Luontoliiton lyhytnakoista populismia

Luontoliitto taitaa olla pahassa kriisissa tamanpaivan MTV3 uutisoinnin perusteella.

Jokainen kokonaisvastuun kantava sivistysvaltio joka on valinnut energiantuotantomudoksi ydinenegian pitaa huolen myos raaka-aineen tuotannosta. Luontoliitto haluaisi pyyhkia taman ongelman maton alle kehitysmaiden lasten ongelmaksi. Uskomatonta!

Suhtautumisessa suurpetoihin nakyy valitettavasti luontoliiton aktiivien tausta. Lapsettoman iki-city-sinkun elamaa ei susihukkanen tai karhu hairitse. Toivoisin aikuismaista kokonaisuuden huomioivaa mutta kaikin mokomin suurpetoja sujelevaa nakokulmaa populismin sijaan.

(joo skandit puuttuu koska iPad on niin huono ettei niita tasta loydy)

5

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korpikuus

      Ydinvoimakysymys on hankalahko, jotta pelkästään uusiutuvilla energianlähteillä voitaisiin sähkömme tuottaa, pitäisi energian kulutusta vähentää reilusti. Sitä taas ei laiska ja jumalaapelkäämättömän kansamme uskota kykenevän tekemään. Ydinvoima on siis yksi helppo tapa lykätä ikäviä päätöksiä tulevaisuuteen ja toivoa ihmettä avuksi. Ydinvoiman huonoja puolia on myös uraaninlouhinnan mahdolliset riskit, lähinnä ympäristön saastuminen. Tuoreen uutisen mukaan ruotsista on löytynyt valtava uraanisuoni, joten ehkä ulkoistamme ongelman sinne...
      Tuo ongelmien siirtäminen kehitysmaiden lapsille lienee jossain määrin totta, mutta sekään ei ole ainoa näkökulma, joten en ryhdy tuomitsemaan luonto-liiton mielipidettä. Monimutkaisesta asiasta on kyse.

      Suurpedoiksi kutsuttuja nisäkkäitämme kyllä ovat valmiina suojelemaan monet perheelliset ja maalla asuvatkin ihmiset, vaikka moni aktivisti varmasti onkin nuori ja vielä ilman jälkikasvua. MTV:n uutisessa mainitut tavoitteet muuten ovat mielestäni hyviä, tosin petojen täysrauhoitus lienisi turhaa.
      Tärkeintä on että kuolevuus on pienempää kuin syntyvyys (niin kauan kuin kannan halutaan kasvavan), ja että metsästys kohdistetaan niihin oikeasti ongelmallisiin tapoihin tottuneisiin eläimiin eikä erämaan hiljaisuudessa helposti salametsästettäviin yksilöihin.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/07/1159279

      • Pirun utelias

        vähentää reilusti ?? Jos ydinvoimalat,hiilivoimalat,öljyä ja turvetta käyttävät pysäytettäisiin,eikä niillä tuotettua sähköä tuotaisi ulkoa niin miten kävisi.Täällä oltaiin tuulen,auringon ja vesivoiman varassa.Kun kerran mielestäsi olet valmis neuvomaan toisia niin kerrotko kuinka noilla kolmella saadaan sähkö riittämään läpi vuoden?


      • korpikuus
        Pirun utelias kirjoitti:

        vähentää reilusti ?? Jos ydinvoimalat,hiilivoimalat,öljyä ja turvetta käyttävät pysäytettäisiin,eikä niillä tuotettua sähköä tuotaisi ulkoa niin miten kävisi.Täällä oltaiin tuulen,auringon ja vesivoiman varassa.Kun kerran mielestäsi olet valmis neuvomaan toisia niin kerrotko kuinka noilla kolmella saadaan sähkö riittämään läpi vuoden?

        Ei varmaan heti kannata sulkea kaikkia laitoksia, sillä ei noilla tuotantomuodoilla tosiaan Suomen alueella samoihin tuotantomääriin päästä kuin vanhalla teknologialla. Mutta siitä huolimatta sähköä tulisi säästää vakavissaan, ainakin siihen asti että jokin ihme-energianlähde alkaa oikeasti tuottamaan loputtomasti pienipäästöistä energiaa.
        Kenties aurinkosähköä joskus tuodaan saharasta asti, tai edes tuulisähköä pohjanmereltä, mutta tällä hetkellä energiapolitiikka vasta etsii oikeita polkuja. Siitä huolimatta, sähkön kulutuksen vähentäminen on helpoin ja viisain ratkaisu, enkä keksi mitään hyviä perusteluja olla sitä tekemättä.


    • Kiero meininki

      on mukana politiikassa niin voimakkaasti että varsinainen luonnon suojelu on unohtunut.On paljon yksittäisiä pienehköjä kohteita tai asioita joihin pitäisi puuttua,mutta mitään ei tapahdu ellei lehdistöä saada paikalle.Vaatiiko valtionapujen saamisen jotenkin todistettava toiminta? Samat henkilöt ovat mukana muutaman puolueen toiminnassa.

      • korpikuus

        Kertoisitko tarkemmin keitä nämä luonnonsuojelussa ja politiikassa toimivat "kierot" henkilöt ovat?

        Kai sinustakin on järkevää että henkilö joka haluaa vaikuttaa ihmisten elämään ja luonnon säilymiseen osallistuu myös politiikkaan, siellähän niitä päätöksiä tehdään?

        Mediajulkisuus on tehokas tapa saada asialleen näkyvyyttä, tuoda se julkiseen keskusteluun ja kenties sitämyötä saada epäkohtiin muutosta. Toki ilmankin pysyttäisiin monia pikkujuttuja tekemään tai ainakin yrittämään, kaikkeen ei innokkaita riitä, tiedä sitten kenen vika se on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe