Kärkkäinen työnantajana

Kärkkäisellä on Lahdessa myyjänpaikkoja auki. Onko täällä kellään tietoa millainen työnantaja Kärkkäinen on? Minusta on kummallista että Kärkkäisellä on vähän väliä paikkoja auki. Joillekin osastoilleon ollut paikkoja auki aina vajaan puolen vuoden välein. Onko työvoiman tarve tosiaan noin suuri vai eivätkö työntekijät oikein viihdy tuolla.
Ilmoita


Kassahommissa ainakin käytäntönä että kassat lasketaan työpäivän päätteeksi omalla ajalla ilman palkkaa. Eiköhän se noissa osastonhoitajanhommissaki ole jotain samankaltaista riistoa...
Ilmoita
Ehkä he ovat ottaneet erehdyksessä typeryksiä työhön ja heidät on pakko potkaista ulos.
Ilmoita
"Onko työvoiman tarve tosiaan noin suuri vai eivätkö työntekijät oikein viihdy tuolla."

Luuletko työpaikkoja joiksikin viihdekeskuksiksi, kaikenlaisia sekopäitä maailma on täynnä.
Ilmoita
fiksun työnantajan merkki: pitää ihmisiä 6kk ja pistää pätkätyön jälkeen pihalle = ei tarvitse kikkailla lomien järjestelyn kanssa sekä sinunkaltaisista valittajista pääsee eroon kivuttomasi, jos ei muuten niin 6kk sisään :)
1 VASTAUS:
Tätä harrastetaan monessakin paikassa, usein kierto on 3-6kk...

Pätkäläiselle ei tarvi myöskään työterveyshuoltoa, ei lomajärjestelyjä, ei 2,5 päivän lomakertymiä jne. Lisäksi uudet on aina helppo nakittaa laskemaan kassat, viemään roskat jne työvuoron jälkeen, niillähän on koeaika 4kk, josta on aina välillä hyvä "muistuttaa".
+Lisää kommentti
Älä edes hae sinne. Luultavasti baronan kautta menet sinne. Työilmapiiri täyttä paskaa siellä ja kahvihuoneessa on suurinpiirtein jokaiselle osastolle omat pöytänsä, eikä toisiin pöytiin huudella (poikkeuksiakin oli). Konkurssikypsä firma kaiken lisäksi. Työttömänä nauti tuistasi vielä ja hae ennemmin muualle töihin, jossa osataan arvostaa henkilökuntaa.
Baronan kautta kyllä lupaillaa täysiä tunteja, mutta luultavasti saat tehdä 10-25 tuntia/vk. Eihän tuolla tule edes toimeen. Motivaatiosi kuolee hyvin pian, jos tuonne menet.
1 VASTAUS:
Jaa, ettö oikein omat pöydät jokaiselle osastolle... Olikohan nyt ihan varmasti kyseessä Kärkkäisen tavaratalo ?
Työilmapiiri oli mielestäni mahtava ainakin sillä osastolla missä itse työskentelin.
Tuo on kyllä totta, että kannattaa hakeuta enemmin muualle mikäli haluaa jonkinlaista arvostusta johtoportaan suunalta.
Johto käsittelee alaisiaan kuin karjaa paitsi ei näitä p....een nu....ta joita riittää jokaisella työpaikalla.
+Lisää kommentti
Eiköhän se ole Kärkkäisellä kuten muuallakin niin, että hyvä arvostuksen ansainnut työntekijä saa sen, mutta joka ei ansaitse arvostusta ts. tee töitä palkkansa eteen, ei arvostustakaan saa.
työilmpiiri taas tulee työntekijöistä itsestään, siitä on turha syyttää työnantajaa jos porukka porukoituu.. tuskin työnantaja määrää pöytiä osastoille kahvihuoneessa...
Ilmoita
Mutta ei kenenkään pidä tehdä töitä ilmaiseksi. Eli jos käytäntö on tuo, että kassa lasketaan työpäivän päätteeksi omalla ajalla, niin YHTEYS LIITTOON!!
2 VASTAUSTA:
Kovasti ainakin yrittävät kuulemma pistää työtekijöitä hommiin osastolle ku osastolle: vaikka et tietäs kyseisistä tuotteista mittään ! Sellasta se palvelukin alkaa olla: en osaa nyt sanoa ku olen tolta viereiseltä osastolta vaan tuuraamassa....
Normaali käytäntö monessa muussakin paikassa. Työvuoro loppuu vaikkapa klo 21:00 ja sitten lasketaan vielä kassa...
+Lisää kommentti
Jos rahasta on kauhee pula ja töihin on pakko päästä, niin sillon kannattaa mennä Lahden kärkkäiselle töihin. Itellä oli ainakin heti alussa ihan hyvä palkka. Mutta samalla kannattaa kyllä ettiä muuta paikkaa tai niin ainakin ite tein ja olen onnelinen että pääsin sieltä pois. Työn tekijät vaihtuu useesti koska työ porukka on jakaantunut selvästi kuppikuntiin ihan niin kun sillon kun oltiin yläasteella. Toisten selän takakan puhutaan koko ajan paskaa tunsin itseni paljon vanhemmaks siellä, kun nämä lähemmäks kolmekymppiset jotka jauho koko ajan paskaa. Mun mielestä tämä huono ilmapiiri johtuu lähinnä siitä että työn antaa suosii osaa porukkaa ja ne jokka raataa niskalimassa saa vähiten arvostusta.
Ilmoita
Itse Kärkkäisellä töissä olleena olen hieman eri mieltä. Kyllä meillä ainakin tauoilla kaikki ihmiset istuu sekaisin ja keskustellaan ja nauretaan. On tosi rento työilmapiiri ja mukavat työkaverit. Töiden sujuvuus osastoilla on aika paljon kiinni niistä myyjistä jotka sinne on palkattu. Toki niitä myyjiäkin on keitä ei ko. homma voisi vähempää kiinnostaa, mutta suurinosa ainakin meillä hoisi hommansa moitteettomasti ja sujuvasti. Esimiehille pysty aina menee sanomaan jos joku asia mättää ja siihen tartuttiin heti. Eihän ne asiat työpaikoilla parane, jos niistä ei kukaan avaa suutaan missään! Avoin ja rehellinen keskustelu auttaa ihmeesti kaikkiin ongelmiin ja loppuu se selän takana jauhaminenkin. :)

Kassahommista en osaa sanoa, mutta meilläkin näytti olevan sama porukka ollut sielläkin päässä töissä pitkään. Osastoillakaan ei porukka vaihtunut hirmu nopeaan tahtiin, toki kesätöihin tulleita saatettiin palkata kesän jälkeen vakituiseksi. Toki aina on jotain pieniä ongelmia ja kränää, se on ihan normaalia. Täydellistä työpaikkaa tuskin on edes olemassa, varsinkaan näin isossa talossa. :)
Ilmoita
Törmäsimpä tähän aiheeseen pitkästä aikaan. Tosiaan silloin, kun itse menin sinne töihin baronan kautta kirjotettiin minulle työsoppari 0-37,5 tuntia per viikko, koeaika 6kk ja kaikenhuipuksi määrä-aikanen ilman loppumispäivämäärää. Kyllä itteeni mietitytti pistää nimet tuollaiseen paperiin, mutta tosiaan kun lupailtiin täysiä tunteja ja annettiin toivoa siitä, että vakituinen duuni erittäin mahdollinen, niin nimet löin paperiin ja alotin työt tuolla. Toisin kävi ja töitä ei enää tarjottukkaan. Itse olen avoin ja sosiaalinen ihminen, mutta vakkarithan siellä katto baronan ihmisiä pahalla silmällä ja loi sillä sitä huonoa ilmapiiriä. Ala nyt tuollaisten työkavereitten kanssa tuttavuutta tekemään. No onni onnettomuudessa löysin itselleni erittäin hyvän työpaikan, jossa tunteja saa tehdä niin paljon kuin jaksaa ja firma osaa arvostaa työntekijöitään. Jos jotain opin tuolta kärkkäiseltä, niin sen, että itse ainakin kohtelen meidän firman henkilöstövuokraduunareita samoin kuten ketä tahansa työkaveria.
1 VASTAUS:
Sitä oon usein miettiny, että MIKSI IHMEESSÄ VUOKRATYÖNTEKIJÖITÄ pitää kohdella "oman väen taholta", kuin pelkkää ilmaa, tms..? Eihän se ole vuokratyöntekijän syy, jos TYÖNANTAJA nimenomaisesti hankkii niitä vuokratyöntekijöitä! Eiköhän se ole pikemminkin työnantajan syy... jos nyt "syyllistä" pitää etsiä.
+Lisää kommentti
Jälleen törmäilin tähän aiheeseen, niin todettakoon vielä etten todellakaan ole kärkkäiselle mitenkään katkera, vaan oikeastaan loppupelissä kiitollinen, ettei niitä töitä ollutkaan enään tarjota. Onneksi ei ollut töitä tarjolla, muuten en olisi uusia duuneja etsinyt ja päätynyt nykyiseen työhöni. Tosiaan kärkkäisellä noita etenemismahdollisuuksia ei ole, niin toisinpa on nykyisellä työnantajallani. Ja myös tämän kokemuksen ansiosta osaa arvostaa omaa työnantajaa, kun pitävät omistaan huolta.
1 VASTAUS:
Ai Kärkkäisellä ri etenemismahdollisuuksia ole?!! :Dddddd Voi luoja paratkoon.. Jos se jostaki on kiinni niin sinusta itestä se miten hoidat työt, kohtelet asiakkaita ja työkavereita ja miten pyrit itse kannustamaan muita omalla esimerkillä ratkaisee sen mihin asti sinullakin on mahdollisuuksia. ;)
+Lisää kommentti
"Normaali käytäntö monessa muussakin paikassa. Työvuoro loppuu vaikkapa klo 21:00 ja sitten lasketaan vielä kassa..."

Sinun ei tarvitse laskea omalla ajallasi palkatta kassaa tai tehdä mitään muitakaan töitä kaupassa palkatta. Työnantajan on maksettava palkka ja vuorolisät myös siltä ajalta, jonka kaupan avaaminen ja sulkeminen kestää. Jos suostut tekemään palkatonta työtä, niin työnantajasi kusettaa sinua. Jos te myyjät suostutte tekemään ilmaista työtä, niin katsokaapas peiliin, missä on vika?

En tajua, miksi joku suostuu tekemään ILMAISTA TYÖTÄ ja valittaa sitten siitä keskustelupalstoilla! Ottakaa asia ensin puheeksi esimiehen ja työpaikan luottamusmiehen kanssa. Jos se ei auta, niin ammattiliittoon yhteyttä ja äkkiä!

Meillä tavaratalossa: Arkisin kauppa menee kiinni klo 21 ja kassamyyjien ja päivystävien myyjien työaika loppuu klo 21.15. Kassat lasketaan rahanlaskukoneella seuraavana aamuna ja kauppa suljetaan ajallaan. Työstä maksetaan ja kukaan ei tee ilman palkkaa mitään!
Ilmoita
En yhtään ihmettele paikan työntekijöiden vaihtuvuutta. Johtoporras on ylimielistä ja luoja sitä selän takana paskan puhumista.. Sääntöjä siis oli, että joku menee pois kuuloetäisyydeltä niin saa puhua pahaa perheestä ja henkilöstä.. Itse tiedän pari sieltä lähtenyttä.. Ja ainiin jossain esimiesasemassa oleva henkilö kun ei koskaan urallaan ole ollut päivääkään sairaana, niin turha odottaa ymmärrystä yhdellekkään sairauspoissaololle.
Ilmoita
Kärkkäinen se liikkeenä että työnantajana kyseenalainen. Pitää olla "yhdistyksen" jäsen että yleensä pääsee töihin. Lisäksi myyjien ammattitaito on rajallista.
1 VASTAUS:
... rauhan ....

vai minkä yhdistyksen! heh!
+Lisää kommentti
Onko kokemuksia Kärkkäisen pomoista ?
Ilmoita
Lestadiolaisten sisäpiiri juttua koko Kärkkäinen ja todella huonoa palvelua-asiakaspalvelu ei vastaa reklamaatiosähköposteihin, laitan seuraavaksi itte Juha Kärkkäiselle-mahtaako pääjehukaan vastata...Lisäksi laskuttavat vaihdenumeroonsa soittamisesta palvelupuheluna, vaikka kukaan ei vastaa. Eipä ole ennen tyhjästä hälytysäänestäkään maksettu-Kärkkäinen tässäkin ainutlaatuinen...Emme asioi enää, menettivät hyvän paljon ostavan asiakkaan...Ei ole koskaan missään firmassa näin huonosti nk. asiakaspalvelua hoidettu-ilmeisesti on varaa siihen tänä päivänä...
Ilmoita
Hei!

Onko tuoreempia kuulumisia Kärkkäisestä työnantajana? Eteenkin Lahden myymälästä? Kävin eilen työpaikkahaastattalussa ja jäi aika ylimielinen kuva päälliköstä. Saattoi tosin johtua ihan "haastatteluroolista", mutta yleensä mulla on aika tarkka vainu ihmisten suhteen.
1 VASTAUS:
Itse työskentelin kärkkäisellä, ei juurikaan kovin positiivista sanottavaa ole. Muuten olis varmaan ollu ok työpaikka kun ei muutakaan sinä hetkenä ollut, mutta se paskan puhumisen määrä oli aika huolestuttavaa, esimiehiä myöten. Esimiehet mustamaalaavat omia työntekijöitään muille, uskovat kaiken paskan mitä susta kuulee, joudut päälliköiden ja esimiesten puhutteluun ilman syytä, vain sillä perusteella mitä muut ovat sinusta perättömiä huhuja levitelleet. Puhutteluissa sinulla ei ole oikeutta kertoa omaa mielipidettä vaan homma toimii rangaistuksineen sen pohjalta mitä heille on kerrottu. Monet työntekijät valittelivat tätä samaa. Liittoon ei uskalleta soittaa, monelle tullut erilaisia sanktioita sen takia. Työsopimukset täyttä kusetusta! Palkataan mahdollisimman monta ihmistä samaan tehtävään jotta sinulle ei tarvitse maksaa niin "isoa" palkkaa, kun nämä muut tekevät ilman kokemusta saman homman puolet halvemmalla.
Tuo työpaikka poltti itseni täysin loppuun, irtisanouduin ja laitoin elämäni taas mallilleen, rangaistuksena 3kk karenssi, vaikka oli näyttöä työkkärille monestakin asiasta, sairaslomatodistukset, lääkärinlausunnot ym. Ei vaan riittänyt. Aamulla töihin lähtiessä mietti, mistä sua tänää syytetään, mistä tänää pääset puhutteluun jne. Ei siellä paljoa jaksanu hymyillä asiakkaille. Sut oli poljettu niin maantasalle ja suurimman osan henkilökunnan ja esimiesten mielestä sä et ollu mitään, sua katottiin kun elävää paskaa.
Mikäli mietit haetko työpaikkaa kärkkäiseltä, älä mieti, äläkä hae.
Kärkkäinen omistaa myös 2 ravintolaa, huhun mukaan heille se vielä huonompi yhteishenki on. Useempi heiltä puhunut kuinka on paha olla. Mut kaikki vika on tekijöissä, johtoporras ei näe itsessään vikoja.
En enää ikinä mene kärkkäiselle töihin, vaikka se olisi viimenen työnantaja koko pallolla!
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kärkkäinen työnantajana

Kärkkäisellä on Lahdessa myyjänpaikkoja auki. Onko täällä kellään tietoa millainen työnantaja Kärkkäinen on? Minusta on kummallista että Kärkkäisellä on vähän väliä paikkoja auki. Joillekin osastoilleon ollut paikkoja auki aina vajaan puolen vuoden välein. Onko työvoiman tarve tosiaan noin suuri vai eivätkö työntekijät oikein viihdy tuolla.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta