Fedora, ei väärinkäyttäjille

13 hyvä

Miksi ihmeessä yleensä pitää tunkea linuxiin joku virtuaaliboxi tai vastaava? Olisi parempi pysyä vintoosan onnellisena käyttäjänä pilaamatta hyvää linux-distroa jollakin härpättimellä. Pelejä varten on muuten omat pelikoneet, jolloin räpeltäminenkin on mukavampaa kaikin puolin.

Viiden vuoden sisällä on tapahtunut linux-maailmassa paljon. Vakavasti otettavien käyttäjien tilalle on saapastellut ubu-ukot, joiden koneen käyttö on yhtä rajoittunutta kuin kopassa oleva sähköinen aivotoiminta.

Itselläni on ollut käytössä 12 eri linux-jakelua. Vanhoilla päivilläni palasin menneisyyteen eli Fedoraan, joka saa olla Red Hatin korvike näinä päivinä. RH:lla aloitin ja nähtävästi aika läheltä lopettelen, viimeistään kun sormet alkavat paukkua.

3

514

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • M-Kar

   "Miksi ihmeessä yleensä pitää tunkea linuxiin joku virtuaaliboxi tai vastaava?"

   Siis Fedoraan? No sitä varten tietysti, että voi virtualisoida. Softakehittäjän näkökulmasta on esimerkiksi oikein kätevää kun voi testata miten toimii ettei tarvitse erikseen hommata konetta sitä varten.

   "Vakavasti otettavien käyttäjien tilalle on saapastellut ubu-ukot, joiden koneen käyttö on yhtä rajoittunutta kuin kopassa oleva sähköinen aivotoiminta."

   Tarkoitat kai sitä, että ilmaisten käyttöjärjestelmien markkinoilla kypsyi noin 4v sitten ns. normaali-ihmiselle sopiva käyttöjärjestelmä kun aikaisemmin on ollut jotain softakehittäjille, nörteille yms. suunnattuja käyttöjärjestelmiä. Debiankin kypsyi nykyisessä julkaisussa mutta se nyt jäi vähän Ubuntun varjoon kun viimeistelyn taso oli aikaisemmin heikompaa, asennus monivaiheisempaa ettei asentajat tykänneet yms.

   Sen sijaan ihmettelen, miksei CentOS ole yhtään käytetympi. Selvästi parhaita ilmaiskäyttiksiä.

  • Fedora rules

   Siksi, että VirtualBoxissa voin ajaa useita eri versioita, ottaa snapshotteja eri vaiheista ja simuloida aitoa verkkopympäristöä ohjelmistokehityksessä. Virtualisoinnilla ei ole mitään tekemistä Windowsin kanssa (muuta kuin se, että siinä voi ajaa Windowsiakin!)

   Nytkin koneella on:

   Host-kone: Fedora 13 (64bit)
   Virtuaalit: Fedora 13 (i686), Fedora 12 (i686), Ubuntu 10.4, Scientific Linux, Windows 7 Ultimate...

   Ja jokaista näistä käytetään testaamiseen ja myös 32/64bit käännösten tekemiseen esimerkiksi QT-C alustalla.

   Toisella koneella toimii virtuaalinen Cluster-ympäristö, jossa Hartbeat ja 5 virtuaalikonetta vikasietojärjestelmän testiympäristönä!

  • buntuparas

   Alkuinnostuksessa tuli kokeiltua moniakin jakeluita, nyt kun hommat hoituvat, ei viitsi enää. Ubuntu on paras, ei mene aikaa enää turhaan, se pelaa ja kaikki hoituu ja se on tarkoituskin ja jos joku uusi vehje pitää lisätä, niin varminta on että Ubuntulla se ekana pelaa. Fedorakin on ihan hyvä, mutta .deb on nasta juttu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Täti-ihminen Sofia ja nuori kanadalainen lätkänpelaaja

   Sofialla on kiikarissa Logan Thompson 25v, Las Vegasissa pelaava kanadalaispelaaja. Tätä se kai tarkoitti, kun sanoi Seiskalle, ettei tiedä kuinka pit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   3103
  2. Some pillastui: Farmin voitto pedattiin Teemulle?!? "Törkee temppu" "Taina oli ihan vailla mahiksia"

   Ohhoh, Farmi-kaksintaistelu ja finaali on saanut tunteet kuumiksi - ja ehkä syystäkin Suomi24 Keskustelu -palstalla... Olisiko Tainalla ollut mahdolli
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2750
  3. Suomessa todettu ilmeisesti eka apinarokkotapaus

   Euroopassa matkailleella miehellä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008841676.html
   Maailman menoa
   105
   1502
  4. Pääsikö Martti

   Esittelemään velaka mersua ja hyyryä hienostoalueella lippisjonnelle🤗😜😎
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1477
  5. Voiko Martinaa muuta kuin nauraa

   Baha oli "tiedän, että ollaan loppuelämä yhdessä."😂 Pikkarainen oli " tässä on nyt se oikea ihminen, en luovu susta koskaan."😂 Lippispojasta sanoo "
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   1224
  6. Etkö voisi

   Mies: Etkö millään voisi, tahtoisi tai haluaisi tavata? Edes hetken, kuten silloin joskus. Etkö voisi pyytää? Itse en voi. Tekisin mitä vain, jos näki
   Rakkaus ja rakastaminen
   85
   1207
  7. J joskus haluaisin

   Istua syliisi ja samalla suudella sinua...
   Ikävä
   54
   1166
  8. Petit miestäsi

   Pettäisit myös minut. Sinulle ei merkitse rehellisyys mitään. Naisilla on selkäranka. Käärmellä sitä ei ole. Älä enää vaivaa minua.
   Järki ja tunteet
   69
   1058
  9. Mitäs ajattelisit

   Jos saisit häneltä tänään pienessä sievässä lähetetyn viestin puhelimeen "haluan nähdä" tai "ikävä"?
   Ikävä
   81
   1010
  10. Nyt on aika muistella jättitarakkaa

   Uuh uuh uuh. https://aijaa.com/wMPRhU
   Kotimaiset julkkisjuorut
   62
   905
  Aihe