Henkisyys hapkidossa?

Heino-

Osaako joku sanoa, kuinka olennaisesti Sin Moo Hapkidoon sisältyy sellaista henkisyyttä ja itämaista filosofiaa, länsimaisen tieteen vastaisia käsityksiä yms.? Kun kävin katsomassa hapkidoliiton nettisivuja, päädyin hapkidoseminaarimainoksen kautta Hyol do bup -sivuille, joissa lukee kaikenlaista yinistä ja yangista, kellotuksesta, meridiaaneista... Sivujen mukaan Hyol do bup on osa Sin Moo Hapkidoa, joten kuinka paljon se harjoituksissa näkyy? Kumarrukset ja muu tapakulttuuri ei tuota ongelmia, mutta en todellakaan halua harrastusta, johon kuuluu jotain uskomushoitoja sun muuta. Vaikka hapkidossa saisi uskoa pelkkään länsimaiseen tieteeseen ihan mustankin vyön tasolla (onko sallittua?), tuntisin varmasti oloni epämukavaksi jos harjoituksissa tai vaikka vaan pukuhuoneessa selitettäisiin jatkuvasti jotain muuta. Hapkido kuitenkin kiinnostaa liikuntana, mutta onko silti parempi valita joku muu laji, jos ei ole valmis omaksumaan "kaupanpäällisinä" uutta uskomusjärjestelmää?

4

635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä näissä seuroissa länsimaissa on yleensä (ikävä kyllä) painopisteenä urheilu, puhutaan termillä sports martial arts, eikä mielestäni lajeihin olennaisesti sisältyvä henkisyys ja parantamistaito. Mielestäni et ole martial artisti, jos osaat vain tuhota etkä parantaa.

    • Annan esimerkin meidän karatemme henkisyyspuolesta: mokuso treenin alussa (silmät kiinni syvä hengitys) kestää ehkä 10 sekuntia. Kunnon keskittymisen ja tuollaisen pitäisi mielestäni kestää paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon pidempään. Ja joissain asioissa syvä hengitys on kai puoliksi henkisyyteen sidonnainen juttu. Ja onhan huutokin yli puolet henkisyyttä. Muuten kaikki on treeneissä pelkkää urheilua. Et sä siellä meditoimaan pääse.

      • parrusuussa

        Meillä on kans hengitysharjoituksia orimattilan keilakerholla. Vedetään yhdessä nenän kautta sisään tai joskus suun kautta kans ja joskus tulee kavereitten kesken myös muuta pikkukivaa tehtyä sitten niinkun.. muiteen paikkojen kautta


    • Orgea

      Okei tässä sulle vastaus kysymykseen!
      Henkinen harjoittelu on hapkidossa lähinnä kiinni omasta tahdosta ja halusta. Katsoit juttuja Hyolin kotisivuilta, mutta hyol on hapkidon erillinen osa-alue ja sitä opetellaan erillisillä seminaareilla, eli jos ei kiinnosta älä käy :).
      Tavallisissa harjoituksissa ns. Meditaatio harjoituksia on kaksi joita tehdään. Jokaisen harjoituksen alussa tehdään Tanjun hengitystekniikka joka kehittää hapenottoa (keskitytään hengittämään tiettyyn tahtiin ja jännittämään kehon lihaksia) tämän kesto on noin 1-2min harjoitusten alusta. Lisäksi harjoittelun lopussa otetaan loppu meditaatio, jossa taas istutaan hetki hiljaa ja keskitytään hengityksen tasaamiseen (tämän kesto about 30s-1min)
      Näiden lisäksi mitään pakollisia lääketiede tai henkisyys opintoja ei tule. Hapkidossa on ylemmille vyöarvoille erilaisia periaatteita, mutta niistäkään ei tarvitse välittää hölkäsen pöläystä jossei kiinnosta :).
      Toivottavasti auttoi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      235
      16760
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      26
      2143
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      110
      1940
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1730
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      119
      1453
    6. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1102
    7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      216
      962
    8. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      119
      857
    9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      61
      748
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      212
      731
    Aihe