Mikä on Matrix??

ertwrtrwe

Mielenkiintoinen kirjoitus The Movementin sivulla matrixista

Mikä on Matrix ?

Tuon kysymyksen Neo esitti Morpheukselle elokuvassa The Matrix. Morpheus vastasi:"kontrollia"
Lumemaailman,Matrixin,tehtävänä oli pitää ihmiset harhan vallassa,"elämässä elämäänsä",sillä välin kun heidän todellinen kehonsa toimi konerodun virtalähteenä. Mutta meidän todellisuudessamme ei ole ihmistä orjuuttavaa konerotua. Sen sijaan meillä on OWO,jolle tavalliset ihmiset eivät ole virtalähdettä kummempia.
Miten virtalähde ja tuottaja/kuluttaja yksikkö eroavat toisistaan? Ne kummatkin ovat koneen osia,vain käyttötarkoitus on erilainen. Virtalähde tuottaa sähköä ja tuottaja/kuluttaja pitää OWO:n pyramidia pystyssä.
Matrix on totta. Mutta mikä on Matrix? Mitä on kontrolli?

Kun puhutaan kontrollista niin usemmiten sillä tarkoitetaan sääntöjä ja lakeja joiden noudattamista valvovat poliisi ja armeija. Rikkeestä seuraa rangaistus,ja tämä pitää ihmiset "jonossa". Mutta fyysinen kontrolli yksin ei pysty alistamaan ihmisiä. Sääntöjä rikotaan rangaistuksesta huolimatta. Poliisia on mahdollista uhmata,ja heiltä pääsee karkuun jos vain juoksee tarpeeksi lujaa. Eli rangaistuskoneiston olemassaolo ei sinänsä tee sääntöjen rikkomista mahdottomaksi. Vaikka pieniä ja isoja rikkeitä tapahtuu päivittäin,ne eivät uhkaa järjestelmän olemassaoloa. Fyysisen kontrollin tehtävänä onkin vain estää ihmisiä ryhtymästä suoranaiseen kapinaan,ja siinä se onnistuukin hyvin. Mutta tämä fyysinen kontrolli ei ole se todellinen Matrix. Fyysinen kontrolli kyllä rajoittaa ihmisten vapautta,mutta silti se on pelkkä kulissi. Todellisella Matrixillä tarkoitetaan sellaista olotilaa jossa systeemin käskyjen rikkominen on lähes mahdotonta.

Sanotaan että täydellinen orja on sellainen joka ei tiedosta olevansa orja. Mutta miten orjuuttaja voi antaa käskyjä tällaiselle orjalle? Suora käskyjen antaminenhan paljastaisi orjalle hänen asemansa. Siispä ainoaksi vaihtoehdoksi jäävät alitajuiset käskyt. Mutta kuinka valvoa käskyjen toteuttamista? Tätäkään ei voi tehdä suoraan,koska silloin koko juoni paljastuisi. Sen sijaan ihmiset laitetaan itse valvomaan toinen toistansa.
Luodaan ihmisistä koostuva valvonnan verkosto jonka käskyjä kaikki alitajuisesti noudattavat. Sosiaalinen kontrolli on homman nimmi. Todellinen Matrix sijaitsee ihmisten kollektiivisessa alitajunnassa.

Otetaanpa esimerkki sosiaalisesta "käskystä":

- Pysähtyminen ilman syytä julkisella paikalla on kielletty.

Näin ei saa tehdä. Näin voi tehdä,mutta ei kuitenkaan saa tehdä. Mitään fyysistä rangaistusta ei seuraa siitä jos pysähtyy ilman syytä,mutta silti 99% ihmisistä ei pysty rikkomaan tätä käskyä. Tässä pysähtymisellä ei tarkoiteta esim näyteikkunoiden katselua tai penkille istumista tai muuta sellaista. Tarkoitamme PYSÄHTYMISTÄ ILMAN MITÄÄN SYYTÄ. Kun kävelet kaupungilla,niin koitapa pysähtyä keskelle katua ilman syytä. Et voi.

- Mutta miksi et voi?
Koska ihmiset tuijottaisivat? Nimenomaan.

- Miksi he tuijottaisivat?
Koska olet rikkonut sosiaalista käskyä. Erottuisit joukosta. Vaikka siinä kadulla olisi sata ihmistä niin silti juuri sinä erottuisit kaikkein selvimmin. Olisit erilainen kuin muut.

- Millä tavalla erilainen?
Pystyit rikkomaan Matrixin sääntöjä. Osoittaisit kaikille kykeneväsi itsenäiseen toimintaan. Kaikki välittömästi tajuaisivat että olet jotain enemmän kuin pelkkä tavallinen ihminen. Et enää olisi yksi heistä.
Siksi he tuijottaisivat.

- Mutta eihän tuijotus voi ketään vahingoittaa?
Ei niin. Mutta tuijottamisen lisäksi HE AJATTELISIVAT ETTÄ RIKOT SYSTEEMIN SÄÄNTÖJÄ. Bingo !

21

9169

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wererere

      ..Siinä on vastaus kysymykseen "Mikä on Matrix?". Matrix koostuu ihmisten ajatuksista. Matrix on ihmisten kollektiivinen alitajuinen "ohjelma". Ajatusmalli siitä mikä on sallittua ja mikä ei. Jos joku rikkoo tuota ajatusmallia,niin silloin yhteisö rankaisee tällaista yksilöä ajatuksillaan. Ja koska kaikki alitajuisesti tietävät tämän niin juuri kukaan ei uskalla rikkoa sääntöjä. Kontrolli.

      Tämän vastauksen todistaminen on helppoa:
      Koittakaa kotona pysähtyä kesken kävelyn. Helppo juttu. Taikka maaseudulla,jossa on uteliaat silmäparit ovat harvemmassa. Mikäs siinä. Mutta keskellä kaupunkia. Ei,ei,ei. Koska kaupungin ihmiset eivät fyysisesti estä sinua pysähtymästä kadulle,niin ainoa selitys on se,että heidän ajatuksensa ovat pysähtymisen este.
      Koitapa edes harkita pysähtymisen mahdollisuutta. Sekin jo saa sielun kiljumaan.

      Tuo kollektiivinen alitajuinen ohjelma muodostuu siis ihmisten ajatuksista. Kyse on ryhmämielestä.
      Ryhmämielessä yleiseksi säännöksi muodostuu se mitä ihmiset eniten haluavat. Suurin osa ihmisistä haluaa vain syödä,nussia ja nukkua. Tämän lisäksi he eivät halua kuulla totuutta. Siispä kaikki se mikä uhkaa materialistista laatikkoelämää on "kiellettyä". Esim. henkisistä asioista ei voi puhua suurimalle osasta ihmisiä,he vain "ohittavat" kaiken kuulemansa. Tai koittakaa saada ihmiset luopumaan shoppailusta.
      Ei onnistu. Se ei onnistu siksi koska heillä on takanaan satoja miljoonia toisia shoppailijoita.
      Shoppailun ryhmämielestä on vaikea irrottautua,kun samalla pitäisi irrottautua monesta muustakin asiasta,esim. kaikista niistä ihmissuhteista jotka pyörivät shoppailun ympärillä.(kato mitä mä ostin)
      Samasta syystä armeijasta kieltäytymistä pidetään pahana asiana,koska maailmassa on miljoonia sotilaita.
      Ja myöskään eliittiä ei juuri vastusteta,koska muutkaan eivät sitä vastusta. Sen sijaan heille hurrataan,koska muutkin hurraavat. Monet niinsanotut New Age ryhmät innolla odottavat ihmiskunnan kehittävän itselleen ryhmämielen(mass consciousness),jonka sitten pitäisi ratkaista kaikki planeetan ongelmat. Ongelma tässä logiikassa on se,että tämä ryhmämieli on aina ollut olemassa ja juuri se on syypää ihmiskunnan nykyiseen tilanteeseen.

      Sääntöjä rikkovat ihmiset usein putoavat yhteiskunnan ulkopuolelle. Kukapa nyt haluaisi olla missään tekemisissä "kadulle pysähtyjän" kanssa? Eipä juuri muut kuin toiset "kapinalliset". Tällaisen henkilön ajateltaisiin vain "tuottavan ongelmia". Jos voi pysähtyä kadulle niin silloin todennäköisesti voi rikkoa muitakin sääntöjä. Tai kuka haluaisi olla työstäkieltäytyjän kaveri? Sama juttu. Elokuvassa The Matrix Neo rikkoo syteemin sääntöjä,ja putoaa yhteiskunnan ulkopuolelle. Hän etsi vastausta kysymykseen "Mikä on Matrix",mutta vastauksen löytyminen merkitsi "tavallisen elämän" loppumista. Työpaikka meni ja agentit jahtaavat.

      http://themovement.suntuubi.com/?cat=22

      • täh?

        miten niin kaupungissa ei voi pysähtyä kesken kävelyn olen kyllä pysähtyny sielläki kesken kävelyn enkä välitä yhtään mitä toiset ajattelee että se siitä sitte.


      • Anonyymi
        täh? kirjoitti:

        miten niin kaupungissa ei voi pysähtyä kesken kävelyn olen kyllä pysähtyny sielläki kesken kävelyn enkä välitä yhtään mitä toiset ajattelee että se siitä sitte.

        Kun mietit hieman saatat ymmärtää että toimit mahdollisesti muussa asiassa kuten hän ylempänä sanoi. "Kadulla pysähtyminen" on siis tässä yhteydessä kuin kärjistettynä esimerkisi "muodikkaasti pukeutuminen", mietit muita ja heidän mielipiteitään.


    • Cosmic_travel

      Tiedätkö, minkä takia kukaan ei kommentoi tätä? Sen takia, koska ihmiset oivaltaa tän olevan täysin totta, eikä ne pysty myöntämään sitä. Tätä kirjotusta kun ei voi mitenkään poisselittää väittämällä, ettei toi oo totta. Jokaikinen ihminen tajuaa totuuden, ku lukee tän. Kuinka harva yrittää astua totuuteen? Veikkaan, ettei kovinkaan moni, koska kuten tuolla lukee: se merkitsee tavallisen elämän loppumista!

      • fghjklpöä

        Jokainen täysipäinen ihminen tajuaa totuuden .... sinusta. Itse en vastaa selvästi harhaisiin kirjoituksiin tai selvään trollaamiseen.


      • fleaaaaaaaaaa
        fghjklpöä kirjoitti:

        Jokainen täysipäinen ihminen tajuaa totuuden .... sinusta. Itse en vastaa selvästi harhaisiin kirjoituksiin tai selvään trollaamiseen.

        Juuri vastasit.


      • päätäysi?
        fleaaaaaaaaaa kirjoitti:

        Juuri vastasit.

        Kirjoittaja ei ehkä ole harhainen tai trolli. Kyseessä voi olla niin nuori henkilö, ettei hän vielä erota satuja ja tarinoita reaalimaailmasta. Se kuuluu ihmisen normaaliin kehitykseen. Vasta, jos aikuisuutta lähestyvä kirjoittelee tuollaisia tosissaan, on syytä huolestua.


      • srtgfghhnnnsrgbsr
        päätäysi? kirjoitti:

        Kirjoittaja ei ehkä ole harhainen tai trolli. Kyseessä voi olla niin nuori henkilö, ettei hän vielä erota satuja ja tarinoita reaalimaailmasta. Se kuuluu ihmisen normaaliin kehitykseen. Vasta, jos aikuisuutta lähestyvä kirjoittelee tuollaisia tosissaan, on syytä huolestua.

        Toinenkin totuudenkieltäjä vastasi.


      • e.s...........
        päätäysi? kirjoitti:

        Kirjoittaja ei ehkä ole harhainen tai trolli. Kyseessä voi olla niin nuori henkilö, ettei hän vielä erota satuja ja tarinoita reaalimaailmasta. Se kuuluu ihmisen normaaliin kehitykseen. Vasta, jos aikuisuutta lähestyvä kirjoittelee tuollaisia tosissaan, on syytä huolestua.

        mitä ihmettä toi oli fiksua tekstiä (en lukenut kyllä ihan kokonaan) ei nyt ihan kovinkovin nuori ole voinut kirjottaa ellei hyvin ällykäs
        ja kyllä teksti oli ihan totta, oivalsin itsekin :) hienoa. en ole ajatellut että juurikin siitä syystä ei rikota yhteiskunnan sääntöjä että vaarana on joutua ulkopuolelle.
        mutta siksi onkin hyvä opetella olemaan vahva ja löytää voima sisältään että jos on joku asia pielessä, uskaltaa murtaa sen yleisen käyuttäytymisen muurin ja muuttaa asiat yksilö kerrallaan parempaan. tässä maailomassa on paljon asioita mitä voisi muuttaa parempaan kuten....
        -"tekemisen vapaus". vapaus vaikkapa pysähtyä kadulla jos tekee mieli. siis vapaus tehdä mielen mukaan (tästä tosin voi olla haittapuoliakin jos lisää spontaanien murhien ym tekoa...)
        -ystävällisyys, hymyileminen. siitä seuraa avoimuutta ja läheisyyden tunnetta ihmisten kesken. ja kaikilla on hauskempaa :)
        ihmisten tulisi tehdä niin kuin "sydän käskee", paras neuvo. kuunnella itseään. ilo virtaa.
        ja muita... sai ajattelemisen aihetta kiitosta vain


    • Aikuinen nainen6996

      Ottakaa new world orderinne ja työntäkää se matrixiinne.
      Moni haluaa kieltää itseltään totuuden eikä halua edes ajatella että joku niin negatiivinen asia kuin matrix onkin todellista. "minä olen aikuinen, minä en usko matrixiin" Mikä on aikuisuuden määritelmä? Se että käyttäydyt yleisesti hyväksytyn kaavan mukaan(matrixin orja?) johon ei kuulu laaja idealistinen maailmankatsomus ja näennäisen totuuden kyseenalaistaminen, niinkuin lapsilla? Minä olen iso mies, mutta olen pystynyt säilyttämään lapsenomaisen mielenkiintoni uusia ja tuntemattomia asioita kohtaan. Toisinsanoen:olen lapsellinen ja ylpeä siitä.

      • uytyut66r67r66556e56

        Hah hah. Lapsethan uskoo kaiken eikä kyseenalaista mitään. Johtuu vähäisestä elämänkokemuksesta.


      • Vohvelimiess
        uytyut66r67r66556e56 kirjoitti:

        Hah hah. Lapsethan uskoo kaiken eikä kyseenalaista mitään. Johtuu vähäisestä elämänkokemuksesta.

        Sinulla ei taida olla lapsia?
        Riippuu tietysti lapsen iästä, nelivuotiaalle voit uskotella mitä tahansa, 10vuotias kyseenalaistaa kaiken.
        15vuotias enää tuskin uskoo mitään mitä hänelle sanot.


      • Anonyymi
        uytyut66r67r66556e56 kirjoitti:

        Hah hah. Lapsethan uskoo kaiken eikä kyseenalaista mitään. Johtuu vähäisestä elämänkokemuksesta.

        Hah hah nimen omaan


    • Pää_tyhjää_täynnä

      Huvitti lueskella näitä viestejä tästä, trollaamisesta, saduista ja reaalimaailmasta. Voisikos joku tietäväinen kertoa, mikä on todellista ja mikä epätodellista? Missä niiden raja kulkee?

      Sellainen, joka on halukas parantumaan ja päästämään irti vanhoista haavoista. Sellainen myös vapauttaa samaan tahtiin mieltään. Sellainen ihminen joutuu myös väistämättä huomaamaan sen tosiasian, että juurikin tuollaiset "kadullepysähtymiseen" liittyvät sosiaaliset käskyt todella hallitsevat jokapäiväistä arkielämäämme. Meillä on hallussamme ns. näennäisvapaus, johon sisältyy tuhansia erilaisia roolileikkejä liittyen siihen, mitä teemme. (Työpaikkarooli, perherooli, nettirooli, etc, keksi itse lisää.) Lisäksi roolit saattavat olla suunnattomassa ristiriidassa keskenään. Karkea esimerkki: työpaikallasi myönnät pomollesi ihannoivasi kapitalismia ja kotona taas haukut kapitalismia puolisollesi. Jos mieli on pahastikin vinoutunut, et edes HUOMAA sitä. Yleisestiottaen elämme jatkuvasti suuressa ristiriidassa itsemme kanssa, mikä vie energiaamme, joka taas on pois luovuudestamme, spontaanisuudestamme, onnellisuudestamme. Periaatteessa koko elämämme pyörii nukketeatterin ympärillä, jossa tarkoituksena on vain yrittää selvitä roolien avulla ja varoa, ettei kukaan huomaa pahaa oloasi.

      Toooodella käypä esimerkki erityisesti Suomessa vallitsevasta sosiaalisesta käskystä on tällainen, jonka jokainen varmasti joskus kokee:

      Haluaisit tutustua uuteen ihmiseen, koska olet utelias. Mietit ehkä tarkkaan, mistä voisit löytää tällaisen ihmisen, johon voisit tutustua. Moni tulee siihen lopputulokseen, että baari ja internet ovat tähän parhaita. Samaan aikaan kuljemme joka päivä ja viikko kauppaan, menemme ehkä jollakin julkisella liikennevälineellä, teemme työkeikkoja, näemme suoraansanottuna pääsääntöisesti SATOJA tuntemattomia ihmisiä päivässä tässä maailmassa, jossa liikumme. Siltikään.... Emme tutustu niistä välttämättä yhteenkään. Koskaan.. Tämä on mielestäni hyvin surullista.

      Miksi näin? Koska suomalaisessa kulttuurissa sosiaalinen käsky kieltää ventovieraille ihmisille juttelemisen. Tätä ei voi yksikään ihminen kiistää, paitsi sellainen, joka ei halua koskaan tutustua kehenkään. En usko kuitenkaan, että sellaisia on kovinkaan montaa. Jos kirjoitat tähän vastauksena, ettet ole sellainen, valehtelet, koska johan sinä kirjoitit. Olet utelias näkemään muiden ihmisten ajatuksia ja maailmaa.

      Tämänkaltaiseen tekstiin on helppo reagoida vihalla. Totuus kirpaisee ja sen takia niin moni ihminen vaeltaakin zombina töihin, kotiin ja baariin. Siinä se sitten onkin.

    • Ox

      En ole katsonut ko. elokuvaa, mutta olettaisin, että tuo elokuvan Matrix on sama kuin ns. uusi maailmanjärjestys (New World Order), joka sisältää poliittisen, taloudellisen ja hengellisen ulottuvuuden. Poliittinen ulottuvuus tulee uusliberalistisesta (äärioikeistolaisesta) politiikasta, taloudellinen ulottuvuus tarkoittaa globalisaatiota ja hengellistä ulottuvuutta edustaa New Age. Toisaalta on olemassa myös pienempiä "Matrixeja" (=diktatuureja), joita voivat olla esim. hengelliset lahkot tai työyhteisöt. Erilaisuutta ei niissäkään suvaita.

      Pahin uhka "Matrixille" ovat omilla aivoillaan ajattelevat ihmiset, jotka eivät sulaudu joukkoon. Näitä ovat esim. uskovaiset, jotka uskovat johonkin ihmistä korkeampaan auktoriteettiin. Niinpä "erilaiset" joko syrjäytetään tai he syrjäytyvät vapaaehtoisesti. Pahimmillaan "erilaisia" aletaan yhteisön sisällä vainota tai heidät halutaan jopa tuhota.

    • matriisionmagee

      Matriisin todellinen luonne selviää näistä hyvin:

      Universaali EnergiaMatriisi: Aurinko, Aura, Mestarinumerot (111,222,333) http://www.youtube.com/watch?v=Y-DF6vMHSZE

      Juttua auringosta, auraenergiasta, universaalista energiamatriisista ja triplamestarinumeroista (111,222,333 jne.) Olen nähnyt vuoden 2011 toukokuusta lähtien kolmenumeroisia mestarinumeroita kaikkialla minne ikinä menenkin. Pääasiallisesti niitä näkyy autojen rekisterikilvissä ja internetissä surffaillessa. Mielenkiintoista tässä kaikessa on se, että nämä numerosarjat muodostavat aina maagiset numerot 3,6,9. Nämä numerot ovat keskeisessä roolissa Vortexi-matematiikassa ja ns. ilmaisessa energiassa (free zero-point energy). http://www.vortexmath.com

      Matriisista vapautuminen - On aika herätä! http://www.youtube.com/watch?v=aKYNhoF3TdE

    • matrrrixxx
    • heh heh heh

      No nyt tiedän mistä niitä urpoja löytyy jotka pysähtyy seisomaan keskelle katua hirveessä ruuhkassa...

      Voin kertoa vaihtoehtoisen teorian miksi en pysähdy keskellä katua: koska silloin olisin muiden tiellä! Varmasti ihmiset tuijottavat että kuka idiootti siinä on toisten tukkeena, mutta se ei ole syy miksi en pysähdy, syy on se että kunnioitan muiden ihmisten oikeutta kulkea siinä törmäilemättä idiootteihin... Kadut tehdään sitä varten että ihmiset pääsevät liikkumaan vaivattomasti eteenpäin, samasta syystä en myöskään ajele parkkipaikan ruuduissa ympäriinsä huvinvuoksi, koska ne ruudut on tarkoitettu paikallaan olemiseen...

      • heh heh heh

        Tämä new age palsta on varmaan ainoa paikka mistä löytyy näin häiriintyneitä ihmisiä että sekoittaa normaalit sosiaaliset hyväksi havaitut käytännöt jonkinlaiseen sairaaseen ihmisten piilokontrollointiin tai vapauden rajoittamiseen...

        Kun paljon ihmisiä asuu samassa paikassa ja joutuu olemaan toistensa kanssa tekemisissä muodostuu luonnollisesti tapoja joita kaikki yleensä noudattavat yksinkertaisesti siitä syystä että asiat sujuvat kaikkien kannalta helpommin. Itse tykkäisin kovasti heittää kaikki roskani suoraan ikkunasta kadulle mutta kuitenkin alistun aina viemään ne roskakoriin. En tee sitä siksi että olisin systeemin orja tai että ihmiset katsoisivat pahasti, teen sen siksi että jos kaikki heittäisivät jätteensä kadulle joutuisin itsekkin kävelemään jätteissä...

        Aina kun näet jonkun juopon kusemassa kadulle keskellä aamupäiväruuhkaa mietitkö että kyllä siinä on melkoinen sankari kun kykenee noin itsenäiseen toimintaan ja noin rohkeasti uskaltaa rikkoa systeemin sääntöjä.


      • Anonyymi

        Ne ovatkin idiootteja jos vittuilakseen häiritsee sinun kaltaisia ihmisiä kulkuväylällä, mutta se kulkuväylä voi olla myös hiljaisempi, ei niin ruuhkainen, ei paljon ihmisiä, helppo kulkea jossa voi myös pysähtyä. tiedätkös..


    • Anonyymi

      matriisi on paras. haluan tutkia sitä koko 2v elämäni.
      ajakaapa minut sinne. oh ah. huh-uh. kivimurikka kengässä-pinokkio seipään nokassa.

      bääd heir dei, lukekaa poijaat insightsia vähemmän, ni mulla on vaikeampaa!111
      tehkää vähemmä mab2 tehtäviä, älkääkä monia
      pssh4 tehtaavia, ni mä vjoitan teijän kaikki maat v1ttu m1el1kuv4.s0d45.

      sothikae te va ääliöt jotai valkossi tai punasi vasta, ai nii mut hämähän on hitsi! naurua nyt idiootit

      menitte niin vaikeaa
      teitä on käsitämättöä vaikea juksuttaa
      en taju mite ette pysty siis pystytte
      aivan ei mihinkää siis kaikkee

      t. pöllitästä sivun moteraattori

      kyllä vanha age oli huono, new age on paras
      kaikki s24 sivulle nyt!1111
      etelline komentoija oli superhuono mut
      mä oon vieelllll paalllljoo honomb

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1545
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      958
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe