Bonon hieno saarna

In God´s Country

Eilen oli erityisen hienoa olla kristitty. U2:n spektaakkeli oli vielä parempi kuin osasin odottaa. Näyttävyydestä ja rock´n rollin särmästä ei tingitty, mutta ei myöskään kantaaottavuudesta. Piispa Tutun viesti, ihmisoikeuksien artiklojen vierittääminen videoseinällä, Aung San Suu Kyin muistaminen ja Amnestyn kynttilälyhdyt olivat kaikkinensa koskettavaa, mutta ehkä lopulta suurinta saarnaa olikin se, kun Bono kaivoi ristin esille ennen vikaa biisiä. Kaikkeen ei tarvita sanoja. Bändin viimeiset sanat 104 000 kuulijalle: "God bless you all." Voiko enempää yhdeltä illalta toivoa?

15

750

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nasse.

      viedä hihhulilta rahat ja antaa hyvän mielen. Se on ammattitaitoa. Olisipa suomen piispollakin vastaavaa niin ei lahko hajoasi entistä pienempiin lahkoihin ja jäsenmäärät pienenisi.

    • cxz

      Jos tuollaista todella tapahtui, niin siinä absoluuttinen urpo vain osoitti kuinka vähän hän piittasi kuulijoitten vakaumuksesta!

    • eroa valtiokirkosta
    • homopono

      Eikös oikea nimi ole Bonobo?

      • eroa valtiokirkosta

        Ei kun bono-messias


    • Eivarattu

      Hienoa. Bonolla riittää työsarkaa ja pyrkikäämme tukemaan häntä. Esimerkiksi Pohjois-Korea, Iran, Talibanit, Myanmar, Sudan, Kiina ja Venäjä, imperialistiset roistovaltiot.

      • eroa valtiokirkosta

        Kristittyjen messias on saapunut. Julistakaa bono jumalaksi, kuten teillä tapana on.


    • Musiikkimies T

      huono bandi. En ymmärrä kuinka tuosta joku voi mitenkään innostua.

      Miksei nuo bonot muuten lahjoita miljooniaan köyhien auttamiseen maailmassa? No siksikun kun ovat yhtä tekopyhiä kuin suurin osa uskovaisista on.

    • wtwhwjwqw

      Sillä nimellä minä Bonoa olen kutsunut jo pitkään. Pelle mieheksi. Mainostaa lähinnä itseään, eikä yhtyeen muut jäsenet ole hänen hääräämistään joka paikassa hyvällä katsoneet. En ihmettele.

      Kuuntelin ekaa keikkaa parvekkellani. Kuului käsittämättömän hyvin. Paremmin kuin koskaan ennen. Tuulen suunta suosiollinen. Tuskin niillä oli lupaa sen suurenpiin desibeleihin kuin muillakaan bändeillä.

      En ole koskaan erityisesti pitänyt U2:n musiikista, eikä varajeesustelu ainakaan auta asiaa, vaikka hänen ajamansa asiat ovatkin ainakin pääosin kannatettavia. Suurin osa kappaleista on aika melodiaköyhiä. Ja se sama heleä kitarasaundi joka kappaleessa, muutenkin kappaleet muistuttavat liikaa toisiaan. Se on toki yleistä muillakin yhtyeillä. Sunday, bloody sunday oli parasta antia, toki muutama muukin hyvä kappale yhtyeellä on. Mutta tosiaankin, ei kiinnosta niin paljon, että olisin edes harkinnut lipun ostamista.

    • eroa valtiokirkosta
    • srtu

      ja itse pitää miljoonansa veroparatiisissa.

      • politiikkaa lkdk

        u2 set on demareita ainakin niin the edge sanoi, eli työväenpuolueen asialla siellä lauletaan mamun laulua ja ollaan silti miljonäärejä.

        demarit elää toisten rahoilla.


      • 360

        "Mies puhuu köyhien auttamisesta ja itse pitää miljoonansa veroparatiisissa."

        ... joista suuren osan ohjaa tavalla tai toisella hyväntekeväisyyteen.


    • Bono estente

      Onko Bono aidosti huolissaan vähäosaisista ja sorretuista, vai onko kaikki vain omia tuloja kasvattavaa showbisnestä? Paljonko Bono antaa omista rahoistaan maailman köyhille?

      Siinä kysymyksiä joihin toivoisi saavan vilpittömän vastauksen. Onhan se aika hienoa, että julkkis ottaa vakavat asiat puheeksi, mutta harvemmin sitä näkee ja kuulee rockmuusikon ottavan elämäntehtäväkseen tapailla poliitikkoja. Suomessakin piti oikein päästä kotimaan hätää vähättelevän pääministerin juttusille. Mitä Bono luuli Kiviniemen pystyvän tekemään maailmalla, kun ei kotimaan hommatkaan onnistu?

      Bono näyttäisi seuraavan Bob Geldofin jalanjälkiä, mutta hieman suuremmassa mittakaavassa. Olishan se ihan ok, jos Bono saisi edes jotain aikaiseksi, mutta hänelläpä onkin vastassa maailman tyhmin eläin, eli poliitikko. Sitä vastaan on huono taistella ja yrittää saada mieli muuttumaan, kun poliitkolle pyhää on vain oma napa.

      • pro bono

        Pidän sitä kunniotettavana asiana että joku edes yrittää laittaa asiat parempaan kuntoon. Eihän meikäläisillä normaaleilla pulliaisilla ole mitään saumaa vaikuttaa poliitikkojen/päättäjien päätöksiin. On Bono sitten huolissaan tai ei ( uskon että on, ja miksei voisi olla, ihminen sekin vaan on ja mä ainakin olen huolissani monistakin päin peppua menevistä asioista kuten nälästä, sairauksista ja valtavasta köyhyydestä, niin miksei Bonokin) niin joka tapauksessa asia on hyvä. Jos mulla olisi tuollaiset määrät rahaa, varmaan antaisin myös hyvään tarkoitukseen, jos saisin vaan itse seurata että varat menevät myös oikeaan tarkoitukseen. Meitä on monenlaisia ihmisiä, ei kaikki antais omistaan vaikka loton voittaisikin, mutta toiset miettiin pidemmälle kuin omaa persustaan. Se on helppo laittaa pääs puskaan ja ajatella että mitäs mä toisista, mä olen suomalainen mulla on kaikki hyvin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 190
      2234
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      54
      2054
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      165
      1830
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      164
      1675
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1344
    6. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      18
      1280
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1257
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1195
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      14
      1168
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1168
    Aihe