A-P-U-A!!!

Jade_89

Hei,

olen aivan KAMALASSA tilanteessa. Opiskelen ensimmäistä vuotta sairaanhoitajaksi Helsingissä. Olen 21-vuotias ja olen seurustellut poikaystäväni kanssa neljä vuotta. Hän opiskelee toisessa kaupungissa nyt kolmatta vuotta emmekä asu yhdessä. Syön Yasmin- pillereitä, tai söin, mutta olen nyt raskaana! Asun isäni omistamassa asunnossa, mutta vanhempani ovat todella uskonnollisia ja vanhanaikaisia, opintoni ovat kesken, jne. Kun he saavat tietää, niin lennän varmasti kuin leppäkeihäs tästä asunnosta ulos. Olen työskennellyt keikkaluonteisesti, minulla ei ole vakituista työsuhdetta, opintotuet juoksee tietenkin koulussa ollessa.

Mutta; mitä teen? Poikaystäväni ei ole muuttamassa takaisin Helsinkiin vuoteen pariin, siihen on parikin aika painavaa syytä. Papereissa minusta siis tulisi, ei yksinhuoltaja, mutta asuisin lapsen kanssa yksin. En tiedä pitäisikö minun harkita aborttia, koska minulla ei opiskelijana ole minkäänlaista taloudellista kykyä elättää ehkä tulevaa lasta, opintoni ovat kesken ja lentäisin täältä kotoa ulos.

Kysyisinkin:

- Minne pitää mennä juttelemaan?
- Saako raskaana oleva mistään asuntoa ja kuka maksaa? Jos minulla ei ole tuloja, kun synnytän, ei MINKÄÄNLAISIA, niin mistä saan rahat vuokraan ja elämiseen? Asun Helsingissä.
- Onko kellään kokemuksia? En ole ikinä ollut sosiaalipalveluiden piirissä, muuta kuin kelan opintotuet. Mitä tässä pitäisi tehdä??
Olen sillä tavalla valmis äidiksi mielestäni henkisesti, mutta ei minulla ole minkäänlaista muuta kykyä elättää lasta. Neuvoja!! Olisin todella kiitollinen :)

5

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haisuliyjguy

      tekemään abortin ja tekemään niitä lapsia sitten kun tilanne on toinen. Käy ehdottamasti koulu loppuun ja kerkeät sitten tulevaisuudessa tehdä niitä lapsia. Ei kannata hätäillä vaikka oletkin tullut vahingossa raskaaksi. Mietihän itsekin tuota tilannettasi. Ajattele järkevästi niin itsekin huomaat että abortti on oikea vaihtoehto.

      • llllllll

        EIköhän tärkein pointti ole se, että haluatko pitää lapsen vai et. Jos haluat, pidä lapsi. Suomessa ei kukaan jää ilman asuntoa taikka kuole nälkään!


    • Niinpä niin.

      Ota yhteys sosiaalitoimistoon jota kautta saat aivan varmasti asunnon ja rahallista tukea. Jos poikakaveri tai siis lapsen isä ei innostu raskaudesta niin jäät sitten yksinhuoltajaksi ja pariutuminen voi olla jatkossa hieman hankalampaa. Kannattaa yrittää kartoittaa mitkä ovat realistiset mahdollisuudet kasvattaa lasta.

      Teitpä miten vain niin jatkossa kannattaa miettiä uudestaan sitä ehkäisyasiaa jos se ei nyt toiminut.

      • .

        virasto ei ole velvollinen automaattisesti hommaamaan kellekään asuntoa. Eli sen varaan ei kannata tuudittautua


      • ap.
        . kirjoitti:

        virasto ei ole velvollinen automaattisesti hommaamaan kellekään asuntoa. Eli sen varaan ei kannata tuudittautua

        Hei,

        olen itseasiassa päättänyt pitää lapsen ja olen laskenut, että jos lapsi menee hoitoon 1,5 vuotiaana niin minulla on siinä kaksi vuotta, jolloin on tosi tiukkaa kotona raha-asioiden kanssa. Opiskelijana saan enemmän rahaa vissiin ja valmistun sitten kahden vuoden päästä kun lapsi on 3,5v. Toivon että saan jostain kuitenkin apua jos tarvitsen, en tiedä tarvitsenko mutta olisi kiva tietää että jotain on. Olen alkanut jo säästämään ja pitää opetella tosi säästäväiseksi muutenkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe