Henkisyys hapkidossa?

Heino-

Osaako joku sanoa, kuinka olennaisesti Sin Moo Hapkidoon sisältyy sellaista henkisyyttä ja itämaista filosofiaa, länsimaisen tieteen vastaisia käsityksiä yms.? Kun kävin katsomassa hapkidoliiton nettisivuja, päädyin hapkidoseminaarimainoksen kautta Hyol do bup -sivuille, joissa lukee kaikenlaista yinistä ja yangista, kellotuksesta, meridiaaneista... Sivujen mukaan Hyol do bup on osa Sin Moo Hapkidoa, joten kuinka paljon se harjoituksissa näkyy? Kumarrukset ja muu tapakulttuuri ei tuota ongelmia, mutta en todellakaan halua harrastusta, johon kuuluu jotain uskomushoitoja sun muuta. Vaikka hapkidossa saisi uskoa pelkkään länsimaiseen tieteeseen ihan mustankin vyön tasolla (onko sallittua?), tuntisin varmasti oloni epämukavaksi jos harjoituksissa tai vaikka vaan pukuhuoneessa selitettäisiin jatkuvasti jotain muuta. Hapkido kuitenkin kiinnostaa liikuntana, mutta onko silti parempi valita joku muu laji, jos ei ole valmis omaksumaan "kaupanpäällisinä" uutta uskomusjärjestelmää?

4

622

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kyllä näissä seuroissa länsimaissa on yleensä (ikävä kyllä) painopisteenä urheilu, puhutaan termillä sports martial arts, eikä mielestäni lajeihin olennaisesti sisältyvä henkisyys ja parantamistaito. Mielestäni et ole martial artisti, jos osaat vain tuhota etkä parantaa.

    • Annan esimerkin meidän karatemme henkisyyspuolesta: mokuso treenin alussa (silmät kiinni syvä hengitys) kestää ehkä 10 sekuntia. Kunnon keskittymisen ja tuollaisen pitäisi mielestäni kestää paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon pidempään. Ja joissain asioissa syvä hengitys on kai puoliksi henkisyyteen sidonnainen juttu. Ja onhan huutokin yli puolet henkisyyttä. Muuten kaikki on treeneissä pelkkää urheilua. Et sä siellä meditoimaan pääse.

      • parrusuussa

        Meillä on kans hengitysharjoituksia orimattilan keilakerholla. Vedetään yhdessä nenän kautta sisään tai joskus suun kautta kans ja joskus tulee kavereitten kesken myös muuta pikkukivaa tehtyä sitten niinkun.. muiteen paikkojen kautta


    • Orgea

      Okei tässä sulle vastaus kysymykseen!
      Henkinen harjoittelu on hapkidossa lähinnä kiinni omasta tahdosta ja halusta. Katsoit juttuja Hyolin kotisivuilta, mutta hyol on hapkidon erillinen osa-alue ja sitä opetellaan erillisillä seminaareilla, eli jos ei kiinnosta älä käy :).
      Tavallisissa harjoituksissa ns. Meditaatio harjoituksia on kaksi joita tehdään. Jokaisen harjoituksen alussa tehdään Tanjun hengitystekniikka joka kehittää hapenottoa (keskitytään hengittämään tiettyyn tahtiin ja jännittämään kehon lihaksia) tämän kesto on noin 1-2min harjoitusten alusta. Lisäksi harjoittelun lopussa otetaan loppu meditaatio, jossa taas istutaan hetki hiljaa ja keskitytään hengityksen tasaamiseen (tämän kesto about 30s-1min)
      Näiden lisäksi mitään pakollisia lääketiede tai henkisyys opintoja ei tule. Hapkidossa on ylemmille vyöarvoille erilaisia periaatteita, mutta niistäkään ei tarvitse välittää hölkäsen pöläystä jossei kiinnosta :).
      Toivottavasti auttoi :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe