"'Homeen resepti on salainen, sitä on turha yrittää valmistajilta kysellä', Virta kertoo."
Koko juttu osoitteissa http://www.digipaper.fi/hok-elanto/48135/ tai http://www.digipaper.fi/yhteishyva/48132/ sivuilla 32 - 33.
Mulle ei vaan tällä tietämyksellä maistuis edes penicillium roqueforti -homejuustoitiöt...
Maistuisko homejuustoitiöt?
9
266
Vastaukset
- naminaminaminam
Elintarviketeollisuuden käyttämistä mikrobeista ei tarvi olla huolissaan ellei satu juuri Penicilliumille olemaan allerginen. Monet penisilliinille allergiset pystyvät kuitenkin syömään homejuustoa ongelmitta. Monia ranskalaisia juustoja kypsytetään homeisten olkien päällä aidoissa luolissa. Eräskin on nimeltään (suomeksi käännettynä) Savoijin hauta. Jotta silleen.
Siitä vaan sitten, jokainen tekee itse omat johtopäätöksensä:
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184sanasinko kirjoitti:
Siitä vaan sitten, jokainen tekee itse omat johtopäätöksensä:
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184Toisesta linkistä vielä:
"Don't eat moldy cheese. If you see mold growing throughout your hard cheese, there’s a good chance that there’s a mycotoxin not far away."
[Älä syö homeisia juustoja. Jos näet homeen kasvavan kauttaaltaan juustossa, on hyvä mahdollisuus siihen, ettei mykotoksiinikaan ole kaukana.]
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C682761.htmlTuskinpa minäkään siitä Aura-juustosta kuolisin. Jos laitettaisiin nokan eteen sellaista ruokaa, söisin mieluummin kuin alkaisin ronklata. Mutta että alkaisin kaupasta ostella homejuustoja, no way...
Nuorempana harjoittelin jopa noiden juustojen syömistä ja näykin homekasvustojen seasta itse juustoa, vaikka jo pelkkä haju puski vastaan. Ihan hullunhommaa - ajattelen puuhasta nykyään. Jos jo nenä sanoo, että ruoka on pilaantunutta, se pitäisi kiertää kaukaa :(- valopää taas asialla
sanasinko kirjoitti:
Toisesta linkistä vielä:
"Don't eat moldy cheese. If you see mold growing throughout your hard cheese, there’s a good chance that there’s a mycotoxin not far away."
[Älä syö homeisia juustoja. Jos näet homeen kasvavan kauttaaltaan juustossa, on hyvä mahdollisuus siihen, ettei mykotoksiinikaan ole kaukana.]
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C682761.htmlYhtä hyvä kuin Don't eat yellow snow.. Eli kirjoittaja lienee tarkoittanut ettei pidä syödä kaapissasi homehtunutta juustoa. Ei siitä tarkoiteta homejuustoa tietenkään!
valopää taas asialla kirjoitti:
Yhtä hyvä kuin Don't eat yellow snow.. Eli kirjoittaja lienee tarkoittanut ettei pidä syödä kaapissasi homehtunutta juustoa. Ei siitä tarkoiteta homejuustoa tietenkään!
Oot sie tyhmä, vai et vaan lukenut kunnolla:
"Here’s a hint: if you see mold growing throughout your cheese, no matter what you paid for it --"
Homejuustoon viittaa juuri tuo "no matter what you paid for it":
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/11/05/toxic-foods.aspx
- Homeherkkä#
Sinihomejuustojen valmistuksessa käytetään kahta Penicillium-homelajiketta.
Kumpainenkin maistuisi, vaan kun aloin saamaan niistä allergisen reaktion, niin käyttö loppui jo työpaikka-altistusaikanani. Maistuisivat myös muidenkin homelajien juustot.- voi kurjuus
syömään edes kuumennettuna esim pizzan päällä.
- Homeherkkä#
voi kurjuus kirjoitti:
syömään edes kuumennettuna esim pizzan päällä.
En ole syönyt koskaan pizzaa homejuustolla, koska minusta valkosipuli ja homejuusto ei käy yksiin.
Pizza-ystäväksi minua ei voi mainita.
Pizza-makuja näyttää olevan niin paljon kuin on pizza-laatujakin.
Omaa makuaistimustani noudatellen syön pizzoista vain Quattroa (kinkku, tonnikala, katkarapu, herkkusieni) kera runsaan valkosipulin, ja sitäkin perhepäivällisellä- tai illanistujaisissa vain n. kuutisen kertaa vuodessa.
Maitoallergikkona toki alan "hajutella" Quatroon käytetyn juustoraasteen syömisestä noin tunnin kuluttua lisänä myös tuntikausia kestävät mahanpurut.
Siedän juustoa kerta-annoksena muutaman ohuen siivun verran leivän päällä ilman oireita, jota ohutsiivutusta en toista seuraavana päivänä, koska silloin oireilen. Quatrossa on enemmän juustoraastetta kerta-annoksena kuin muutma ohut siivu.
Aikoinaan nautin homejuustoista illallisen pikkupaloina ja kaikkein eniten tuoreen ohrarieskan päällä.
Kun kipeitä punaisia patteja alkoi ilmaantua syömisesta muutaman tunnin kuluttua kasvoille tai keholle kera mahanpurujen, niin lopetin homejuustojen syönnin.
Kun viimeisestä homejuuston syönnistä on kulunut jo reilut kymmenen vuotta, niin voisihan sen syömistä kokeillakin.
Kun homejuustolaadut ovat in-tuote niistä nauttiville, niin olen onnellinen puolestasi, kun sinä pystyt nauttimaan homejuustoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po393439Niin voimakkaat tunteet
Että ajattelin hänen olevan se elämän rakkaus. Silmien edessä vikitteli toista ja hyvästelemättä hylkäs niin tyhjyys jäi162645Nainen, sinä viisas ja ymmärtäväinen
sekä hyvällä huumorintajulla varustettu. Kun kaikki muut ovat kaikonneet, vain sinä olet jäljellä. Ellet kestä kirjoituk242604Puhe on halpaa
Katso mitä hän tekee.Teot kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.Uskokaa punaisia lippuja.Hyvää yötä.441836- 251576
- 1211341
Nainen, se on vain karu totuus, että
sinut on luotu synnyttämään ja mies siittämään. Niin on luomakunnassa säädetty ja niin se on. Sinut luotiin heikoksi ja2791288Joko aiheuttamani pettymys
on lieventynyt? Toivottavasti. Uskallan heittää lentosuukon näin etäältä ja nimettömänä 😘.901259- 1091201
Kosulan Keisari karviossa
Non ni. Kosulan keisari karviossa käväsemässä,kamera pyöri ja tubetulot lopsahti tilille,myös VEROVÄHENNYLSIIN ajo241166