Järvessä peseytyminen

kiitos tiedosta

Kuinka paljon haittaa vesistölle on siitä, että laiturilla pidetään palasaippuaa (tavallista, ei ekosaippuaa) ja se on siinä myös sateiden armolla pehmenemässä koko kesän syksyyn asti ja siinä rantavedessä peseydytään sillä saippualla noin kuukauden verran päivittäin?

9

850

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voi mahoton sentään

      pehmentänyt, vai onko suhteellisuuden taju aina ollut kateissa?

    • virkamies.

      Siitä on yhtä paljon haittaa kuin kolmen kilon hauen päivittäisestä paskantamisesta veteen. Mielestäni vesiä voitaisiin alkaa suojella kalojen ulosteilta. Olen ehdottanut ympäristöministeriöön, että kalolle määrättäisiin paskantamiskielto kahta kilometriä lähempnä kesämökien rantoja. Ympäritöministeriön pitäisi alkaa pikaisesti selvittämään kalolle tarkoitettujen käymälöiden toteuttamismahdollisuuksia ja perustaa kalanpaska osasto asian hallinnoimiseksi.

    • korpikuus

      Enpä tiedä, luultavasti ei paljoakaan ainakaan yhden mökin väen osalta. Mutta toki saippuat saattavat sisältää aineksia jotka haittaavat vesieliöitä. Esim. mäntysuopa tiedetään nykyään haitalliseksi kaloille vaikka sitä aiemmin pidettiin "luonnonmukaisena".

      • siinä

        mäntysuovassaon?


      • Lait voimassa?
        siinä kirjoitti:

        mäntysuovassaon?

        Meillä on tietääkseni ikiaikainen nautintaoikeus käydä hevosta uittamassa ja pesemässä tietyssä yhteisten vesialueiden rannassa. Ja samoin pellavia liottamassa. Tästä oli pari vuotta sitten maanmittarin johdolla kokouskin, jossa todettiin yhteisten vesialueiden käyttämiseen oikeutetut.


      • Hän Joka Tietää
        siinä kirjoitti:

        mäntysuovassaon?

        Saippua on orgaanista ainetta, lisäksi liukenevassa muodossa. Saippua on järven kannalta ainelisäys siinä kuin veteen putoavat lehdet ja oksat. Aikaisemmat puheet kalojen ulosteista voi jättää suomalaisen paskanpuhumisen piikkiin, siinähän on kyse aineiden sisäisestä kierrosta.
        Saippuan ainekset kelpaavat ravinnoksi joillekin, ainakin bskteereille. Hajotustyön tuloksena syntyy lopuksi hiilidioksidia ja vettä sekä mineraaleja, jotka ovat tavallaan lannoittava ravinnelisä vedessä.
        Teoriassa siis järveen ulkoapäin tuodut aineet lisäävät sen ravinnekuormaa, järven omat aineet eivät. Yhdisteiden olomuodolla on kaikissa tapauksissa merkitystä.


      • mailla
        Lait voimassa? kirjoitti:

        Meillä on tietääkseni ikiaikainen nautintaoikeus käydä hevosta uittamassa ja pesemässä tietyssä yhteisten vesialueiden rannassa. Ja samoin pellavia liottamassa. Tästä oli pari vuotta sitten maanmittarin johdolla kokouskin, jossa todettiin yhteisten vesialueiden käyttämiseen oikeutetut.

        ne yhteiset rannat sitten alunperin on?


    • 18

      älä kysele näillä likaviemäri palstoilla.

      Hae tietoa sitä tarjoavilta ja opiskele.

      • Vedenomistaja

        Yhteiset vesialueet ovat kylien ikiaikaisia yhteisiä, eivätkä kenenkään ikiomia. Yhteisiä vesialueita saavat käyttää ne kylän taloudet, jotka aikojen kuluessa ovat oikeuden saaneet. Vanhimmat maarekisterit ovat yleensä kai jostakin 1700-luvulta ja niissä luetellaan olemassa olevat talot. Käytännön tarpeet liittyivät vesille pääsyyn ja siksi rannattomillakin oli oikeus kylän järvien ja jokien käyttöön: hevosten ja ihmisten uittamiseen, jäiden ottoon (sitä johti ns. alisahuri), pyykinpesuun, kalastukseen, ravustukseen, pellavien liotukseen, puiden uittamiseen jne. Kiinteistökauppojen ja lohkomisten seurauksena oikeudet siirtyivät kauppatavan ja -lain mukaan usein myös erotetuille tiloille.
        Maanmittarit sitten ovat pitäneet kirjaa maiden jakamisista ja oikeuksien siirtymisestä.
        Vedestä mahdollisesti nouseva vesijättömaa on sekin yhteistä ja parhaiten myytävissä lähimmille tiloille.
        Mielenkiintoista ja valaisevaa eikö totta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe