Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tontin hinta jkl

Rakentaja Rane??

Kyselin tuolla toisella keskustelu alueella samaa asiaa,mutta ei sinne oikein vastauksia ole tullut ja asialla on hieman kiire koska kauppaa väännetään koko ajan. Eli tuollaista asiaa kyselin:

Olemme katselleet OK-tontteja jyväskylästä. Kunnan pienet tontit ei innosta. Pari tonttia on yksityisiltä löytynyt jotka kiinnostaisi. Yksityisten pyytämät hinnat vaan tuntuu aika suolaselta.

Löytyykö netistä mistään toteutuneiden tonttikauppojen hintoja? Vaikea verrata edes nyt myynnissä oleviin hintoihin kun Puuppola-Palokka suunnalla ei oikein ole tontteja julkisesti kaupan.
Tai onko jollain parempaa tietoa paljonko kannattaa maksaa tuolta seudulta 2000-2500 m2 tontista? Hinnat tietenkin vaihtelee paljonkin,mutta kyseessä on tasamaan tontti, tie vieressä, sähköt ja vesi/viemäri tontin kulmassa.

5

4106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ko..

      Kannattaa katella myös laukaasta myös tontteja,varsinkin tiituspohjasta taikka leppävedeltä,ovat aika nopean yhteyden päässä jyväskylästä..

      • katakari

        noin 15 minuutin matkan päässä Jyväskylästä. Tonttien hinta siellä noin 20-35 euroa / m2. Ja tontit paljon isompia kuin kaupunkialueella. Läheltä Laukaan keskustaa voi saada jopa 2500 neliömetrin tontin taajamalaueelta noin 60000 eurolla! Pienimmätkin tontit pitkälti toista tuhatta neliötä... Ja rakentaminen Laukaassa on halvempaa kuin Jyväskylässä; esim. kunnallistekniikka maksaa Laukaassa kolmisen tuhatta (kaupungissa ainakin kaksinkertainen?)...


    • lkvj

      N. 20 min matkan päässä Jyväskylän keskustassa kaksi rantatilaa myynnissä.
      www.metsajelppi.fi/myydaan.php
      Hinnat n. 100 000 €

    • SikaTepi

      ostaa mielesitä tonttia, niin unohtakaa koko rakennusprojekti. Tontin osuus koko projektista pieni!
      Palokkaan ei kannata köyhien edes haaveilla...

    • Maalta lähtöisin

      Puuppola -Palokka aluella tontteja on harvoin kaupan. Mikäli tontin alueelta löydät, on siitä melkein maksettava pyynnin mukaan, sillä niistä on moni kiinnostunut ja maksaa pähkähulluja summia. Itse tiedän setäni myyneen alueella v. 2009 tontin (2300 neliötä) hintaan 95 000 euroa. Tomtteja on vain niin vähän alueella myynnissä, että varsinaista hintatasoa ei taida olla olemassa.

      Kannattaa muistaa, että tontin lisäksi joudut itse tekemään tontille tien, viemärin ja vesijohdon sekä maksamaan sähköliittymän. Näistä tulee äkkiä 10 000 -20 000 euroa lisää tontin päälle. Kaupungin tonteilla tämä infra yleensä sisältyy hintaan sähköliittymää lukuunottamatta.

      Itse harkitsisin pienen tilan ostoa, jos tontteja ei olisi suvun puolesta. 10- 30 ha tila maksaa n. 300 000 -800 000 euroa, joten neliöhinta on jotain ihan muuta kuin ns tonteissa.

      Itse en voisi kuvitella rakentavani ikinä alle 10 ha tontille, johan konehallin tulee olla n. 2000 -3000 neliötä. Kaupungeissa tontit ovat tätä koko!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe