiä vain niin sitkeä kasvi, kun on päässyt villisti kasvamaan. Varsinkin maan pinnalla kasvava versio vastusta ((olisiko oikea nimi maalattu?)
   Vituttaa koko kasvi ainakin pottumaan kulmalla

   • Meiltä hävitettiin vuosia sitten huonosatoinen ja ruma vatukko repimällä keväällä kaikki nousseet varret, kääntämällä maa lapiolla ja lopuksi musta muovi kesäksi koko alueen päälle. Syksyllä uusi maan muokkaus, juuret pois ja keväällä en muista nousseen yhtään vattua. Mutta alue oli pieni, vain 3x3 m. Nyt siinä on yrttipenkit, timjamia ja päivittäiseen ruoanlaittoon tarvittavia maustekasveja. Sinne käyn kopistelemassa myös vaihdettujen ruukkukasvien mullat, lannoitan sitten Biolanin kasvipohjaisella luomulannoitteella. Käytän nurmikonleikkuujätettä katteena, ei ole näkynyt vatun versoja.

    Jos on iso alue, kannattanee käyttää jyrsintä ja sitten juurien haravointi peitto päälle.


  • Jos joku haluaa ryhtyä lapio- tai repimisurakkaan, niin aivan vapaasti. Itse ruiskutin Rounupia keväällä ja toisen kerran heinäkuun lopulla ja nyt on vadelmanversotkin poissa. Meillä versoja tunki niin paljon, etten edes haaveillut niitä käsipelillä poistavani.

   Rounup tepsii, ei voi helpommalla vitsauksesta päästä. Mitään kaivinkonetta tai jyrsintä en kustannussyistä edes ajatellut. Sadan neliön käsittely maksoi about 40-60 e, en muista tarkkaan. Halvempaa kuin konevuokra.

   • Ok, jos lähistöllä on ”vain” koristekukkia ja maaperä, pohjavesi, lierot ja linnut ei kiinnostele.
    RoundUpin ja muiden myrkkyjen jälkeen ei voi mitään ihmiselle(kään) syötävää paikkaan enää laittaa.
    Eli ei.
    Ei.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ok, jos lähistöllä on ”vain” koristekukkia ja maaperä, pohjavesi, lierot ja linnut ei kiinnostele.
    RoundUpin ja muiden myrkkyjen jälkeen ei voi mitään ihmiselle(kään) syötävää paikkaan enää laittaa.
    Eli ei.
    Ei.

    Jyrsin on paljon terveellisempi vaihtoehto kuin Roundup. Jostain syystä kunnollisten jyrsinten, joihin saa myös lisälaitteita, myynti Suomessa on nolla. Hämeenlinnassa on joku pikkufirma, joka tuo satunnaisesti Italiasta hyviä ja kalliita. Hobby Hall myy kiinalaisia Hecht’n jyrsimiä, siinä välissä on hiljaisempaa.


  • Roundup pilaa maan

  • Vadelman voi hävittää niitämällä kolme kertaa vuodessa. Hävittämiseen voi vierähtää muutama vuosi.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1776