OKL kysyttävää :)

minävaan1d

Aion hakea opettajankoulutukseen vuoden päästä ja mielessäni pyörii paljon kysymyksiä. Eteenkin opiskelusta. Kuinka hyvin pystyy yhdistämään työn ja opiskelun? Esim. työskennellä illat ja viikonloput opiskelu? Kuinka usein tenttejä on ja osaako joku sanoa kuinka paljon opiskelette esim. matikkaa? Ja jos opiskelette matikkaa onko se jotain lukiotasoa vai onko se ihan vain alakoulun tasoa? Olisin erittäin kiitollinen kaikesta tiedosta ja kokemuksista. Ai niin, millainen kaupunki Joensuu ja Jyväskylä on opiskelijalle? kiitos :)

4

671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskelijahko

      Työn ja opiskelun pystyy varmasti yhdistämään, jos valitsee opintojen määrän sen mukaan mitä jaksaa työn ohessa tehdä. Riippuu ihmisestä, monet opiskelukaverit ovat tehneet töitä koulun ohella. Matikkaa on koulutuksessa tosi vähän, Joensuussa kaksi pakollista kurssia. Niitä ei oikein voi verrata lukion tai alakoulun matikkaan, sillä kysessä on matematiikan opettamisen opiskelu, ei varsinaisesti ainosastaan matematiikan itsensä. :) Joensuu on kokonsa puolesta aika ihanteellinen kaupunki, tekemistä löytyy jos on kiinnostusta mennä mukaan ja on helppo liikkua paikasta toiseen. Kampus on tiivis, joten paikasta toiseen on helppo liikkua. Tunnelma on mielestäni ollut hyvä opiskelijoiden kesken ja opetus tasokasta verrattuna joihinkin muualla opiskelevien kertomuksiin. Tosin riippuu mistä kukakin tykkää. Toivottavasti näistä on sinulle apua :)

    • jeninaaaa

      Turussa monilla, jotka ovat yhdistäneet työn ja opiskelun ovat sitten opinnot puolestaan venyneet. Tämä johtuu siitä, että varsinkin parina ensimmäisenä vuonna on todella paljon lähes 100% läsnäoloa edellyttäviä opintoja ja luennot, jotka puolestaan eivät ole pakollisia (mutta joille on suositeltavaa osallistua) olivat monesti vasta illalla kolmen tai neljän jälkeen eli yliopistolta pääsi vasta klo18 jälkeen poies. Tenttejä on jokaisen periodin päätteeksi ja ne järjestetään yhden tenttiviikon aikana. Yksi periodi on yliopistosta ja tiedekunnasta riippuen 4-6 viikkoa, jonka päätteeksi on tenttiviikko. Matikasta ei kannata stressaa..se on juurikin sitä, että opetellaan, miten matematiikkaa tulisi alakoulussa opettaa, toteutetaan oppimispelejä jne.

    • hjkhkj

      Helsingissä työn ja opiskelemisen yhdistäminen ei ole mikään ongelma. Vaikka kahtena ensimmäisenä vuotena läsnäoloa vaativia kursseja on paljon, on myös eri ryhmiä niin paljon. On siis mahdollista käydä korvaamassa poissaolo toisen ryhmän kanssa. Tätä tehdään todella paljon. Itse olen edennyt opinnoissa normaalia tai ehkä jopa vähän ripeämpää tahtia ja tehnyt töitä 120 h kuussa. Sosiaalisesta elämästä en ole joutunut myöskään tinkimään paljoa. Opiskelu on aika helppoa ja opinnot menee heittämällä hyvin arvosanoin.

    • Opex

      Yleisesti opettajankoulutus OKL:ssa on varsin tiivistahtista, läsnäoloa on paljon, ja yleensä kurssit järjestetään vain kerran vuodessa, joten niitä ei voi järjestellä mielensä mukaan. Laitoksen koosta riippuen on toki rinnakkaisryhmiä, joiden välillä voi joskus vaihdella (jos opettaja suostuu). Viikonloppuopiskelua ei juurikaan ole, mutta viikolla voi joskus olla opetusta jopa klo 21:een saakka.

      Matematiikan opiskelu (laajuus ja sisältö) riippuu linjasta, siis siitä, opiskeletko lastentarhanopettajaksi, luokanopettajaksi, tekstiilikäsityön opettajaksi... OKL on laaja käsite. :)

      Mielestäni Jyväskylä on mukavampi kaupunki kuin Joensuu, ja tokihan Jyväskylä on Suomen kasvatustieteen kärkipaikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe