ÄLKÄÄ NYT

myö vaan

hyvät ihmiset ostako paperitonta koiraa! Ainakaan niin että teille väitetään sen olevan tietyn rotuinen. Jos koiraa ei ole rekisteröity, se on yhtä kuin sekarotuinen. Et voi myöskään mitenkään tietää emän tai isän terveydestä tai esim. rakenteesta! Saatat saada koiran, joka elää esim. lonkkavaivaisena koko elämänsä tai sairastuu vaikeaan silmäsairauteen ennen kuin täyttää 2v. Kun ostat kiireessä tällaisen söpön koiranpennun säälistä, rahoitat vain seuraavaa pentuetta jota kyseinen "kasvattaja" harrastaa! Ottakaa selvää, soitelkaa ja kyselkää. Aina on joku syy miksi kasvattaaja ei halua koiraa rekisteröidä! Kunnollinen kasvattaja on tukenasi myös koiran kasvaessa. Rekisteröinti taas EI ole vain näyttelyä varten vaan sillä taataan että tiedetään mistä koira on peräisin. Kasvattajan tulisi aina rekisteröidä koira ja asettaa mikrosiru (näin myös pennuille jotka eivät kelpaa jalostukseen). Toki on aina ties mitä huijareita myös varsinaisten kennelnimen omaavien kasvattajien joukossa... Vieraile kasvattajan luona ehkä jo ennen pentujen syntymää ja kysele! Koirarakas kasvattaja vastaa ilolla kysymyksiisi ja tarjoaa tukea myös pennun oston jälkeen!
Järkyttävää lukea, että ihmiset ostavat ns. pimeitä pentuja vaikka tietävät sen kaiken kauheuden pentutehtailun takana... Nettipalstoilla etsitään uroksia ja teetetään pentuja ilman lääkärintodistuksia tai muita asiallisia todistuksia. Yksi emä saattaa olla kantavana jatkuvasti ja sisaruksia astutetaan keskenään.... Ota vastuu jo hankkiessasi koiraa! Lukekaan esim. uusin Koiramme-lehti.

1

325

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • paperiton

      Hei!
      Asia nyt ei aina ole kuitenkaan aivan noin mustavalkoista. Tiedän, että tämä on todellisuutta, mutta poikkeuksia on. Tärkeintä on paperittoman koiran kohdalla olla ehdottomasti tarkka kaikissa asioissa ja kysellä miksi pennut on paperittomia yms.
      Itselläni on poikkeus sääntöön ja omista paperittoman jackrussellinterrierin, Olen nähnyt molempien vanhempien pevisa tarkastus paperit. Juttelin omistajan kanssa pitkät tovit ennen pennun hakemista ja mitään ongelmia ei ole ollut. Oma koirani on tutkittu ja terveeksi todistettu sekä päästään että fyysiseltä terveydeltään. Olen myös tavannut muita pentuja ja kasvattajaa myöhemmin pentu treffeillä ja kasvattaja kyselee pari kertaa vuodessa kuulumisia :)
      Jotku kasvattajat vain boikotoivat kasvavaa kulttuuria jalostaa koiria näyttelyihin ja tästäkin aiheesta voi lukea koiramme lehdestä :) On hyvä herättää ihmisiä todellisuuteen että koira on ensisijaisesti lemmikki ja perheenjäsen ei mikään arvo esine.
      Vuosi sitten hankin sitten meille toisen russelin tällä kertaa ihan paperillisen jackrusselinterrieri liiton hyväksymältä kasvattajalta ja kaikki olikin päällepäin kunnossa, mutta pentu jouduttiin palauttaa viikon sisällä, koska siinä ilmeni rakenteellista vikaa, jonka kanssa ei voi elää ja tämän jälkeen kasvattajalta sai pitkän aikaa tivata rahoja. Tälläisia kokemuksia minulla.
      Ymmärrän kyllä, että paperi koiralla on monia etuja kuten monen sukupolven takaa tarkkoja tietoja yms. mutta pitää muistaa että puolin ja toisin mahtuu poikkeuksia sääntöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      92
      1908
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1476
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1270
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1059
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      976
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      956
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      953
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      929
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe