uudiskohteen varausmaksu

yritetäänkö kusettaa

Olemme ostamassa rakenteilla olevaa rivariasuntoa ja siitä pitää maksaa 3000€ varausmaksu. Itse kauppakirjat kirjoitetaan vasta asunnon valmistuttua ja loput kauppahinnasta maksetaan silloin.

Nyt ihmettelenkin, onko ihan yleinen käytäntö, ettei tässä vaiheessa kirjoiteta nimiä mihinkään sopimuksiin? (Tyyliin että ostaja on ostamassa asuntoa x hinnalla y. Kauppasumma maksetaan joulukuussa asunnon valmistuttua...) opkk:n välittäjä vaan sanoi että tällä hetkellä meille jää kuitti varausmaksun maksamisesta kun kysyin että saammeko jotain "mustaa valkoisella" tästä.
Mitäs jos sitten joulukuussa kun asunto olisi valmis ja laitettu meidän valitsemin kaakelein, kiintokalustein ym. ja välittäjä ja myyjä sanoisikin että ai niin, hinta pompsahtikin muutamalla tonnilla, ota tai jätä? Onko kenellekään käynyt näin?
Se on tietysti eri asia, jos haluaa poiketa rakentajan tarjoamista sisustusvaihtoehdoista ja se varmasti voi nostaa hintaa, mutta jos tyytyy ihan niihin perussysteemeihin..

Itseä vaan epäilyttää, kun välittäjä yritti jo tässä vaiheessa vedättää meitä neljällä tonnilla niin kun nyt ei saanut vedätettyä niin voiko sitten myöhemmin nostaa hintaa kun olis kaupantekohetki?

4

2267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turha hoppu

      Kaippa se hinta voi joustaa ylöspäin jos tulee nopeammin valmiiksi (urakka) tai muutoin raaka-aine kustannukse. Myyjältä hyvä veto. Itse en moiseen olisi mennyt koska uusia saa 3 kuukautta valmistumisen jälkeen poimia pikku alennuksilla kun ovat tyhjinä myyjän käsissä

    • ImYourMama

      mutta itse en ole ostanut kuin yhden uudiskohteen. Silloin asioin suoraan talon rakentavan liikkeen kanssa ja homma meni näin:
      1. Sovittiin hinta, tehtiin paperit ja maksoin varausmaksun
      2. Työt alkoi ja maksoin jotain prosentteja myyntihinnasta
      3. Vaiheittain töiden edistyessä piti maksella prosentteja. Ennen kuin avaimet sai asuntoon, niin piti olla 100% myyntihinta maksettuna

      • Pari talo vantaalta

        Minäkin olen katsellut yhtä paritaloa jossa nyt maksetaan 4% varausmaksu ja loput kohteesta maksetaan kun kohde on valmis eli ensi elokuussa. Jos päätän peruuttaa kaupan ennen elokuuta tuon varausmaksun saa takaisin kokonaisuudessaan. Voiko tällainen kauppa olla edes mahdollista? Olemme tänään menossa tarkempaan esittelyyn ja siellä ajattelin kysäistä tarkemmin sopparista. Siis kai nyt kohteesta tehdään joku alustava ostosopimus jossa tosiaan määritellään tuo hinta mahdolliset muutostöiden hinta. Ettei käy niin että hinta on elokuussa joku ihan muu tai vokoi rakennuttaja perua kaupan ilman mitään syytä ja olemme ilman kotia elokuussa?


    • HaaveilijaN86

      No meidän varaama uudiskohde on sellainen (myös OPKK:lla...) että myyntihinta kokonaisuudessaan varaushetkellä ja yhtiölaina (loppu velattomasta hinnasta) muuttohetkellä.

      Meillä on vanha asunto myymättä ja ehto lainansaannille on että vanha laina on maksettu. Koska meillä on näin emmekä saa rahaa vielä, välittäjä sopi rakennuttajan kanssa että maksamme 5 000 € nyt ja loput muuttohetkellä. Sinänsä ei ongelma koska lainalupaus 100% kohteen hinnasta eli vaikka kävisi hassusti ja joutuisi luopumaan hätätilanteesta vanhasta asunnosta vanhat velat pois hinnalla, niin saamme tuon kohteen vielä (eri asia käykö näin ja kuinka kannattavaa olisi, ei siitä sen enempää)

      Minusta jos kohteessa ilmoitetaan velaton myyntihinta niin sen on oltava se muuttohetkelläkin, kun ei ole muuta mainittu. Pitääpä varmistaa välittäjältä vielä ennenkuin kaupat tekee... enemmänkin olen kiinnostunut onko rakennuttaja velvollinen korvauksiin, jos kohde ei valmistu ajoissa. Kiva kun sovit ostajan kanssa vanhan asunnon tyhjenemisestä ja jäät pariksi viikkoa "tyhjän päälle" . Tollasen ajan takia ei viitsi vuokratakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2509
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2214
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      199
      2212
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1732
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe