Kelloköynnös

kellottaja

Istutin keväällä kelloköynnöksen siemeniä parvekelaatikkoon ja amppeliin. Kasveista tuli todella upeita ja ne kiipeilevät hyvinvoivan näköisinä jopa talon katolle asti. Mutta mutta...
Kelloköynnökseni ei kukkineet ollenkaan. Niissä ei ole ollut eikä ole nytkään minkäänlaisia nuppuja. Lannoitin niitä välillä Substralilla ja välillä annoin "tehohoitona" yleislannoitettakin. Onko kaikki virta mennyt pituuskasvuun?
Voiko kelloköynnöksestä tehdä talven ajaksi viherkasvin sisälle? Mahtaako se pärjätä alkuunkaan, kun tuo valonsaantikin on talvella niin heikkoa?

12

1850

Vastaukset

 • Kyllä ne vielä kukkii. Kasvin kukinta jää aina myöhäiseksi. Minullakin vasta nuppuja, mutta se kukkiikin sitten ihan lumen tuloon asti. Sitä sisälle ottoa en ole edes ajatellut, kun nehän on niin hirveän suuria. Mutta voihan sitä kokeilla jos on tilaa.

 • Samaa ollaan äimistelty kavereitten kans, että onko nuo viallisia. Mutta nyt on alkanut nuppuja tulla, tuskin ehtii kukkia Oulun korkeudella....

  • Meillä kyllä kukki oulun korkeudella viime kesänä tosi kauniisti ja pitkään. On aurikoisella seinustalla, jossa tois lämmin, siis silloin kun on lämmintä näillä korkeuksilla :-).


 • Juu, viime vuonna olin jo lähes unohtanut koko kelloköynnöksen kunnes eräänä kuulaana syyspäivänä huomasin suuria, sinisiä kukkia!
  Ihana köynnös, ensi vuonna kylvän pelkästään sitä. Hajuherneessä harmittaa kun aina siihen iskee joku härmä ym.

  • Minulla ei sitten lopultakaan kukkinut, koska tuskin kelloköynnös nyt enää alkaa nuppuja vääntämään, kun ei ole ainuttakaan näkyvissä.


 • kestääkö kelloköynnös paahdetta?
  meidän piha on toooooooosi paahteinen, sikäli kun lämmin kesä tulee. ajattelin näkösuojaksi kelloköynnöstä, mut mitäkä se tykkää jatkuvasta auringonpaisteesta? mitään suojaa ei ole, muuta kuin se ritilä mitä vasten köynnös tulis.

  menen tänään ostamaan siemeniä ja yritän, mutta jos jollakulla olis kokemusta asiasta..?

 • Kyllä kestää, osta pois.

 • no otinpa ja ostinpa :D

  vaan kuinkas ollakaan. pussissa luki että kannattaa liottaa pari tuntia. no, minähän liotin, 16 tuntia :D unohtui vesiastiaan yöksi, ja aamulla hätäpäissäni ne tökin multaan. kamalan liman ne oli yön aikana kehittäneet :D

  toivottavasti ei mennyt mönkään yritelmä, parin viikon päästä näjemme liotinko liikoo ;D

  • Erittäin epätodennäköistä, että ne pitkästä liottamisesta olisivat pahemmin suuttuneet. Luulenpa, että se pari tuntia on minimi. Kyllä ne varmaan itävät ihan iloisesti!

   Muistaakseni kelloköynnöksen voi talvettaa pakkasettomassa paikassa, mieluiten viileässä tai vaikka kellarissa daalian juurakoiden tapaan. Ja huonekasvinakin sen pitäisi talven yli selvitä, vaikka olosuhteet ihmisten kodeissa talvisin eivät vastaakaan minkään kasvin ihanteellisia olosuhteita.


 • hienot taimet on jo mulla!

  ihmettelenpä tässä vain, että mistä löydän tilat kukkasille, kun noin innostuivat kasvamaan ;D sitä tulee aina vähän liikaa noita siemeniä tökittyä, jos eivät henkeänsä heitä ennen kesää, niin lie meillä pian viidakko sisällä :)

  koulimaan tarttis alkaa, meinaa purkit jäädä pieneksi!

  • Vaihda pikkusen isompaan purkkiin aina kun juuret alkaa ängetä pohjasta läpi. Jos meinaat kesän kasvatella purkissa, niin istuta siihen ja korkea tuki, saat kukkimaan aiemmin.
   Mikäli alkavat venyä taivaisiin asti, niin niitä voi leikellä mielin määrin, eivät tykkää huonoa.
   Ite en ole koskaan koulinut kelloköynnöksiä, vaan kylvänyt 3 siementä samaan purkkiin ja antanut olla vaikka oisivat itäneet kaikki:)


 • Minulla alkoi tänä vuonna kukkia kelloköynnös vko 42! Eli syyslomaviikolla. Että semmonen kaveri...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  165
  6831
 2. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  76
  3386
 3. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  174
  3276
 4. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  162
  1593
 5. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  32
  580