Pihapiirin siilille ruokaa

Pihapiiriin on tullut kaksi siiliä. Ovat olleet jo pari viikkoa. Olen antanut siileille kalaa, kissanruokaa sekä linnuille tarkoitettua jyväsekoitusta. Hyvin näkyy kelpaavan ja toinen on kesyyntynyt hyvin. Tulee ihan kädestä ottamaan herkkupalasia. Mitä muuta voisi siilille antaa? Onko jollain kokemusta siilille tarjottua sapuskaa, mikä ei saa siilin mahaa sekaisin.
Ilmianna
Jaa

20 Vastausta


Minun pihasiilini rakastavat maapähkinöitä. Olen ostanut rikottuja pähkinöitä, jotka ovat tarkoitettu lintujen ruuaksi ja niitä nyt syövät kaikki lemmikkini : siilit, pikkulinnut, fasaanit ja oravat. Orava tulee ottamaan kädestä, niin kesy on. Fasaanit juoksevat kohti kun oven avaan. On niin mukava seurata ja seurustella noiden luonnoneläinten kanssa. Maitoa ei tietenkään siileille saa antaa, mutta kovasti vettä näin helteellä. Itselläni on pihassa viisi isoa vatia täynnä vettä ja näyttää siileille kelpaavan, toki muillekin eläimille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
normaalia tummempi fasaani? Kasvatin viime vuonna fasuja joista osa oli mustempia kuin niinsanottu metsästysfasaani. Nyt on kasvamassa 40 fasaania jotka lasketaan luontoon syksyllä. Meidän kaikkien silmäniloksi ei pataan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täältä löydät ohjeita, mitä siilille kannattaa antaa ruuaksi...

http://www.siilikiikarissa.fi/ruokinta.php
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä siili luonnossa kulkiessaan syö kaiken ihan keittämättä he. Ei sille tarvitse mitään kalaa tai lihaa keittää. Meidän pihassa marjapensaiden verkkoihin joskus takertuu räksiä, niin siili kyllä vetää ne poskeensa ihan keittämätä. Kalan perkkausjätteet olen myös antanut tuoreena ja on ihan mielellään ne syönyt ja ilma haarukkaa ja veitseä! Siis järki käteen eikä hössötetä turhaa. Siili syö kaikkea ja juuri siinä muodassa minkä se luonnossa on!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä pieni lainaus wikipediasta. Tässä syy miksi ei suositella raakaa kalaa:

Pihasiileille voi tarjota esimerkiksi keitettyä kalaa ja murskattuja maapähkinöitä.[5] Kalat pitää keittää, jotta siinä mahdollisesti piilevät loiset kuolevat eivätkä leviä siilin elimistöön.[5] Raaka kala on siilille haitallista myös siksi, että se sisältää paljon tiaminaasientsyymiä, joka hajottaa B1-vitamiinia ja voi johtaa puutostauteihin
Ilmianna
Jaa
Keitettyä kananmunaa ja koiranmakkaraa/suolatonta voita oon ite antanu siilenpoikasille.Lohen nahkoja ja ihan läskiä.Näyttää kelpaavan.Aika isoiksi kasvaneet ja ovat terveitä/kiiltäviä.Meillä on pihalla 3-5 kpl täyshoidossa jo 3.vuotta.Syövät lisänä sammakoita ja matoja.Osaavat ne ruokansa kuitenkin ottaa itse.Vesi kannattaa vaihtaa useasti.Ihan niinkuin sisälemmikillekkin.
Ilmianna
Jaa
Ihanaa, että löytyy niin mukavia ihmisiä, jotka ajattelevat myös metsän pikkueläimiä ja järjestävät ruokintaa esimerkiksi juuri siileille.
Ilmianna
Jaa
Voitasko ottaa esille toi siilien/oravien kuoleminen auton alle?
Minä olen tuo toisiksi edellinen siilejä syöttävä täältä Luttilasta.

Meillä tosiaan on tuo Savontie tuossa ja vaatii viidestä siilistä 3kpl ennen kuin kesä on loppu.Enkä ole ainoa,jolla käy vastaavalla tavalla.
Viimekesänä meidän tienpätkän yliajettujen siilien lukumäärä oli 4 kpl.

Nyt en voi vuosia sivusta seuranneena enään uskoa,että kysymys olisi vahingosta.Minusta autoilijat eivät vain piittaa/viitsi väistää.

Siis siilin päälle ajaminen on mielestäni tahallista.Tahallisuuteen viittaan siinäkin,että alueella on alhainen nopeusrajoitus.=Idioottikin osaa väistää ajaessaan (madellessaan) kävelyvauhtia eteenpäin.

Itse olen ainakin kyllästynyt kaapimaan raatoja lapiolla ajokaistalta Savontien alueelta.Muutkinhan taloissa asuvat niitä poistavat,Kommilaan päin tultaessa kaupunki poistaa.
Tai olen todella väsynyt keikkoihin viedä kitumaan jätettyjä siilejä eläinlääkäriin lopetettavaksi.ihmisiä kun ei se yliajo kiinosta sen vertaa,että katsoisivat lähtikö siililtä nirri pois.
Minusta aivan järkyttävää!

Ehdotan vapaaehtoisia varoitusmerkkejä yleisille siilialueille.Siili kolmion sisässä kiroilemassa voisi olla hauska muistutus autoilijoille ajaa varovasti.Esim Savontie-Luttilan päässä kulkee tien yli vähän kaikenlaista muutakin elukkaa.Lapsista puhumattakaan.

Puhutaanko asiasta ja yritetään muuttaa asenteita.
Tahallaan eläinten tappaminen ei ole normaalin ihimisen teko!
Ilmianna
Jaa
niitä siilejä ei kannata ruokkia tulevat vain parvekkeelle paskomaan sen jälkeen........parempi kun pysyvät metsässä ettei tarvitse ruveta toimenpiteisiin...melkoisia rottia ovat
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
ne ei oo mitään rottia vaan söpöjä tuhisijoita!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On toki ystävällistä ruokkia siilejä tai oravia, mutta ikävä kyllä samalla tulette ruokkineeksi hiiret ja rotatkin. Ei myöskään pidä unohtaa isompia petoja, joita pikku herkkupalanne houkuttaa ihmisasutusten läheisyyteen.
Näin kaupungissa asuessa pitäisin irti juoksentelevaa kissaa huomattavasti harmittomampana lapsille, kuin pihalla vilistäviä oravia tai siilejä... Niin ja on tuossa naapurin rouvan astialla käynyt supikoirakin.
Ilmianna
Jaa
siilit pysykööt metsässä ei ole ihmisten asia ruokkia niitä...luontokappaleet pärjäävät kyllä luonnossa niin on aina ollut ja tulee olemaan....sitäpaitsi niitä kun rupeaa syöttämään ne tulevat ihmisistä riippuvaisiksi ja pärjäävät siten luonnossa huonommin..
Ilmianna
Jaa
Siilit ovat mukavia ja lisäksi hyödyllisiä. Ne syövät maanvaivaksi asti lisääntyneitä lehtokotiloita ja etanoita. Ne eivät varmastikaan kuulu kisssan tai koiran ruokavalioon. Tervetuloa siilit!
Ilmianna
Jaa
Olen monesti miettinyt näitä siilien yhdyskuntia, että heidänkin
joukossaan on varmasti tallainen yhteisöstä muodostettu
eräänlainen hallitus. Voidaanko siilienkin hallitukseen lisätä
paikkoja sitten kaikille halukkaille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Naapurin eukko on onnistunut kasvattamaan siililaumansa 18-päiseksi ruokkimalla niitä. Järkyttävää. Siilejä EI tarvitse eikä kannata ruokkia. Ne paskoo joka paikkaan. Perässä on tullut hiiriä ja seuraavaksi tulee rotta. Lokit, harakat ja varpuset rääkyy yötä päivää ruokintapihan yläpuolella.
Hullunhommaa koko touhu. Siilit hyökkäilee kimppuun. Yksi siili oli purrut tätä eukkoa sormesta.
Hyi hitto!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siilit hyökkäilee kimppuun?
Ookei...

http://www.youtube.com/watch?v=Td6qxOY5fDA
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olen syntyisin varkautelainen, asun (valitettavasti) työn takia Helsingissä.

Hienoa että jotkut ihmiset vielä välittävät luonnon eläimistä kuten siilit ja linnut! Se on oikeasti nykyisin harvinaista. Tuntuu että nykyihmisille ainoat tykätyt eläimet alkavat olla vain kissa tai koira.

Olin tuttavamme mökillä käymässä. Heillä koira, sellainen lyhytkarvainen luppakorvainen dalmatialaisen ja jonkun muun rodun risteytys. Oli toki suht rauhallinen, mutta omistajat koko ajan hössöttivät sille ja tuntui että se koira oli elämänsä tärkein juttu. Naispuolinen omistaja totesi vaan naurahtaen, että on täällä mökkitontilla rusakoita, oravia, siilejä ja lintuja, mutta että "meidän Ronja" tykkää tappaa ne jos ne maasta löytää. Ja koirahan löytää, hyvän hajuaistinsa ansiosta. Kuulemma edellisviikolla tullut mökin rappusille kuono taas veressä ja maassa makasi kuollut oravanpoikanen. Samalla tavalla tappaa kuulemma linnut, jäniksenpoikaset sekä siilit (on oppinut kuulemma pyörittämään siilin piikkupallosta ympäri iskien hampaansa suojattomaan vatsaan). Kun sanoin että miksi pidät koiranne vapaana jos se luonnon eläimiä kerran tappaa, niin naurahti vaan että "tuo meidän lutunen hauveli tykkää niin saalistaa". Pöyristytti ja vihastutti; samaa olen kuullut lukuisilta kissan omistajilta eli päästävät mökilläkin sen vapaaksi kuljeksimaan kuten koiransakin.

Tällä tavallakin luonnon eläinkanta häviää, veikkaan että suurin osa koiran- ja kissanomistajista antaa elikkonsa laukata vapaana mökillä, kuten talojensakin pihalla.

Kiitos teille jotka tykkäätte myös luonnon eläimistä ja annatte niille arvon!

Siilille on hyviä nuo aloittajan mainitsemat ruuat, maitoa ei saa antaa eikä suolaista ruokaa.
Ilmianna
Jaa
koiria tai kissoja EI SAA pitä vapaana jos niiden omistajat kerran eivät hallitse niitä.Mutta yleisempää on nähdä kissa kantamassa lintua tai oravaa kuoleena kissan saalistus on kyseenalaista ne vain tappavat,inhottavia eläimiä mä sitte niin inhoon kissoja.Siileille annan Lazia.Ja naapurin kissan vien kotiisa vaikka hännästä kantaen jos ei muuta.Kyllä mä sisäkissoista pidän.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vielä yleisempää on kaupunkialueella nähdä tielle kuollut orava tai siili.
Autoilijalla on ollut niin kova kiire ettei ehditä pysähtyä ja katsoa tuliko raato ja siirtää eläinten jätöstä pois tieltä.

Meillä naapunrin monilapsinen perhe jätti 2 tai kolme kissaa muuttokuormasta.Tuolla ne vaeltavat puolivilleinä,mutta joku ruokkii niitä sillä kokoa on ihan mukavasti.Että terveisiä vaan.

Tässä siili ja lemmikkieläinasiassa vaikuttaa olevan yleinen piittaamattomuus.
Talossani asui nuori perhe.Mies huudatti raskaana olevaa vaimoaan säännöllisesti ja lapset kiljuivat.Perheen isä relaksoi itseään riitojen välillä ulkoiluttamalla koiraa antaen tämän juosta vapaana.

Olen vetänyt sellaisen johtopäätöksen,että jos itsellä ei ole kaikki omassa elämässään hyvin,ei jaksa eläinsuojeluasioitakaan.
Jos lainat pukkaa päälle ja kotona on riitaa niin eipä siinä paljon pikkuelukat luonnosta kiinnosta.Saati sitten ympärillä olevat kanssaihmiset.
Omaa pahaa oloa halutaan purkaa sillä että kaikilla ympäristön elävillä muurahaisesta,kottaraisen kautta naapurin äijään olisi mahdollisimman paska fiilis,kuten itsellään.Sääliksi käy.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Pihapiirin siilille ruokaa

Pihapiiriin on tullut kaksi siiliä. Ovat olleet jo pari viikkoa. Olen antanut siileille kalaa, kissanruokaa sekä linnuille tarkoitettua jyväsekoitusta. Hyvin näkyy kelpaavan ja toinen on kesyyntynyt hyvin. Tulee ihan kädestä ottamaan herkkupalasia. Mitä muuta voisi siilille antaa? Onko jollain kokemusta siilille tarjottua sapuskaa, mikä ei saa siilin mahaa sekaisin.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta