Flexi-hihnat

Ärripulina

Haluaisin vaan ihan yleisesti kysyä että mitä mieltä ihmiset ovat flexeistä?
Minun mielestäni ne ovat ihan okei pikkukoirilla joilla vetäminen ei sinällään ole ongelma ja osaa kulkea nätisti mukana.

14

2788

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ..............

      Mutta vasta sen jälkeen koira ylenee flexiluokkaan, kun sujuu kaikki perustottikset hyvin ja vahvasti. Eli, kun koira eri tarvitse pakotteita, ja lenkkeily ja ohituksetkin sujuvat vain sanallisella ohjauksella. Siihen asti on kunnon hihna käytössä.

      Mielestäni tämä ei katso koiran kokoa, vaan sama käytäntö on ollut pienellä ja isommilla koirilla.

    • seurakoirallinen

      Yleinen käsitys ja käytäntö näyttää olevan, että flexissä oleva koira saa juoksennella ikään kuin "vapaana", vailla kontrollia.

      Itse käytän lähes yksinomaan flexiä, koska liikun alueella, missä on vähän liikennettä ja jalankulkijoita. Kuitenkin esim. auton tai pyöräilijän tullessa tai kun lähestyn lapsia, toisia koiria tms, otan koiran lähemmäksi, enkä anna sen juosta metrien päässä itsestäni, jolloin en pysty kontrolloimaan sen liikkeitä.

      Kyllä flexilläkin saa koiraa ohjattua, kunhan on itse koko ajan tarkkana ja seuraa ympäristöään. Saahan flexin säädettyä lyhyelle tarpeen mukaan. Ei flexissä oleva koira ole automaattisesti koira, jonka annetaan tempoilla paikasta toiseen holtittomasti. Ei flexissä oleva (pikku)koirakaan ole välttämättä koira, jonka annetaan mennä räkyttämään toisen koiran eteen (tällaista tässäkin keskustelussa on usein moitittu ja ihan aiheestakin).

      Oma koirani esimerkiksi hyvin nopeasti oivalsi, että flexin naksahdus-ääni merkitsee sitä, että haluan sen pysähtyvän niin, että ehdin sen rinnalle yhdessä "varomaan" ohittavaa autoa. Vauhko taidan olla, mutta haluan kaikissa ohitustilanteissa "olla ajan tasalla" ja mahdollisimman lähellä koiraani, ettei vain mitään vahinkoa (puolin tai toisin) pääse tapahtumaan. Koira tottelee minua, mutta se on vain eläin ja minun velvollisuuteni on varmistaa, ettei vahinkoja satu niissäkään tilanteissa, jolloin koira mahdollisesti ei ole kuullut neuvojani tai sille tulisi jokin tilapäinen "tottelemattomuushäiriö"; eläin on eläin, eikä koskaan voi olla varma...

      Mutta kaiken kaikkiaan; kannattaa hankkia flexin ohelle myös "normaali" talutushihna. Sillekin on käyttönsä ja tilanteessa. Eli talutin tilanteen mukaan... ja taluttajan mukaan; lapselle aina ehdottomasti normitalutin (flexin käyttö vaatii opettelua ja erilaista tarkkaavaisuutta kun normihihna).

      • muori58

        Koko fleksiä ei olisi edes tarvinnut keksiäkkään !


      • Koiruuksiako
        muori58 kirjoitti:

        Koko fleksiä ei olisi edes tarvinnut keksiäkkään !

        Harva osaa fleksin kanssa kulkea.Ihmiset nykivät koiriansa pyörän/mopon alta ja ärisevät koiralle vaikka vika oln ihmisessä joka päästää fleksin pitkäksi.Ja ihmetellään miksi koira vetää,HALOO!Koira vetää kun sen annetaan vetää...ja ei pikkukoirat sen paremmin taitamattoman ihmisen fleksissä kulje,veto ei vain tunnu niin suurelta..Että näin.


      • toinen muori 58

        meilläkin toimii fleksi tosi hyvin ja olenkin edellisen kirjoittajan kanssa samaa mieltä että osaavissa käsissä fleksi on todella paras ratkaisu lenkittäessä koiria, saavat aina sopivan paikan tullen hieman enemmän sitä "vapautta" itselleen ja enemmän liikuntaa. Sen lisäksi toinen koiramme ei edes kaki minnekään tien varteen vaan menee mahdollisimman kauas pusikkoon ja ei kiitos minä en sinne mukana rämmi. Fleksi auttaa tähänkin ongelmaan todella hyvin. Meillä ainakin fleksi toimii kaikkein parhaiten ja todellakin sen saa säädettyä sellaiseen mittaan mitä kulloinkin tarvitaan. Tien yli mentäessä molemmat koirat kävelee rinnalla ja joskus muulloinkin tarpeen vaatiessa. Kuten autoa ajaessa on ennakointi parasta myöskin tässä fleksin käytössä ja mihinkään puhelimeen ei koirien kanssa ulkoillessa kuulukaan keskittyä juoruilemaan kuten usein täälläkin näkee toimittavan, saattaa se koira olla vaikka auton alla hyvin äkkiä ellei keskity oleelliseen.


      • hiukan ihmetellen...
        Koiruuksiako kirjoitti:

        Harva osaa fleksin kanssa kulkea.Ihmiset nykivät koiriansa pyörän/mopon alta ja ärisevät koiralle vaikka vika oln ihmisessä joka päästää fleksin pitkäksi.Ja ihmetellään miksi koira vetää,HALOO!Koira vetää kun sen annetaan vetää...ja ei pikkukoirat sen paremmin taitamattoman ihmisen fleksissä kulje,veto ei vain tunnu niin suurelta..Että näin.

        Koira ei ole tyhmä, ja flexiä ei kai kukaan ota käyttöön sen vuoksi, että koira vetää liikaa tavallisessa hihnassa. Eihän noi flexit edes kestä niitä. Mutta koira kyllä oppii kulkemaan sellaisella etäisyydellä, että se ei nyi, esim. minun koirani ei koskaan mene niin pitkälle, että kun kävellessäni käteni heiluvat, niin joka heilauksella sen nykäisi koiraa :) Tiedän myöskin taakseni katsomatta, millä kohdin koira on tulossa, ja mihin se suuntaa, pysähtyikö se vai saavuttaako se minua jne... Niitä koiria ei tartte niiden pyörien ja mopojen alta nykiä, kun ne tietävät paikkansa kulkea. Muuten taitavat koirani tietää sen paremmin kun liian moni mopoilija ja pyöräilijä :) Kävelijöistä puhumattakaan. Mutta on erittäin helppo sääntö myös koirille, että koiramme väistävät aina, meillä kun on lenkkimatkoilla noita ojia, minne väistää. Samoin metsässä, ja kotona. Voi kuulostaa simputukselta, mutta ei koirat siitä kärsi, että on selkeät säännöt. Ja kun tuhansia kertoja toistetaan joku juttu (esim. vastaantulija, koira vierelle) Niin se muuttuu automaattisesti koirallekin ihan osaksi arkea.


        Hihnanlaatu ei poista mitään ongelmaa, eikä myöskään niitä aiheuta. Nämä ovat yksinkertaisesti vaan koulutus- ja tottumuskysymyksiä. Itse olen aivan liian laiska siihen, että sallisin koirilla huonoja tapoja. Kyllä se lenkki muuttuu painajaismaiseksi, eikä ainakaan rentouta, jos jatkuvasti joutuu koiraa vahtimaan ja opastamaan. Mutta kun koiralla on perusasiat hyppysessään, niin samalla lenkillä voi olla mukana vaikka perheen kaikki koirat samaan aikaan. Ja kaikki sujuu hyvin.


    • NAHKAA!

      No, jotkut on mieltä, että flexi on siitä huono, että se koko ajan, IHAN koko ajan jousella kiskoo narua kireäksi, ja koira tuntee sen vedon jatkuvasti kurkkunsa ympärillä. Ei paljoa, mutta tarpeeksi - kaula on kuitenkin herkkää aluetta.

      Itse ajattelen, että koiran on todellakin osattava kulkea vetämättä ja muutenkin kulkea asiallisesti sekä tulla kutsuttaessa vierelle, ennen kuin siirrytään flexiin. JA ehdottomasti osattava kiertää este oikein! Muuten omistaja joutuu ties mihin ojaan ja nokkospuskaan selvittelemään narua vähän väliä. Moni ostaa kelataluttimen koiranpennulle heti, ja pennun voi olla vaikea mieltää sitä, kuinka pitkälle se voi mennä ja kenen kanssa se ylipäätään kulkee... tulee helposti vetäviä koiria sillä systeemillä.

      Meillä on koiraa opetettu nyt kahdeksan kuukautta nahkahihnalla, ja se tuntuu niin hyvältä, että en halua flexiä ostaakaan!

      • suuri koira

        Osta vaan fleksi. Mutta koiralle myös valjaat.
        Minulla ei ole koiralle edes pantaa olemassakaan. Panta on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön,
        koska se rasittaa koiran niskaa ja kaulaa.


      • Ja jos
        suuri koira kirjoitti:

        Osta vaan fleksi. Mutta koiralle myös valjaat.
        Minulla ei ole koiralle edes pantaa olemassakaan. Panta on tarkoitettu vain tilapäiseen käyttöön,
        koska se rasittaa koiran niskaa ja kaulaa.

        kuitenkin päädyt pantaan, kannattaa ostaa sellainen puolikiristävä malli. Jos koira on pitkä- tai keskipitkäkarvainen, niin osta sellainen kapea malli, jossa on nailonia ja kiristävänä osana metalliketju.
        Vältä leveitä malleja joissa on muovisolki, ja samoin vältä täyskiristäviä. Molemmista kärsii kaulan karvoitus, aivan kuten normipannallakin(jota ei yleensä edes tule irroitettua lenkkien välillä, jotkut eivät riisu edes yöksi).

        Puolikiristävän tärkein etu on sama kuin lasten housuvaipoissa, ne on helppo pukea ja riisua lenkille lähdettäessä ja palatessa. Valjaiden pukemista taas voisi verrata talvihaalarin pukemiseen vastahakoiselle lapselle.


    • gfdhfjf

      kunhan huomioidaan muu liikenne eli ei pyörätien vieressä pitkällä flexillä!!! vain siellä missä voi mennä pitkällä hihnalla eli poluilla, niityillä !! Tai sitten pidettävä lyhyellä. Meinasin kaatua pahasti kun iso koira ryntäsi flexillä pyöräni eteen pimeästä ja sain just pysäytettyä ennen kuin olisin flexin takia lentänyt ketoon..grrr.

      aina ei näe narua jos koira on pitkällä!! pitäkää mieluummin sitten irti niin kukaan ei aja naruun joka menee pyörätien halki!!

      • saku + seropi

        Itse EN suosi ollenkaan flexi-hihnaa. Ehkä just joillekkin pikkukoirille. Mutta EN isoille(saksanpaimenkoira tms..) Itselläni oli saksanpaimenkoirallani flexi-hihna ja se oli hirttyä pensaisiin,joten annoin sen hihnan pois.

        Tosin EHKÄ pikkukoirilla voi niitä käyttää,mutta EN suosittele isoille koirille.

        EN yleistä!! MUN mielipide!!


      • flexin puolustaja
        saku + seropi kirjoitti:

        Itse EN suosi ollenkaan flexi-hihnaa. Ehkä just joillekkin pikkukoirille. Mutta EN isoille(saksanpaimenkoira tms..) Itselläni oli saksanpaimenkoirallani flexi-hihna ja se oli hirttyä pensaisiin,joten annoin sen hihnan pois.

        Tosin EHKÄ pikkukoirilla voi niitä käyttää,mutta EN suosittele isoille koirille.

        EN yleistä!! MUN mielipide!!

        Mutta koiran pitää myöskin osata itsekin toimia flexissä, eli kiertää esteet ym. Koira, se isompikaan ei hirty yhtään mihinkään, jos asiaan on kiinnitetty huomiota. Meillä käytettiin molemmilla koirilla ennen, olivat tasaisia lenkkeilijöitä, ja toinen vuositolkulla vain ja ainoastaan flexie kanssa lenkkeilty. Samassa kädessä itselläni oli flexit, ja koirat opetettu myöskin siihen, että ne eivät siksakkailleet niitä nauhojakaan sekaisin. Eli, niillä oli vapautta nuuskutella ja touhuta, mutta olin opettanut aina tietyn järjestyksen, esim, jos toinen koira jäi taaksepäin, niin ohittaessamme meidät se meni aina samasta paikasta jne... Vaikea selittää, mutta todella vaivatonta. Se opettelu tosin vaati kyllä aika paljon aikaa ja toistoja, ja niinkuin aiemmin sanoin, ei koskaan koiraa siirretä flexiin ennen kuin on perusasiat hyvin hallussa. Nyt siis pentu kulkee tavan hihnassa, ja vanha flexissä.

        Hirttyyhän se koiran jälkiliinakin, jos sen käyttöä ei opettele, Tämä on ihan sama asia. Ei sillä, että itse väittäisin flexin olevan se ainoa oikea remmi, ei sinne päinkään. Mutta pidemmille lenkeille se on ihan ehdottoman hyvä. Kaupungissa ja muualla sitten se tavallinen talutin. Flexi ei ole mikään huono tuote, joka olisi saanut jäädä syntymättä. Se on mitä oivallisin lisäväline. Mutta sen käyttö pitää opiskella, niin koiran kuin omistajankin :)


      • luomuhurtta
        flexin puolustaja kirjoitti:

        Mutta koiran pitää myöskin osata itsekin toimia flexissä, eli kiertää esteet ym. Koira, se isompikaan ei hirty yhtään mihinkään, jos asiaan on kiinnitetty huomiota. Meillä käytettiin molemmilla koirilla ennen, olivat tasaisia lenkkeilijöitä, ja toinen vuositolkulla vain ja ainoastaan flexie kanssa lenkkeilty. Samassa kädessä itselläni oli flexit, ja koirat opetettu myöskin siihen, että ne eivät siksakkailleet niitä nauhojakaan sekaisin. Eli, niillä oli vapautta nuuskutella ja touhuta, mutta olin opettanut aina tietyn järjestyksen, esim, jos toinen koira jäi taaksepäin, niin ohittaessamme meidät se meni aina samasta paikasta jne... Vaikea selittää, mutta todella vaivatonta. Se opettelu tosin vaati kyllä aika paljon aikaa ja toistoja, ja niinkuin aiemmin sanoin, ei koskaan koiraa siirretä flexiin ennen kuin on perusasiat hyvin hallussa. Nyt siis pentu kulkee tavan hihnassa, ja vanha flexissä.

        Hirttyyhän se koiran jälkiliinakin, jos sen käyttöä ei opettele, Tämä on ihan sama asia. Ei sillä, että itse väittäisin flexin olevan se ainoa oikea remmi, ei sinne päinkään. Mutta pidemmille lenkeille se on ihan ehdottoman hyvä. Kaupungissa ja muualla sitten se tavallinen talutin. Flexi ei ole mikään huono tuote, joka olisi saanut jäädä syntymättä. Se on mitä oivallisin lisäväline. Mutta sen käyttö pitää opiskella, niin koiran kuin omistajankin :)

        koirallani on fleksi ja tukeva hihna. Flexiö käöytän hiljaisilla teillä, joissa vastaantulijoin on noin yksi lenkkiä kohden ja metsäpoluilla. Kaupungilla käveltäessä on aina tukeva hihna, ihan kaiken varalta vaikka remmi onkin löysällä sen 99 kertaa sadasta, mutta kun tulee se sadas, ja äkkitempaisu niin, ei fleksiä kaupunkiin, kun on paljon vökeä eikä tiedä, mitä nurkan takaa putkahtaa.


    • Anonyymi

      Me asutaan maalla, ja käytetään flexiä itälaikalla ilman mitään ongelmia. Koira ei hypi tien toiselta puolelta toiselle, vaan oppii aika nopeasti, että kävellään vain ja ainoastaan toisella puolella. Se ei myöskään vedä vaikka olisikin lyhyemmässä hihnassa, tai ei vedä ainakaan huomattavasti. Kyllä se aika nopeasti tajusi, ettei vetämällä saa aikaan mitään. Se vetää lujaa vain, kun haistaa jonkin eläimen tai näkee toisen koiran. Joten ei se flexi kauhea huono ole, ainakaan jos asuu maalla. Kaupungissa sitten eri juttu, kun koiran pitää olla vieressä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2663
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2440
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2081
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe