"'Homeen resepti on salainen, sitä on turha yrittää valmistajilta kysellä', Virta kertoo."
Koko juttu osoitteissa http://www.digipaper.fi/hok-elanto/48135/ tai http://www.digipaper.fi/yhteishyva/48132/ sivuilla 32 - 33.
Mulle ei vaan tällä tietämyksellä maistuis edes penicillium roqueforti -homejuustoitiöt...
Maistuisko homejuustoitiöt?
9
266
Vastaukset
- naminaminaminam
Elintarviketeollisuuden käyttämistä mikrobeista ei tarvi olla huolissaan ellei satu juuri Penicilliumille olemaan allerginen. Monet penisilliinille allergiset pystyvät kuitenkin syömään homejuustoa ongelmitta. Monia ranskalaisia juustoja kypsytetään homeisten olkien päällä aidoissa luolissa. Eräskin on nimeltään (suomeksi käännettynä) Savoijin hauta. Jotta silleen.
Siitä vaan sitten, jokainen tekee itse omat johtopäätöksensä:
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184sanasinko kirjoitti:
Siitä vaan sitten, jokainen tekee itse omat johtopäätöksensä:
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184Toisesta linkistä vielä:
"Don't eat moldy cheese. If you see mold growing throughout your hard cheese, there’s a good chance that there’s a mycotoxin not far away."
[Älä syö homeisia juustoja. Jos näet homeen kasvavan kauttaaltaan juustossa, on hyvä mahdollisuus siihen, ettei mykotoksiinikaan ole kaukana.]
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C682761.htmlTuskinpa minäkään siitä Aura-juustosta kuolisin. Jos laitettaisiin nokan eteen sellaista ruokaa, söisin mieluummin kuin alkaisin ronklata. Mutta että alkaisin kaupasta ostella homejuustoja, no way...
Nuorempana harjoittelin jopa noiden juustojen syömistä ja näykin homekasvustojen seasta itse juustoa, vaikka jo pelkkä haju puski vastaan. Ihan hullunhommaa - ajattelen puuhasta nykyään. Jos jo nenä sanoo, että ruoka on pilaantunutta, se pitäisi kiertää kaukaa :(- valopää taas asialla
sanasinko kirjoitti:
Toisesta linkistä vielä:
"Don't eat moldy cheese. If you see mold growing throughout your hard cheese, there’s a good chance that there’s a mycotoxin not far away."
[Älä syö homeisia juustoja. Jos näet homeen kasvavan kauttaaltaan juustossa, on hyvä mahdollisuus siihen, ettei mykotoksiinikaan ole kaukana.]
http://www.digitalnaturopath.com/cond/C682761.htmlYhtä hyvä kuin Don't eat yellow snow.. Eli kirjoittaja lienee tarkoittanut ettei pidä syödä kaapissasi homehtunutta juustoa. Ei siitä tarkoiteta homejuustoa tietenkään!
valopää taas asialla kirjoitti:
Yhtä hyvä kuin Don't eat yellow snow.. Eli kirjoittaja lienee tarkoittanut ettei pidä syödä kaapissasi homehtunutta juustoa. Ei siitä tarkoiteta homejuustoa tietenkään!
Oot sie tyhmä, vai et vaan lukenut kunnolla:
"Here’s a hint: if you see mold growing throughout your cheese, no matter what you paid for it --"
Homejuustoon viittaa juuri tuo "no matter what you paid for it":
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessage/9222426/45145184
http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2003/11/05/toxic-foods.aspx
- Homeherkkä#
Sinihomejuustojen valmistuksessa käytetään kahta Penicillium-homelajiketta.
Kumpainenkin maistuisi, vaan kun aloin saamaan niistä allergisen reaktion, niin käyttö loppui jo työpaikka-altistusaikanani. Maistuisivat myös muidenkin homelajien juustot.- voi kurjuus
syömään edes kuumennettuna esim pizzan päällä.
- Homeherkkä#
voi kurjuus kirjoitti:
syömään edes kuumennettuna esim pizzan päällä.
En ole syönyt koskaan pizzaa homejuustolla, koska minusta valkosipuli ja homejuusto ei käy yksiin.
Pizza-ystäväksi minua ei voi mainita.
Pizza-makuja näyttää olevan niin paljon kuin on pizza-laatujakin.
Omaa makuaistimustani noudatellen syön pizzoista vain Quattroa (kinkku, tonnikala, katkarapu, herkkusieni) kera runsaan valkosipulin, ja sitäkin perhepäivällisellä- tai illanistujaisissa vain n. kuutisen kertaa vuodessa.
Maitoallergikkona toki alan "hajutella" Quatroon käytetyn juustoraasteen syömisestä noin tunnin kuluttua lisänä myös tuntikausia kestävät mahanpurut.
Siedän juustoa kerta-annoksena muutaman ohuen siivun verran leivän päällä ilman oireita, jota ohutsiivutusta en toista seuraavana päivänä, koska silloin oireilen. Quatrossa on enemmän juustoraastetta kerta-annoksena kuin muutma ohut siivu.
Aikoinaan nautin homejuustoista illallisen pikkupaloina ja kaikkein eniten tuoreen ohrarieskan päällä.
Kun kipeitä punaisia patteja alkoi ilmaantua syömisesta muutaman tunnin kuluttua kasvoille tai keholle kera mahanpurujen, niin lopetin homejuustojen syönnin.
Kun viimeisestä homejuuston syönnistä on kulunut jo reilut kymmenen vuotta, niin voisihan sen syömistä kokeillakin.
Kun homejuustolaadut ovat in-tuote niistä nauttiville, niin olen onnellinen puolestasi, kun sinä pystyt nauttimaan homejuustoista.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1226069- 292140
- 1771962
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101153Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.691145- 731007
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241007Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,24922Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty42897Hevoset ajoteillä Karhulanvaaralla
Minkä ihmeen takia osaamattomat ihmiset tuovat hevosia ajoteille ja pyöräteille? Eilen oli kolari lähellä tämän takia. I12765