Järvessä peseytyminen

kiitos tiedosta

Kuinka paljon haittaa vesistölle on siitä, että laiturilla pidetään palasaippuaa (tavallista, ei ekosaippuaa) ja se on siinä myös sateiden armolla pehmenemässä koko kesän syksyyn asti ja siinä rantavedessä peseydytään sillä saippualla noin kuukauden verran päivittäin?

9

892

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi mahoton sentään

      pehmentänyt, vai onko suhteellisuuden taju aina ollut kateissa?

    • virkamies.

      Siitä on yhtä paljon haittaa kuin kolmen kilon hauen päivittäisestä paskantamisesta veteen. Mielestäni vesiä voitaisiin alkaa suojella kalojen ulosteilta. Olen ehdottanut ympäristöministeriöön, että kalolle määrättäisiin paskantamiskielto kahta kilometriä lähempnä kesämökien rantoja. Ympäritöministeriön pitäisi alkaa pikaisesti selvittämään kalolle tarkoitettujen käymälöiden toteuttamismahdollisuuksia ja perustaa kalanpaska osasto asian hallinnoimiseksi.

    • korpikuus

      Enpä tiedä, luultavasti ei paljoakaan ainakaan yhden mökin väen osalta. Mutta toki saippuat saattavat sisältää aineksia jotka haittaavat vesieliöitä. Esim. mäntysuopa tiedetään nykyään haitalliseksi kaloille vaikka sitä aiemmin pidettiin "luonnonmukaisena".

      • siinä

        mäntysuovassaon?


      • Lait voimassa?
        siinä kirjoitti:

        mäntysuovassaon?

        Meillä on tietääkseni ikiaikainen nautintaoikeus käydä hevosta uittamassa ja pesemässä tietyssä yhteisten vesialueiden rannassa. Ja samoin pellavia liottamassa. Tästä oli pari vuotta sitten maanmittarin johdolla kokouskin, jossa todettiin yhteisten vesialueiden käyttämiseen oikeutetut.


      • Hän Joka Tietää
        siinä kirjoitti:

        mäntysuovassaon?

        Saippua on orgaanista ainetta, lisäksi liukenevassa muodossa. Saippua on järven kannalta ainelisäys siinä kuin veteen putoavat lehdet ja oksat. Aikaisemmat puheet kalojen ulosteista voi jättää suomalaisen paskanpuhumisen piikkiin, siinähän on kyse aineiden sisäisestä kierrosta.
        Saippuan ainekset kelpaavat ravinnoksi joillekin, ainakin bskteereille. Hajotustyön tuloksena syntyy lopuksi hiilidioksidia ja vettä sekä mineraaleja, jotka ovat tavallaan lannoittava ravinnelisä vedessä.
        Teoriassa siis järveen ulkoapäin tuodut aineet lisäävät sen ravinnekuormaa, järven omat aineet eivät. Yhdisteiden olomuodolla on kaikissa tapauksissa merkitystä.


      • mailla
        Lait voimassa? kirjoitti:

        Meillä on tietääkseni ikiaikainen nautintaoikeus käydä hevosta uittamassa ja pesemässä tietyssä yhteisten vesialueiden rannassa. Ja samoin pellavia liottamassa. Tästä oli pari vuotta sitten maanmittarin johdolla kokouskin, jossa todettiin yhteisten vesialueiden käyttämiseen oikeutetut.

        ne yhteiset rannat sitten alunperin on?


    • 18

      älä kysele näillä likaviemäri palstoilla.

      Hae tietoa sitä tarjoavilta ja opiskele.

      • Vedenomistaja

        Yhteiset vesialueet ovat kylien ikiaikaisia yhteisiä, eivätkä kenenkään ikiomia. Yhteisiä vesialueita saavat käyttää ne kylän taloudet, jotka aikojen kuluessa ovat oikeuden saaneet. Vanhimmat maarekisterit ovat yleensä kai jostakin 1700-luvulta ja niissä luetellaan olemassa olevat talot. Käytännön tarpeet liittyivät vesille pääsyyn ja siksi rannattomillakin oli oikeus kylän järvien ja jokien käyttöön: hevosten ja ihmisten uittamiseen, jäiden ottoon (sitä johti ns. alisahuri), pyykinpesuun, kalastukseen, ravustukseen, pellavien liotukseen, puiden uittamiseen jne. Kiinteistökauppojen ja lohkomisten seurauksena oikeudet siirtyivät kauppatavan ja -lain mukaan usein myös erotetuille tiloille.
        Maanmittarit sitten ovat pitäneet kirjaa maiden jakamisista ja oikeuksien siirtymisestä.
        Vedestä mahdollisesti nouseva vesijättömaa on sekin yhteistä ja parhaiten myytävissä lähimmille tiloille.
        Mielenkiintoista ja valaisevaa eikö totta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3267
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1311
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1096
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      14
      1056
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      979
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe