Kumbha mela-juhla?

minä taas

Olen ymmärtänyt että hindut joka 12:toista vuosi järjestää uskonnollisen juhlan. Tässä miljoonat pyhiinvaeltajat kaikkialta Intiasta saapuvat kylpemään pyhän Gangesvirran vedessä...mutta miksi?

5

377

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • mä vaa

   Kumbha mela on joka vuosi. Mutta joka 12:sta (HUOM kirjoitus - ei 12:toista, sillä luku 12 sisältää jo tuon toista-sanan) vuosi on isompi juhla. Viimeksi sellainen oli 2001, joten vasta 20013 on isompi Kumbha mela.

   Gangesissa kylvetään samasta syystä kuin miksi hindut ylipäätään pitävät Gangesia pyhänä jokena. Tiesitkö että vedellä on muisti? Tämä on fakta.

   Gangesin varrella on aina ollut monia pyhiä ihmisiä. Se kerää pyhimyksiä kuin kukka mehiläisiä. Himalajan juurella on pyhimyksille otollisia paikkoja.

   • meitsi

    On sitä maailmassa ihmeellisiä sanoja, jotka kuulostavat suomalaisen korvaan viisaalta. Sinne vaan pyhien joukkoon höyrähtämään.


   • Vesi

    Linkki tai kirjallisuuslähde josa selvitetään miksi veden muisti olisi fakta? Tiedemiehet eivät moisesta ole löytäneet jälkeäkään.


   • S

    Älyvanha ketju, mutta jos joku hakee oikeaa kielioppia... Joka kahdestoista vuosi Joka 12:s vuosi. (kahdeStoista)


  • Bhaga

   Gangesin vesi on sastrojen mukaan pyhää, koska joki sai alkunsa kun Krishnan Vamanaksi kutsuttu inkarnaatio potkaisi maailmankaikkeuden kuoreen aukon. Tästä halkeamasta tuli ulos pyhää vettä, joka virtasi maailmankaikkeuden ulkopuolella olevasta syiden valtamerestä. Vesi pyhittyi vielä entisestään kun se koski Sri Vamanadevan lotus-jalkoihin. Tämän takia kaikki hindut palvovat Gangesia ja kylpevät siinä.

   Ganges myös puhdistuu itsestään. Jokainen joka tahtoo testata asian voi napata jonkun suurkaupungin keskustasta pulloon Gangesin vettä ja tuoda sen Suomeen tutkittavaksi. Eräs tuttu teki näin ja VTT:n mukaan pullossa oli erinomaista juomavettä. Kumbha melan aika taas on erittäin hyväenteinen hetki kylpeä tietyssä kohtaa Gangesia. Sen takia sinne kokoontuu enemmän ihmisiä kuin mihinkään muuhun tilaisuuteen koko planeetalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2301
  2. Martina neljäs sija

   Eiköhän kaikki onnitella upeasta suorituksesta ,omassa sarjassa neljäs sija 💯hienoa Martina 🇫🇮👌💯
   Kotimaiset julkkisjuorut
   270
   2223
  3. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   119
   1971
  4. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1518
  5. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   80
   1144
  6. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   122
   858
  7. Hyvää yötä Hoo

   Naiselle. Rakastan sinua ❤️❤️❤️ Terv: vaikeatapaus
   Ikävä
   65
   770
  8. Voit oikeasti unohtaa minut

   nainen. Olen niin väsynyt ja aikaansaamaton. Ei minusta ole kuin uninalleksi korkeintaan töiden jälkeen. Enkä edes ole niin tuuheakarvainen kuin kaupa
   Ikävä
   46
   770
  9. Helsingin Sanomat harjoittaa kansalaistemme harhauttamista?

   Suomalainen media on lietsonut sotapelkoa meihin propagoivalla manipulaatiolla --- Helsingin Sanomat on merkittävä manipulaattori [Tämän vastinkirjoi
   Maailman menoa
   302
   744
  10. Mietin kuinka ihana oli olla vastarakastunut

   Tekeekö kaikki vasta rakastuneet sitä että laitetaan käsi toisen päälle ja vertaillaan niiden kokoja. Piirretään sydämiä selkään sormin. Arvaillaan mi
   Ikävä
   143
   697
  Aihe