Lavan seudun kipu, pitkään jatkunut

Järkilähtee..

Tervehdys.

Itse kipu on sellaista pientä, ikään kuin "suonen vetoa" oikean lapaluun kohdalla. Myös lihasjumit ovat käytännössä katsoen ainoastaan oikealla puolen; teres major sekä trapezius tuntuvat olevan jumissa koko ajan. Lapaluun/teres majorin kohdalla koko ajan pistävä paine. Tai ainakin näissä kuvista katsomistani lihaksien nimistä olisi kyse, että niissä kohti suurinpiirtein kipu (paine oikeastaan, jumi jne..) on. Kun selkää liikuttelee edestakaisin, käsiä pyörittelee, hartioita kääntää niin näissä kipu tuntuu.

Syvään hengitettäessä tuntuu hieman pistävää, vihlovaa kipua oikean lapaluun alle/teres majorin kohdalle aivan lavan ulkoreunaan.

Oikeaa lapaluuta nostettaessa (olkapäätä / hartiaa nostaessa) lapaluu ronksuu ja rutisee ilkeästi, ei juuri kipua tuota mutta kuitenkin), sekä tämä liike; http://weight-training.realsolutionsmag.com/back-lifting.html, heti sivun ensimmäistä liikettä tehtäessä ("One-Arm Dumbbell Rows") teres majorin alaosassa (tai jossain siellä) napsuu/muljuaa kun kättä nostaa, ja se vihloo vietävästi. Eli tuntuu kuin lapaluun alaosa tai joku jänne muljuaa jonkin yli ja se muljuaminen vihloo. Ei välttämättä tartte juuri tuota liikettä olla, esimerkiksi vaikka nostat maitopurkin lattialta oikealla kädellä niin se vihloo sinne lapaluun alaosaan.

Kaikkineen nämä oikean puolen selän lihassäryt, oikean lapaluun alosan vihlomiset/napsumiset/muljuamiset alkavat ottaa jo pidemmän päälle henkiselle terveydelle. Kipuja on ollut jo keväästä, eikä meinaa millään hellittää.

Hierojalla on käyty 2 kertaa, kummallakin kerralla muutamia fasettilukkoja on auennut/muita selkärangan napsumisia, ja joka ilta venyttelen. Mutta ei auta.. Tämä lapaluun muljuaminen kun hieman kyyristyt ja laitat käden suoraksi ja nostat jotain ja sitten vedät ja käy kipeää, alkoi vasta viime viikolla..

Osaisko joku auttaa, perkele kun meinaa järki lähteä näitten jatkuvien kipujen myötä..

3

7492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinä se on
    • Thorax

      Voi olla montaakin asiaa. Omalla kohdalla samantapainen toispuoleinen lavan alla/sivussa tuntunut ja siitä mm. lihaskireyksinä muualle säteilevä, pitkäkestoinen ja ikävä kyllä yhä jatkuva oireilu osoittautui magneettikuvissa rintarangan välilevyjen pullistumiksi. Itsekin ajattelin pitkään että on nikamia lukossa tms. ja kävin käsittelyhoidoissa ja treenasin vaikka mitä kunnes nyt vihdoin syy selkisi.

      Ei tietenkään tarkoita että sinulla olisi välttämättä sama vaiva, mutta itse tilanteesta oppineena suosittelisin että jättäisit nyt ainakin ronskimmat käsittelyt vähemmälle ja kävisit lääkärissä ja kuvissa. Siitä on sitten hyvä jatkaa oli vaiva mikä tahansa kun on varmempaa tietoa.

      • Entinen ketkuttelia

        Täytyy sanoa, että hyvin selkeä ja ymmärrettävää tekstiä.
        Multa meni 70luvulla selkä äkillisesti mutkalle, skoljoosi. Samassa lapaluiden välissä tapahtui vastaliike, jolloin kaularanka vinoutui 15 astetta. Kova kipu alkoi jäytää ja pää alkoi nykimään. Tutkimukset osoitti, että mulla on vaikeaasteinen Tortticollis. Lääketieteellisesti vika johtuu päästä. Pää kuvattiin, mutta mitään poikkeamaa ei näkynyt. Lääkekokeilu pahensi tilannetta. Monenmoista kuntoutusta kokeiltiin sairaalassa, mutta helpotusta tilanteeseen en saanut.
        Vuosia jatkunut hankala olomuotoni aiheutti toispuoleista kulumaa kaularangassa. Juurituppi alkoi ahtautumaan ja kivut lisääntyi. Lääkäreille olin teeskenteliä ja suunnittelivat aivo leikkausta, johon en suostunut. Onneksi!
        Menin yksityiselle Fysiatrille, joka tunnisti sairauteni ja hän sai oikaistua selkä ja rintarankani.
        Päänketkuttelu loppu. Kun hankala tilani oli jatkunut vuosia, niin kaula ja selkäranka jäi jäykäksi. Olen tavannu pari päänketkuttelia, jotka uskoo lääkkeiden apuun.
        Tekisi mieli sanoa, että menisi hyvälle fysiatrille, niin voisi saada hankalaan tilanteeseen avun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe