Tutkimus: Kalsiumtabletit lisäävät sydänkohtauksia

kalsium...

16

2997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vuosimalli 51

      Hyvä että kirjoitetaan tällä palstalla näitä, itse en ole huomannut tuota tutkimusta. Olenkin pohtinut että pitäisi vähentää yhteen päivässä tuo Calsipos tapletti. Osteoporoosi on siirtynyt muotoon osteopenia ja jos saisi ruokavaliolla pidettyä sen aisoissa. Muu osteoporoosilääkitys jo lopetettiin lääkärin suosituksesta.

      • 50µg

        Sun pitää syödä D-vitamiinia EI kalkkia.


    • ams . . .

      D-vitamiini aiheuttaa myös sydänkohtauksia. Itse kokeilin D-tippoja D3, mutta ei tunnut sopivan, sillä alkoi rintakivut.

      Suonensisäisesti on saatavissa osteoporoosia sairastaville lääke PROLIA 60 mg ja pistos 6 kuukauden välein. Onko kenelläkään kokemusta tuosta lääkkeestä, sillä siihenkin liittyy sivuoireita, joita pelkään. Prolia on todennäköisesti halvempi kuin kerran vuodessa annettava injektio.

      • terveyttä

        Ota aurinkoa.

        Syö kalaa.

        Syö kalanmaksaöljyä.

        Syö D-vitamiinia, jossa ei ole mitään lisäaineita.

        D-vitamiinin ei pitäisi vaikuttaa sydämmeen mitenkään. Lihaksiin vaikuttaa. Kysyhän lääkäriltä, missä on häikkää.


    • ams . . .

      Olen migreeniä sairastava, enkä siedä aurinkoa.

      Kalasta saan huonon olon ja tuoksukin tekee pahaaoloa.

      En siedä öljyjä, sillä olen sappileikattu.

      Olen jatkanut D3 tippojen ottoa 3 2 tippaa päivässä, mutta tuntuu kuin sairastaisin sydämen vajaatoimintaa ja tintakipu lisääntyy.

      Pääkipua aihettaa tavalliset särkylääkkeetkin, joten pelkään kaikkien verisuonia laajentavia lääkkeitä.

      Harkitsen erikoislääkärin vastaanottoa Helsinkiin osteoporoosini takia.

    • d-vitamiinia

      Kansallinen ihosyövän ehkäisyneuvosto (NCSCP) kehottaa ihmisiä pysymään poissa auringonvalosta keinolla millä hyvänsä, sillä heidän mukaansa auringon tuottama UV-säteily on vaarallista ja siten ihon altistaminen auringonvalolle ei ole suotavaa missään olosuhteissa. NCSCP ehdottaakin auringon sijasta ottamaan D-vitamiinia suoraan purkista, 600 IU:ta (15µg) päivässä olisi kuulemma riittävä määrä. Kyseinen suositus on kuitenkin lähinnä surkea vitsi, sillä hiljattain tehdyssä tutkimuksessa osoitettiin keskiverto aikuisen tarvitsevan vähintään 8,000 IU:ta (200µg) per päivä saadakseen tarvittavan suojan vakavia tauteja vastaan.


      NCSCP:n jorinoilla ei siis ole minkäänlaista tieteellistä pohjaa, vaan niiden tarkoitus on ainoastaan lisätä rahavirtausta syöpäteollisuuden suuntaan. Yhtälö on helppo: Mitä vähemmän ihmiset oleilevat auringossa, sitä enemmän sairauksia eli rahaa Big Pharmalle.


      Lääketeollisuus onkin täydellinen esimerkki siitä, miten toistuvilla fraaseilla ja ytimekkäällä pelottelulla saadaan aivopestyä koko läntinen pallonpuolisko minkä tahansa luonnollisen asian vastustajiksi. Tänään aurinko, huomenna vesi? Hengittämisen rajoittaminenhan on jo vanha juttu ja Al Goren heiniä.

      http://www.iskuryhma.com/2011/03/syopateollisuus-haluaa-itselleen-lisaa.html

    • tunneomaveresi

      Jos jollakin on hyperkalsemia, eli liikaa kalsiumia veressä, niin voi tulla osteoporoosi ym. Minulla oli jo 2008 osteopenia, ja vasta viime aikoina on alettu mitata verestä kalsiumia ja lisäkilpirauhashormonia. Nehän ovat nyt olleet toistuvasti koholla, ja se merkitsee kalsiumin siirtymistä luista vereen ja pissassa pois.

      Jos hyperkalseeminen ihminen syö runsaasti kalkkia ja hyvin paljon D-vitamiinia, niin voi tulla vaarallinen liikakalkkisuus vereen. Joten runsaasti ei saa syödä D-vitamiinia ja kalkkia, jos ei ole varma, että veressä ei ole hyperkalsemiaa (esim. lisäkilpirauhasen liikatoiminnan yhteydessä). Minä lopetin kalkki-D-vitamiinitablettien oton v. 2009, kun niistä tuli oireita. D-vitamiinia syön nykyään kylläkin 50 miokrogrammaa päivässä..

    • EI KALKKIA

      Kalkkia EI saa syödä purkista.

    • tunneomaveresi

      Nyt on endokrinologi sanonut minulle, että minulla on D-vitamiinin puute. Kuinka paljon sitä D-vitamiinia pitää syödä, etteivät veren kalkki ja lisäkilpirauhashormoni nouse? Lisäkilpirauhashormonihan ottaa sitä kalkkia luusta vereen. 50 mikrogrammaa on ehkä minulle liian pieni D-vitamiiniannos.

      Missä vaiheessa sitten D-vitamiinia on liikaa, eli PTH ja kalkin irtoaminen luusta vereen (hyperkalsemia) vähenevät? Talvella söin väliin 75 mikrogrammaakin D-vitamiinia.

    • tunneomaveresi

      Olen aika ymmällä, kun täällä lääkärien käsitykset ja parathyroid.com -käsitykset eroavat aika lailla. Mikä on totuus kalsiumaineenvaihdunnasta?

      http://parathyroid.com/
      Tämän mukaan matala D-vitamiini ei voi aiheuttaa korkeaa kalsiumpitoisuutta veressä.

      • ***^^

        Ymmällä olen minäkin. Minula veren kalsium on juuri ja juuri viitteissä, on ollut allekin. Vuorokausivirtsassa 9,8 ja viite 1,3 - 5,5. Sairastan osteoporoosia ja lääkärien mielestä minun pitää jatkaa kalsiumin syöntiä purkista, vaikka ohjeessa sanotaan, ettei saa syödä jos on kohonnut kalsium veressä tai virtsassa.
        D-vitamiini on vaihdellut 82 ja 130 välillä.


    • vinkkejä????

      Jos kalsiumia ei saa syödä purkista, niin mistä sitä parhaiten sitten saisi? Minulla on kaikki maitotaloustuotteet aj esim. kokojyväleivät ym. rajoitettu lähes minimiinsä (fosforin ja proteiinin rajoittamisen vuoksi).

    • terveyttä

      ruuasta ja vaikka mistä ruuasta

      kato finelistä

    • _ d _

      "Kalsiumitabletit kaksinkertaistavat sydänkohtauksen riskin"

      "Laajaan aineistoon perustuvan saksalaistutkimuksen mukaan purkista otettu kalsium voi olla sydämelle kohtalokasta, The Guardian kertoo."

      "Tutkimuksen aineistona oli 23 980 saksalaista 35 - 64-vuotiasta miestä ja naista, jotka osallistuivat eurooppalaiseen syöpä- ja ravintotutkimukseen (European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition, EPIC) vuosina 1994 - 98."

      "Tutkijat selvittivät, miten osallistujien terveydentila oli kehittynyt 11 vuotta tutkimukseen osallistumisen jälkeen. Näiden vuosien kuluessa 354 tutkituista oli saanut sydänkohtauksen ja 260 aivoinfraktin. Näihin liittyviä kuolemantapauksia oli 267."

      "Riski vielä suurempi, jos kalsiumia ei saa lainkaan ruoasta"

      Ohessa koko artikkeli:

      http://www.tekniikkatalous.fi/innovaatiot/tiede/kalsiumitabletit kaksinkertaistavat sydankohtauksen riskin/a811058

      - - >

      "Calcium supplements 'double risk of heart attack', study finds"

      "Doctors dispute results but advise people not to take supplements unless required for medical condition"

      http://www.guardian.co.uk/society/2012/may/24/calcium-supplements-heart-risk

      .

    • .

      Suosituksia pienempi veren D-vitamiinipitoisuus saattaa altistaa aivoinfarktin kehittymiselle, tuore yhdysvaltalaistutkimus osoittaa. Tätä ennen D-vitamiinin vähyys on yhdistetty mm. sydän- ja verisuonitautien riskiin, mutta aivoinfarkteja ja muita aivohalvauksia koskevat tulokset ovat olleet epäselviä.

      Tutkimuksessa riski sairastua aivoinfarktiin oli suurentunut naisilla, joiden veren D-vitamiinipitoisuus oli keskimäärin 35 nmol/l, kun vertailukohtana olivat naiset, joiden pitoisuudet olivat keskimäärin 77 nmol/l. Suomessa normaaliarvona pidetään noin 40–80 nmol/l:n pitoisuuksia, joka on aivan liian alhainen.

      Yhteydet havaittiin mittaamalla veren D-vitamiinipitoisuudet vajaalta viideltäsadalta keskimäärin 60-vuotiaalta aivoinfarktiin sairastuneelta naiselta. Heitä verrattiin yhtä moneen terveeseen ikätoveriin. Sama tulos tuli aikaisempien tutkimusten tuloksia yhdistelleessä meta-analyysissä, joka perustui 1 200 aivohalvauspotilaan tietoihin kuudesta eri tutkimuksesta.

      Uutispalvelu Duodecim


      ""Mitä vähemmän seerumissa on D-vitamiinia, sitä jäykemmät ovat valtimot, osoittaa uusi suuri kansainvälinen tutkimus. Yhdysvaltain terveysviraston rahoittamaan tutkimukseen osallistui yli 1200 terveen kirjoissa olevaa noin 70-vuotiasta henkilöä. Tulokset puoltavat D-vitamiinin käyttöä sydän- ja verisuonitautien ehkäisyssä ja hoidossa.""
      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=news&id=2362


      """ Kööpenhaminan yliopistosairaala mittasi yli 10 000 naisen ja miehen seerumin D-vitamiinin pitoisuuden (S-D-25) ja seurasi heitä 29 vuotta. Sinä aikana kuoli 6747 henkilöä ja 3100 sairastui sepelvaltimotautiin ja 1635 sydäninfarktiin. Sairastuneiden ja kuolleiden S-D-25 oli pienempi kuin terveinä säilyneiden. Tulokset puoltavat viranomaissuositusta runsaampaa D-vitamiinin käyttöä ruoan lisänä. S-D-25:n viitearvo on 75–150 ja turvaraja 400 nmol/l. EU nosti äsken D-vitamiinin päiväannoksen rajan 100 mikrogrammaan (µg).

      Tutkimusta johti tohtori Peter Brøndum-Jacobsen, ja aineistona oli 10 170 tavallista tanskalaista naista ja miestä, jotka eivät käyttäneet D-vitamiinilla rikastettuja elintarvikkeita. Tutkitut osallistuivat Copenhagen City Heart Studyyn. Seerumin D-vitamiinin pitoisuudet (S-D-25) mitattiin ja luokiteltiin neljään ryhmään pienistä suuriin. Alimman neljänneksen lukemat korreloivat sepelvaltimotaudin, sydäninfarktien ja ennenaikaisen kuoleman riskiin. Alimpien arvojen ryhmässä (

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1686
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1401
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1096
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      859
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      190
      748
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      93
      727
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe