Henkisyys hapkidossa?

Heino-

Osaako joku sanoa, kuinka olennaisesti Sin Moo Hapkidoon sisältyy sellaista henkisyyttä ja itämaista filosofiaa, länsimaisen tieteen vastaisia käsityksiä yms.? Kun kävin katsomassa hapkidoliiton nettisivuja, päädyin hapkidoseminaarimainoksen kautta Hyol do bup -sivuille, joissa lukee kaikenlaista yinistä ja yangista, kellotuksesta, meridiaaneista... Sivujen mukaan Hyol do bup on osa Sin Moo Hapkidoa, joten kuinka paljon se harjoituksissa näkyy? Kumarrukset ja muu tapakulttuuri ei tuota ongelmia, mutta en todellakaan halua harrastusta, johon kuuluu jotain uskomushoitoja sun muuta. Vaikka hapkidossa saisi uskoa pelkkään länsimaiseen tieteeseen ihan mustankin vyön tasolla (onko sallittua?), tuntisin varmasti oloni epämukavaksi jos harjoituksissa tai vaikka vaan pukuhuoneessa selitettäisiin jatkuvasti jotain muuta. Hapkido kuitenkin kiinnostaa liikuntana, mutta onko silti parempi valita joku muu laji, jos ei ole valmis omaksumaan "kaupanpäällisinä" uutta uskomusjärjestelmää?

4

624

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kyllä näissä seuroissa länsimaissa on yleensä (ikävä kyllä) painopisteenä urheilu, puhutaan termillä sports martial arts, eikä mielestäni lajeihin olennaisesti sisältyvä henkisyys ja parantamistaito. Mielestäni et ole martial artisti, jos osaat vain tuhota etkä parantaa.

  • Annan esimerkin meidän karatemme henkisyyspuolesta: mokuso treenin alussa (silmät kiinni syvä hengitys) kestää ehkä 10 sekuntia. Kunnon keskittymisen ja tuollaisen pitäisi mielestäni kestää paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon pidempään. Ja joissain asioissa syvä hengitys on kai puoliksi henkisyyteen sidonnainen juttu. Ja onhan huutokin yli puolet henkisyyttä. Muuten kaikki on treeneissä pelkkää urheilua. Et sä siellä meditoimaan pääse.

   • parrusuussa

    Meillä on kans hengitysharjoituksia orimattilan keilakerholla. Vedetään yhdessä nenän kautta sisään tai joskus suun kautta kans ja joskus tulee kavereitten kesken myös muuta pikkukivaa tehtyä sitten niinkun.. muiteen paikkojen kautta


  • Orgea

   Okei tässä sulle vastaus kysymykseen!
   Henkinen harjoittelu on hapkidossa lähinnä kiinni omasta tahdosta ja halusta. Katsoit juttuja Hyolin kotisivuilta, mutta hyol on hapkidon erillinen osa-alue ja sitä opetellaan erillisillä seminaareilla, eli jos ei kiinnosta älä käy :).
   Tavallisissa harjoituksissa ns. Meditaatio harjoituksia on kaksi joita tehdään. Jokaisen harjoituksen alussa tehdään Tanjun hengitystekniikka joka kehittää hapenottoa (keskitytään hengittämään tiettyyn tahtiin ja jännittämään kehon lihaksia) tämän kesto on noin 1-2min harjoitusten alusta. Lisäksi harjoittelun lopussa otetaan loppu meditaatio, jossa taas istutaan hetki hiljaa ja keskitytään hengityksen tasaamiseen (tämän kesto about 30s-1min)
   Näiden lisäksi mitään pakollisia lääketiede tai henkisyys opintoja ei tule. Hapkidossa on ylemmille vyöarvoille erilaisia periaatteita, mutta niistäkään ei tarvitse välittää hölkäsen pöläystä jossei kiinnosta :).
   Toivottavasti auttoi :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mietitikö nainen koskaan

   Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
   Ikävä
   132
   2377
  2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

   Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
   Maailman menoa
   284
   2275
  3. Vernu Vasunta

   On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
   Suomussalmi
   74
   1759
  4. En kelpaa sinulle

   Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
   Ikävä
   119
   1452
  5. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

   Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
   Ikävä
   130
   1299
  6. Olisi hauska tietää

   Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
   Ikävä
   64
   1298
  7. Taidat vanhempi nainen

   Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
   Ikävä
   72
   1030
  8. Minun on vaan päästettävä irti

   Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
   Ikävä
   37
   1020
  9. Kertoisit jo

   Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
   Ikävä
   47
   925
  10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

   Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
   Sinkut
   156
   901
  Aihe