Elokuu São Miguelilla

Elokuu on Azoreilla vuoden lämpimin kuukausi. Ponta Delgadassa mitattujen Maksimipäivälämpötilojen keskiarvo on runsaat 25 C, vastaava yön minimi yli 18 C. Kun ilman suhteellinen kosteus liikkuu lukemissa 70-90 %, ilma tuntuu lämpimämmältä kuin astelukujen perusteella voisi olettaa.

Meriveden lämpötila on kohonnut 23 C:een, mikä on Portugalin korkein lukema tällä hetkellä.

Elokuun keskimääräinen sademäärä Ponta Delgadassa on noin 38 mm, sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) on keskimäärin 11.

Alkukesä Ponta Delgadassa on ollut aurinkoinen ja niukkasateinen. Azoreilla saattaa kuitenkin korkeapaineenkin vallitessa tulla muutama heikko sadekuuro, mikä johtuu ilman matalasta paineesta suurissa korkeuksissa (depressão em altitude). Samasta syystä taivas voi korkeapaineesta huolimatta myös pilveillä osan päivää.

Elokuu ei Azoreilla enteile syksyä eikä sitä tee vielä syyskuukaan, joka on vuoden toiseksi lämpimin. Syyskuussa sademäärät lisääntyvät, mutta vettä ei keskimäärin suinkaan tule kuin ”aisaa”, kuten jotkut matkailijat ovat joskus väittäneet.

Hortensioiden kukinnasta voi nauttia vielä syyskuun puolella etenkin varjoisilla paikoilla. Koulujen alkaessa (13.9.) puhkeavat teiden varsilla kukkaan Amaryllis Belladonnat. Parhaimmassa kukkaloistossa tällä hetkellä on Himalajalta peräisin oleva valloittajakasvi vale- tai tuoksuinkivääri, joka aluskasvillisuutena on vallannut alaa monilta kotiperäisiltä lajeilta. Valeinkiväärin (juuri on kuin inkiväärin juuri, mutta se ei tuoksu eikä maistu inkivääriltä) kiiltävät lehdet ja komeat keltaiset kukinnot koristavat teiden varsia mm. Furnasissa.

Omakotialueilla on nyt loistavat heleät eriväriset bougainvilleat. Vaaleanpunaisten ja valkoisten oleanterien kukinta jatkuu.

Valoisan ajan lyhentyessä kasvu hieman hidastuu. Elokuun loppupuolella aurinko Ponta Delgadan horisontissa nousee noin vartin yli seitsemän ja laskee hieman yli ilta puoli yhdeksän.

São Franciscon aukiolla (Praça 5 de Outubro) jatkuu kesäiltojen ohjelma (Noites de Verão) keskiviikkoillasta sunnuntai-iltaan. Kentän esiintymislavalla on konsertteja ja kenttää reunustavista kioskeista ka kojuista myydään juomia, pientä syötävää sekä käsitöitä

Ponta Delgadan kaupungintalon aukiolla (Largo do Município) pidetään perättäisinä keskiviikkoina neljän paikallisen taiteilijan konserttisarja (Noites de Prestígio), jonka aloittaa veteraaniartisti Zeca Medeirosin esiintyminen 4.8. klo 22.00. Viikkoa myöhemmin on vuorossa Banda Nossa Senhora da Luz, jolta on luvassa eri musiikkityylejä. Keskiviikkona 18.8. lavalle nousee perinteisen portugalilaisen musiikin taitaja Cantares d’outroura. Sarjan päättää yhtye nimeltä Connection 25.8. Nämä konsertit ovat maksuttomia, samoin yllämainitut kesäiltojen tapahtumat Campo de São Franciscoksen aukiolla.

Portas do Marin satamakeskuksen runsaasta ohjelmatarjonnasta mainittakoon sarja Tansseja maailmalta (Danças do Mundo), jonka puitteissa esiintyy neljä ulkomaista tanssi- ja musiikkiryhmää. Nämä konsertit alkavat klo 22.00, mikä, samoin kuin klo 21.30, on suosittu iltatapahtumien aloitusaika Portugalissa. Sarjan aloittaa meksikolainen Ballet Folclorico Orizaba 4.8. Pari päivää myöhemmin perjantaina 6.8. on vuorossa Idaho Rocky Mountain Express. Sunnuntaina 15.8. lavalle nousee kroatialainen Zagrebacki Folklorni Ansanmbl. Sarjan päättää 16.8. Ballet Folklorico Bellos Atardeceres Puroto Ricosta. Lippuja näihin esityksiin (1,00 – 2,5 e) myydään Portas do Marin satamakeskuksessa sijaitsevassa liikkeessä Loja dos Açores.

Kuun puoleenväliin (15.8,) osuu katolisissa maissa yleinen juhlapäivä, jota vietetään Neitsyt Marian taivaaseen ottamisen muistoksi (Assunção de Nossa Senhora). Água de Paussa vietetään silloin seudun suojeluspyhimyksen (Nossa Senhora dos Anjos) juhlaa, jota etenkin Calourassa majoittuvilla on erinomainen tilaisuus seurata. Juhliin kuuluu näyttävä kulkue, jossa kannetaan Neitsyt Marian patsasta, ja kauniisti valoilla koristeltu kirkko.

Santa Marian saarella järjestetään 26. kerran Praia Formosan ranta-alueella musiikkitapahtuma Maré de Agosto (19.-22.8.). Ponta Delgadasta on laiva- ja lentoyhteys Vila do Portoon.

Calourassa ja Bahia Palacessa yöpyvillä on lyhyt matka Vila Franca do Campoon, jossa elokuussa on useita juhlatapahtumia, kuten Semana Cultural da Freguesia de São Miguel (kulttuuriviikko) 2.-6.8, Semana do Emigrante (azorilaisten siirtolaisten viikko) 18.-23.8 sekä uskonnollinen juhla Festa do Senhor Bom Jesus da Pedra (hyvän Jeesuksen juhla) 25.-29.8. Suurin osa näiden kuten muidenkin juhlien ohjelmasta on ajoitettu iltaan, suomalaisen aikakäsityksen mukaan jopa iltayöhön. Matkailijan on kätevintä turvautua taksiin, jonka käyttö on edullista. Menomatkan taksin kanssa voi sopia paluukyydistä. Tapahtumista kerrotaan tarkemmin kotisivuillani osastossa ”Azoreilla tapahtuu”. Lisätietoja saa kirjoittajalta.

0

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        152
        6409
      2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        34
        3868
      3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        25
        1995
      4. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        18
        1959
      5. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        27
        1799
      6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        77
        1646
      7. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        17
        1553
      8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

        Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        27
        1498
      9. Haluisin suudella ja huokailla

        ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
        Ikävä
        18
        1488
      10. Miksi näin?

        Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
        Maailman menoa
        35
        1380
      Aihe