Homeallergiaa?

AtOOpikko89

Mulla on allergioita, astma ja atooppinen iho.. Reilu vuosi sitten muutin nykyiseen asuntooni ja alkoivat iho oireeni etenkin kasvoissa pahentua... Nyt olen miettinyt, mistä se johtuu... Kertokaa kokemuksianne homeallergiasta, miten se teillä todettiin, mitkä oli oireet? Mulla tosin viimesen vuoden aikana on muutenki elämäntilanne muuttunu ja ollu paljo stressiä jotka pahentaa noita iho-oireita.. Mut epäilen myös sitä hometta asunnossa tekijäksi... Ihottumani on lähinnä kasvoissa punottavaa, rupista, kuivaa ja tulehtunuttakin rikkiraavittua... Hoitona on allergialääkkeet, jotka ei sinänsä ihoon auta.. perusvoiteita on essex, ceralan..Kaikenlaista kokeiltu. Kortisonejakin on monenlaisia kuten myös elidel -voide joka on nyt kesän ajan ollut tauolla. Enää ne ei oo apua tuoneet.. Aikanaan ihoni oli niin huonossa kunnossa että jouduin allergiatesteistä suoraan sairaalaan osastolle eikä testejä sis voitu tehä vasta ku myöhemmin.. Silloin sup-valohoito auttoi heti ja elämä alkoi hymyillä... :) Tahtoisin taas päästä valohoitoon mutta en oikein tiedä mitä kautta sinne pääsee... ?

7

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • atoopikko.

      pääsee pyytämällä lääkäriltä sinne lähetteen.
      Käytätkö kortisonia oraalisesti?



      Asunto täytyy tutkia jos moista epäilet.

    • entinen tutkija

      että kosteusvauriomikrobit pahentavat atooppista ihottumaa. Homeallergiaa on testien mukaan noin 6 %:lla väestössä, astmaatikoilla join joka kolmannella. Yleensä ennen testausta jo kannattaisi kokeilla lievittyykö oireet kun oleskelee muutaman viikon muualla eikä käytä niitä vaatteita joita on ollut siellä homeasunnossa. Asunnon korjaus on tietysti tarpeen joka tapauksessa. Tsemppiä ja toivottavasti löydät uuden asunnon ja lääkärin joka kirjoittaa sinulle lähetteet tarvittaviin testeihin. Kova kutina on tyypillinen oire.

      • allergioita on

        Homeallergian aiheutamien sairauksien yksi ilmenemismuoto on astma, joka astma immunologisilta mekanismeiltaan on joko hektistä anafylaktista tyyppiä tai viivästynyttä tyyppiä.
        Anafylaktisen allergian (atooppinen allergia), jonka tyypin ALLERGEENIvasta-ainetuotanto on IgE, testauksessa Prick-testit toimii.
        Viivästyneiden allergioiden testauksessa Prickeillä ei ole mitään merkitystä.
        Mainitsemasi 6 prosenttia tarkoittaa sitä, että TTL:län luonnonhomaltistuksillaan toteamista allergisista homeastmoista vain kuulella prosentilla pystyttiin osoittamaan homeallergia Prick-testillä.
        HOMEammattiastman saaneista 94 prosenttia kuuluivat siis ns. viivästyneisiin allergiatyyppeihin, joilla allergisen sairauden osoittamiseen tarvitaan aina allergeenialtistus tai antigeenialtistus mikäli valkuaisaineista ei ole kyse.

        Suomessa todetaan vuosittain Kela-astmoja yli 10 000 tuhannella aikuisella ja yli 4000 lapsella.
        Sinun mukaasi (joka kolmannes) heidän verestään yli 4200 tuhannelta pitäisi löytyä HOME- IgE:tä.
        Kosteusvauriopaneeleiden mukaan näyttää löytyvän vain HOME-IgG:tä, vaan ei HOME-IgE:tä.

        Kuten totesit, niin aloittajan suhteen kaikkein paras immuunijärjestelmätestaus on olla pari-kolme viikkoa asunnosta pois taatusti kosteusvauriomikrobivapaassa tilassa ja pitää päiväkirjaa tuonaikaisista oireilumuutoksista.


      • säästöön

        Se sinun maallikkopäätuotantosi maitohappobakteerihoito ei suojaa äidin käyttämänä edes vastasyntynyttä lasta allergisoitumasta yhdelle tai useammalle valkuaisaineelle.

        Kosteusvauriorakennusaltistuksen takia voi allergisoitua yhdelle tai useammalle kosteusvauriomikrobille koskien homeita, hiivoja, aktinomykeettejä ja ehkä bakteereitakin. Kosteusvauriorakennuksissa viihtyville varastopunkeillekin voi TUTKITUSTI allergisoitua. Kun THL on löytänyt kosteusvauriorakennuksista myös ameeboja, niin kait niidenkin valkuaisaineille voi allergisoitua.

        Euroja säästyy rutkasti kun maallikkotehtailuhömppiin ei tuhlaa rahojaan.
        Jokainen maallikkojärjellä varustettu ihminen ymmärtää ettei maitohappobakteerisyönti paranna SAIRAUTTA NIMELTÄÄN ALLERGIA olkoonpa allergisoitunut mille tahansa valkuaisaineelle tai ihmistuotantoantigeenille.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3757
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      96
      3407
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2468
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1555
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      85
      1427
    Aihe