Luontoliiton lyhytnakoista populismia

Luontoliitto taitaa olla pahassa kriisissa tamanpaivan MTV3 uutisoinnin perusteella.

Jokainen kokonaisvastuun kantava sivistysvaltio joka on valinnut energiantuotantomudoksi ydinenegian pitaa huolen myos raaka-aineen tuotannosta. Luontoliitto haluaisi pyyhkia taman ongelman maton alle kehitysmaiden lasten ongelmaksi. Uskomatonta!

Suhtautumisessa suurpetoihin nakyy valitettavasti luontoliiton aktiivien tausta. Lapsettoman iki-city-sinkun elamaa ei susihukkanen tai karhu hairitse. Toivoisin aikuismaista kokonaisuuden huomioivaa mutta kaikin mokomin suurpetoja sujelevaa nakokulmaa populismin sijaan.

(joo skandit puuttuu koska iPad on niin huono ettei niita tasta loydy)

5

362

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • korpikuus

      Ydinvoimakysymys on hankalahko, jotta pelkästään uusiutuvilla energianlähteillä voitaisiin sähkömme tuottaa, pitäisi energian kulutusta vähentää reilusti. Sitä taas ei laiska ja jumalaapelkäämättömän kansamme uskota kykenevän tekemään. Ydinvoima on siis yksi helppo tapa lykätä ikäviä päätöksiä tulevaisuuteen ja toivoa ihmettä avuksi. Ydinvoiman huonoja puolia on myös uraaninlouhinnan mahdolliset riskit, lähinnä ympäristön saastuminen. Tuoreen uutisen mukaan ruotsista on löytynyt valtava uraanisuoni, joten ehkä ulkoistamme ongelman sinne...
      Tuo ongelmien siirtäminen kehitysmaiden lapsille lienee jossain määrin totta, mutta sekään ei ole ainoa näkökulma, joten en ryhdy tuomitsemaan luonto-liiton mielipidettä. Monimutkaisesta asiasta on kyse.

      Suurpedoiksi kutsuttuja nisäkkäitämme kyllä ovat valmiina suojelemaan monet perheelliset ja maalla asuvatkin ihmiset, vaikka moni aktivisti varmasti onkin nuori ja vielä ilman jälkikasvua. MTV:n uutisessa mainitut tavoitteet muuten ovat mielestäni hyviä, tosin petojen täysrauhoitus lienisi turhaa.
      Tärkeintä on että kuolevuus on pienempää kuin syntyvyys (niin kauan kuin kannan halutaan kasvavan), ja että metsästys kohdistetaan niihin oikeasti ongelmallisiin tapoihin tottuneisiin eläimiin eikä erämaan hiljaisuudessa helposti salametsästettäviin yksilöihin.

      http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/arkistot/kotimaa/2010/07/1159279

      • Pirun utelias

        vähentää reilusti ?? Jos ydinvoimalat,hiilivoimalat,öljyä ja turvetta käyttävät pysäytettäisiin,eikä niillä tuotettua sähköä tuotaisi ulkoa niin miten kävisi.Täällä oltaiin tuulen,auringon ja vesivoiman varassa.Kun kerran mielestäsi olet valmis neuvomaan toisia niin kerrotko kuinka noilla kolmella saadaan sähkö riittämään läpi vuoden?


      • korpikuus
        Pirun utelias kirjoitti:

        vähentää reilusti ?? Jos ydinvoimalat,hiilivoimalat,öljyä ja turvetta käyttävät pysäytettäisiin,eikä niillä tuotettua sähköä tuotaisi ulkoa niin miten kävisi.Täällä oltaiin tuulen,auringon ja vesivoiman varassa.Kun kerran mielestäsi olet valmis neuvomaan toisia niin kerrotko kuinka noilla kolmella saadaan sähkö riittämään läpi vuoden?

        Ei varmaan heti kannata sulkea kaikkia laitoksia, sillä ei noilla tuotantomuodoilla tosiaan Suomen alueella samoihin tuotantomääriin päästä kuin vanhalla teknologialla. Mutta siitä huolimatta sähköä tulisi säästää vakavissaan, ainakin siihen asti että jokin ihme-energianlähde alkaa oikeasti tuottamaan loputtomasti pienipäästöistä energiaa.
        Kenties aurinkosähköä joskus tuodaan saharasta asti, tai edes tuulisähköä pohjanmereltä, mutta tällä hetkellä energiapolitiikka vasta etsii oikeita polkuja. Siitä huolimatta, sähkön kulutuksen vähentäminen on helpoin ja viisain ratkaisu, enkä keksi mitään hyviä perusteluja olla sitä tekemättä.


    • Kiero meininki

      on mukana politiikassa niin voimakkaasti että varsinainen luonnon suojelu on unohtunut.On paljon yksittäisiä pienehköjä kohteita tai asioita joihin pitäisi puuttua,mutta mitään ei tapahdu ellei lehdistöä saada paikalle.Vaatiiko valtionapujen saamisen jotenkin todistettava toiminta? Samat henkilöt ovat mukana muutaman puolueen toiminnassa.

      • korpikuus

        Kertoisitko tarkemmin keitä nämä luonnonsuojelussa ja politiikassa toimivat "kierot" henkilöt ovat?

        Kai sinustakin on järkevää että henkilö joka haluaa vaikuttaa ihmisten elämään ja luonnon säilymiseen osallistuu myös politiikkaan, siellähän niitä päätöksiä tehdään?

        Mediajulkisuus on tehokas tapa saada asialleen näkyvyyttä, tuoda se julkiseen keskusteluun ja kenties sitämyötä saada epäkohtiin muutosta. Toki ilmankin pysyttäisiin monia pikkujuttuja tekemään tai ainakin yrittämään, kaikkeen ei innokkaita riitä, tiedä sitten kenen vika se on.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      205
      8317
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4708
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2270
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2158
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1955
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1845
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1756
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe