toimeentulo mietityttää...

olen vuoden asunut pois porukoiden luota, tähän asti ollaan asuttu kämppiksen kanssa pienehkössä kaksiossa (47neliötä oma sauna parveke) meillä on vuokra 714e ei siis paha kun sen kahdestaan maksaa mutta tilanteet muuttuu ja nyt ollaan tultu siihen tulokseen että halutaan omat asunnot, enemmän tilaaa itselle. hän haluaa yksiön ja minä tarvitsen kansion,että koti eläimeni mahtuvat mukaan tultiin siihen tulokseen että hän vaan muuttaa pois täältä, koska halvempaa ja näin hyvällä paikalla olevaa kaksiota tältä alueelta tuskin saa (ellei ole joku kaupungin kämppä joita on lähes mahdoton saada)
mutta tuo vuokra kyllä hirvittää, onko minun mahdollista saada asumis tukea? olen työssäkäyvä, 19-vuotias, tienaan noin 1400e kuukaudessa, vai vaikuttaako vanhempien tulot vieläkin tuen saantiin?
laskeskeltiin että mulla jää vuokran ja laskujen ja muitten pakollisten menojen jälkeen käteen n.600e/kk eli 150e viikko.
mitä mieltä olette kuulostaako edes järkevältä ajatukselta? ainahan voin tehdä enemmän töitä, saan lähes rajoituksetta tehdä niin paljon töitä kun haluan, mutta en haluasi mikään työ orja olla pelkästään aumisen takia, nuorena kun on kiva tehdä kaikkea :)
kertokaa kokemuksia ja vinkkejä!

6

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kelaa....
    • miemie^^

      Mulla on ollut kuukaudessa ennen kuin olen maksanut laskuja ja vuokraa käytössä 800-1000€. Joten pärjäät varmaan ilman mtn tukiakin, vaikka ainahan voit sellasia koittaa saada. Asumistuki lienee ainoa. ehkä toimeentulotuki sossusta.

      • f

        Vai, että toimeentulotukea ihmiselle, joka tienaa 1400€/kk. Jos on niin saatanan käsi, että onnistuu tollasen summan tuhlaamaan joka kuukausi, niin se ei taatusti ole sossun tehtävä maksaa siihen enää päälle mitään rahoja elämiseen. Toimeentulotukea ei tasan tarkkaan tule senttiäkään. Sossu korkeintaan kehoittaa muuttamaan asuntoon, jossa asumiseen on varaa. Ihan naurettavaa maksaa yksin vuokraa yli 700 euroa, kun halvemmallakin voi asua tai vaikka ostaa oman ja maksaa sitä pois.


      • ,,,,,,,
        f kirjoitti:

        Vai, että toimeentulotukea ihmiselle, joka tienaa 1400€/kk. Jos on niin saatanan käsi, että onnistuu tollasen summan tuhlaamaan joka kuukausi, niin se ei taatusti ole sossun tehtävä maksaa siihen enää päälle mitään rahoja elämiseen. Toimeentulotukea ei tasan tarkkaan tule senttiäkään. Sossu korkeintaan kehoittaa muuttamaan asuntoon, jossa asumiseen on varaa. Ihan naurettavaa maksaa yksin vuokraa yli 700 euroa, kun halvemmallakin voi asua tai vaikka ostaa oman ja maksaa sitä pois.

        Jos laskelmasi pitävät paikkansa ja käteen jää 600 euroa kuukaudessa, niin kyllä sillä pärjää hyvinkin. Vähemmälläkin tulisi toimeen. Itsekin olen töissä ja minulle jää vuokranmaksun jälkeen n. 400 e, joskus jopa vähemmän, josta pitää maksaa laskut ja muut. Toimeentulotukeen minulla ei ole oikeutta tietyistä syistä, joita en tässä rupea selostamaan. Ole onnellinen, kun pärjäät noin hyvin.


    • Esimerkkinä

      Laskin ihan esimerkkinä tuolla laskurilla asumistuen. Tosin antamasi tiedot ovat puutteelliset.

      Asumistukea voisit saada n. 20-30€/kk, jos sitäkään.

      Sossusta noilla palkoilla yksineläjän on turha mitään hakea.

      Ja kyllä tuolla käteen jäävällä 600€/kk hyvin elää.

      Jos et halua enemmän tehdä töitä, niin muuta halvempaan asuntoon.

      • alotttaja

        joo ootte oikeessa kyllähän mä tuolla summalla pärjään...näin ison asunnon haluan pitää vaan sen takia tällä hetkellä että omistan 3 kissaa eikä niitä olisi kaikkia mitään mahdollisuutta pitää pienemmässä, enkä haluaisi luopua ainoastakaan miiskusta, rakkaita kun ovat.
        ja ainahan voi muuttaa yksiöön antaa vaikka elukoista jonkun vanhemmille jos ei rahat riitä, lähinnä tuo toimeentulo mietitytti koska tähän asti on jäänyt kuussa rahaa käyttämiseen n.1000e ja senkin kummasti saanut aina kulutettua, vähän nuorempana viihtelle meni 5000e parissa kuussa kevyesti..aika sairasta tuhlausta kyllä mutta itseppähän työllä olen rahat ansainnut. jos sitä vaan rupeis säästäväiseks ihmiseks, teen töitä nyt noin 40-50h/viikko, viikonloppuisin ja välillä myös öisin päivystän.
        kyllä tää tästä jotenki suttaantuu :) tottuis vaan ajatukseen ettei oo varaa tehä kaikkea mitä haluais.
        älkää kuvitelko että olen joku pilalle hemmoteltu pentu, lapsena ja nuorena perheelläni oli hyvin vähän rahaa, sai juuri kaiken tarpeellisen... sen takia meninkin 16-vuotiaana jo töihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe