Hei auttakaa mua ABJ- ja BJD nukke asioissa!

Tíuhti99

Eli luin "DEMI"- lehteä ja huomasin siinä artikkelin näistä ihanista hartsinukeista. Haluaisin hartsinuken ostaa, mutta yli 300 € on jo vähän liikaa. Mistä voisin saada, vaikka vähän käytetyn nuken korkeintaan 200 €
Ja mieluiten suomesta, nuken ei tärvitse olla "aito" jos piraattiversioita on olemassa. Jos sinulla on tiedossa joku paikka josta saa kokoamattomia, meikittömiä, ja muuten keskeneräisiä nukkeja? Kiitos kaikille jotka jaksavat minua auttaa!
[email protected]

6

1017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ystävällinen auttaja

      on niitä halvempiaki nukkeja alle 200€ mut ne on paljon pienenpiä ja niitä nukkeja ei saa suomesta paitsi käytettyjä nukkeja voi kai jostain ostaa mutta se ei tarkota että ne olis halvempia. joten kannattaa joko yrittää säästää isoja rahoja tai tyytyä kattelee kuvia.
      Ite oon 13.v ja säästän 270€ nukkeen joten kyllä säki uskoakseni pystyt siihen. (alle puoli vuotta ku oon säästäny niin rahaa on tullu 130€)

      niitä nukke firmoja on myös euroopassa jälleenmyyjinä että siellä ihan euroilla pelataan kuten:
      DollZone Spain,
      Villemo Art...
      mut kannattaa käydä kattoo tämmönen paikka ku "Hartsilapset" sieltä saa tietoa nuken ostamiseen ja huoltoon... sivusto on suomalainen joten minunkin laiset "ei englantia osaavat" voivat käydä siellä.
      no aika paljon tekstiä tuli joten eiköhän lopeteta.
      käy oikeesti kattoo toi hartsilapset juttu siellä neuvotaan kaikki BJD nukkeihin liittyvä!

    • Sivusta seurannut

      Sivusta tätä nukkeharrastusta seuranneena tekee mieli oikaista muutamia vallalle päässeitä käsityksiä, vaikka myöhäistä se taitaa olla. Harrastus sinänsä lienee hauska mutta kalliilta se kyllä vaikuttaa.

      - Ensinnäkin valmistusaine : Ne nuket ovat nimen omaan muovia eikä hartsia, polyuretaanimuovia kai yleensä. Hartsi on juoksevaa ainetta ja tarkoittaa alkuperäisimmässä merkityksessään havupuiden erittämää juoksevaa ainetta eli pihkaa. Kun opittiin valmistamaan polyestereitä, epokseja yms. alettiin niiden juoksevista muodoista käyttää nimitystä keinohartsi. Kun keinohartseja kovetetaan, saadaan erilaisia muoveja, epoksihartsista tulee epoksimuovia, polyuretaanihartsista polyuretaanimuovia jne. Tällä tavoin valmistettuja muoveja sanotaan kertamuoveiksi, koska niitä ei yleensä voi lämmittämällä muovata uuteen muotoon.

      - Toiseksi hinta, jota on perusteltu sillä että nuket ovat kalliita kun eivät ole muovia vaan hartsia. No, muoviahan ne ovat eikä se muovin raaka-aine kyllä kokonaan hintaa selitä. Esim Silcomin verkkokaupassa 2 kg luun väristä polyuretaanihartsia maksaa 44 euroa, kirkaat laadut ovat kalliimpia mutta niistä ei kaiketi nukkeja tehdäkään. Nukketehdas saanee isommissa erissä hartsinsa vielä paljon halvemmalla.

      Hauskoja hetkiä kuimminkin harrastuksen parissa!

    • nukettaja90

      Oikaistaanpa oikaisijaa...

      -BJD-nuket ovat hartsia, myrkyllistä muovia jonka hiomispölyjä yms. ei missään nimessä saa hengittää. Esim. barbit ovat polyuretaania. Eron huomaa heti nukkea käsitellessäkin. Nukkejen valmistusmateriaalia saa lämmittämällä taivutettua tietyissä määrin.

      -Hinta perustuu hartsin työstön vaikeuteen. BJD-nukkeja valmistavat yleisimmin perheyritykset, eivät tehtaat. Nuket valetaan yksitellen käsityönä, porataan käsityönä ja hiotaan käsityönä. Hartsi on herkkää ilmakuplien muodostumiselle, jonka vuoksi tuoton on katettava myös pilalle menneet kappaleet, myyntikappaleissa ei saa olla ilmakuplia.

      ____________________________________________________________
      Aloittajalle: BJD-harrastus on kiehtova, paljon antava harrastus.
      Nuket kuitenkin vievät aikaa ja rahaa. Oheismateriaalit maksavat paljon, eikä
      kuluilta voi välttyä. Jos tuntee 300€ olevan liian suuri raha harrastukseen, on parempi suunnata nukkeintonsa esim. barbien puoleen. :)

      • SivustaSeurannut

        Muutama oikaisu vielä ;)

        "-BJD-nuket ovat hartsia, myrkyllistä muovia"

        Nuket ovat muovia, joka valmistetaan hartsista. Hartsi on sellaista lientä, joka ei nuken muodossa pysy.


        "Esim. barbit ovat polyuretaania. Eron huomaa heti nukkea käsitellessäkin."

        Polyuretaanit ovat monimuotoinen muoviryhmä. Rautakaupasta saa esimerkiksi ostetuksi polyuretaania, joka pursotetaan kovettuvaksi vaahdoksi lämmöneristystarkoituksessa. Se kovettuu kosteuden vaikutuksesta. Samalla periaatteella toimivat monet polyuretaaniliimat. Ja sitten on kaksikomponenttisia polyuretaaneja moneen lähtöön.

        Nuket tietääkseni tehdään lähes aina nimen omaan polyuretaanista. Puhutaan kyllä myös "ranskalaisesta hartsista" mutta sitä nimitystä käytetään tavallisesti viuluhartsista eli kolofonista eikä siitä kyllä nukkeja tehdä. Tämä nukkeyhteyksissä virheellisesti käytetty nimitys "ranskalainen hartsi" tarkoittaa yhdenlaista polyuretaanimuovia.


    • BJDBJD
      • bjd loveri

        jos joku etsii vielä tietoa halvoista nukeista, niin bobobiella ja resinsoulilla pnä halvimmat nuket tällä hetkellä...mutta doll leavesillakin on halvanpuoleisia nukkeja ja niillä on ihanat meikit.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      126
      1615
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      99
      1181
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      200
      1066
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      985
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      861
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      803
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      774
    8. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      763
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      48
      760
    10. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      51
      751
    Aihe