PPP ja nivelkivut

kuutamolla?!

Olen sairastanut ppp:ä muutaman vuoden, nyt takana raskaus ja imetys menneillään, iho-oireet hävinneet lukuunottamatta jalkapohjien karstaisuutta. Uutena juttuna kipu nivelissä, sormissa, kyynärpäissä, lonkissa, polvissa ja nilkoissa. Kipu aika jatkuvaa. Lääkäri konsultoi reumalääkäriä, jolle en nyt ainakaan tässä vaiheessa päässyt, mutta kivut todettiin johtuvan ppp:ä. Lääkkeeksi särkylääke vielä.
Mietin vaan tulevaisuutta, mitenkähän tämä etenee, kuinka kipeä tulevaisuus edessä. Onko kohtalotovereita, mikä teillä auttanut särkyyn, auttaako joku liikuntamuoto tai ruokavalio? Oletteko tietoisia nettisivustosta, jossa voisi kohdata kohtalotovereita? Työkykyä mietin myös, pitemmällä tähtäimellä, kun ei tiedä tulevaisuutta..

5

3644

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyyy

      Psoriasisliiton nettisivulta löydät vertaistukihenkilön.

    • oikea nivel

      liittyä toisiinsa. Minulla todettiin ppp joskus 2004 ja 2007 sitten tuli ensin nivelkipuja ja kaupan päälle moniniveltulehdus. Eikun kiiruusti tays: ssiin. Tässä sitä syödään reumalääkkeitä ja kun on reumatekijä niin kyllä se muuttuu vielä reumaksi. Toivottavasti ei kovin pahaksi. Tayssissä tuli vierailtua muutaman jakson verran mutta nyt lääkkeet pitää isommat oireet poissa, en tiedä kuinka kauan-toivottavasti hyvin kauan.

    • mctd tai psori

      mctd ,joka on aika yleinen ja naisilla se esiintyy useammin kuin miehillä,itse olen mies ja minua hoidettiin ensin psorina ja lääkärini kun olikin kipeänä,tapasin toisen lääkärin,joka otti tumavastaaineeni,niin ne olivat koholla ,jolloin sain lähetteen reumalle,josta sainkin diaknoosini joka oli punajäkälä ja mctd reuma,nyt kymmenisen vuotta siitä,kun tauti todettiin,niin reumani on nyt alkanut menemään niveliin,kun ranteet ja nilkat sekä sormet ,eli kaikki nivelet ovat alkaneet turpoilemaan ja välillä ovat niin kivuliaita ettei meinaa päästä liikkeelle lainkaan,mutta jos sinulla on mtd niin paranemis ennuste on aika hyvä nykyisin ja siihen kuluu jalkapohjien karstoittuminen,eli ne paksuuntuu ja karhenevat aikalailla,siksi on hyvä krapata ne aika usein,niin pysyy ohkaisina eikä ala halkeilemaan,koska silloin onkin aika ikävä kävellä,kun tulee haavoja ja onkuin lasilla kävelisi,itse huomasin alussa ,jos vaan jokin asia aiheutti tressiä,alkoi iholla heti muutokset ja iho meni rikki raapimisen takia,kun kutina olikin aivan käsittämätöntä ja aivan samankaltaiset oireet oli kuin psorissa ja sitä sillä nimikkeellä aluksi ensinmäiset 10 vuotta hoidettiin,kunnes lääkärini sattui silloin sairastumaan,reumahan on aika yleinen sairaus,joka rikkoo ihoa ja tekee ihomuutoksia juuri karstoittumalla jalkapohjia ja kova kutina joka sotkee juuri diaknoosia,kun lääkärit ei tiedä onko reumaa vai ihotautia,riippuu siitä jos satut menemään remalle ensin ,niin sinulla on reuma,mutta jos menet iholle ensin,niin sinulla onkin psori,ota nyt sitten selvää lääkäreistä kumpaa sairastat,sinuna pyytäisin sinulta ottamaan tumavasta-aineet seuraavalla kerralla,kun annat verinäytteen ,pyydät lääkärisi lisäämään sen seuraaviin verikokeisiisi,sillä se ei maksa mitään lisää,kun sen katsovat,se vaan jää pois yleensä normaaleissa verikokeissa vaikka ne pitäisi olla ihan täydelliset,mutta ne ei taida sisältyä täydelliseen verenkuvaan,täytyy muistaa,että lääkärikin on vain ihminen ja erehtyväinen,siksi ei kannata heti antaa periksi vaan vaatia näytteiden ottoa,kunnes tauti lopultakin löytyy ja saa oikean lääkityksen,minulta karstoittuminen jaloista katosi ,samoin ihorikot korjaantuivat täysin,kun sain reumalääkityksen.

      • ppp+psori

        ja hyvä rasvaaminen hoitavat jalkapohjia paremmin kuin "krapaaminen". Jätä vähäksi aikaa pois punainen liha, tomaatti, paprika, munakoiso, peruna, vehnäjauho ja voimakkaat mausteet. Syö Omega3 kapseleita ja käytä oliiviöljyä ruoanlaitossa. Minulla nämä helpottavat oireita, joita on tuskin yhtään enää.


    • Xikke****

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      946
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      843
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      840
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      76
      737
    5. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      731
    6. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      46
      719
    7. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      34
      697
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      82
      682
    9. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      107
      673
    10. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      35
      620
    Aihe