mistä työkemusta?

tuleva luokanope :)

Hei,
haen ensi keväänä luokanopettajan ja lastentarhanopettajan koulutuksiin. Olen kuullut, että työkokemuksesta saa lisäpisteitä. Millaisia töitä te muut olette tehneet ennen pyrkimistä? Olen yrittänyt löytää jotakin kerho-ohjaajan paikkaa, mutta en ole löytänyt mitään mihin ei tarvitsisi koulutusta ja mitä voisi tehdä koulun ohessa. Olen ollut lastenhoitajana tutuilla ja sukulaisilla, mutta enemmän pisteitä saisi varmasti "oikeasta" työsuhteesta. Olisiko kellään vinkkejä? Kiitos vastauksista jo etukäteen:)

5

659

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • book worm

   Pääsykokeissa keskustelin monen kanssa, joka on ollut luokan avustajana (vai millä nimellä se työ nyt on?) kouluissa, ymmärtääkseni Seuren kautta pääsee näihin hommiin. En tosin tiedä saako sieltä mitään töitä ilman suurta määrää kokemusta tai edes jotain alan kurssitusta. Kerhoista sen verran, että erilaisiin iltapäiväkerhoihin voi päästä ilman suurempia työkokemuksiakin, tuolloin samassa kerhossa on oltava vastuuhenkilö jolla on alan koulutus. Itse olin käynyt lukioaikoina MLL:n lastenhoitokurssin ja tehnyt yksityisissä perheissä töitä, ja sillä perusteella pääsin Vantaalla toimivaan ip-kerhoon töihin. En tosin tiedä, sainko tästä jotain lisäpisteitä, ainakaan en vielä päässyt lo-koulutukseen.

   • book worm

    Koulunkäyntiavustajana, tarkoitin ..


   • Opex
    book worm kirjoitti:

    Koulunkäyntiavustajana, tarkoitin ..

    En usko nimimerkin "book worm" tarkoittaneen koulunkäyntiavustajaa. Koulunkäyntiavustaja työskentelee yleensä yhden tai muutaman oppilaan henkilökohtaisena avustajana, ja tähän työhön vaaditaan ammatillinen koulutus. Sen sijaan kouluavustajaksi voi päästä ilman koulutusta ja siitä(kin) saa hyvää työkokemusta opettajankoulutusta ajatellen, vaikka virallisia pisteitä siitä ei enää anneta.

    Tulevan opettajan on syytä tuntea myös läheisimpien työtovereidensa ammatteja hieman. :)


  • dfh

   Ennen työkokemuksesta sai suoraan lisäpisteitä, nykyisin enää ei! Ainut missä siitä on hyötyä, on tietysti haastattelu. Jos sattuvat kysymään. Itse kerroin paremman puutteessa siitä, kuinka olen ollut lapsenvahtina tutuilla, ja sain opiskelupaikan.;)

  • teacher-to-be

   Olin viime vuonna koulunkäyntiavustajana erityisluokalla ja voin sanoa että kannatti. Siinä hommassa pääsi todella työhön kiinni ja näki selvästi työn eri puolia. Jos et saanutkaan paikkaa yliopistoon, niin suosittelen erittäin lämpimästi koulunkäyntiavustajaksi/kouluavustajaksi hakemista. Itse sain työpaikan edelliseltä yläasteeltani, jossa minut muistettiin hyvin. Verkostoituminen on kaiken A ja O tulevaisuudessa työllistymisessäkin.

   Toivottavasti opintosi ovat jo käynnissä ja ala on sinulle rakas!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   170
   2409
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1812
  3. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   5
   1468
  4. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   133
   1141
  5. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   46
   982
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   369
   960
  7. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   326
   928
  8. Vähän välillä tuntuu kuin jos.

   Sinullakin on ikävä. Voin kyllä olla väärässä. Mistäpä sen tietää.
   Ikävä
   80
   860
  9. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   51
   838
  10. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   700
  Aihe